5.3.14

Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τα στρατεύματα να επιστρέψουν στις βάσεις, μεταδίδει το Interfax …
From HEIL GAP ( or mind the GAP)

Ο χρυσός υποχώρησε από την υψηλότερη τιμή των τεσσάρων τελευταίων μηνών  μετά την δήλωση ότι η Ρωσία τερμάτισε τις στρατιωτικές ασκήσεις στη δυτική της περιοχή όπως είχε προγραμματιστεί … μειώνοντας έτσι τη ζήτηση για το …. χμ, καταφύγιο του χρυσού..  ( Οι ράβδοι χρυσού σημείωσαν άνοδο έως 2,1 τοις εκατό χθες όταν η Ουκρανία δήλωσε πως η Ρωσία διέταξε πολεμικά πλοία της Ουκρανίας στην Κριμαία να  παραδοθούν. )
Ο Πρόεδρος της Ρωσίας Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε τα στρατεύματα να επιστρέψουν στις βάσεις, μεταδίδει το Interfax, επικαλούμενο τον γραμματέα Τύπου του προέδρου της Ρωσίας Ντμίτρι Πεσκόφ .

Με την ολοκληρώσει της συνέντευξης Τύπου του Βλαντιμίρ Πούτιν στην κατοικία του έξω από Μόσχα, ο Ρώσος ηγέτης φαίνεται να έχει μαλακώσει τη στάση του σε ότι αφορά την επιθετικότητα στην Κριμαία, λέγοντας ότι δεν εξετάζει την προσάρτηση της  Κριμαία στο έδαφός του.


Μετά την είδηση ότι η ρωσική στρατιωτική άσκηση έχει τελειώσει, ακόμα και αν παραμένουν τα ρωσικά στρατεύματα που σταθμεύουν στην Κριμαία, ο Πούτιν με την αποκλιμάκωση της έντασης της Κριμαίας προσφέρει ένα κλαδί ελιάς στη Δύση, ή απλά ρίχνει περισσότερο καπνό προς τα μέσα ενημέρωσης ώστε να έχουν κάτι να καταναλώνουν … ενώ ο Πούτιν θα κατοχυρώνει πλήρως το έδαφος της ;;;

Να περιμένετε ... και θα μάθετε σύντομα !!!!!!

Ο Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν δήλωσε την Τρίτη ότι η Ρωσία δεν βλέπει την ανάγκη να χρησιμοποιήσει τώρα την στρατιωτική δύναμη στην περιοχή Κριμαία της Ουκρανίας : «Η χρήση βίας από τη Ρωσία προς την Ουκρανία θα ήταν μια επιλογή έσχατης ανάγκης, δήλωσε ο Πούτιν, ενώ οι κυρώσεων που εξετάζονται απο τη Δύση εναντίον της Μόσχας θα ήταν αντιπαραγωγική.»

Νωρίτερα την Τρίτη, ο Πούτιν διέταξε τα στρατεύματα που εμπλέκονται στην  στρατιωτική άσκηση στη δυτική Ρωσία, κοντά στα σύνορα με την Ουκρανία, να επιστρέψουν πίσω στις βάσεις τους.


Και μπορεί στο τελευταίο του άρθρο ο ιδιοφυής δισεκατομμυριούχος επενδυτής κύριος George Soros … να διερωτάται για το πώς ακριβώς συνέβη κάτι τέτοιο στην Ουκρανία …  αμέσως μετά να μας πληροφορεί … ότι η Αρχή της αβεβαιότητας του Werner Heisenberg’s στην κβαντομηχανική προσφέρει μια ταιριαστή αλληγορία . «Σύμφωνα με Heisenberg, υποατομικά φαινόμενα μπορεί να εκδηλωθούν ως σωματίδια ή κύματα … Ομοίως, τα ανθρώπινα όντα μπορούν να εναλλάσσονται μεταξύ των και να συμπεριφέρονται ως μεμονωμένα σωματίδια ή ως τμήμα ενός μεγαλύτερου κύματος . Με άλλα λόγια, το απρόβλεπτο των ιστορικών γεγονότων, όπως αυτό στην Ουκρανία έχει να κάνει με ένα στοιχείο της αβεβαιότητας στην ανθρώπινη ταυτότητα …. » … αλλά το θέμα είναι ποιος μπορεί να χάφτει κάτι τέτοιες δικαιολογίες … όταν βλέπει καθημερινά  την χειραγώγηση των πάντων ;;;;


Χμ, μήπως μπορεί κάποιος να φανταστεί πόσα χρήματα έβγαλαν κατά την τελευταία εβδομάδα οι Ολιγάρχες από τον στενό εσωτερικό κύκλο των πιστών του Πούτιν μέσα από τη γνώση τους για τα γεγονότα που θα επηρέαζαν την αγορά ;;;;

Επακολουθεί η μείωση των ασφαλίστρων κινδύνου που δημιουργήθηκε κατά τη διάρκεια των τελευταίων ημερών …  τα οποία βέβαια έφτασαν στο επίπεδο που έφτασαν από την προπαγάνδα που ακολουθήθηκε και από τις δυο πλευρές ... και στις δύο πλευρές ... στην κρίσης της Ουκρανία.

Π.χ. ... Μόλις χθες ήταν που … το Ρωσικό υπουργείο Άμυνας αρνήθηκε τις αναφορές ότι έστειλε τελεσίγραφο προς τον ουκρανικό στρατό στην Κριμαία.
« Σήμερα το πρακτορείο «Interfax-Ουκρανίας" ανέφερε, πηγή επικαλούμενη το Υπουργείο Άμυνας της Ουκρανίας, ότι ο διοικητής του στόλου της Μαύρης Θάλασσας της Ρωσίας Αλέξανδρος Vitko έστειλε ένα τελεσίγραφο προς τους ουκρανούς στρατιώτες στην Κριμαία. Σύμφωνα με το πρακτορείο, εάν, πριν από 5:00 το πρωί της Τρίτης οι ουκρανοί στρατιώτες "δεν παραιτηθούν, θα αρχίσει μια πραγματική επίθεση κατά των μονάδων και των λοιπών τμημάτων των Ενόπλων Δυνάμεων της Ουκρανίας γύρω από την Κριμαία." ΕΝΩ ΜΕΤΑ ΜΙΑ ΩΡΑ … Χμ, μια ώρα ήταν υπεραρκετή για «να τα κονομήσουν» κάποιοι …. Ο επίσημος εκπρόσωπος του ρωσικού Υπουργείου Άμυνας αποκάλεσε το μήνυμα « απόλυτη ανοησία » και είπε ότι δεν είχε εκδοθεί οποιαδήποτε τελεσίγραφα προς ουκρανικό στρατό στην Κριμαία.


(Ενώ δεν γνωρίζουμε εάν αληθεύει ή όχι η είδηση ότι 3.500 Ρώσοι στρατιώτες έχουν αρχίσει τακτικούς ελιγμούς στην ακτή της Βαλτικής από την περιοχή του Καλίνινγκραντ κοντά στα σύνορα της Πολωνίας και της Λιθουανίας , όπως ανέφερε το ραδιόφωνο στις 3 Μαρτίου της Πολωνίας … και χμ, … ότι αυτές οι  απρόσμενες, μεγάλης κλίμακας στρατιωτικές ασκήσεις ξεκίνησαν όταν ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν διέταξε ένα συμπληρωματικό πρόγραμμα επιθεώρησης των δυνάμεων που σταθμεύουν εκεί. Εκτός από τα στρατεύματα, οι ασκήσεις περιλαμβάνουν πάνω από 450 οχήματα στρατιωτικού υλικού, συμπεριλαμβανομένου bmp -2 θωρακισμένων μεταφορέων, Τ-72 τανκς και εγκαταστάσεις αυτοκινούμενων πυροβόλων ...  Ή ΑΠΛΑ ... ΕΙΝΑΙ ΑΛΛΟ ΕΝΑ ΜΕΡΟΣ ΤΩΝ ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑΚΩΝ ΣΤΟΙΧΗΜΑΤΩΝ ΤΟΥΣ !!!!.)
  Αυτά τα παιχνίδια πολέμου …. μάλλον ψυχολογικού πολέμου …. παίζονται την ώρα που αντιλαμβανόμαστε πλέον καθαρά ότι για τον Χουσεΐν Μπαρακ Ομπάμα δεν υπάρχουν καθόλου κόκκινες γραμμές … "Εάν η Ρωσία προχωρήσει ... Χμ, η Αμερική δεν θα κάνει τίποτα."
Ένα μεγάλο μέρος της κεντρικής και ανατολικής Ευρώπης υπέγραψαν στο ΝΑΤΟ, αλλά η συμμαχία δεν διατηρεί σημαντική παρουσία εκεί.
Η Ανατολική Ευρώπη στήριζε τις ελπίδες της στην αντιπυραυλική ασπίδα … μια ευκαιρία για την Αμερική ωστε να αποδείξει τη δέσμευσή της στην περιοχή, και να αποδείξει ότι η Ανατολική Ευρώπη θα μπορούσε να εμπιστεύεται την Ουάσιγκτον  απέναντι στη Ρωσία.
Αλλά η Αμερική …..


Αλλά … εάν η Ευρώπη και η Αμερική συναινούν στην προσάρτηση της Κριμαίας – χμ, η δεύτερη φορά που ο Ρώσος Πρόεδρος Βλαντιμίρ Πούτιν θα έχει κλεψει έδαφος από ένα κυρίαρχο κράτος, μετά την κατάσχεσή από τη Ρωσία της Αμπχαζίας και της Νότιας Οσετίας της Γεωργίας το 2008 -  είναι σημαντικό να αντιληφτούμε ότι ενώ η Ρωσία έχει τον Βλαντιμίρ Πούτιν, οι ευρωπαίοι ηγέτες  Catherine Ashton ... και ο Ζοζέ Μανουέλ Μπαρόζο και ... Άνγκελα Μέρκελ ... και ο άλλος κ@ρν@β@λος ο François Hollande και σια … ενώ συμφωνούν απόλυτα σε ότι αφορά τα συμφέροντα των γερμανοεβραίων τραπεζιτών της Ε.Ε. … δεν μπορούν καν να συμφωνήσουν στις κυρώσεις κατά του ρωσικού εμπορίου ….

Και ενώ το Ηνωμένο Βασίλειο είναι το πρώτο που θέτει ανοιχτά τις ανησυχίες του για τις εμπορικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας: Όπως αναφέρει η εφημερίδα Telegraph : "Η Βρετανία ετοιμάζεται να απόσχει από τις εμπορικές κυρώσεις κατά της Ρωσίας, εν μέσω των φόβων ότι η κρίση στην Ουκρανία θα μπορούσε να εκτροχιάσει την παγκόσμια οικονομική ανάκαμψη" … το μέλημα της Γερμανίδας Καγκελαρίου Άνγκελα Μέρκελ την περασμένη εβδομάδα ... ήταν το να ηγηθεί της μεγαλύτερης παρά ποτέ αντιπροσωπείας του γερμανικού υπουργικού συμβουλίου στο Ισραήλ για να πραγματοποιήσει διμερείς συναντήσεις με ισραηλινούς ομολόγους τους για δύο ημέρες !
HEIL GAP ( or mind the GAP)Υ.Γ.1
Χμ, χμ, χμ … 
Χρειάστηκαν μόλις μερικές ώρες για τη Ρωσία ... μετά τα ανοίγματα του Πούτιν και την "ύφεση" του Ψυχρού  Πόλεμου …  ώστε να δείξει ότι υπάρχει μια διαφορά μεταξύ των λέξεων και των δράσεων:
Σε αυτή την περίπτωση, και όπως πάντα, το Reuters αναφέρει ότι ρωσικά πολεμικά πλοία έχουν αποκλείσει τα Στενά του Κερτς που χωρίζουν την περιοχή Κριμαία της Ουκρανίας και της Ρωσίας.
"Το Στενό του Κερτς είναι αποκλεισμένο από δύο ρωσικά πλοία - από το βορρά και από το νότο," ... δήλωσε στους δημοσιογράφους, ο αναπληρωτής επικεφαλής των συνοριακών φρουρών, Pavel Shishurin.
Ο ρωσικός στρατός δεν έχει επιβεβαιώσει τις παρατηρήσεις του.

Υ.Γ.2
Ένα άρθρο (που μου έκανε εντύπωση) ... παρουσιάζει την «εισβολή» ( εισβολή ναι ... ας μην παίζουμε τώρα με τις λέξεις)  της Ρωσίας στην Κριμαία ως το πλέον εξόφθαλμο παράδειγμα επιθετικότητας … που έχει γνωρίσει η Ευρώπη από όταν η ναζιστική Γερμανία εισέβαλε στη Σουδητία … το 1938
Σουδητία:
http://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=en&u=http://en.wikipedia.org/wiki/Sudetenland&prev=/search?q%3DSudetenland%26client%3Dfirefox-a%26hs%3D6GB%26rls%3Dorg.mozilla:el:official%26channel%3Dsb


Υ.Γ.3
Είναι προφανές ότι οι εξελίξεις στην Ουκρανία θα αποβούν σημαδιακά όχι μόνο για την εξέλιξη της δίκης των στελεχών της χρυσής αυγής … αλλά και για την πορεία αυτού του κόμματος.
Οι ενέργειες των νεοναζί της Ουκρανίας και τα τάγματα εφόδου των ... χμ, μπήκαν απο την T.V. μέσα σε κάθε ελληνικό σπίτι και έκαναν πολλούς εν δυνάμει ψηφοφόρους της  Χ.Α. να αρχίσουν να σκέπτονται και λίγο παραπέρα …
Επίσης είναι προφανές ότι οι διώκτες αυτής της οργάνωσης δεν πρόκειται να αφήσουν ανεκμετάλλευτα τα γεγονότα της Ουκρανίας …. ούτε και να δεχτούν δικαιολογίες του τύπου : "Χμ,  τα τάγματα εφόδου που παρουσιαστήκαν  στον Μελιγαλά … ανήκουν στο παράρτημα ενήλικων του Σώματος Ελλήνων Πρόσκοπων …"
Οπότε ας σταματήσουν κάποια κ@λ@-παιδιά με μαύρα ρούχα ... να βγαίνουν στις τηλεοράσεις και
να λένε εκφράσεις του τύπου : « Αυτοί οι παλιάνθρωποι οι νεοναζί της Ουκρανίας » …. γιατί το μόνο που καταφέρνουν είναι να γίνονται ρεζίλι … ακόμη περισσότερο ...

 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου