Powered By Blogger

15.3.14

ΠΑΡΕΜΒΑΣΗ ΤΟΥ ΝΑΖΙ ΑΠΑΤΕΩΝΑ ΣΟΡΟΣ ΥΠΕΡ ΟΥΚΡΑΝΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟΥΡΚΙΑΣ!



20140313-171618.jpg
Γράφει ο Νίκος Χειλαδάκης
Σιγά σιγά αποκαλύπτεται ποιοι βασικοί «παίκτες» κινούν τα νήματα και ποιοι βρίσκονται πίσω από το πραξικόπημα των ειδικά εκπαιδευμένων ενόπλων που ανέτρεψαν την νόμιμη κυβέρνηση του Κιέβου με την καθοδήγηση των ναζιστικών οργανώσεων της δυτικής Ουκρανίας. Εκείνο βέβαια που δεν υπολόγισαν όλοι αυτοί, είναι ότι την Αρκούδα ποτέ δεν την ενοχλείς στην φωλιά της, γι’ αυτό και τώρα αντιμετωπίζουν το μεγάλο αδιέξοδο των προβοκατορικών τους ενεργειών.
Όπως αποκαλύπτει σε ένα αποκαλυπτικό της δημοσίευμα, η τουρκική εφημερίδα Sabah, ο γνωστός Αμερινοουγγροεβαίος μεγιστάνας, Τζωρτζ Σόρος, βρίσκεται πίσω από το πραξικόπημα του Κιέβου και την εγκαθίδρυση της παράνομης φιλοναζιστικής κυβέρνησης. Ευρισκόμενος στην Επιτροπή Εξωτερικών Υποθέσεων της Ευρωπαϊκής Ένωσης, κατά τη παρουσίαση ενός βιβλίου για την Ενωμένη Ευρώπη, ο Σόρος απαντώντας σε ερώτηση Τούρκου δημοσιογράφου του πρακτορείου ειδήσεων, Anadolu haberajansı, αποκάλυψε ότι στηρίζει με όλα τα μέσα που διαθέτει την νέα κυβέρνηση του Κιέβου. Κάλεσε δε απροκάλυπτα τις ευρωπαϊκές χώρες και τις ΗΠΑ να επέμβουν άμεσα για να κρατήσουν το φιλοναζιστικό καθεστώς της Ουκρανίας στην εξουσία. Μάλιστα πρόσθεσε ότι δεν φτάνουν μόνο να επιβληθούν σκληρές οικονομικές κυρώσεις σε βάρος της Ρωσίας, αλλά παράλληλα πρέπει να δοθεί μια πολύ μεγάλη οικονομική βοήθεια στην νέα ουκρανική κυβέρνηση για να μπορέσει να αντιμετωπίσει τα καυτά οικονομικά προβλήματα που υπάρχουν μετά την ανατροπή της φιλορωσικής κυβέρνησης. Για τον λόγο αυτό, ο μεγάλος αυτός οικονομικός «φωστήρας», πρότεινε στην Ευρωπαϊκή Ένωση την δημιουργία ενός νέου σχεδίου Μάρσαλ ειδικά για την Ουκρανία, έτσι ώστε η χώρα να αποδεσμευτεί πλήρως από την ρωσική οικονομική εξάρτηση. Στο θέμα αυτό σημαντικό ρόλο, σύμφωνα με τον Σόρος, πρέπει να παίξει η Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα που διαθέτει όλα τα μέσα για να σώσει την ουκρανική οικονομία από την πλήρη κατάρρευση. Προχωρώντας δε σε αυτό το καυτό θέμα, τόνισε πως παράλληλα θα πρέπει να προστατευτούν άμεσα και οι χώρες Μολδαβία και Γεωργία, που είναι στο στόχαστρο της ρωσικής επιθετικότητας μετά τη Ουκρανία. Για το λόγο αυτό θα πρέπει να υπάρξει άμεση στρατιωτική συνεργασία με την Ρουμανία και άλλες γειτονικές χώρες, φίλες και συμμαχικές προς την Δύση, (συμπεριλαμβάνει και την Ελλάδα ;;;), και οι οποίες είναι πρόθυμες να συνεργαστούν με την Ευρωπαϊκή Ένωση για να σταματήσει η ρωσική περικύκλωση της Μαύρης θάλασσας. Οι δυο αυτές χώρες, δηλαδή η Μολδαβία και η Γεωργία, όπως υποστήριξε ο Σόρος, αντιμετωπίζουν ήδη μεγάλη ρωσική πίεση που θα πρέπει να αντιμετωπιστεί με κάθε μέσο.
Όσον αφορά την Τουρκία, άσκησε έντονη κριτική κατά της Ευρωπαϊκής Ένωσης γιατί δεν έχει στηρίξει την ευρωπαϊκή προοπτική της Τουρκίας. Ούτε λίγο ούτε που κατηγόρησε τους Ευρωπαίους ότι είναι… αχάριστοι προς του Τούρκους και ότι έχουν εξαπατήσει την Τουρκία που τόσα χρόνια την έχουν καταδικάσει να παραμένει στον προθάλαμο της ένταξης της στην Ενωμένη Ευρώπη.
Όλα αυτά βέβαια δεν θα τα μάθετε από τα κατοχικά μνημονιακά ελληνικά ΜΜΕ, που μόνο ενημέρωση δεν κάνουν.
ΝΙΚΟΣ ΧΕΙΛΑΔΑΚΗΣ
Δημοσιογράφος-Συγγραφέας-Τουρκολόγος

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου