Powered By Blogger

13.6.14

Αθέατες πτυχές της Βραζιλίας του Μουντιάλ (Βίντεο)


Αθέατες πτυχές της Βραζιλίας του Μουντιάλ (Βίντεο)

Δραματική για τα φτωχά λαϊκά στρώματα είναι η κατάσταση στην Βραζιλία. Περίπου 55 εκατομμύρια άνθρωποι ζουν κάτω από το όριο της φτώχειας, δηλαδή με λιγότερο από 1 δολάριο την ημέρα, με την ανεργία να έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις και την παιδική θνησιμότητα να θερίζει. (Στις φτωχές και υποβαθμισμένες ανατολικές περιοχές, 44,2 παιδιά στα 1000 πεθαίνουν πριν γίνουν ενός έτους). 


Αυτό όμως δεν εμποδίζει την κυβέρνηση της Βραζιλίας να σπαταλήσει 15 δισεκατομμύρια δολάρια για την οργάνωση της Ολυμπιάδα 2016 και του παγκοσμίου κυπέλλου 2014 και την ληστεία του κρατικού χρήματος, από καπιταλιστές και το πολιτικό προσωπικό της χώρας να έχει πάρει τεράστιες διαστάσεις.

Η πρόεδρος της Βενεζουέλας Ντίλμα Βάνα Ρούσεφ βρέθηκε σ’ αυτή την θέση στις προεδρικές εκλογές του 2010, επικεφαλής στο Κόμμα των Εργατών (Partido dos Trabalhadores) και αφού προηγουμένως ήταν μέλος της παράνομης τότε μαρξιστικής οργάνωση Comando de Libertação Nacional — COLINA (Διοίκηση Εθνικής Απελευθέρωσης), ενώ είχε συλληφθεί και βασανιστή το 1970 από την τότε δικτατορική κυβέρνηση της χώρας της. Το αποτέλεσμα ήταν να καταλήξει λακές της αστικής τάξης της χώρας της, να ηγείται στην εφαρμογή βάρβαρων αντιλαϊκών πολιτικών που εξαθλιώνουν τον λαό της Βραζιλίας.

Για τον κόσμο της εργασίας και για τα φτωχά λαϊκά στρώματα η αναγκαιότητα να κόψουν τον ομφάλιο ρόλο με την αστική πολιτική πρέπει να γίνει καθαρή. Οι αστικές κυβερνήσεις όποια μάσκα και να έχουν είναι υπηρέτες καπιταλιστών.



ΠΗΓΗ:Βαθύ Κόκκινο


ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ Η ΩΜΗ ΑΛΗΘΕΙΑ ΓΙΑ ΤΟ ΜΟΥΝΤΙΑΛ ΤΗΣ ΒΡΑΖΙΛΙΑΣ! (BRAZIL 2014)
Όλα όσα δεν σας έδειξαν για την δήθεν γιορτή του ποδοσφαίρου! Οι επιπτώσεις στον Βραζιλιάνικο λαό...



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου