Powered By Blogger

21.5.14

Τα τέρατα των ολιγαρχών. Του Πιτσιρίκου


Τα τέρατα των ολιγαρχών. Του Πιτσιρίκου
Ο Σταύρος Θεοδωράκης δήλωσε πως στόχος του είναι να είναι το Ποτάμι τρίτη δύναμη στις ευρωεκλογές και όχι η Χρυσή Αυγή. Δηλαδή, ουσιαστικά, λέει «ψηφίστε το Ποτάμι για να μην είναι τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή». Οφείλουμε όλοι να υποκλιθούμε σε αυτό το τεράστιο πολιτικό επιχείρημα του Σταύρου Θεοδωράκη.

Ο τρόπος που κινήθηκαν οι Έλληνες ολιγάρχες μετά την χρεοκοπία της χώρας και τα Μνημόνια είναι αξιοθαύμαστος.

Αρχικά, «φούσκωσαν» με τα ΜΜΕ τους την Χρυσή Αυγή, για να αποτελέσει ανάχωμα στη λαϊκή αντίδραση και να εμποδίσει την φυγή ψήφων προς τα κόμματα της Αριστεράς αλλά και τους Ανεξάρτητους Έλληνες.

Άλλωστε, αυτό που έτρεμαν οι ολιγάρχες στις εκλογές του 2012 ήταν μια κυβερνητική συνεργασία ΣΥΡΙΖΑ- Ανεξάρτητων Ελλήνων (μια κυβερνητική συνεργασία Αριστεράς-Δεξιάς), που δεν θα μπορούσε να έχει άλλο στόχο από την κάθαρση.

Όταν ο ρόλος της Χρυσής Αυγής έγινε αντιληπτός από όλους –ειδικά μετά την δολοφονία του Παύλου Φύσσα-, δημιούργησαν το Ποτάμι.

Έφτιαξαν ένα τέρας (την Χρυσή Αυγή) και στη συνέχεια δημιούργησαν ένα άλλο πιο συμπαθητικό τέρας (το Ποτάμι), το οποίο φρόντισαν να φουσκώσουν με τα ΜΜΕ τους γιατί ο Σταύρος Θεοδωράκης δεν «τράβαγε» και αποδείχτηκε κουτσό άλογο.

Και τώρα, ο Σταύρος Θεοδωράκης ζητάει από τους πολίτες να ψηφίσουν το Ποτάμι για να μην είναι τρίτο κόμμα η Χρυσή Αυγή.

Δηλαδή, ψηφίστε το ένα τέρας, για να μην είναι τρίτο κόμμα το άλλο τέρας.

Γενικά, ψηφίστε τα κόμματα-τέρατα, για να μην χάσουν την εξουσία ο Σαμαράς, ο Βενιζέλος και οι ολιγάρχες που τους στηρίζουν.

Βέβαια, υπάρχει μια πολύ πιο απλή λύση:

Να μην ψηφίσεις κανένα από τα δυο τέρατα.

Μπορείς να ψηφίσεις τα πολλά δημοκρατικά κόμματα που υπάρχουν.

Μην ψηφίσετε τα τέρατα των ολιγαρχών.

Θα σας φάνε.

Στις ευρωεκλογές δεν έχει καμία σημασία ποιο θα είναι το τρίτο κόμμα.

Σημασία έχει ποιο κόμμα θα είναι πρώτο και ποια διαφορά θα έχει από το δεύτερο.

(Να επισημάνω πως ο Σταύρος Θεοδωράκης, εδώ και είκοσι μέρες, είναι κρεμασμένος σαν μαριονέτα των εκδοτών στο εξώφυλλο του Unfollow –σε όλα τα περίπτερα της χώρας- αλλά δεν τον πειράζει. Περίεργο, δεν είναι;)


πηγή
Πηγή: Τα τέρατα των ολιγαρχών. Του Πιτσιρίκου - RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου