Powered By Blogger

13.7.14

Όταν το Σύστημα κινδυνεύει η λύση είναι η αύξηση των μειωμένης αντίληψης πολιτικών σε ρόλο εξουσιαστικού τρολ



Όταν το Σύστημα κινδυνεύει η λύση είναι η αύξηση των μειωμένης αντίληψης πολιτικών σε ρόλο εξουσιαστικού τρολ
Ο Σαμαράς και οι υπόλοιπες υφιστάμενές του ακροδεξιές πολιτικές μαριονέτες φέρνουν και στηρίζουν τα μνημόνια με το πρόσχημα την σωτηρία της πατρίδας και των πολιτών της.

Τι προβλέπουν τα μνημόνια;


Αναχρηματοδότηση των μέχρι και την κρίση υπερκερδοφόρων τραπεζών που κάναν πάρτυ αυθαιρεσιών προ κρίσης (το "προ" συζητήσιμο), μοίραζαν τα δάνεια σχεδόν με το ζόρι, δεν ελέγχονταν από κανένα κρατικό φορέα και δημιούργησαν μέσα σε ελάχιστα χρόνια στρατιές εκατομμυριούχων μετόχων και στελεχών τους ενώ ήξεραν με μαθηματική ακρίβεια την κατάληξη της δράσης τους και το ντόμινο οικονομικής κατάρρευσης που διαγράφονταν.

Γιατί χρειάστηκαν "διάσωση" οι τράπεζες;


Γιατί μοίραζαν από διακοποδάνεια των 500 ευρώ μέχρι δάνεια εκατοντάδων εκατομμυρίων ευρώ σε ΜΜΕ χωρίς καν να υπάρχει δυνατότητα αποπληρωμής. Mega Channel καλή ώρα. Στο οποίο κανάλι των Μπόμπολα, Ψυχάρη, Βαρδινογιάννη συνεχίζουν μέχρι και σήμερα να δανείζουν ενώ αυτό είναι ένα βήμα πριν την πτώχευση!

Τα κέρδη των τραπεζών λοιπόν μετατρέπονταν σε τεράστια μερίσματα-bonus για στελέχη και μετόχους. Οι ζημιές όμως μετατρέπονται σε κρατική διάσωση (αναχρηματοδότηση) με μνημονιακά δάνεια.

Ποιος θα πληρώσει τα δάνεια; 


Όχι τα στελέχη και οι μέτοχοι πάντως. Για την "σωτηρία της πατρίδας" θα τα πληρώνουν οι πολίτες της. Άλλωστε όπως είπε πολύ πρόσφατα και ο δημοσιογράφος του εφοπλιστή και καναλάρχη Αλαφούζου, κυρ Μπάμπης Παπαδημητρίου (και πρώην μεγαλοστέλεχος τραπεζών επί πολλά χρόνια) οι τράπεζες είναι ολονών μας! (όταν έχουν ζημιές, όταν έχουν κέρδη είναι μόνο των μετόχων τους).

Ποιος κερδίζει από την αναχρηματοδότηση-διάσωση των τραπεζών;


Αυτοί που έχουν τράπεζες κυρίως, και τα στελέχη τους κατά δεύτερο λόγο.

Ποιός έχει τράπεζες;


Βαρδινογιάννης, Λάτσης, Σάλλας, Κωστόπουλος.

Τι άλλο προβλέπουν τα μνημόνια;


Απελευθέρωση απολύσεων, πτώση μισθών.

Ποιος κερδίζει από την απελευθέρωση απολύσεων και την πτώση μισθών;


Οι (μεγαλο)εργοδότες που απασχολούν εργαζόμενους.

Δηλαδή πάλι ο Βαρδινογιάννης, ο Λάτσης, ο Σάλλας, ο Κωστόπουλος, ο Αλαφούζος ο Μπόμπολας και άλλοι τέτοιοι.

Οι αξιότιμοι κύριοι στις τεράστιες συλλογές τους από κάθε είδους επιχειρήσεων διαθέτουν και τηλεοπτικούς σταθμούς, ραδιόφωνα, εφημερίδες και ηλεκτρονικές ειδησεογραφικές σελίδες. Άλλες δικές τους, άλλες τρίτων αλλά ελεγχόμενες από αυτούς.

Τι κάνουν τα ΜΜΕ τους; 


Στηρίζουν την κυβέρνηση και τα μνημόνια και προσπαθούν να σε πείσουν ότι είναι για το καλό σου και δεν υπάρχει άλλη λύση.

Τι άλλο προβλέπουν τα μνημόνια;


Αυξήσεις φόρων και χαράτσια.

Ποιος ΔΕΝ πληρώνει-πλήρωνε φόρους και χαράτσια;


Το κτίριο που στεγάζεται το Σκάι, το Mega που έκλεβε ρεύμα από την ΔΕΗ, οι εφοπλιστές που έχουν φορολογική ασυλία, η εκκλησία και ο Βαρδινογιάννης που κάνουν την μία τροπολογία πάνω στην άλλη για να του σβήσουν κάτι πρόστιμα και φόρους εκατομμυρίων ευρώ.

Δηλαδή πάλι ο Βαρδινογιάννης, ο Λάτσης, ο Μπόμπολας, ο Αλαφούζος είναι κερδισμένοι από την μνημονιακή απαίτηση.

Τί άλλο προβλέπουν τα μνημόνια;


Αποκρατικοποιήσεις

Ποιος ευνοείται από τις αποκρατικοποιήσεις;


Ο Μελισσανίδης (κολλητός του Σαμαρά) που πήρε το χρυσωρυχείο του ΟΠΑΠ, ο Λάτσης που πήρε το Ελληνικό και άλλοι παρόμοιοι τύποι.

Καταλάβατε τώρα πως λειτουργεί η εξουσιαστική-κοινωνική αλυσίδα "Λόμπι, Τράπεζες, Πολιτικοί" και γιατί έχουμε γεμίσει με υπουργούς τύπου Ντινόπουλου, Βούλτεψη, Κικίλια, Γιακουμάτου, Λοβέρδου, Μπουμπούκου, Βρούτση, Γκερέκου, Μητσοτάκη, Βαρβιτσιώτη και Kεφαλογιάννη που δεν διαθέτουν την νοητική ικανότητα να διαχειριστούν ούτε ένα περίπτερο;




ΥΓ. Η αρχική σκιτσογραφία "Lobby, Bank, Politician" δεν ανταποκρίνεται πλήρως στην ελληνική πραγματικότητα. Ο Βαρδινογιάννης και ο Λάτσης έχουν καταφέρει να καπαρώσουν και τα τρία πόστα με διάφορους τρόπους ώστε να αποφύγουν να δώσουν ακόμα και τα κόπρανά τους.


ΠΗΓΗ:
projector-revolt.blogspot.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου