Powered By Blogger

9.3.14

Ο Τζόρτζ Κλούνεϊ στο πλευρό της Ουκρανίας


Ο Τζόρτζ Κλούνεϊ στο πλευρό της Ουκρανίας

Λίγες μέρες μετά τη θέση που πήρε υπέρ της επιστροφής των Γλυπτών του Παρθενώνα στην Ελλάδα, ο Τζόρτζ Κλούνεϊ επανέρχεται στο προσκήνιο με νέες δηλώσεις για τη χώρα μας σε σχέση με τα πρόσφατα γεγονότα στην Ουκρανία.

Ο γνωστός φιλέλληνας ηθοποιός, που παρακολουθεί καθημερινά τις εξελίξεις στην Ευρώπη, τάχθηκε ανοιχτά υπέρ της δήλωσης του Ευάγγελου Βενιζέλου ο οποίος, μιλώντας από το Κίεβο, είπε ότι "η Ελλάδα είναι έτοιμη να δώσει, μέσα από την εμπειρία της κρίσης που έχουμε ζήσει και ζούμε, την τεχνογνωσία της και προς την Ουκρανία."

Ο Τζόρτζ Κλούνεϊ ομολόγησε ότι είναι πολύ χαρούμενος που η Ουκρανία βρήκε επιτέλους τον άνθρωπο που θα βάλει τάξη στα οικονομικά της και θα σώσει τη χώρα από τους μοχθηρούς Ρώσους που δεν την αφήνουν να γίνει Ελλάδα του Βορρά.

Μάλιστα, ο Τζόρτζ Κλούνεϊ ζήτησε την άμεση επιστροφή του Ευάγγελου Βενιζέλου στο Κίεβο, ώστε να σχηματίσει κυβέρνηση συνεργασίας με τους ναζί και να φτιάξει μαζί τους το νέο Σύνταγμα της Ουκρανίας, το οποίο θα μπορούν να ξεσκίζουν στη συνέχεια ανάλογα με τα συμφέροντα των εφοπλιστών και των μεγαλοεκδοτών της χώρας.

Σαν να μην έφτανε αυτό, ο Τζόρτζ Κλούνεϊ ζήτησε από τη Γιούλια Τιμοσένκο και τον Αλεξάντερ Τουρτσίνοφ να παραδώσουν τη διακυβέρνηση της Ουκρανίας εξ' ολοκλήρου στα χέρια του Ευάγγελου Βενιζέλου και να εγκαταλείψουν τη χώρα, αφού καλοί είναι οι ναζί όταν παίζουν με τα όπλα τα παιχνίδια των Αμερικάνων και των Ευρωπαίων αλλά δε σκαμπάζουν και πολλά από προϋπολογισμούς και τοκοχρεολύσια. Έχουν και τόσα μνημόνια μπροστά τους να υπογράψουν.

Άσε που αν μείνει ο κ. Βενιζέλος στην Ουκρανία, μπορεί να γλιτώσει και τη φυλακή που τον περιμένει στην Ελλάδα.

Παράλληλα, ο Τζόρτζ Κλούνεϊ, παρακινούμενος από τη στάση της ελληνικής Αριστεράς, όπου έχει πέσει μούγκα στη στρούγκα σχετικά με τις εξελίξεις στην Ουκρανία, πρότεινε να μεταβεί η Τιμοσένκο μαζί με τον Τουρτσίνοφ στην Ελλάδα και να αναλάβουν καίρια πόστα στην ακροδεξιά κυβέρνηση Σαμαρά.

Λογικά, δε θα έχουν ιδιαίτερο πρόβλημα με αυτό ο ΣΥΡΙΖΑ, το ΚΚΕ και η ΑΝΤΑΡΣΥΑ. Μόνο οι Ναζί της Χρυσής Αυγής τους ενοχλούν.

Στην προσπάθειά του να εξηγήσει το φαινόμενο, ο Τζόρτζ Κλούνεϊ είπε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ, ως αυριανή κυβέρνηση, δε θέλει να οργανώσει κάποια κινητοποίηση κατά του ναζιστικού πραξικοπήματος, αφού μπορεί να νευριάσουν οι φίλοι του στην Ευρώπη με τους οποίους αύριο-μεθαύριο θα κάθεται στο ίδιο τραπέζι, το ΚΚΕ φοβάται μήπως το ταυτίσουν με το ΚΚ της Ουκρανίας που θεωρείται οπορτουνιστικό αντί να αναμασάει τα ίδια επί 100 χρόνια, ενώ η ΑΝΤΑΡΣΥΑ κρατάει προς το παρόν ίσες αποστάσεις από τους ναζί και τους αντιφασίστες αλλά δεν αποκλείεται μέχρι το 2020 να έχει καταλήξει κάπου.

Γενικά, ο Τζόρτζ Κλούνεϊ είπε ότι περίμενε κάποιο κόμμα της Αριστεράς ή κάποια αντιφασιστική κίνηση να καλέσει σε διαδήλωση κατά των Ουκρανών ναζιστών αντί να ασχολούμαστε όλη μέρα με Το Ποτάμι του Θεοδωράκη, τις εκδόσεις Λιβάνη και να οργανώνουμε εβδομαδιαίες αντιφασιστικές συγκεντρώσεις χωρίς περιεχόμενο.

Από την άλλη, ο Τζόρτζ Κλούνεϊ μπορεί να κάνει λάθος αλλά Τζόρτζ Κλούνεϊ είναι αυτός. Μπορεί να λέει ό,τι θέλει.

Βέβαια, ανάμεσα στην ελληνική Αριστερά και τον Τζόρτζ Κλούνεϊ προτιμώ τον Τζόρτζ. Μετά από 50 χρόνια παραμένει πιο γοητευτικός.

by To Skouliki Tom

(Ανήθικο δίδαγμα: Πάντως, αν θέλετε να διαδηλώσετε κατά των φασιστών της Ουκρανίας μπορείτε να επισκεφτείτε οποιαδήποτε άλλη ευρωπαϊκή χώρα όπου γίνονται συνεχώς διαδηλώσεις κατά της ουκρανικής ναζιστικής κυβέρνησης. Προσέξτε μόνο να φύγετε στις μύτες των παπουτσιών, μη ξυπνήσετε την ελληνική Αριστερά.)

Πηγή: Ο Τζόρτζ Κλούνεϊ στο πλευρό της Ουκρανίας - RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου