Powered By Blogger

14.3.14

Οι χορτάτοι της «Ελιάς»


Οι χορτάτοι της «Ελιάς»

Τώρα οι χορτασμένοι σύντροφοι που αποθρασύνθηκαν ζητιανεύουν ψήφους από πεινασμένους, κρυωμένους, χρεωκοπημένους, υπερχρεωμένους και φοβισμένους ψηφοφόρους. Οι αγωνιώντες για την κεντροαριστερά κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι δημιούργησαν ομήρους σε κάθε γειτονιά και σε κάθε εργασιακό χώρο.


Του Κωνσταντίνου Γκαντάτσιου

Είναι αλήθεια πως οι πρωταγωνιστές της πολιτικής ανωμαλίας (ΝΔ-ΠΑΣΟΚ) πλέον «ανησυχούν» για την πολιτική σταθερότητα του τόπου. Τα δύο χρεωκοπημένα κόμματα που πήραν δάνεια 250.000.000 εκατομμύρια (τα 198.000.000 εκ. από την μακαρίτισσα Αγροτική τράπεζα) βρίσκονται σε αμηχανία και σύγχυση. Τα μηνύματα των δημοσκοπήσεων όσο και αν θέλουν να τα ξεχειλώσουν προς όφελός τους δεν τους βγαίνουν. Η κοινωνία έχει γυρίσει την πλάτη της και πορεύεται μόνη και αβοήθητη, όπως ακριβώς την άφησαν, στο έλεος του Θεού και των τραπεζών.

Όλα δείχνουν πως το ΠΑΣΟΚ είχε την εμπειρία να προσαρμόζεται στο πολιτικό περιβάλλον. Σημειώσατε, λέω είχε γιατί πλέον δεν την διαθέτει. Οι λίγοι που παρέμειναν στο κόμμα ανασύρουν από τα μπαούλα παλιές ξεπερασμένες τεχνικές επιβίωσης. Τα εσωκομματικά μαχαιρώματα που γίνονται πάνω στο κουφάρι του αποτελούν το πρώτο θέμα στα δελτία ειδήσεων ενώ παράλληλα αφήνουν αδιάφορο τον πολίτη. Όλα αυτά συμβαίνουν 2 μόλις μήνες πριν τις ευρωεκλογές, την ώρα που προσπαθούν να πείσουν τον πολίτη, τον ψηφοφόρο για το πρόγραμμα σωτηρίας που ακόμη δεν έχουν ακόμη αποφασίσει ποιο θα είναι.

Ποιος λοιπόν σήμερα νοιάζεται αν το ΠΑΣΟΚ θα ονομάζεται «Ελιά»;

Όλοι πλέον μιλούν για ένα κόμμα απόμακρο, αποστεωμένο, ακοινώνητο και συνάμα τοξικό. Ένα κόμμα που ενώ ζητά την ψήφο του ταλαίπωρου Έλληνα είναι ταυτόχρονα απέναντί του. Δεν κόπτεται, δεν καίγεται, δεν αγωνιά για αυτόν και προπάντων αδιαφορεί για την καθημερινότητα του μέσου Έλληνα. Αυτές είναι μόνο μερικές από τις διαπιστώσεις απλών ψηφοφόρων που όλα δείχνουν πως σύντομα θα εκφραστούν και στην κάλπη.

Το κόμμα (που κατάντησε συνιστώσα) συνασπίστηκε με την δεξιά για να κρατηθεί στην εξουσία, ίσως λένε μερικοί, για να συμπληρώσουν κάποιοι τα απαραίτητα συντάξιμα ένσημα και να πάρουν την παχυλή βουλευτική τους αποζημίωση ή για να βολέψουν, ακόμη και τώρα, στα «τελευταία» του, τα δικά τους παιδιά. Συμπορευόμενο με την «Δεξιά του Υψίστου», αντιπολιτευόμενο με την αριστερά, συζητά τώρα (ως πρόσχημα) την συγκρότηση της κεντροαριστεράς μόνο και μόνο για να επιβιώσει, να μην συντριβεί, να συρθεί έστω για λίγο ακόμη μπας και αργότερα επουλώσει τις πληγές του και αναρρώσει.

Χρησιμοποίησε λιανοντούφεκα στον ανταρτοπόλεμο με την υγεία, για το 25ευρω όρθωσε το ανάστημά του απέναντι στον Άδωνη, «κτύπησε» το χέρι του πάνω στην ΕΡΤ, τσάκισε τους σχολικούς φύλακες, ρούφηξε τις καθαρίστριες, έγδαρε τα δημόσια ταμεία, «κέρασε» κρατικά φιλέτα σε εργολάβους, «υπερασπίστηκε» τις απολύσεις, «χαιρέτησε» το κλείσιμο του ΕΟΠΠΥ, στήριξε το θρυλικό succes story και αγκάλιασε τον μύθο του πρωτογενούς πλεονάσματος με κάθε θυσία.

Τώρα η Δημοκρατική παράταξη (όπως μεταλλάχτηκε) με τα παρακλάδια και τις παραφυάδες της, έφτασε η ώρα που θέλει ψήφους και ψηφοφόρους. Θέλει από εσένα που είσαι άνεργος να την στηρίξεις, από σένα που σου επιβλήθηκαν δύο επιπλέον χρόνια εργασίας να «σπρώξεις» το κουφάρι της, από σένα που θρηνείς τον αυτόχειρα φίλο να βάλεις πλάτη στον βουλευτάκο της. Θέλει από σένα που σε λίγο θα σου κατάσχουν μισθό, σύνταξη και επιδόματα να μην κοιτάξεις πίσω αλλά να τρέφεσαι μόνο με ελπίδες πλεονάσματος και να ζεσταίνεσαι με τους ψευτοεπαίνους της τρόικας.

Τώρα οι χορτασμένοι σύντροφοι που αποθρασύνθηκαν ζητιανεύουν ψήφους από πεινασμένους, κρυωμένους, χρεωκοπημένους, υπερχρεωμένους και φοβισμένους ψηφοφόρους. Οι αγωνιώντες για την κεντροαριστερά κάνουν πως δεν καταλαβαίνουν ότι δημιούργησαν ομήρους σε κάθε γειτονιά και σε κάθε εργασιακό χώρο.

Ζητιανεύουν χρόνο και ελπίζουν στην ανοχή σου πουλώντας θεωρίες ανανέωσης και απευθυνόμενοι σε σαραντάρηδες που επιστρέφουν ξανά στα εφηβικά τους δωμάτια.

Τώρα που σου ζητούν την ψήφο σου, μην τους την δώσεις, θα σου έχουν πάρει και το τελευταίο όπλο σου, την αξιοπρέπειά σου.

Μη τους την χαρίσεις αυτήν την φορά…
Πηγή:
Κωνσταντίνος Γκαντάτσιος για το CretaLive.gr
Πηγή: Οι χορτάτοι της «Ελιάς» - RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου