Powered By Blogger

7.4.14

Ο μαλάκας της διπλανής πόρτας


Ο μαλάκας της διπλανής πόρτας
-Το 2011 ο γιος του κυρίου Τάκη Μπαλτάκου δίνει εξετάσεις για το Λιμενικό Σώμα και αποτυγχάνει. Προσφεύγει στο ΑΣΕΠ, αλλά η προσφυγή του απορρίπτεται. Στη συνέχεια προσφεύγει στο Τριμελές Διοικητικό Εφετείο Πειραιά το οποίο ζητάει από την Επιτροπή Αξιολόγησης του Λιμενικού να συνεδριάσει εκ νέου. Η δικηγόρος υπεράσπισης του υιού Μπαλτάκου θα αποσπαστεί αργότερα στο γραφείο του κυρίου Τάκη Μπαλτάκου και μετά στη Βουλή ως επιστημονική συνεργάτης.

-Το 2012, επί κυβερνήσεως Σαμαρά πλέον, η Επιτροπή Αξιολόγησης δίνει τη βάση (10) στο σχετικό γραπτό του υιού Μπαλτάκου κι έτσι το παιδί μπαίνει στο Λιμενικό. Έλα όμως που υπήρχαν άλλοι 15 επιλαχόντες πάνω από αυτόν και διαμαρτυρήθηκαν! Κάπου εκεί, παρεμβαίνει κι ο τότε Υπουργός Ναυτιλίας για να μην ξαναρχίσουν τα μπλεξίματα με δικαστήρια και οι 15 επιλαχόντες προσλαμβάνονται κι αυτοί! Ας σημειωθεί οτι ο υιός Μπαλτάκος δεν είναι κανένας τυχαίος –υπάρχει φωτογραφία του από το 2010 όπου, φορώντας το χαρακτηριστικό αδιάβροχο των σεκιουριτάδων πετάει φωτοβολίδα προς τις κερκίδες του ΟΑΚΑ στον τελικό κυπέλου μεταξύ του ΠΑΟ και του Άρη. Εντάξει –το 2010 ξεκίναγε η κρίση αλλά δεν πολυψήνομαι οτι ο υιός Μπαλτάκος με πτυχίο από την ημεδαπή και μεταπτυχιακό από την αλλοδαπή δούλευε σεκιούριτι για να βγάλει το ψωμί του.

-Το 2012 (Δεκέμβριος) η Εθνική Επιτροπή για τα Δικαιώματα του Ανθρώπου στέλνει επιστολή στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά, την οποία κοινοποιεί στους άλλους δυο πολιτικούς αρχηγούς της συγκυβέρνησης, καταγγέλλοντας οτι στην τελευταία τους συνάντηση με τον κ. Μπαλτάκο, ο τελευταίος τους δήλωσε οτι «(ως εκπρόσωπο της κυβέρνησης και της Ν.Δ.) δεν τον ενδιαφέρουν το έργο της Επιτροπής και τα ανθρώπινα δικαιώματα», οτι «συνειδητά ως τώρα δεν έκανε τίποτα για να διευκολύνει την απρόσκοπτη λειτουργία της Επιτροπής» και δεν πρόκειται να κάνει καμιά σχετική ενέργεια στο μέλλον εκτός αν η Επιτροπή μείνει χωρίς επιστημονικό προσωπικό.

-Το 2013 (Μάιος) ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος μπλοκάρει το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο που πάει να καταθέσει ο τότε Υπουργός Δικαιοσύνης (Α. Ρουπακιώτης) με κάποια ανόητα και ανάξια αναφοράς επιχειρήματα, αλλά καταλήγοντας οτι «τα νομοσχέδια δεν κατατίθενται (από τους υπουργούς) στη Βουλή, αλλά από τη Γενική Γραμματεία της Κυβέρνησης».

-Το 2013 (καλοκαίρι) ο κύριος Τάκης Μπαλτάκος παρουσίασε, σε ημερίδα με υποχρεωτική παρακολούθηση, σε άντρες των ομάδων ΔΙΑΣ και ΔΕΛΤΑ τα λογοτεχνικά του βιβλία! Τα οποία περιστρέφονται γύρω από την «Κρυπτεία» -σπαρτιατικό έθιμο που εξυμνεί κι ο εκπρόσωπος της Χρυσής Αυγής Η. Κασιδιάρης!

-Το 2013 (Οκτώβριος) με την επαναφορά του αντιρατσιστικού νομοσχεδίου (κουτσουρεμένου και κατά βάση χωρίς πρακτική εφαρμογή) ο κύριος Τάκης Μπαλτάκος δηλώνει: «Η λαθρομετανάστευση δημιούργησε τον ρατσισμό στην Ελλάδα. Μην κρυβόμαστε. Αυτή είναι η πραγματικότητα. Το αντιρατσιστικό νομοσχέδιο δεν μπορεί να θίξει πυλώνες του Κράτους όπως η Εκκλησία και ο Στρατός. Όποιος το επιχειρεί κάνει λάθος και στο λάθος αυτό είμαστε απέναντι. Μέσα στην εβδομάδα αυτή θα φέρουμε στη Βουλή αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ,το οποίο έχει ήδη δοθεί στα Κόμματα για παρατηρήσεις και δικές τους θέσεις και προτάσεις.» Το συγκεκριμένο αντιρατσιστικό νομοσχέδιο ακόμα το περιμένουμε (Απρίλιος 2014).

-Το 2014 (Μάρτιος) ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος δηλώνει σε ραδιοφωνική συνέντευξη (ΒΗΜΑ fm): «Ασφαλώς και είμαι αντικομμουνιστής, έτσι γεννήθηκα και έτσι θα πεθάνω… Επειδή επιτρέπεται κάποιος να είναι κομμουνιστής, γιατί δεν επιτρέπεται να είναι κάποιος αντικομμουνιστής;… Οι καταγγελίες περί ρατσιστικής βίας στο Φαρμακονήσι ήταν ψευδείς… πάμε να αναδείξουμε τη φωνή των αστυνομικών και των λιμενικών, που πέφτουν θύματα ψευδών ομολογιών των λαθρομεταναστών (σ.σ. αναφέρεται στη διάταξη που προωθήθηκε σχετικά με το οτι, αν οι καταγγελίες των αλλοδαπών περί κρατικής βίας είναι ψευδείς, αυτοί θα απελαύνονται)… Αστυνομικοί και λιμενικοί είναι το υποστύλωμα του κράτους. Αν η αριστερά πιστεύει ότι το κράτος είναι αστικό ας το ανατρέψει!»

-Το 2014 (Απρίλιος) ο Κασιδιάρης δημοσιοποιεί βίντεο συνομιλίας του με τον Γενικό Γραμματέα της Κυβέρνησης Τάκη Μπαλτάκο, όπου ο τελευταίος υποστηρίζει πως οι ποινικές διώξεις Χρυσαυγιτών παραγγέλθηκαν από τον πρωθυπουργό για πολιτικούς λόγους, ότι ο πρωθυπουργός: «Πρώτ’ απ’ όλα φοβάται για τον εαυτό του. Επειδή εσείς τον κόβετε απ’ το να έχει προβάδισμα από το Σύριζα». Μάλιστα, στην (εντελώς στημένη) ερώτηση του Κασιδιάρη: «Κι επειδή του κόβουμε ψήφους θα μας βάλει φυλακή;» ο Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης απαντάει: «Τον πούστη (σ.σ. αναφέρεται στον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά!!!)… Απίστευτο πράγμα, απίστευτο». Στη συνέχεια παραδέχεται οτι ο Υπουργός Δικαιοσύνης διορίζει εισαγγελείς με τοπικιστικά κριτήρια (όχι αξιοκρατικά όπως διόρισε ο ίδιος ο κύριος Μπαλτάκος τη δικηγόρο του γιού του κυρία Δικαιάκου) και οτι δεν υπάρχει περίπτωση να δικαστεί υπόθεση αξιοκρατικά επί κυβερνήσεως Σαμαρά!

-Το 2014 (Απρίλιος) ο γιός του Γενικού Γραμματέα της Κυβέρνησης εισβάλει στη Βουλή, πλακώνει στις μάπες κάποιους βουλευτές της Χρυσής Αυγής (οι οποίοι στην αρχή υποστήριξαν οτι δεν ανταπέδωσαν το ξύλο επειδή τον πέρασαν για δικό τους!!!!) και μετά φεύγει κυριλέ με τη συνοδεία της φρουράς της Βουλής και του φρουρού του πατέρα του.

-Το 2014 (Απρίλιος) ο βουλευτής της ΔΗΜΑΡ Ν.Τσούκαλης δήλωσε: «Ο Τάκης Μπαλτάκος μάς εκβίαζε ότι, εάν ΔΗΜΑΡ και ΠΑΣΟΚ δεν αποσύρουν την πρόταση νόμου με την οποία ζητούσαν να αρθεί η πράξη νομοθετικού περιεχομένου για το κλείσιμο της ΕΡΤ, η ΝΔ θα παρέμενε στην κυβέρνηση με τη στήριξη της Χρυσής Αυγής».

- Το 2014 (Απρίλιος) ο παραιτηθείς Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης Τάκης Μπαλτάκος δηλώνει σε ραδιοφωνική συνέντευξη (Real fm): «Αποφάσισα να διαδραματίσω ένα ρόλο για το καλό της παράταξης και της πατρίδας . Δεν μπορούσαμε να αφήσουμε απροστάτευτους 500.000 πολίτες που παραμένουν εγκλωβισμένοι στην Χρυσή Αυγή… Τους έλεγα αυτά που ήθελαν να ακούσουν για να κερδίσω την εμπιστοσύνη τους. Έπρεπε να γνωρίζω σκέψεις, στρατηγικές και κινήσεις που θα έκαναν. Ο πρωθυπουργός δεν γνώριζε για τις συνομιλίες που είχα μαζί τους και ούτε μου ανέθεσε κάποια "αποστολή". Θα έπρεπε να φορτώνω τον Σαμαρά με τον Κασιδιάρη, τον Ηλιόπουλο και τους άλλους;… Είχα πολλές συναντήσεις μαζί τους ακόμα και πριν από την δολοφονία του Φύσσα. Ίσως έχουν κι άλλα βίντεο. Μπορεί να έχω πει και άλλα ακόμα χειρότερα, δεν θυμάμαι τι έχω πει στις συνομιλίες που είχα μαζί τους. Αλλά ότι έχω πει , το έχω πει για συγκεκριμένο σκοπό. Δεν θυμάμαι με ποιους από αυτούς έχω συναντηθεί και πολλές φορές μαζί τους….. (ο γιος μου) Δεν μπήκε στο γραφείο, στον διάδρομο πήγε. Άκουσα τις φωνές. Είδε τους Βουλευτές και τους είπε με έντονο ύφος "πού είναι ο Κασιδιάρης;". Άρχισαν να σπρώχνονται. Οι άνθρωποι που έχουν κάνει όργια με τη βία δεν μπορούν να διαμαρτύρονται. Έχει κώδικα τιμής ο γιος μου. Οποιοσδήποτε έχει εμπλακεί σε διαδικασία αυτοφώρου μπορεί να επιλέξει πότε θα παρουσιαστεί. Δεν τον έχω δει από χθες. Είναι αξιωματικός του Ναυτικού, ξέρει τι πρέπει να κάνει… Όταν έγινε η ιστορία με την ΕΡΤ ήρθε στο γραφείο μου ο Τσούκαλης και του είπα τι θέλετε; Να γίνουν εκλογές; Θέλετε να διπλασιάσει η Χρυσή Αυγή τα ποσοστά της; Που θέλετε να μας σπρώξετε;»

Συμπεράσματα…

Α) σχετικά με τον κύριο Τάκη Μπαλτάκο:
-Φαίνεται να έχει κάνει κατάχρηση εξουσίας στην περίπτωση της εισαγωγής του γιού του στο Λιμενικό.
-Φαίνεται να έχει εμμέσως παρακινήσει δημοσίους υπαλλήλους (αστυνομικούς) στη διάπραξη αδικημάτων και συγκεκριμένα αυτού της υπέρβασης καθήκοντος.
-Φαίνεται να έχει, έστω εμμέσως, εκβιάσει μέλος συνεργαζόμενου κόμματος της συγκυβέρνησης.
-Φαίνεται να έχει ενεργήσει πλημμελώς (ή/ και να έχει επιδείξει αμέλεια) σχετικά με τα καθήκοντά του ως Γενικός Γραμματέας της Κυβέρνησης (υπόθεση ΕΕΔΑ).
-Φαίνεται να αμφισβητεί την ανεξαρτησία των δικαστικών, προσβάλλοντας έτσι το κύρος του δικαστικού σώματος της χώρας. Α, ναι! Δηλώνει κι οτι ο Υπουργός Δικαιοσύνης έκανε τοποθέτηση με βάση μη αξιοκρατικά κριτήρια!
Όλα τα παραπάνω είναι ποινικά κολάσιμα.
Επίσης φαίνεται να διακατέχεται από ρατσιστικές ιδεοληψίες («Η λαθρομετανάστευση δημιούργησε τον ρατσισμό στην Ελλάδα» σα να λέμε δηλαδή, «οι μπεκάτσες φταίνε που τις πυροβολάνε οι κυνηγοί»!) και, κατά δήλωσή του, από ψυχαναγκαστικά σύνδρομα (εφόσον αποφάσισε από μόνος του να κάνει τον κατάσκοπο στους Χρυσαυγίτες) όπως επίσης από διαστρεβλωμένη αντίληψη της πραγματικότητας (βλέπε την ερμηνεία του για το περιστατικό που εμπλέκεται ο γιός του η οποία καταλήγει στα αλληλοσυγκρουόμενα: «έχει κώδικα τιμής ο γιός μου… οποιοσδήποτε μπορεί να επιλέξει πότε θα παρουσιαστεί στο αυτόφωρο… είναι αξιωματικός του Ναυτικού»). Τα συγκεκριμένα συμπτώματα νομίζω οτι χρήζουν άμεσης ψυχιατρικής παρακολούθησης, αλλά βέβαια δεν είμαι και ειδικός…

Β) σχετικά με το κόμμα της Νέας Δημοκρατίας και τον πρωθυπουργό Α. Σαμαρά
-Φαίνεται να χρησιμοποιεί ρουσφετολογικές τακτικές με χαρακτηριστική άνεση.
-Φαίνεται να αδιαφορεί για τα ανθρώπινα δικαιώματα στην Ελλάδα.
-Φαίνεται να επιτρέπει τη διάδοση ρατσιστικών ιδεοληψιών οι οποίες μπορούν να προκαλέσουν ρατσιστική βία.
-Φαίνεται να χρησιμοποιεί τα κόμματα της συγκυβέρνησης σαν παραπαίδια για τις χαμαλοδουλειές (την εξασφάλιση κοινοβουλευτικής πλειοψηφίας δηλαδή) και όχι σαν εταίρους.
-Φαίνεται να λειτουργεί εξωθεσμικά παρέχοντας υπερεξουσίες σε ένα (τουλάχιστον) μη εκλεγμένο πολιτικό πρόσωπο.
-Φαίνεται να μην μπορεί να επιβάλλει –όχι κομματική πειθαρχία αλλά ούτε καν –το σεβασμό προς το πρόσωπο του πρωθυπουργού στους συνεργάτες του.
-Φαίνεται να έχει σε μια εξωθεσμικά πολύ υψηλή θέση έναν «άνθρωπο της Χ.Α.» αφού, παρά τις βλακείες του Μπαλτάκου, οι μόνοι που ωφελούνται από τις δηλώσεις του είναι οι Χρυσαυγίτες.

Γ) σχετικά με το ΠΑΣΟΚ και τον αντιπρόεδρο της κυβέρνησης Ε. Βενιζέλο
-Η πιθανότητα να μην είχε γίνει αντιληπτός ο ρόλος Μπαλτάκου όλο αυτό το διάστημα της συγκυβέρνησης απλώς δεν υπάρχει εφόσον μιλάμε για νοήμονα όντα με ηλικία μεγαλύτερη των 5 ετών.
-Η συμμετοχή σε μια κυβέρνηση στην οποία ο Γενικός Γραμματέας είναι καταφανώς φασίστας απλώς σημαίνει την άκριτη αποδοχή της συγκεκριμένης ιδεολογίας από όλους τους συμμετέχοντες.
-Αν η αντικατάσταση Μπαλτάκου προβληθεί ως αποδεικτικό αλλαγής στάσης και νοοτροπίας από την συγκυβέρνηση, το ίδιο θα πρέπει να ισχύσει σε ενδεχόμενη αντικατάσταση των βουλευτών της Χ.Α. –αν δηλαδή τη θέση του Παναγιώταρου την πάρει η Ουρανία Μιχαλολιάκου δεν θα έχουμε πλέον ένα ναζιστικό κόμμα αλλά ένα φεμινιστικό!
-Η μανία για κατάληψη κυβερνητικών θέσεων και αξιωμάτων μοιάζει να είναι μεγαλύτερη από την ανάγκη για αξιοπρέπεια εφόσον τελικά το συγκεκριμένο κόμμα δεν αποχωρήσει από τη συγκυβέρνηση.

Δ) σχετικά με τους ψηφοφόρους της Ν.Δ.
-Ξαναψηφίστε το ίδιο κόμμα, όπως βλέπετε κάνει ρουσφέτια. Αύριο μπορεί να είναι η σειρά σας.
-Ξαναψηφίστε τους ίδιους –θα σας εξασφαλίσουν φτηνούς αλλοδαπούς εργάτες τους οποίους θα ξεφορτώνεστε πανεύκολα με ένα τηλεφωνάκι στην αστυνομία όταν φτάνει η ώρα της πληρωμής.
-Μη σας φοβίζει το γεγονός οτι ο Μπαλτάκος θεωρεί το Σαμαρά μαλάκα (όπως προκύπτει από τις δηλώσεις του). Ο Σαμαράς είναι ηγέτης –όταν βγήκε στη φόρα το συγκεκριμένο βίντεο τον έδιωξε αμέσως το Μπαλτάκο! Πιο πριν δεν είχε πάρει χαμπάρι τίποτα, αλλιώς…
-Μη σας στεναχωρεί η απώλεια Μπαλτάκου. Έχετε Άδωνι (συγκινημένο από την πράξη του υιού Μπαλτάκου), έχετε Βούλτεψη (σίγουρη οτι ο Μπαλτάκος είχε αποφασίσει να αποχωρήσει εδώ και καιρό), έχετε Ντινόπουλο και Κεδίκογλου που θα βγουν να βρίσουν το Σύριζα, να πάρετε το αίμα σας πίσω!
-Μη σας προβληματίζει το γεγονός οτι ένας ημίτρελος ήταν, μέχρι χτες, το δεξί χέρι του Πρωθυπουργού. Αρκεί να μη βγει ο Σύριζα!

Ε) σχετικά με τους ψηφοφόρους της Χ.Α.
-Οι αρχηγοί σας όταν σφίγγουν τα πράγματα καρφώνουν ασύστολα (κι όποιον πάρει ο χάρος) μέσα στον πανικό τους.
-Οι αρχηγοί σας κάνουν παρεούλα με τους κομματικούς της Ν.Δ. τους οποίους βρίζουν από το βήμα της Βουλής.
-Οι αρχηγοί σας τρώνε ξύλο χαλαρά, αρκεί αυτός που τους δέρνει να είναι «δικός μας άνθρωπος». Στη συνέχεια βέβαια διαμαρτύρονται για τα προσχήματα.
-Οι αρχηγοί σας αποφεύγουν το αυτόφωπο για τους εαυτούς τους αλλά ζητάνε να πάνε αυτόφωρο όλοι οι άλλοι.
-Οι αρχηγοί σας κανόνιζαν συνεργασία με τη Ν.Δ. όσο την έβριζαν από έδρας.
-Όσο κι αν ψάχνετε για δικαιολογίες σε αρχαίους μύθους που σας τους έχουν διαβάσει σε περίληψη οι καθοδηγητές σας (γιατί ελληνικά δεν γνωρίζετε), πάντα οι πολλοί που την πέφτουν σε έναν θα είναι κότες.

Αυτά…
ΠΗΓΗ
Πηγή: Ο μαλάκας της διπλανής πόρτας - RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου