Powered By Blogger

28.8.14

«ΤΟΜΑΡΙΣΜΟΣ» ΚΑΙ «ΧΡΥΣΟΨΑΡΟΜΝΗΜΗ»!!!


Του Μιχάλη Τζανάκη

Όσο η «συνέπεια» διέπει το πολιτικό σύστημα δεν έχει να φοβάται κανείς τίποτα. Ειδικά όταν «τεχνοκράτες»-ακαδημαϊκοί δίνουν το παράδειγμα αλληλο-ασπαζόμενοι εγκαρδίως με βλέμματα ημι-ερωτύλων, οίτινες κρατούν στα στιβαρά τους χέρια τα πηδάλια των νευραλγικών τομέων της παιδείας και των εξωτερικών αντιστοίχως. Αν έλαθε της προσοχής σας -ελέω θερινής ραστώνης -μάθετε πως επανέκαμψε ο απόλυτος «εκσυγχρονιστής» ομορφάντρας- Λοβέρδος στο «Πασοκο-ελαιώδες» μαντρί, μετά την αποτυχημένη απόπειρά του να συσπειρώσει υπό την ηγετική του εποπτεία τα «νέο-σοσιαλίζοντα» απολειφάδια.
Στην κοινοβουλευτική ομάδα του ΠΑΣΟΚ επανεντάσσεται ο υπουργός Παιδείας του Σαμαρά(!!!), Ανδρέας Λοβέρδος όπως ανακοίνωσαν με επιστολή τους προς στον Πρόεδρο της Βουλής, ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Ευάγγελος Βενιζέλος, και ο ίδιος ο Ανδρέας Λοβέρδος.
Η συγκρότηση νέου πολιτικού φορέα υπό την επωνυμία «Ριζοσπαστική Κίνηση Σοσιαλδημοκρατικής Συμμαχίας» και η ίδρυση της «Συμφωνίας για τη Νέα Ελλάδα», η οποία κατά τις τελευταίες Ευρωεκλογές συνεργάστηκε με το ΠΑΣΟΚ στο σχήμα «Ελιά – Δημοκρατική Παράταξη», δεν ευοδώθηκαν από την αμέριστη και παλλαϊκή στήριξη των νεοελλήνων. Ωστόσο τα παραπάνω «σχήματα», αν και ακολουθήθηκαν από λιγότερους θιασώτες σε σύγκριση με αυτούς που ακολουθούν τα αποκριάτικα άρματα του εν Πάτραις βασιλέως-Καρνάβαλου, δικαιώθηκαν εκ του αποτελέσματος.
Ο έτερος «εκσυγχρονιστής»- πρωθυπουργεύων τύποις εν Ελλάδι- εμπλούτισε το κυβερνητικό σχήμα διευρύνοντάς το δεξιά με Βορίδειο και αριστερά με Λοβέρδειο «εκσυγχρονιστικό» πνεύμα και μπορεί η α-Παιδεία μας να προσδοκά ανάλογη συνέχεια της Διαμαντοπουλοαρβαντιτοπούλειας περιόδου.
Όταν ένας πολιτικός σε δυο χρόνια φτιάχνει δυο-τρία πολιτικά σχήματα για να καταλήξει δια ασπασμών και δακρύβρεχτων εναγκαλισμών στο σημείο απ’όπου έφυγε ασθμαίνων, είναι σίγουρο πως θα διαπρέψει σε κάθε κυβερνητικό θώκο.
Τραγέλαφος κανονικός, περιοδεύων θίασος ομοιάζων με τα αλήστου μνήμης «μπουλούκια» πέντε δεκαετίες πίσω, απαιτούν ως δήμιοι τις κεφαλές ημών επί πινάκι, ως «απόδειξη» συνέπειας και ευθύνης, όταν οι ίδιοι έχουν ως επίσημη ιδεολογία μία, αποκηρύξαντες προηγουμένως τους σοσιαλφιλελευθερισμούς και τα λοιπά πολιτικά δυσχερή και δύσκαμπτα ιδεολογήματα.
Η νέα αυτή ιδεολογία- μπορεί και να μην είναι και τόσο νέα- ονομάζεται «τομαρισμός». Ευδοκιμεί εκεί που υπάρχει απ’ τους φορείς και επίδοξους «τομαριστές» το θράσος, και από την κοινωνία χρυσοψαρόμνημη!!!
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου