12.4.14

ΑΓΑΜΟΙ ΘΥΤΑΙ From HEIL GAP

From HEIL GAP ( or mind the GAP)

Δεν μπορώ να καταλάβω γιατί οι διεθνείς τοκογλύφοι υποχρέωσαν τις μαριονέτες της κυβερνήσεως της Αθήνας ότι θα έπρεπε να κάνουν μια τέτοια προπαγάνδα να μας πείσουν για το πόσο καλό είναι που ξαναβγήκε και πάλι στις αγορές μια υπό πτώχευση χώρα … (με χρέος 320 δις ευρώ) ….

Όσο για την frau Merkel ;;;;
Χμ, την καταλαβαίνω «πολύ καλά» !!!
Αφού κατάφερε μέσα σε τέσσερα χρόνια να μας ανεβάσει κατά 50% το λόγο του χρέους ως προς ΑΕΠ και να αυξήσει κατά 200% το ποσοστό ανεργίας στην χώρα μας …. τώρα απλά πληρώνει μια διαφημιστική εκστρατεία ώστε να πείσει όλους τους άλλους ότι το σχέδιο της για την Ελλάδα πήγε καλά …. και να που τα κατάφερε … και μας βγάζει στις αγορές …. και να που όλα πια πάνε ρολόι ….

Βέβαια κανείς δεν είπε ότι το προϊόν του δανείου από την έκδοση των ομολόγων, θα καλύψει τις υφιστάμενες αναδιαρθρώσεις ομόλογων που τα πληρώναμε με ένα ασήμαντο από 1% έως 2%, …. ομόλογα τα οποία είχαν εκδοθεί ως επί το πλείστον από την ΕΚΤ … ( το λεγόμενο φθηνό χρήμα από … τον λεγόμενο απερίσκεπτο δανεισμό! )

Τι μεγάλη επιτυχία ….

Η Ελληνική Κυβέρνηση … δηλαδή μια de facto δικτατορία … με χαρά ανακοινώνει το «ιστορικό» πρωτογενές πλεόνασμα της χώρας ύψους 1,5 δισ. ευρώ. ….
(Δηλαδή, το πλεόνασμα πριν από την πληρωμή τόκων για το χρέος)
Ένα πλεόνασμα που βγήκε μέσα από τις λεγόμενες θυσίες του ελληνικού λαού : από τις απολύσεις από το ξεπούλημα της δημοσίας περιουσίας στους Λάτσηδες και τους λοιπούς πονηρούς, από την διάλυση της δημοσίας υγείας , το ξεπάγιασμα του κοσμάκη τον χειμώνα, το σακάτεμα της χώρας και του ελληνικού πληθυσμού που ξεπουλούν τις περιουσίες τους στους αλβανούς για να πληρώσουν τους υπερβολικούς φόρους και τα χαράτσια … ένα πλεόνασμα που βγήκε μέσα από κάθε δυνατή προσπάθεια για την καταστροφή κάθε παραγωγικής δομής της πατρίδας , από τις αυτοκτονίες τον θάνατο και τον κουρνιαχτό .

Φέρνοντας στο νου μας το ερώτημα: Μα καταντώντας μας σε αυτό το σημείο τι στο καλό κατάφεραν οι φορείς χάραξης της πολιτικής ;;

Το χρέος τώρα είναι πάνω από 320 δισ. Ευρώ …  αν ο τόκος λοιπόν αρχίσει να κυμαίνεται κατά μέσο όρο στο 5% … στο μέλλον αυτό μεταφράζεται σε 16 περίπου  δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο ή πάνω από 14 δισ. ευρώ έλλειμμα.
Το χρέος ανεβαίνει κατά 14 δισεκατομμύρια ευρώ το χρόνο ή πάνω από 4%.

Με ηλίθιους σαν αυτούς τι μπορούσε να πάει πιο στραβά ;
HEIL GAP ( or mind the GAP)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου