Powered By Blogger

17.6.14

Τρία Ζήτω!

Ενοχλήθηκε για τους δικούς της λόγους, ίσως σε κάποιους ακατανόητους, αλλά πάντως σεβαστούς λόγους, μία κυρία από τη Θεσσαλονίκη, με την επιλογή μερικών συμπολιτών της να βγουν τσίτσιδοι στους δρόμους της πόλης για μα ποδηλατοδρομία. Διάβαζα χθες την επιστολή της.
Ασφαλώς θα πρέπει να θυμόμαστε ότι σκοπός τέτοιων δράσεων δεν είναι, βέβαια, η επίδειξη των γεννητικών οργάνων των δρώντων. Αν τυχαίνει και παρεισφρέουν και επιδειξίες ανάμεσα στους ακτιβιστές, αυτό δεν ακυρώνει το γεγονός, ότι στόχος του δρώμενου είναι να εντυπωθεί το μήνυμα που κομίζεται- έστω και με αυτόν τον άκομψο για τα γούστα ορισμένων, τρόπο. Αυτό, πάντως, που με ενόχλησε εμένα μ’ αυτή τη δράση, ήταν ότι οι περισσότεροι ήταν ενδεδυμένοι με στηθόδεσμους, σώβρακα και φανέλες ζωγραφιστές, βαμμένοι με τα χρώματα της ειρήνης. Αλλά, παρόλα αυτά, καθόλου γυμνοί. Ας πούμε ημίγυμνοι.  Θα την κλείσω αυτήν την παρένθεση γιατί περί ορέξεως κολοκυθόπιτα, για να ξαναγυρίσω στην ενόχληση της κυρίας, που με προβλημάτισε.
Αναρωτιέμαι, κυρία μου, θα της έλεγα να την είχα μπροστά μου, πώς γίνεται να ενοχλείστε από τα βυζιά, τους κώλους και τα μπάμπαλα των ακτιβιστών και να μην ενοχλείστε περισσότερο από την γύμνια της Δημοκρατίας μας, έτσι που τους επιτρέπουμε να την έχουν καταντήσει: Τηλεδημοκρατία.
Μια Τηλεδημοκρατία, πόρνη, φτιασιδωμένη κατά τα γούστα των εθνικών μας εργολάβων για να κάνει σ’ όλους αυτούς τα γούστα -μια παρέα όλοι τους, οι παλαιοκομματικοί κοτζαμπάσηδες, τα αρπακτικά που έχει γαλουχήσει η διαπλοκή των εξουσιών και οι διάφοροι νεόκοποι δοσίλογοι. Όλοι τους βυσσοδομούν, γλεντώντας το ευτελώς πουλημένο κορμί.
Πολιτικά πορνογραφική θα την χαρακτήριζες την εποχή μας, όταν αυτός που παριστάνει τον Πρωθυπουργό βγαίνει παγανιά στην αναζήτηση των 180 ψήφων που θα του επιτρέψουν να συνεχίσει απερίσπαστος το καταστροφικό του εργο, σε ένα τηλεοπτικό σήριαλ σαν άλλο «House of Cards» με τριπλό «Χ» σ’ αυτή του την εκδοχή, όπου όλοι ξεγυμνώνονται κι ανακατεύονται σε μια αηδιαστική νουμεράδα, επιδεικνύοντας τα στραπατσαρισμένα από το χρόνο κορμιά τους, μαζί και τη λιποψυχία τους και τη μικρότητά που κρύβουν μέσα στις πουλημένες τους ψυχές.
Αυτή η γύμνια θα έπρεπε να ενοχλεί την κυρία∙ η γύμνια η πολιτική, η γύμνια η ηθική και η κοινωνική μας γύμνια. Η γύμνια ενός πολιτικού ηγέτη που πιθανολογεί δημοσίως ότι έχει εξασφαλίσει τις 180 ψήφους, όταν τυπικά δεν τις έχει, υπονοώντας εξαγορές και αποστασίες. Όλοι φανταζόμαστε πως γίνονται αυτά τα πράγματα -κι  ας είναι μέχρι τόν επόμενο Μάρτιο, μακρύς ο δρόμος. Η θέα των μικροσκοπικών αχαμνών των εκφραστών του πολιτικού μας συστήματος θα έπρεπε να εξεγείρει τα χρηστά ήθη της κυρίας και των άλλων κυριών και κυρίων συνοδοιπόρων της σεμνοτυφίας κι όχι το θέαμα των ημίγυμνων ποδηλατών.
Το ξεβράκωμα του κοινωνικού μας κράτους. Το θλιβερό στριπτίζ της Δικαιοσύνης μας. Το καθημερινό peep-show με την Τηλεδημοκρατία μας να τους κάνει όλα τα γούστα. Κι αυτοί να την γλεντάνε, όπως τους κάνει κέφι. Ράβοντας αντισυνταγματικούς νόμους. Εφαρμόζοντας παράνομες πράξεις νομοθετικού περιεχομένου. Εξαπατώντας. Τα δυνατά ηλεκτρικά φώτα πλημμυρίζουν το παλκοσένικο, η κυρίως παράσταση αρχίζει στις οχτώ το βράδυ, κάθε βράδυ∙ κάθε Δευτέρα, έχει και την μεταμεσονύκτια ώρα του κοινού, με ελεύθερη την είσοδο και αυστηρή επετηρίδα.-
Αυτά τα θεάματα θα έπρεπε να μας εξεγείρουν και να μας εξωθούν να γράφομε ανοιχτές επιστολές αγανάκτησης και τίποτα λιγότερο.
Τρία ζήτω οφείλετε να ανακράξτε, λοιπόν, κυρία μου κι εσείς οι υπόλοιπες αγαπητές κυρίες και αγαπητοί μου κύριοι, που συμφωνείτε μαζί της. Τρία ζήτω, κυρία μου, εφόσον πρώτα ξεθυμάνετε από την ενόχληση που σας προκάλεσαν οι ημίγυμνοι ακτιβιστές. Τρία ζήτω γι’ αυτήν την πόρνη που κάθε βράδυ ταϊζει εσάς, τον σύζυγο και τα τρία παιδιά σας, με φόβο, με ψεύδη και με παραπληροφόρηση. Τρία ζήτω και σ’ εσάς την ίδια, που όλες αυτές τις ξετσιπωσιές τις ανέχεστε…
my-pillow-book

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου