8.5.14

Οι τουρκικές δικαστικές αρχές διώκουν 13 άτομα των δυνάμεων ασφάλειας γιατί παρεμπόδισαν επτά φορτηγά φορτωμένα με όπλα που προοριζόταν για τις ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία


From HEIL GAP (or mind the GAP)
Άγκυρα, (SANA) 8 Μαΐου του 2014
Οι τουρκικές δικαστικές αρχές διώκουν 13 άτομα του προσωπικού των δυνάμεων ασφάλειας  γιατί παρεμπόδισαν επτά φορτηγά φορτωμένα με όπλα που προοριζόταν για τις ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες  στη Συρία.


Το κατηγορούμενο προσωπικό θα δικαστεί σύντομα στο δικαστήριο των Αδάνων καθώς ο εισαγγελέας ζήτησε την ισόβια κάθειρξη τους για αποκάλυψη "κρατικού μυστικού" για πολιτικούς λόγους και λόγους κατασκοπείας.

Οι τούρκοι χωροφύλακες που επιθεώρησαν στην πόλη Άδανα (Adana) κοντά στα σύνορα της Συρίας επτά (7) φορτηγά φορτωμένα με όπλα, μετά τις πληροφορίες ότι τα φορτηγά μεταφέρουν όπλα και πυρομαχικα προς τις ένοπλες τρομοκρατικές ομάδες στη Συρία,
είχαν απαλλαγεί από τα καθήκοντά τους. ( τον Ιανουάριο του 2014 ) 

Το γεγονός συνέπεσε με το σκάνδαλο διαφθοράς που στόχευε την τουρκική κυβέρνηση του Ταγίπ Ερντογάν κατά τα μέσα Δεκεμβρίου του 2013.
Ο Ερντογάν ξεκίνησε μια διαδικασία κάθαρσης ευρείας κλίμακας στις δικαστικές και αστυνομικές τάξεις με το πρόσχημα «ξένης συνωμοσίας» με στόχο την κυβέρνησή του.

Εδώ σας παραθέτουμε ένα απόσπασμα της Hurriyetdailynews από January/03/2014
 
"Οι αστυνομικοί που ακολούθησαν και σταμάτησαν ένα φορτηγό που υποτίθεται ότι μετέφερε όπλα στη Συρία, έχουν απομακρυνθεί από τις θέσεις τους .
Οι αξιωματικοί, οι οποίοι σταμάτησαν το φορτηγό κοντά στην περιοχή Reyhanli στη νότια επαρχία Χατάι στα σύνορα με τη Συρία, απομακρύνθηκαν από τις θέσεις τους ενώ διαδραματίζονταν ακόμη τα γεγονότα … κατόπιν αιτήματος του εισαγγελέα .
Το φορτηγό ακολουθήθηκε από μια ομάδα της αστυνομίας … της αντιτρομοκρατικής και δίωξης Οργανωμένου Εγκλήματος ύστερα από πληροφορίες ότι μετέφερε όπλα και πυρομαχικά στη Συρία.
Η αστυνομία το σταμάτησε δυο φορές … πρώτα κοντά σε ένα φυλάκιο της χωροφυλακής στο δρόμο Reyhanli - Kirikhan και κατόπιν στο δρόμο Muratpasa .
Η αστυνομία παρακωλύθηκε στην έρευνα του φορτίου του φορτηγού από επίσημη δήλωση του αξιωματούχου Celalettin Lekesiz, ο οποίος είπε ότι το φορτίο ήταν κρατικό μυστικό .
Τόσο οι αστυνομικοί που σταμάτησαν το φορτηγό στο δρόμο Kirikhan όσο και οι υπόλοιποι  αστυνομικοί που σταμάτησαν το φορτηγό κοντά στο δρόμο Muratpasa απομακρύνθηκαν από τα καθήκοντά τους."
Η Τουρκική ιστοσελίδα Khabar Tag είχε αποκαλύψει ότι η κυβέρνηση του Ερντογάν προσφέρει υλικοτεχνική υποστήριξη στις ένοπλες τρομοκρατικές εξτρεμιστικές  ομάδες στη Συρία.HEIL GAP (or mind the GAP)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου