Powered By Blogger

23.6.14

Η δική μας γη, το δικό μας ψωμί.

Φωτογραφία προφίλ του χρήστη ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΝ ΣΥΝ.ΠΕ

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΗΣΤΕ ΜΑΖΙ ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΡΟΑΓΟΡΑ ΑΛΕΥΡΟΥ ΖΕΙΑΣ (TRITICUM DICOCCUM AEGILOPS SPELT) ΤΗΛ. 210 5141443 Η ΠΕΡΑΣΤΕ ΑΠΟ ΤΟ ΣΥΝΕΤΑΙΡΙΣΜΟ ΜΑΣ ΑΓΙΑΣ ΣΟΦΙΑΣ 50 ΣΤΟΝ ΚΟΛΩΝΟ . ΣΑΣ ΥΠΕΝΘΥΜΙΖΟΥΜΕ ΟΤΙ ΕΧΕΙ ΗΔΗ ΑΡΧΙΣΕΙ Η ΠΡΟΑΓΟΡΑ ΤΟΥ ΣΠΟΡΟΥ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΠΟΜΕΝΗ ΚΑΛΛΙΕΡΓΗΤΙΚΗ ΠΕΡΙΟΔΟ.

Αθήνα 2 Ιουνίου 2014.

Η δική μας γη, το δικό μας ψωμί.

Με κεντρικό σύνθημα, "Η δική μας γη, το δικό μας ψωμί", τα Κινήμα
τα, Πατριωτικό Μέτωπο, Συνεταιριστικό Δίκτυο "Αλληλέγγυον", και Ελληνική Τράπεζα Σπόρων, ανακοινώνουν σήμερα, με την έναρξη του καλοκαιριού του 2014, πρόγραμμα μαζικής αναδιάρθρωσης της πρωτογενούς παραγωγής της χώρας μας. Με κεντρικό στόχο, για φέτος, να ξαναπάρουν οι Έλληνες αγρότες τον έλεγχο του ψωμιού της Ελλάδας στα χέρια τους.

Στο πλαίσιο υλοποίησης αυτού του προγράμματος, καλούμε τους Έλληνες αγρότες να δηλώσουν συμμετοχή στην προαγορά πιστοποιημένων σπόρων στο Συνεταιρισμό Αλληλέγγυον:

1. Δίκοκων δημητριακών Triticum Spelta Aegilops (Ζειά), από τις κορυφαίες σε ποιότητα παγκοσμίως, όπως οι ποικιλίες Oberkulmer Rotkorn (Ελβετία) και Fraνkenkorn (Γερμανία). Ποικιλίες, από τις οποίες, έχει ήδη εδώ και χρόνια πιστοποιηθεί διεθνώς, από πανεπιστήμια και οργανώσεις υγιεινής διατροφής, ότι κάνουν το καλύτερο – αλλά δυστυχώς και το ακριβότερο - ψωμί στον κόσμο.

2. Δίκοκων δημητριακών Triticum Dicocum Emmer (γνωστού και ως Φάρο). Αρχαίου επίσης σπόρου, που είναι κατάλληλο για την παρασκευή ζυμαρικών.

3. Μονόκοκων δημητριακών και Khorazan (ή Kamut).

4. Κοκκινόσταρο και ασπροσίταρο, Μεσοποταμίας.

Ο στόχος για φέτος είναι, από τα δεκάδες χιλιάδες στρέμματα πέρσι, να πάμε στα εκατοντάδες χιλιάδες στρέμματα. Έτσι ώστε, η χώρα, να αποκτήσει και πάλι την αυτάρκειά της σε ψωμί και να μην αναγκάζεται να εισάγει υποβαθμισμένης ποιότητας στάρια από το Καζακστάν κυρίως, για τις ανάγκες της ελληνικής αλευροβιομηχανίας αλλά και των ανά την επικράτεια φούρνων. Παράλληλα, να γίνει και πάλι η χώρα εξαγωγέας, κορυφαίας ποιότητας δημητριακών, φέρνοντας και πολύτιμο συνάλλαγμα στον τόπο, αλλά και ξαναβάζοντας τους Έλληνες αγρότες στην διεθνή αγορά.

Εντός των επομένων ημερών εξ' άλλου, θα ανακοινωθούν οι προτάσεις που έχουμε για συμβολαιακή γεωργία αλλά και οι λεπτομέρειες για την βιοτεχνία αποφλοίωσης, αλευροποίησης αλλά και εξαγωγών της περσινής εσοδείας δίκοκων δημητριακών. Από τα χιλιάδες στρέμματα που σπάρθηκαν πέρσι στην ελληνική γη, από Έβρο έως Καλαμάτα και από Πωγώνι έως Ρέθυμνο, με πρωτοβουλία των Κινημάτων μας.


Αυτό που χρειάζεται σήμερα είναι, να γυρίσουμε τη πλάτη στην ηττοπάθεια και τη κλαψούρα, τις ημερίδες, τα σεμινάρια, τους πολιτικάντηδες και τη καφενειακή μουρμούρα, να αρνηθούμε να γινόμαστε νούμερα και φωτογραφίες στις ουρές της ζητιανιάς, και παίρνοντας δύναμη από τη μάνα ελληνική γη, να ξανακάνουμε και πάλι, το δικό μας ψωμί.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου