Powered By Blogger

2.6.14

Θα γίνουν πρόωρες εκλογές και πότε; Γιατί η κυβερνηση σπρώχνει σε νεο ’65;

olympiada


Περί εκλογών…


** Εγκύρως πληροφορούμαστε, πως ήδη πριν τις ευρωεκλογές το επιτελείο του Μαξίμου είχε ασχοληθεί με πιθανά σενάρια πραγματοποίησης εθνικών εκλογών στο επόμενο διάστημα.
** Δηλαδή με απώτατο χρόνο πραγματοποίησής τους τις αρχές του 2015.
** Στόχος του Αντ. Σαμαρά, οι εθνικές εκλογές να πραγματοποιηθούν με πρωτοβουλία δικιά του και όχι του ΣΥΡΙΖΑ. Επειδή όμως το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης μπορεί να προκαλέσει εκλογές αξιοποιώντας την εκλογή Προέδρου της Δημοκρατίας, δηλαδή τους πρώτους μήνες του 2015, τα σενάρια που επεξεργάζεται το Μαξίμου κινούνται κυρίως στα τέλη Σεπτέμβρη-αρχές Οχτώβρη αυτού του χρόνου.
** Είναι, κατά τους επιτελείς του Μαξίμου, ένας χρόνος «καλός» για εθνικές εκλογές, εφόσον βέβαια έχει προηγηθεί και η κατάλληλη προεργασία.
** Και αν δεν αλλάξει κάτι δραματικά, με τα ίδια περίπου διλήμματα που μπήκαν και στις ευρωεκλογές. Δηλαδή, «σταθερότητα ή περιπέτεια», «ευρώ ή κίνδυνος επιστροφής στη δραχμή»…
** Για κάποια στιγμή έπαιξε και εναλλακτικό σενάριο. Αν δηλαδή –συζήτησαν- η ήττα στις ευρωεκλογές ήταν ανεξέλεγκτων διαστάσεων, τότε ήταν ανοιχτό το ενδεχόμενο εθνικών εκλογών αμέσως, ως τα τέλη Ιούνη!
** Τώρα, ως προς τις προσδοκίες ότι αυτή η Βουλή μπορεί να εκλέξει Πρόεδρο, κρατήστε μικρό καλάθι, ε;

Του κομαντάντε Μάρκου Μουζακη

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου