Powered By Blogger

9.7.14

ΟΤΑΝ ΤΟ ΞΕΠΟΥΛΗΜΑ ΤΗΣ ΔΕΗ, ΟΝΟΜΑΖΕΤΑΙ ΑΝΑΠΤΥΞΗ ΚΑΙ ΑΝΤΑΓΩΝΙΣΜΟΣ



απο το prezatv.blogspot.gr
Λενε:
-Πρέπει να πουληθεί η ΔΕΗ σε κομμάτια, καθώς έτσι θα βγει οικονομικά κερδισμένο το κράτος και θα υπάρξει ανταγωνισμός στο χώρο της ενέργειας, με αποτέλεσμα ο καταναλωτής να πληρώνει φθηνότερο ρεύμα.
Δεν λένε πως:
-οι κυβερνήσεις Νεας Δημοκρατίας και Πασοκ,έχουν ξεπουλήσει τη τελευταία δεκαετία ένα σκασμό κερδοφόρες δημόσιες επιχειρήσεις όπως ο ΟΤΕ,τα λιμάνια,τα αεροδρόμια,τον Χρυσό,τα καζίνο, ΠΟΛΥ ΚΑΤΩ ΤΟΥ ΚΟΣΤΟΥΣ, συνεπώς το Ελληνικό δημόσιο όχι μόνο δεν βγαίνει κερδισμένο,αλλά ουσιαστικά χάνει, σίγουρα έσοδα που θα του έφερναν επιχειρήσεις, οι οποίες πληρώθηκαν με τα λεφτά του Ελληνικού λαού και θα παρέμεναν στην ιδιοκτησία του κράτους.

-ο ανταγωνισμός στο χώρο της ενέργειας, μπορεί να επιτευχθεί,με το να στήσουν ιδιώτες,μικρότερες μονάδες παράγωγης ενέργειας ΚΑΙ έπειτα να πουλάνε ρεύμα στο κόσμο.
Όχι με το να πουληθούν μονάδες παράγωγης της ΔΕΗ, εκατοντάδες φόρες κάτω του κόστους,ώστε να ΤΙΣ εκμεταλλευτούν “ιδιώτες”.
Στο πρόσφατο παρελθόν, στα πλαίσια του ανταγωνισμού στο χώρο της ενεργειας,η Energa-Hellas POWER ,με την αδιαφορία των ελληνικών αρχών,δεν απέδωσε ποτέ το ΦΠΑ στο κράτος,ενώ το όλο φιάσκο της απελευθέρωσης της ενέργειας αποδείχθηκε σαν την μεγαλύτερη αρπαχτή στο χώρο.

-Η ΔΕΗ είναι μια απο τις τελευταίες δημόσιες κερδοφόρες επιχειρήσεις ,ΣΤΗΝοποία δημιούργησαν τεχνητά προβλήματα ώστε να αυξήσει την “χασούρα” της, για να πουληθεί ευκολότερα,απο τότε που ο Ευάγγελος Βενιζέλος πήρε την απόφαση να ενσωματώσει το “χαράτσι” μαζί με τους λογαριασμούς της ΔΕΗ. Αποτέλεσμα,ο κόσμος να μην μπορεί να πληρώσει τους υπέρογκους λογαριασμούς εν μεσώ κρίσης και γενικευμένης ανεργίας και τα ταμεία της σταδιακά να αδειάζουν.

Πρώτη φορά στην ιστορία,βλέπουμε πολιτικούς και κόμματα που μάλιστα αυτοαποκαλούνται Πατριωτικά (ΝΔ,Πασοκ),να παλεύουν με τόσο σθένος, υπέρ της ιδιωτικοποίησης και του ξεπουλήματος της δημόσιας περιουσίας.
Πρώτη φορά βλέπουμε “πατριώτες” να ξεπουλάνε την ίδια τους την “πατρίδα” και οτιδήποτε δημόσιο υπάρχει,με το πρόσχημα της ανάπτυξης,του ανταγωνισμού, της μείωσης του χρέους κτλ.
Πρώτη φορά βλέπουμε κυβέρνηση και κόμματα δορυφόρους της,να παλεύουν τόσο απροκάλυπτα, υπέρ των συμφερόντων των ιδιωτών και όχι του ίδιου του κράτους και της “πατρίδας” που συνεχώς επικαλούνται.
Τέλος, πρώτη φορά βλέπουμε μια κοινωνία την οποία την κλέβουν μπροστά στα μάτια της και αντί να βγει στους δρόμους για να ανατρέψει το “καθεστώς”... να περιμένει στον καναπέ της, τον ερχομό ενός νέου “καθεστώτος”,έστω και εάν αυτό θα είναι μάλλον καλύτερο απο τα προηγούμενα...
ΠΡΕΖΑ TV




Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου