Powered By Blogger

4.7.14

Το κοινωνικό αγαθό, ο Κεντέρης, η λάμπα πετρελαίου και μερικές σταθερές


Το κοινωνικό αγαθό, ο Κεντέρης, η λάμπα πετρελαίου και μερικές σταθερές

Ο κακός χαμός γίνεται αυτές τις μέρες με το θέμα της πώλησης της ΔΕΗ σε ιδιώτες. Η κυβέρνηση έχει βαφτίσει κάποιες εγκαταστάσεις και δίκτυα «μικρή ΔΕΗ» κι ετοιμάζεται να ξεφορτωθεί το 30% της επιχείρησης, μαζί με τους πελάτες της – και μάλιστα αναγκαστικά για εκείνους.



Στα παράθυρα έχουν ξαμοληθεί οι βουλευτές της ΝΔ που θα συμμετάσχουν σε μια από τις καλοκαιρινές συνεδριάσεις της βουλής που θα ψηφίσει υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ. Διότι κάθε νομοσχέδιο έχει και το δικό του χαρακτήρα, γι’ αυτό και στα θερινά τμήματα του κοινοβουλίου που θα γαμήσουν το σύμπαν -με τη ΔΕΗ και τις παραλίες- θα είναι μόνο η ανφάν-γκατέ της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.

Έτσι λοιπόν είδαμε δύο εξέχουσες νεοδημοκρατικές προσωπικότητες των Τρικάλων να επιχειρηματολογούν υπέρ της ιδιωτικοποίησης της ΔΕΗ στα τηλεοπτικά παράθυρα.




Ο Μιχάλης Ταμήλος, από τη μία, δήλωσε ότι το ηλεκτρικό ρεύμα δεν είναι κοινωνικό αγαθό και πως μπορούμε όλοι μας να ζήσουμε στα χωριά μας με λυχνάρια και να βλέπουμε με λάμπες πετρελαίου στα μαύρα σκοτάδια, ενώ ο Κώστας Σκρέκας είπε πως η ΔΕΗ πρέπει να γίνει ανταγωνιστική γιατί κι ο Κεντέρης κέρδιζε τα μετάλλια στους Ολυμπιακούς Αγώνες επειδή είχε κι αυτός σκληρό ανταγωνισμό.




Επιπλέον, η Μισέλ της Νέας Δημοκρατίας –αυτή είναι από τα Γιάννενα- καθώς και αρκετοί ακόμη ΝΔτες βουλευτές -επειδή δεν μπορούν να βρουν κανένα παράδειγμα ιδιωτικοποίησης του ηλεκτρικού ρεύματος που να ευνόησε τους πολίτες- χρησιμοποιούν τον ΟΤΕ, λέγοντας ότι όπως οι επικοινωνίες φτήνυναν και βελτιώθηκαν τα τελευταία χρόνια, έτσι και το ρεύμα θα είναι πιο φτηνό αν το έχει στα χέρια του ιδιώτης.
Ας εξετάσουμε λοιπόν τις σταθερές που έχουμε στα χέρια μας μετά από όλα όσα έχουμε ακούσει για το θέμα της ΔΕΗ, της φτήνιας και των ολυμπιακών μεταλλίων.


- Σταθερά πρώτη: έχουμε να κάνουμε με πραγματικά ηλίθιους ανθρώπους. Όταν ο Ταμήλος και ο κάθε Σκρέκας δηλώνει πως αν ζούμε χωρίς ρεύμα στα χωριά μας και παραχωρήσουμε τον ηλεκτρισμό σε ιδιώτες, θα γίνουμε σαν τον Κεντέρη, τότε δεν χωράει άλλη εξήγηση. Είναι άνθρωποι εξαιρετικά χαμηλής νοημοσύνης. Με τη μόνη διαφορά ότι τους έχουν δώσει εξουσία άλλοι άνθρωποι, ακόμη χαμηλότερης νοημοσύνης από τη δική τους.


- Σταθερά δεύτερη: όταν κάποιος μου λέει ότι το ρεύμα ή το νερό δεν είναι κοινωνικά αγαθά, τότε είναι εχθρός μου. Ελπίζω να μην παρεξηγηθούν οι –κατά τα άλλα- συμπαθέστατοι κι εξαιρετικά διασκεδαστικοί βουλευτές σαν τους δύο Τρικαλινούς, ή την Σοφία Βούλτεψη (που πιστεύει ότι οι Τούρκοι κάνουν εισβολή στο Αγαθονήσι με τους μετανάστες) ή τον Γεράσιμο Γιακουμάτο (που ξεκίνησε εκστρατεία για να ρίξει τις τιμές στα μπέιμπιλίνο). Δεν είναι κάτι προσωπικό. Οποιοσδήποτε άνθρωπος θεωρεί ότι η πρόσβαση στον ηλεκτρισμό και το νερό, η εξασφάλιση της εργασίας και της αξιοπρεπούς διαβίωσης, η προστασία του περιβάλλοντος και οι προσωπικές ελευθερίες κρατουμένων-ή-μη δεν είναι για όλους, είναι πραγματικός εχθρός μου. Από όποια ιδεολογική φάρα κι αν προέρχεται.


- Η τρίτη σταθερά είναι ρατσιστική και την γράφω στο τέλος του κειμένου.


Οι εποχές προ του 2010 –και κυρίως πριν το 2012- έχουν παρέλθει ανεπιστρεπτί. Έως τότε, όλο και κάποια υποχώρηση γινόταν στο όνομα της όποιας συνεννόησης αλλά και της γενικευμένης αφέλειας μπροστά στο πρώτο σοκ της νέας «μνημονιακής» εποχής. Εκείνη την εποχή ακόμη κι αν ο άλλος μίλαγε ανοιχτά υπέρ της υπάρχουσας πολιτικής –ακόμη κι αν όσα έλεγε ήταν πιο σκληρά από όσα γινόντουσαν- αντιμετωπιζόταν ως ένας ακόμη από εκείνους τους πολλούς που έκανε τις δικές τους επιλογές.

Όπως όμως εξελίχθηκαν τα πράγματα, οι επιλογές αυτές οδήγησαν σε μια μοιραία πόλωση. Διότι αδυνατώ σήμερα να αντιμετωπίσω με ψυχραιμία κάποιον ο οποίος υποστήριξε –με πάθος ή χωρίς- την καταστροφή ολόκληρης της κοινωνίας. Δεν μπορώ να σταθώ δίπλα σε εκείνον που χτυπά και εκδικείται στο δρόμο ακόμη και την ίδια του τη μάνα, λέγοντας πως απλώς κάνει τη δουλειά του.
Δεν μιλάμε πλέον για μερική διάλυση σε ελεγχόμενα πλαίσια, αλλά για ολική καταστροφή.
Να με συμπαθάει ο κάθε «φίλος της ελευθερίας» ή όπως διάολο θέλει να αυτοχαρακτηρίζεται στα social media και τα μπλογκς, όμως αν έχει βάλει σκοπό της ζωής του να καταστρέψει τη δική μου ζωή, τότε είναι εχθρός μου.
Τόσο απλά είναι τα πράγματα.


(Σταθερά τρίτη: κάτι τρέχει με το νερό των Τρικάλων. Δεν εξηγείται διαφορετικά)


(Είναι περιττό να αναφέρω ότι κι ο Αντώνης Σαμαράς ήταν πριν τις εκλογές κατά της ιδιωτικοποίησης του δικτύου της ΔΕΗ. Έτσι κι αλλιώς είναι εδώ και πολύ καιρό ο μεγαλύτερος ψεύτης πρωθυπουργός που γέννησε η νεότερη πολιτική ιστορία. Μπάι φαρ)


ΠΗΓΗ:polyfimoss.wordpress.com
Πηγή: Το κοινωνικό αγαθό, ο Κεντέρης, η λάμπα πετρελαίου και μερικές σταθερές - RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου