Powered By Blogger

3.9.14

Βαδίζουμε ολοταχώς προς τα άκρα.

aganaktisame-varethikame
Η καθεστωτική κεντροαριστερά απονομιμοποιήθηκε. Το ίδιο και η κληρονομική κεντροδεξιά. Και τα δύο αυτά, μέχρι τώρα σημαντικά τμήματα του πολιτικού συστήματος, διαλύονται παρά τις προσπάθειες των στελεχών τους να ανασυγκροτηθούν.
Η πλήρης παράδοση της εθνικής κυριαρχίας της Ελλάδας στους δανειστές, η μετατροπή της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς σε εκπροσώπους των δανειστών και της διεθνούς παγκοσμιοποιημένης ελίτ, καθώς και σε στυλοβάτες των συμφερόντων τους, η εντεινόμενη πτωχοποίηση και εξαθλίωση των Ελλήνων, η μεγάλη ανεργία και  η έλλειψη οποιασδήποτε προοπτικής, οδηγεί σε απονομιμοποίηση στη λαϊκή συνείδηση και σε διάλυση τόσο της καθεστωτικής κεντροαριστεράς όσο και της κληρονομικής κεντροδεξιάς.
Ήδη ο λαός δείχνει την προτίμησή του προς τα άκρα. Το έδειξαν οι εκλογές, επιμένουν οι δημοσκοπήσεις. Αν μάλιστα το πολιτικό σύστημα δεν αντιδρούσε κατά του δεξιού του άκρου (δηλαδή της ΧΑ), τώρα τα ποσοστά ΣΥΡΙΖΑ και ΧΑ θα ήταν περίπου στα ίδια επίπεδα, με πλήρη υποχώρηση και της εναπομείνασας κεντροδεξιάς. Τα φαινόμενα που παρακολουθούμε ως δυναμικές αντιπαραθέσεις στους δρόμους και σε διάφορες εκδηλώσεις, μεταξύ φασιστών και αντιφασιστών, είναι τα προεόρτια αυτών που έρχονται. Οι ίδιες δυνάμεις που ήταν μαζί στους αγανακτισμένους στο Σύνταγμα και που μαζί προηγουμένως αποδοκίμαζαν τις εκδηλώσεις του μνημονιακού ΠΑΣΟΚ, τώρα στέκονται απέναντι η μια στην άλλη. Ταυτόχρονα, τα ντόπια και διεθνή συμφέροντα, εφόσον διαπιστώσουν ότι δεν μπορούν να τραβήξουν άλλο τα πολιτικά «άλογα» της κεντροαριστεράς και της κεντροδεξιάς, τα οποία απογυμνώθηκαν από οπαδούς, θα επενδύσουν με ρεαλισμό στα νέα πολιτικά «άλογα» της Αριστεράς και της Δεξιάς.
Βαδίζουμε λοιπόν ολοταχώς προς τα άκρα και τίποτα δεν φαίνεται να μπορεί να ανακόψει αυτή την πραγματικότητα, με την οποία θα πορευτούμε μέσα στη δική μας αλλά και τη γενικότερη διεθνή κρίση. Σύντομα θα έχουμε κυβέρνηση της Αριστεράς και φυσικά αυτή η κατάσταση θα φουντώσει πολιτικά το άλλο άκρο. Την ίδια στιγμή, το απόλυτα υπεύθυνο για την κατάστασή μας, κεντρικό τμήμα του πολιτικού συστήματος (κεντροαριστερά – κεντροδεξιά), θα αποσυρθεί με ασφάλεια κάπου στο εξωτερικό, να απολαύσει όσα άρπαξε από την ελληνική κοινωνία και να σχεδιάσει από κάποιο ασφαλές μέρος την επάνοδό του, σε ό,τι θα έχει απομείνει. Το ίδιο έργο, το έχουμε δει κατ’ επανάληψη να συμβαίνει στη νεότερη ιστορία της χώρας.
Θα μπορέσει άραγε αυτή τη φορά ο λαός να επέμβει και να αναλάβει την εξουσία ο ίδιος ή θα παραμείνει αγελαίος, αδρανής, ασυντόνιστος και έρμαιο των εξελίξεων; Προφανώς, χωρίς την κατάλληλη ηγεσία δεν πρόκειται να το καταφέρει ούτε αυτή τη φορά.
Πέτρος Χασάπης
http://olympia.gr/

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου