Powered By Blogger

7.6.14

Τύφλα να ΄χει το Μπαγκλαντές…


Τύφλα να ΄χει το Μπαγκλαντές…

Εάν θα πούμε ότι η χώρα μας θυμίζει «Μπαγκλαντές», φοβάμαι ότι θα παρέμβει ο πρόξενος του Μπαγκλαντές και θα διαμαρτυρηθεί για δυσφήμηση της τριτοκοσμικής χώρας του. 


Είναι χαρακτηριστική η ρήση ενός κατοίκου της Μ. Παναγίας: «Γίνονται τόσα πολλά, τόσα παράξενα σε τόσο μικρό χρονικό διάστημα, που αδυνατεί ο εγκέφαλός μου να τα αφομοιώσει». Πριν από δύο ημέρες, στις 4-6-2014, μετά από αλλεπάλληλες καταγγελίες των κατοίκων σε εισαγγελικές αρχές, σε αστυνομικές και ελεγκτικές αρχές, η Επιθεώρηση Μεταλλείων με την υπ’ αριθ. 1634/4.6.2014 απόφασή της σταμάτησε τις εργασίες στον Λάκκο Καρατζά εντός των μεταλλευτικών εγκαταστάσεων της «Ελληνικός Χρυσός», διότι δεν υπήρχε εγκεκριμένη Τεχνική Μελέτη και νόμιμες άδειες για τις διανοίξεις των δρόμων κ.λ.π.

Επειδή μιλήσαμε για Μπαγκλαντές, υπενθυμίζουμε ότι εδώ και έναν χρόνο οι κάτοικοι προσέφυγαν τρεις φορές στο Πρωτοδικείο Πολυγύρου και κατέθεσαν αίτηση ασφαλιστικών μέτρων καταγγέλλοντας τις παράνομες εργασίες στον Λάκκο Καρατζά, τις οποίες και τις τρεις τις απέρριψε το Πρωτοδικείο, αποφαινόμενο ότι δήθεν οι εργασίες είναι νόμιμες!!! Μετά από έναν χρόνο καταστροφής του πανέμορφου δάσους με τα αιωνόβια δένδρα, η Επιθεώρηση Μεταλλείων αποφαίνεται ότι στερούνται αδειών, δεν έχουν εγκεκριμένες Τεχνικές Μελέτες και προέβη σε διακοπή των εργασιών. Ερωτώ: Τι δεν καταλαβαίνεις; Ερωτώ: Εξακολουθείς να έχεις εμπιστοσύνη σε αυτή την ελληνική δικαιοσύνη;

Σήμερα πάλι μετά από καταγγελίες των κατοίκων στις εισαγγελικές αρχές, στις αστυνομικές και ελεγκτικές αρχές, επενέβη ο Προϊστάμενος Εισαγγελίας Εφετών Θεσ/νικης κ. Παν. Γιαννάκης και έδωσε εντολή για παύση εργασιών ανέγερσης και θεμελίωσης του εργοστασίου εμπλουτισμού στις Σκουριές. Περί ώρα 5.30 μ.μ. αστυνομικά όργανα προσήλθαν στο εργοτάξιο στις Σκουριές και έδωσαν εντολή να σταματήσουν οι εργασίες, να προχωρήσει την Τρίτη η Επιθεώρηση Μεταλλείων σε αυτοψία και η εταιρεία να φροντίσει να προσκομίσει –εάν έχει- τις νόμιμες άδειες μέχρι την Τρίτη 10-6-2014.

Η ανακοίνωση της αναστολής των εργασιών έγινε δημοσίως ενώπιον των κατοίκων, παρουσία της βουλευτού κας Ιγγλέζη, πολλών δημοτικών συμβούλων της νέας δημοτικής αρχής του «κινήματος ανάπτυξης», πολλών εκλεγμένων δημοτικών τοπικών παραγόντων, δικηγόρων και περιφερειακών συμβούλων.
Μετά την ανακοίνωση εκ της ΕΛ.ΑΣ. κενώθηκε το εργοτάξιο με την αποχώρηση των εργαζομένων και των οχημάτων. Σε κάποια οχήματα που επιχείρησαν να εισέλθουν στο εργοτάξιο μετά την ανακοίνωση αναστολής εργασιών, δεν τους επετράπη η είσοδος και αποχώρησαν. Παραθέτουμε κάτωθι το σχετικό βίντεο με τα σημερινά γεγονότα.

Θέλουμε κι εδώ να επισημάνουμε ότι και η εισαγγελική αρχή, αλλά και η αστυνομική αρχή, οι Επιθεωρητές Περιβάλλοντος, η Επιθεώρηση Μεταλλείων γνωρίζουν ότι κατ’ αρχήν το επενδυτικό σχέδιο της εταιρείας δεν έχει εγκριθεί από το ελληνικό δημόσιο και σύμφωνα με το άρθρο 3 του Νόμου 3220/2004 απαγορεύεται η εταιρεία να το υλοποιεί. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ. Δείτε προγενέστερη ανάρτησή μας της 24ης Νοεμβρίου 2013, με τίτλο: «ΔΗΜΟΣΙΑ ΑΝΑΦΟΡΑ». Η εταιρεία μέχρι σήμερα δεν έχει καν καταθέσει Τεχνικές Μελέτες για τη μεταλλουργία, δεν έχει λάβει φυσικά άδεια και θεμελιώνει το εργοτάξιο εμπλουτισμού στις Σκουριές κι ενώ όλα αυτά τελούν εν γνώσει των εισαγγελικών αρχών, των αστυνομικών αρχών και λοιπών αρχών. Ο κ. Εισαγγελέας και οι αρμόδιες αρχές θέλουν να προβούν σε αυτοψία· οι αρχές για να διαπιστώσουν τι; Αφού όλοι τους γνωρίζουν ότι το Επενδυτικό Σχέδιο δεν έχει εγκριθεί και κατά συνέπεια η εταιρεία δεν νομιμοποιείται να υλοποιεί καμμία απολύτως εργασία υλοποίησής του.

Είναι απίστευτη η άθλια κατάντια της ελληνικής δικαιοσύνης. Έφθασαν μέχρι και οι ανώτατοι δικαστές του ΣτΕ εν πλήρη γνώσει, με πρόθεση και δόλο να ψεύδονται ασύστολα και δυστυχώς ακόμα παραμένουν στη θέση τους. Και σε όλους αυτούς που υποκριτικά επικαλούνται τη «νομιμότητα», τους θέτουμε ένα απλό ερώτημα:
Όταν, κύριοι, οι νομοταγείς πολίτες καταφεύγουν στην ελληνική δικαιοσύνη και καταγγέλλουν ότι στην περιοχή τους καταπατείται ο νόμος, και οι δικαστικές και εισαγγελικές αρχές (από τους απλούς Πρωτοδίκες του Πολυγύρου μέχρι τους ανώτατους δικαστές του ΣτΕ) με αποφάσεις τους δομημένες στο ψεύδος συγκαλύπτουν τις παρανομίες της εταιρείας, θα θέλαμε να μας πείτε τι επιθυμείτε; α) να πάρει ο λαός τον νόμο στα χέρια του; ή β) επιθυμείτε την αδρανοποίησή του και τη συμμόρφωση και σύμπλευσή του με τη διαφθορά;

Τελικά η ΕΛ.ΑΣ. και η ελληνική δικαιοσύνη, έχει θέσει ως σκοπό της τον εκφοβισμό των πολιτών με άγρια καταστολή και με ομαδικές ποινικές διώξεις εναντίον όλων αυτών που αγωνίζονται για την επικράτηση της νομιμότητας; Εν τέλει το Μπαγκλαντές θα πρέπει να έχει τη χώρα μας ως παράδειγμα προς αποφυγή.

ΠΗΓΗ:Παρατηρητήριο Μεταλλευτικών Δραστηριοτήτων
Πηγή: Τύφλα να ΄χει το Μπαγκλαντές… - RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου