Powered By Blogger

12.7.14

Παλαιστίνιοι έφτιαξαν ανθρώπινη ασπίδα για να προστατέψουν σπίτι και οι Ισραηλινοί τους βομβάρδισαν


Παλαιστίνιοι έφτιαξαν ανθρώπινη ασπίδα για να προστατέψουν σπίτι και οι Ισραηλινοί τους βομβάρδισαν

Τα αεροπορικά πλήγματα των ισραηλινών στη Λωρίδα της Γάζας εντείνονται. Δεκάδες είναι οι νεκροί και εκατοντάδες οι τραυματίες από την Τρίτη, όταν και ξεκίνησαν οι επιθέσεις.

Μεταξύ των θυμάτων βρίσκονται αρκετές γυναίκες και παιδιά.

Το site Ingaza δημοσιεύει καθημερινά βίντεο, φωτογραφίες και ιστορίες από τους βομβαρδισμούς. Σε μία από αυτές, εξιστορεί την προσπάθεια Παλαιστινίων αμάχων να φτιάξουν ανθρώπινη ασπίδα για να αποτρέψουν επίθεση από αέρος σε στόχους.

Στόχους που αποτελούν στην ουσία τις οικίες, το βιός αυτών των ανθρώπων.

Όπως γράφουν οι Παλαιστίνιοι, κατά τη διάρκεια των στρατιωτικών επιθέσεων ο στρατός του Ισραήλ αρκετές φορές προειδοποιεί με τηλεφωνήματα για επικείμενο βομβαρδισμό.

Έτσι έγινε και την Τρίτη, 8 Ιουλίου. Η Αλ Καβάρ έλαβε προειδοποίηση αλλά αποφάσισε να μην φύγει. Οι γείτονες της οικογένειας συγκεντρώθηκαν στην ταράτσα του σπιτιού για να σταματήσουν την επιδρομή.

Παρόλα αυτά, ο στρατός του Ισραήλ βομβάρδισε την πολυκατοικία. Αποτέλεσμα ήταν να σκοτωθούν επί τόπου επτά άνθρωποι, ανάμεσα τους και δύο παιδιά ηλικίας 13 και 14 ετών. Άλλοι 25 άνθρωποι τραυματίστηκαν στην γειτονιά του Χαν Γιουνίς της Γάζας.
Τα θύματα της επίθεσης:

Mohamed Ashour 13 ετών
Baker Mohammed Juda 22 ετών
Ammar Mohammed Juda 22 ετών
Hussein Mohammed Kaware 14 ετών
Basem Salem Hussein Karawe, 10 ετών
Mohammad Ali Faraj Karawe, 12 ετών
Abdullah Hamed Karawe, 6 ετών
Kasem Jaber Adwan Karawe, 12 ετών
Seraj Abed al-Aal, 8 ετών
Riad Kaware 50 ετών

Το βίντεο μετά τον βομβαρδισμό (οι εικόνες είναι σκληρές αλλά δημοσιεύεται προς επαλήθευση της πληροφορίας και της παραπάνω ιστορίας):


Από την έναρξη της ισραηλινής επιχείρησης την Τρίτη, τουλάχιστον 95 άνθρωποι έχουν χάσει τη ζωή τους στη Λωρίδα της Γάζας, χωρίς να έχουν σταματήσει οι ρίψεις ρουκετών από τον παλαιστινιακό θύλακα, σύμφωνα με τις παλαιστινιακές υπηρεσίες πρώτων βοηθειών.

Δύο νέες επιδρομές σήμερα το πρωί στη Λωρίδα της Γάζας προκάλεσαν τον θάνατο έξι ανθρώπων, μεταξύ τους μια γυναίκα, σύμφωνα με ιατρική πηγή.
Σε τηλεφωνική συνομιλία με τον ισραηλινό πρωθυπουργό Μπενιαμίν Νετανιάχου, ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα "εξέφρασε τον φόβο του για μια κλιμάκωση της έντασης και τόνισε την ανάγκη όλες οι πλευρές να καταβάλουν κάθε δυνατή προσπάθεια για την προστασία των αμάχων και την αποκατάσταση της ηρεμίας.


Οι ΗΠΑ παραμένουν έτοιμες για να διευκολύνουν την παύση των εχθροπραξιών, συμπεριλαμβανομένης της επανόδου στη συμφωνία εκεχειρίας του Νοεμβρίου του 2012", ανακοίνωσε ο Λευκός Οίκος.

Ο γενικός γραμματέας του ΟΗΕ Μπαν Κι-μουν απηύθυνε έκκληση για εκεχειρία κατά την έναρξη χθες της έκτακτης συνεδρίασης του Συμβουλίου Ασφαλείας, επαναλαμβάνοντας τις "εκκλήσεις του προς τις δύο πλευρές για μέγιστη δυνατή αυτοσυγκράτηση".

Σε τηλεφωνική επικοινωνία, ο πρόεδρος της Γαλλίας Φρανσουά Ολάντ εξέφρασε την "ανησυχία του" στον πρόεδρο της Παλαιστινιακής Αρχής Μαχμούντ Αμπάς για την κατάσταση στη Γάζα, τονίζοντας ότι "πρέπει να σταματήσει η κλιμάκωση" μεταξύ Ισραηλινών και Παλαιστινίων.

Χτυπήθηκε και η Κιβωτός της Γάζας κατά τους ισραηλινούς βομβαρδισμούς

Γύρω στις 2 τα ξημερώματα βομβαρδίστηκε από τους ισραηλινούς η Κιβωτός της Γάζας μέσα στο λιμάνι της Γάζας. Το σκάφος άρπαξε φωτιά, ενώ λόγω των συνεχιζόμενων βομβαρδισμών η πυροσβεστική δεν μπόρεσε να φτάσει. Μαζί με την Κιβωτό κάηκαν κι άλλα ψαράδικα διπλανά σκάφη.

πηγή
Πηγή: Παλαιστίνιοι έφτιαξαν ανθρώπινη ασπίδα για να προστατέψουν σπίτι και οι Ισραηλινοί τους βομβάρδισαν - RAMNOUSIA

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου