Powered By Blogger

26.5.14

Ο Πάπας Φραγκίσκος έφτασε στην Ιορδανία για να ξεκινήσει το ταξίδι του στη Μέση Ανατολή


Ο Πάπας Φραγκίσκος έφτασε στην Ιορδανία για να ξεκινήσει το ταξίδι του στη Μέση Ανατολή

O πάπας Φραγκίσκος έφθασε στην Ιορδανία το Σάββατο για να ξεκινήσει από εκεί την πρώτη του επίσκεψη στη Μέση Ανατολή από τότε που έγινε επικεφαλής της Καθολικής Εκκλησίας , φέρνοντας την ελπίδα στον συρικνούμενο χριστιανικό πληθυσμό και κάνοντας μια έκκληση προς τα μέλη όλων των θρησκειών για να εργαστούν από κοινού για την ειρήνη .

Συνοδευόμενος από ένα ραβίνο και ένα μουσουλμάνο ηγέτη , ο ποντίφικας αναχώρησε από τη Ρώμη νωρίτερα το Σάββατο για να ξεκινήσει την πρώτη του επίσκεψη στη Μέση Ανατολή , μια λεπτή αποστολή με στόχο να προωθήσει το όραμά του για τον διαθρησκευτικό διάλογο , ως όχημα για την ειρήνη στην περιοχή .

Ισχυρές δυνάμεις ασφαλείας αναπτύχθηκαν στους δρόμους του Αμμάν της πρωτεύουσας της Ιορδανίας το Σάββατο στο πλαίσιο της προετοιμασίας για την άφιξη του Πάπα .
Κατά τη διάρκεια της επίσκεψής του ο Πάπας θα πραγματοποιήσει μια θρησκευτική λειτουργία στο Διεθνές Στάδιο του Αμμάν , η οποία αναμένεται να προσελκύσει πάνω από 30.000 χιλιάδες χριστιανούς από την Ιορδανία και τη γύρω περιοχή .
Ο Υπουργός Τουρισμού και Αρχαιοτήτων της Ιορδανίας κος Nidal Qatamin μίλησε για την σημασία της επίσημης επίσκεψης.
"Σήμερα είναι μία πολύ σημαντική ημέρα για τους Ιορδανούς και για όλους , όσοι επισκέπτονται σήμερα την Ιορδανία , και ο καθένας βλέπει και παρατηρεί την επίσκεψη και τη σημασία της επίσκεψης στο Βασίλειο της Ιορδανίας " είπε .

Ο Abu Ali , ένας πωλητής εφημερίδων που εργάζεται στο κέντρο του Αμμάν για πάνω από 30 χρόνια , έχει παραστεί σε αρκετές παπικές επισκέψεις στη χώρα .
" Όταν ο Πάπας του Βατικανού επισκέπτεται την Ιορδανία, το μήνυμά του για την ειρήνη και τη συνύπαρξη μεταξύ των θρησκειών έχει απήχηση .
Ο Πάπας είναι ένας από τους ανθρώπους που αγαπά τους φτωχούς και τους άπορους.Η επίσκεψή του στην Ιορδανία έχει μεγάλη σημασία .
Ο Πάπας πιστεύει σε όλες τις τρεις μονοθεϊστικές θρησκείες , τον Χριστιανισμό , τον Ισλαμισμό και τον Ιουδαϊσμό και ζητεί την πλήρη συνύπαρξη των θρησκειών " . είπε .
Ο Πάπας αναμένεται να συμμετάσχει σε μια περιήγηση στους ιερούς τόπους σε όλο το βασίλειο , συμπεριλαμβανομένου του ποταμού Ιορδάνη , κοντά στην τοποθεσία όπου ο Ιωάννης ο Βαπτιστής πιστεύεται ότι βάφτισε τον Ιησού.

Ο ποταμός ρέει για 200 χιλιόμετρα (125 μίλια) κατά μήκος της Κοιλάδας του Ιορδάνη , χωρίζοντας την Ιορδανία , το Ισραήλ και τη Δυτική Όχθη .

Μετά την υπογραφή της συνθήκης ειρήνης μεταξύ της Ιορδανίας και του Ισραήλ το 1994 , στην περιοχή έχει παρατηρηθεί μια εισροή από Χριστιανούς προσκυνητές, που επισκέπτονται τους ιερούς τόπους και βαπτίζονται στο ποτάμι .

Ο ποντίφικας αποφασίστηκε να επισκεφθεί το Ισραήλ και τα παλαιστινιακά εδάφη την Κυριακή και τη Δευτέρα .

Για να υπογραμμίσει την πεποίθησή του ότι οι τρεις μεγάλες μονοθεϊστικές θρησκείες μπορούν να συμβιώσουν στην περιοχή και για να βοηθήσει στην απομάκρυνση από το πολιτικό αδιέξοδο ,ο Πάπας Φραγκίσκος έχει εντάξει στην παπική αποστολή για πρώτη φορά έναν ραβίνο και ένα ισλαμικό ηγέτη.

Οι δύο τους - ο Ραβίνος Αβραάμ Skorka και ο Omar Abboud , διευθυντής του Ινστιτούτου Θρησκευτικών Διαλόγου στο Μπουένος Άιρες - είναι φίλοι από τότε που ο Φραγκίσκος ήταν καρδινάλιος στην πατρίδα του, την Αργεντινή .

Το ταξίδι , που ξεκινά από την Ιορδανία , το Σάββατο , έχει ως στόχο να σηματοδοτήσει την 50η επέτειο της συνάντησης του Πάπα Παύλου VI στην Ιερουσαλήμ το 1964 με τον Πατριάρχη Αθηναγόρα , τον παγκόσμιο πνευματικό ηγέτη των Ορθόδοξων Χριστιανών .
Είναι η πρώτη επίσκεψη στην περιοχή από τον Πάπα Φραγκίσκο , τον παγκόσμιο ηγέτη του 1,2 δισ. Ρωμαιοκαθολικών πιστών.
πηγή

ΣΧΟΛΙΟ ΤΟΥ ΑΡΘΡΟΥ

Ο Πάπας Φραγκίσκος ( γεννημένος ως Jorge Mario Bergoglio ),σε μία επίδειξη έλλειψης πολιτικού προβληματισμού και κοινής λογικής, αποφάσισε να περιοδεύσει στη Μέση Ανατολή.
Θα βρεθεί στο Ισραήλ την ημέρα των Ευρωεκλογών.

Η περιοδεία του ίσως να είχε νόημα όταν ο εμφύλιος πόλεμος στη Συρία μαινόταν και η κατάληξη του φαινόταν αμφίρροπη.

Σήμερα όμως, που ο στρατός του Σύριου Προέδρου Ασσάντ ετοιμάζεται για το τελειωτικό χτύπημα ενάντια στους τζιχαντιστές, η επίσκεψη είναι τουλάχιστον χρονικά ύποπτη.
Η επιλογή της Ιορδανίας ως αρχή της περιοδείας είναι επικίνδυνη , καθώς στην περιοχή "φιλοξενούνται" τζιχαντιστές , που εξορμούν από αυτήν προς την Συρία.
Επιπλέον στο σύνολο της περιοδείας και ιδιαίτερα στο Ισραήλ και στα Παλαιστινιακά εδάφη υπάρχουν επικίνδυνα σημεία και καιροφυλακτούν κίνδυνοι για την ασφάλεια της ζωής του Ποντίφηκα.

Ας ελπίσουμε λοιπόν ότι δεν θα υπάρξει κάποιο σχεδιασμένο από μυστικές υπηρεσίες επεισόδιο σχετικά με την ασφάλεια του Πάπα για να υπάρξει στρατιωτική παρέμβαση της Δύσης ενάντια στην Συρία.

Για όποιον δεν θυμάται υπάρχει προηγούμενο από την επίθεση εναντίον του Πάπα Ιωάννη Παύλου στις 13 Μαίου 1981 στην Πλατεία του Αγίου Πέτρου στην Ρώμη.
Ο τότε συλληφθείς Μεχμέτ Αλί Αγκτζά ήταν μέλος των τούρκων Γκρίζων Λύκων και το κίνητρο της επίθεσης ουδέποτε εξηγήθηκε δημόσια και με επάρκεια.
Αυτό δεν εμπόδισε όμως κάποιους να ισχυρισθούν ότι η απόπειρα δολοφονίας σχεδιάστηκε από την σοβιετική KGB με την βοήθεια της Βουλγαρίας.
Ας έλθουμε όμως στο σήμερα.

Αποκαλύφθηκε λίγο πριν της δημοτικές εκλογές της Τουρκίας ότι οι μυστικές υπηρεσίες της σχεδίαζαν προβοκατόρικη επίθεση εναντίον τουρκικών δυνάμεων στο έδαφος της Συρίας για να δικαιολογήσουν εισβολή των τουρκικών δυνάμεων στη Συρία.

Η αποκάλυψη δεν διαψεύσθηκε ποτέ επισήμως, ούτε υπήρξε ποτέ έρευνα ή τιμωρία για τους εμπνευστές των σχεδίων αυτών.

Οι τουρκικές μυστικές υπηρεσίες φαίνεται ότι είναι αυτονομημένες από την κρατική εξουσία και ικανές ακόμα και για το πιο απεχθές σχέδιο αποσταθεροποίησης της Συρίας.
Σίγουρα το ταξίδι του Ποντίφηκα με σκοπό την ειρήνευση της περιοχής τους χαλάει τα σχέδια.
Είναι ικανοί λοιπόν να σχεδιάσουν οτιδήποτε για να αμαυρώσουν την σημερινή επίσκεψη του Πάπα.

Πολύ περισσότερο όταν γνωρίζουν ότι για το επόμενο εξάμηνο τις τύχες της Ευρώπης θα ελέγχει η Ιταλία, που αναλαμβάνει προσεχώς την προεδρία της Ευρωπαικής 'Ενωσης...
Καλό είναι λοιπόν ο (Χ) όρχε να προσέχει...

Son Ofeon - Ramnousia
Πηγή: Ο Πάπας Φραγκίσκος έφτασε στην Ιορδανία για να ξεκινήσει το ταξίδι του στη Μέση Ανατολή - RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου