Powered By Blogger

12.10.14

Το βρόμικο τέχνασμα της Διαπλοκής για «κυβέρνηση ειδικού σκοπού»!…


Γράφει ο Μαγια
Η επαναβεβαίωση της εμπιστοσύνης, της γαλαζοπράσινης Μνημονιακής οικογένειας, προς την παραπαίουσα κυβέρνηση συμπίπτει με τις διεργασίες στο προσκήνιο, αλλά και το παρασκήνιο για νέα κυβέρνηση από τη σημερινή Βουλή και την μετά Σαμαρά-μετά Βενιζέλο εποχή.
Ήδη, φουντώνουν οι συζητήσεις και τα σενάρια για σχηματισμό «κυβέρνησης ειδικού σκοπού», στα πρότυπα της αλήστου μνήμης κυβέρνησης Παπαδήμου, με τη συμμετοχή όμως και του …ΣΥΡΙΖΑ!
Η Διαπλοκή, γνωρίζει καλύτερα όλων ότι, εκπνέει ο χρόνος της Μνημονιακής συγκυβέρνησης. Και αλαφιασμένη από την διαρκώς αυξανόμενη δυναμική του κόμματος της αξιωματικής αντιπολίτευσης, αλλά και τη στρατηγική θέση του να συγκρουστεί μαζί της, ξαναζεσταίνει και διακινεί το άνοστο πιάτο του «μεγάλου συνασπισμού»: Τη …συνεργασία του ΣΥΡΙΖΑ με τις εγχώριες πολιτικές «θεραπαινίδες» της παρασιτικής οικονομικής ολιγαρχίας και των «υψηλών προστατών» τους.
Οι λόγοι είναι προφανείς. Είχαν εκτεθεί από τον σημερινό πρωθυπουργό, το 2010, την εποχή που ο τότε πρωθυπουργός Γ. Παπανδρέου, τον καλούσε να σταματήσει τους αστεισμούς, να βγάλει την αντιμνημονιακή μάσκα και να συμμετάσχει, ως όφειλε, στον Μνημονιακό συνεταιρισμό της υποταγής.
Αποκλείω -διατεινόταν ο Α. Σαμαράς- κάθε συγκυβέρνηση με το ΠΑΣΟΚ, γιατί συγκυβέρνηση θέλουν τριών ειδών συμφέροντα. Πρώτον, το ίδιο το ΠΑΣΟΚ για να πέσει στα μαλακά και να μην ψάξουμε τις τεράστιες ευθύνες τους, που μας έφεραν στο Μνημόνιο. Δεύτερον, όλα εκείνα τα συμφέροντα και όλες εκείνες οι συντεχνίες, που δεν θέλουν να αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα. Τρίτον, όλες αυτές οι δυνάμεις μέσα και έξω από την Ελλάδα, που θέλουν μια κυβέρνηση αδύναμη και ελεγχόμενη. Δεν μπορούμε να βγούμε από την ύφεση μαζί με εκείνους που μας έφεραν στην ύφεση. Δεν μπορούμε να πούμε την αλήθεια στο λαό μαζί με εκείνους που κορόιδεψαν το λαό.
Βέβαια οι εξελίξεις διέψευσαν τον Α. Σαμαρά. Αλλά, αυτό είναι το έλασσον. Το μείζον είναι τα τεχνάσματα της Διαπλοκής να κατασκευάσει αναχώματα, ώστε να αποτραπεί η αυτοδυναμία του ΣΥΡΙΖΑ και «να μην αλλάξει τίποτα στην Ελλάδα». Προσέξατε ότι, η καθεστωτική πραπαγάνδα, τα «γιουσουφάκια» της Διαπλοκής έπιασαν, ήδη, «δουλειά»;
Και όλα τούτα, την ώρα που στο εναπομείναν ΠΑΣΟΚ πληθαίνουν τα εκφυλιστικά φαινόμενα και ο αντ΄ αυτού, ο Μ. Βορίδης, να θέλει να κρυφτεί και η χαρά να μην τον αφήνει.
«Στον δρόμο που έχει χαράξει η κυβέρνηση έχουμε μαζί μας όλους τους καλούς Έλληνες», τόνισε ο αίφνης «πρωθυπουργεύων», κλείνοντας την εισήγησή του στη Βουλή. Ωστόσο, απέφυγε να διευκρινίσει, ποιοι είναι οι «καλοί Έλληνες».
Είναι «ισχυροί επιχειρηματίες, εφοπλιστές, εκδότες μεγάλοι ή μεσαίοι, φίλοι του πρωθυπουργού, που με ένα τηλεφώνημα στο Μαξίμου μπορούν ακυρώνουν ένα νόμο ή ένα πρόστιμο» (Γ. Δραγασάκης);
Είναι οι «αχαρακτήριστοι Γραικύλοι» (Α. Παπαδιαμάντης), οι λωτοφάγοι και οι «πες μου ένα ψέμα, ν’ αποκοιμηθώ» (Νικόλας Άσιμος);
Ή μήπως, ο Βορίδης, ένας πολιτικός που έχει συνδέσει την πορεία του με φασιστικά σχήματα (διορίστηκε από τον δικτάτορα Παπαδόπουλο, πρόεδρος της νεολαίας της φιλοχουντικής ΕΠΕΝ και κυνηγούσε ιδεολογικούς του αντιπάλους με τσεκούρι), αλλά ξεπλύθηκε στη ΝΔ, έγινε υπουργός της συγκυβέρνηση ΝΔ-ΠΑΣΟΚ και ορίστηκε αντικαταστάτης του πρωθυπουργού, επιδιώκει να μας υπενθυμίσει πως παραμένει ο Βορίδης, του παρελθόντος (από αυτούς που χώριζαν τους Έλληνες σε καλούς και κακούς, σε μιάσματα και μη); Να «σαλπίσει», με τις διχαστικές κραυγές του, την ακροδεξιά στροφή της ΝΔ;
Αντιμέτωποι με τη λαϊκή απόγνωση και κατακραυγή, ο Σαμαράς και ο Βενιζέλος, σκηνοθέτησαν ψήφο εμπιστοσύνης, που γνωρίζουν ότι, θα καταλήξει σε «τεχνητή αναπνοή» ολίγων μηνών. Μέχρι να υπογράψουν και τα τελευταία «συμβόλαια θανάτου» της κοινωνίας.
olympia.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου