Powered By Blogger

5.10.14

Στο σκοτάδι… θα σε πατήσουν

Untitled-2
Δεν γνωρίζω πόσο νοητός είναι αυτός ο ήλιος της δικαιοσύνης, αλλά κάποιοι δεν θέλουν και δεν αφήνουν να φωτίζει όλους το ίδιο.
Όλα αυτά τα κατά καιρούς πολιτικά κοράκια που ζουν και καλοπερνούν με τη δική μας άμεση ή έμμεση συγκατάθεση, φροντίζουν αρκετά ώστε να…
  • Ελπίζουμε στο δίκαιο.
  • Να νομίζουμε ότι θα τα καταφέρουν.
  • Να πιστεύουμε πως τους έχουμε ανάγκη.
  • Να νιώθουμε εμείς υπεύθυνοι για το κακό χθες και το τυχόν κακό αύριο.
Φροντίζουν για πολλά, για πάρα πολλά που θα τους κρατούν ασφαλείς στον κόσμο που έφτιαξαν για να ζουν.
Διάβασα ότι ένας άνθρωπος 46 ετών αυτοκτόνησε γιατί ανακάλυψε το κράτος πως πριν 20 χρόνια είχε δώσει ένα ψεύτικο χαρτί για να πιάσει δουλειά στο δημόσιο. Αφού θα έχανε τη δουλειά του, θα του ζητούσαν πίσω τα «κλεμμένα».
Πέρα από το γεγονός αυτό καθ’ αυτό που είναι οδυνηρό, βλέπω ότι έφτιαξαν νόμους για να παραγραφεί το αδίκημα που έκαναν όταν ήταν υπουργοί ή βουλευτές, από τη στιγμή που θα έχουν υπάρξει δύο εκλογικές περίοδοι.
Δεν έχω ακούσει ποτέ να κυνηγούν στην Ελλάδα πολιτικό για αυτά που έκανε αρκετά χρόνια πίσω. Η περίπτωση Τσοχατζόπουλου είναι άλλη ιστορία και δεν είναι προς το παρόν για συζήτηση .
Εδώ ο ίδιος ο Τσουκάτος μίλησε το 2008 για 1.000.000 μάρκα (το 1999) μίζα από τη Siemens στο ΠΑΣΟΚ και δεν κουνήθηκε φύλο. Τόσα άλλα έχουν γίνει… Μας ξεπούλαγαν τόσα χρόνια και δε φταίει κανένας τους.
Έρχονται λοιπόν τα λαμόγια να μας μιλήσουν για εξυγίανση, για το δίκιο του λαού και να κάνουν πως το υπερασπίζονται.
Όσοι από αυτούς δεν έφαγαν, ψήφιζαν νόμους για μην έχουν επιπτώσεις οι αυριανοί κλέφτες πολιτικοί. Άσε που ποτέ δεν ξέρεις… μπορεί και αυτοί να είχαν την τύχη να φάνε στο μέλλον…. Τα καλά παιδιά, πριν πεινάσουν μαγειρεύουν!
Δε λέω ότι θα πρέπει να μην υπάρχουν επιπτώσεις σε όσους εξαπατούν το δημόσιο και γενικά, αλλά μήπως αφήνουν απ’ έξω τα πολύ δικά τους παιδιά; Πολύ εξυγίανση έπεσε αλλά οι εξυγιαντές ζέχνουν περισσότερο.
Οι νόμοι είναι έτσι φτιαγμένοι ώστε πρώτα να την πληρώνει ο πολίτης και αν ποτέ τύχει, αν ποτέ κάτσει μια περίπτωση πολιτικού για τα μάτια του κόσμου, θα μας το τριβελίζουν ως απόδειξη δικαιοσύνης και λειτουργίας των θεσμών.
Διάβασα επίσης ότι πήραν από τραπεζικό λογαριασμό κάποιου 700 ευρώ. Ήταν ένα μέρος για τα έξοδα κηδείας της μητέρας του και είχαν μπει από το ασφαλιστικό ταμείο. Χρώσταγε στην εφορία όμως ο υιός και το κράτος φρόντισε…
Πολλά έχουμε ακούσει και ακόμα περισσότερα όχι…
Αχ βρε «ήλιε» νοητέ, σε αφήσαμε να μας ξεχάσεις και δεν κάνουμε τίποτα για να μας θυμηθείς…
outelogos

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου