21.4.14

H Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε τους νέους κανόνες σύμφωνα με τους οποίους απαγορεύεται πλέον η «επαναπροώθηση» των λαθρομεταναστών στην ανοιχτή θάλασσα.
From HEIL GAP (or mind the GAP)

Όπως γίνεται σταδιακά αντιληπτό από όλο και περισσότερους ανθρώπους, η Ευρωπαϊκή Ένωση  φορώντας την μάσκα της καλοκαγαθίας ... καταφέρνει στον απόηχο της χρηματοπιστωτικής κρίσης να αρπάξει την κυριαρχία των κρατών και να επιβάλει την δύναμη της ... δίχως να ρίξει ούτε μια τουφεκιά!

Οι στόχοι είναι πλέον ξεκάθαροι:
Η αργή … σχεδόν ανεπαίσθητη αποδυνάμωση του κράτους-έθνους μέσω της αντικατάστασης μας από χαμηλόμισθους τριτοκοσμικούς και η κατάλυση των δημοκρατικών θεσμών μας μέσω της οικονομικής εξαθλίωσης του πληθυσμού .... με απώτερο στόχο την την συνολική εξάρτηση της χώρας από τις Βρυξέλλες.
Με ψήφους 528 ψήφους υπέρ, 46 κατά και 88 αποχές, η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε τους νέους κανόνες, οι οποίοι έχουν ήδη προσυμφωνηθεί  ανεπίσημα μεταξύ του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου με την γνωστή οξεία έλλειψη διαφάνειας και το δημοκρατικό έλλειμμα που το διακρίνει νομιμοποιώντας έτσι τα νέα αιτήματα των αφεντικών τους .

Με βάση τους νέους κανονισμούς θα απαγορεύονται οι πρακτικές «επαναπροώθησης» των μεταναστών στην ανοικτή θάλασσα ... οι συνοριοφύλακες θα μπορούν μόνο να προειδοποιούν και να διατάσσουν ένα σκάφος να μην εισέλθει στα χωρικά ύδατα ενός κράτους μέλους.
Εάν θέλει …. να μην εισέρθει ( εννοείται !!! )
Διαφορετικά το δουλεμπορικό θα μπορεί να τους αγνοεί και να συνεχίζει την πορεία του φέρνοντας φρέσκους σκλάβους για εκμετάλλευση στους διάφορους Μπόμπολες και τις τόσες Μανωλάδες της πατρίδας μας.

Η Ελλάδα βέβαια υπήρξε πάντα μια πύλη για τους μετανάστες που ψάχνουν για αυτό που υποτίθεται θα ήταν μια καλύτερη ζωή στην Ευρώπη.
Αλλά πολλοί από εκείνους που εισήλθαν παράνομα στην Ελλάδα έχουν διαπιστώσει ότι …  απλά έχουν βρεθεί από τη μια κακή κατάσταση σε μια άλλη ….  εγκλωβισμένοι σε μια χώρα που μάχεται όχι μόνο μια οικονομική κρίση …. αλλά και που δεν της περισσεύει ούτε μια θέση εργασίας για ένα ξένο εφόσον η ανεργία των νέων της ξεπερνά πλέον το 60% …

Καλό επίσης θα ήταν να γνωρίζουμε ότι αμέσως μετά την δραστηριοποίηση της Frontex στην Ελλάδα άρχισε να παρατηρείται μια τεράστια αύξηση των μεταναστευτικών ροών μέσω θαλάσσης προς την Χώρα μας. 
Δυστυχώς ίσως επίσηςνα αγνοούμε ότι η Frontex τυπικά συνεργάζεται με το Δουβλίνο ΙΙ για την επιστροφή των λαθρομεταναστών από την Ευρώπη στην Ελλάδα (αδιαφορώντας για το αν η Ελλάδα μπορεί να τους επαναπατρίσει), άσχετα εάν τελευταία έγινε μια αναστολή αυτής της διαδικασίας … λόγω της οικονομικής κρίσης που μαστίζει τον τόπο μας.

Χμ, « η Frontex που δαπανά 34 εκατομμύρια το χρόνο για τις διοικητικές της δαπάνες και τη γραφειοκρατία της οι οποίες αντιπροσωπεύουν το τεράστιο μέγεθος του 40 % του ισολογισμού της ...  και που η έδρα της βρίσκεται στη Βαρσοβία , " … δηλαδή χιλιάδες χιλιόμετρα μακριά από την Χίο και την Μυτιλήνη …..»

Με ψήφους 528 ψήφους υπέρ, 46 κατά και 88 αποχές, λοιπόν ... η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου ενέκρινε σήμερα, τους νέους κανόνες, με βάση τους οποίους διευκρινίζεται το πώς οι φύλακες των συνόρων που συμμετέχουν σε θαλάσσιες επιχειρήσεις του ευρωπαϊκού οργανισμού για τη διαχείριση των εξωτερικών συνόρων (Frontex) θα πρέπει να συμπεριφέρονται στους μετανάστες και πού θα πρέπει να τους αποβιβάζουν.
Το «επιχειρησιακό σχέδιο» της Frontex σχετικά με τις συντονισμένες επιχειρήσεις επιτήρησης των συνόρων θα περιλαμβάνει στο εξής διαδικασίες με στόχο να εντοπίζονται και να λαμβάνουν βοήθεια τα άτομα που χρήζουν διεθνούς προστασίας, τα θύματα εμπορίας ανθρώπων, οι ασυνόδευτοι ανήλικοι και άλλα ευάλωτα άτομα.
ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΟΤΙ :
Μόνο αφότου ταυτοποιηθούν οι μετανάστες, θα είναι δυνατό να ληφθούν καταναγκαστικά μέτρα.
Κατά την άποψη των ευρωβουλευτών, οι μετανάστες δεν θα πρέπει να υποχρεώνονται να επιστρέφουν στη χώρα καταγωγής τους ή σε οποιαδήποτε άλλη χώρα όπου θα μπορούσαν να υποστούν διώξεις, βασανιστήρια ή άλλες σοβαρές βλάβες.

«Επίτευγμα η συμφωνία για τις επιχειρήσεις της FRONTEX» όπως έλεγε και ο Βενιζέλος πριν μια ημέρα:  «ο Κανονισμός σέβεται την αρχή της μη επαναπροώθησης και εναρμονίζεται με τις προβλέψεις του Χάρτη των Θεμελιωδών Δικαιωμάτων, όπως αυτός έχει ερμηνευθεί από το Δικαστήριο της ΕΕ και το Ευρωπαϊκό Δικαστήριο Δικαιωμάτων του Ανθρώπου». «Εξυπηρετεί το εθνικό συμφέρον των κρατών» ….

Βέβαια ποιος νοιάζεται ;;
Οι δημοσιογράφοι δεν σκέπτονται … απλά αντιγράφουν ότι τους υπαγορεύει το πρακτορείο ειδήσεων
Στο 90% έφτασε η πληρότητα των ξενοδοχείων σήμερα.
Κανείς δεν είναι υπεύθυνος για τίποτα ….

Σε μια δημοκρατία όμως " η πολιτική των ηγετών είναι η πολιτική των ανθρώπων " .
Έτσι, κανείς δεν θα πρέπει να είναι σοκαρισμένος όταν τα εγγόνια μας θάψουν ένα μεγάλο μέρος αυτής της γενιάς ως προδότες του έθνους μας, της φυλής μας και της ελευθερίας !
Το πιο πιθανό ... διότι θα γνωρίζουν ότι αυτή η γενιά γαλουχήθηκε με το φόβο, την ανασφάλεια την προδοσία την απάτη και την αδιαφορία, αφήνοντας τη χώρα μας τόσο ευάλωτη ... ώστε να εισβάλουν ανεξέλεγκτα τα τόσα εκατομμύρια των ξένων.
HEIL GAP (or mind the GAP)

HEIL GAP (or mind the GAP)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου