Powered By Blogger

20.5.14

Πολιτικό [;] ανακοινωθέν


Πολιτικό [;] ανακοινωθέν

Προσοχή, προσοχή, προσοχή!
Το παρόν ανακοινωθέν απευθύνεται στους εναπομείναντες προοδευτικούς πολίτες της χώρας. 


Τα αποτελέσματα του πρώτου γύρου των δημοτικών εκλογών είναι άκρως απογοητευτικά. Οι δημοτικές εκλογές έδωσαν την ευκαιρία στην ελληνική κοινωνία να αποδείξει ότι έμαθε από τα λάθη της. Κάτι τέτοιο δεν συνέβη. 

Οι δημοτικές εκλογές είναι πιο πολιτικές από τις βουλευτικές διότι δίνουν την ευκαιρία σε μια κοινωνία [στο βαρυσήμαντο τοπικό επίπεδο], να αποδείξει ότι έχει ξεπεράσει τη νοοτροπία του "κολλητού" και του "κουμπάρου" που... στην αργκό της μαφίας, “κάνει χάρες στους δικούς του ανθρώπους” -μια νοοτροπία άκρως διαβρωτική για την εξέλιξη του πολιτικού φαινομένου μιας κοινωνίας διότι είναι το μερικό που συνθέτει το γενικό.   

Ο Συριζα έχει πέσει θύμα των μαεστρικών μαφιόζικων χειρισμών των ψηφοφόρων-πολιτών που τον χρησιμοποιούν εκλογικά [ψηφίζοντάς τον απρόθυμα και χωρίς καμία επιθυμία να συμμετάσχουν στην πραγμάτωση οποιουδήποτε είδους δομικών αλλαγών πρός την κατεύθυνση ενός δημοκρατικότερου και δικαιότερου κόσμου], με μοναδικό στόχο να εκβιάσουν την συγκυβέρνηση να σταματήσει να τους επιτίθεται.
Αυτή η τακτική [ένα είδος μαφιόζικης απάντησης των πολιτών στην μαφιόζικη επίθεση των μεγαλομαφιόζων του συστήματος], συμπληρώνεται μαεστρικά από την εκρηκτική εκλογική άνοδο της ακροδεξιάς.
Τούτα σημαίνουν πως εκείνος ο παλιός μύθος που ήθελε όλους τους έλληνες να είναι ΠΑ.ΣΟ.Κ, έχει καταρριφθεί πανηγυρικά. Οι έλληνες, κατά βάση, είναι σκληροί και πορωμένοι εξουσιαστές που δεν έχουν καμία διάθεση να συστήσουν μια πραγματικά δημοκρατική και προοδευτική κοινότητα.
Περιστασιακά διεισδύουν σε αριστερίζοντα-προοδευτικά πολιτικά μορφώματα προκειμένου [ακκιζόμενοι τους προοδευτικούς και δίχως να έχουν καμία διάθεση να κάνουν μια πραγματική πολιτική μετακίνηση], να μετριάζουν την επιθετικότητα των ηρώων τους εναντίον τους. Και ποίοι είναι οι ήρωες τους; Τα επιτυχημένα μέλη των συμμοριών του οργανωμένου εγκλήματος, οι πλούσιοι και γενικά όποιος έχει καταφέρει να απολαμβάνει τα οφέλη ενός καλά εμπεδωμένου και γερά εδραιωμένου εξουσιασμού.

Υπό αυτό το πρίσμα, οι προοδευτικοί πολίτες της χώρας, έχουν μετατραπεί σε παίγνιο, έχουν γίνει εργαλειακός τακτισμός-εκβιασμός σε έναν πόλεμο μεταξύ κουτοπόνηρων μαφιόζων, πράγμα που συνιστά, μεταξύ άλλων, και ειρωνεία ανώτερων διαστάσεων.

Το παρόν ανακοινωθέν, δεν καλεί όλους τους εναπομείναντες προοδευτικούς ανθρώπουςνα αποχωρήσουν σταδιακά από τον εξουσιαστικό βούρκο, προκειμένου να διατηρήσουν τόσο την σωματική όσο και την πνευματική τους ακεραιότητα.

Τα προρρηθέντα αποτελούν προϊόντα άγριας πολιτικής φαντασίας και κακής πολιτικής ανάλυσης.

Σωτήρης Ανέστης

Πηγή: Πολιτικό [;] ανακοινωθέν - RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου