Powered By Blogger

13.8.14

ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΜΙΣΘΟΦΟΡΟΙ ΠΟΥ ΠΟΛΕΜΟΥΝ ΣΤΗΝ ΑΝ.ΟΥΚΡΑΝΙΑ ; (BINTEO)

Gaston Besson a 47 ans et se bat du côté pro-ukrainien
Πορφύρης Δ Σταφυλά Π 
H παρουσία μαχητών ιδιωτικών στρατιωτικών εταιρειών αμερικανικών,βρετανικών,πολωνικών και ιταλικών στην Ουκρανία δεν αποτελεί πια κοινό μυστικό εδώ και καιρό γράφει σήμερα η εφημερίδα Rossiïskaïa gazeta.Περίπου 200 με 300 επαγγελματίες μισθοφόροι μάχονται σήμερα εναντίον του πληθυσμού της Νέας Ρωσίας. Υπάρχουν επίσης εθελοντές “ιδεολόγοι” από το εξωτερικό οι οποίοι έγιναν δεκτοί με ανοιχτές αγκάλες από τις ουκρανικές ομάδες κρούσης όπως την “Azov” και την “Aïdar”. Στρατολογήθηκαν μεταξύ των νεοναζί και εγκληματιών του υποκόσμου. Δεν είναι λίγες οι φορές που αιχμαλωτίζονται. Ενδεικτική είναι η περίπτωση του Σουηδού Michael Skilt εκπαιδευτή σκοποβολής των επίλεκτων της “Azov”. Σύμφωνα με την επίσημη ιστοριογραφία του καταχωρημένη από την “Azov” ο νεοναζί και ρατσιστής Skilt είναι ένας υπέρμαχος της δημοκρατίας ερχόμενος στην Ουκρανία ως τουρίστας ο οποίος εμπνεύστηκε από το ιδεολόγημα των Euromaïdan και εντάχθηκε στον Δεξιό Τομέα.Έφθασε στο Donbass άμεσα απευθείας από την Maïdan.Αιχμαλωτίστηκε από τις δυνάμεις της αυτοάμυνας όταν οι σύντροφοί του τον εγκατέλειψαν στο πεδίο της μάχης σε μια φάση άτακτης οπισθοχώρησης.202127544
Ο 54χρονος υπεύθυνος αντιπροσωπείας αυτοκινήτων στην Ιταλία Francesco Falcone είναι επίσης στρατολογημένο μέλος της “Azov”. Ο παπούς του ήταν ένας από τους 130000 ιταλούς φασίστες που στάλθηκαν από τον Μουσολίνι στο Stalingrad και σκοτώθηκαν κατά την διάρκεια του σκληρού χειμώνα. Αυτός είναι και ο λόγος για τον οποίο ο Francesco μισούσε τους ρωσόφιλους υποστήριζε τους ισλαμιστές και ήταν έτοιμος να ασπαστεί το ισλάμ στη νεότητά του. “Σε όλη μου τη ζωή ονειρευόμουν μια εμπειρία σαν αυτή. Δεν έχουν θέση τα συναισθήματα.Έτσι είναι ο πόλεμος. Ήρθα για να σκοτώσω ” δηλώνει στους δυτικούς δημοσιογράφους. Ο στρατολόγος του στο τιμωρητικό τάγμα της “Azov” είναι ο 47χρονος γάλλος Gaston Besson επικεφαλής της λεγόμενης λεγεώνας των ξένων στο εσωτερικό του τάγματος. Δεν είναι από μιλιταριστικό ρομαντισμό που αυτός ο γάλλος που τραυματίστηκε και τα είδε κυριολεκτικά όλα στον πόλεμο της Γιουγκοσλαβίας ήρθε στην Ουκρανία.
Οι δυνάμεις αυτοάμυνας εκτιμούν ότι αυτός παντρεμένος με κροάτισα και μόνιμος κάτοικος Κροατίας ασχολείται επαγγελματικά με την στρατολόγηση ξένων μαχητών για να πολεμήσουν στο Donbass.Είναι ο πρώτος που έκανε κάλεσμα στα κοινωνικά δίκτυα για πόλεμο κατά της Ρωσίας απευθυνόμενος στους παλιούς του συντρόφους. Καυχιέται στο διαδίκτυο ότι πολεμάει μαζί με 3 Σουηδούς,3 Φιλανδούς, 1 Καναδό και 1 Ιταλό. (ria novosti 13/08/14)Επί 20 χρόνια αυτός ο επαγγελματίας συμμετείχε σε καυτά μέτωπα σε όλον τον κόσμο με το πρόσχημα του ιδεαλιστή άλλοτε ως “αριστερός επαναστάτης” και τώρα ως άνθρωπος του Δεξιού Τομέα (Pravy Sektor).Σε Κροατία,Λάος,Βιρμανία,Κολομβία κ.α Στο πλευρό του 80 ξένοι μαχητές εκ των οποίων καμιά δεκαριά γάλλοι. 20 συνολικά γάλλοι πολεμούν μοιρασμένοι στα 2 αντίπαλα στρατόπεδα. “είμαστε υπερεθνισκιστές,σοσιαλιστές και φιλελεύθεροι” (Gaston) (franceinfo 11/08/14)

dimpenews.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου