Powered By Blogger

3.10.14

ΦΑΚΕΛΟΣ ΚΥΠΡΟΥ : ΓΙΑ ΠΡΩΤΗ ΦΟΡΑ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΕΠΙΣΗΜΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗ​Σ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ

Δελτίο Τύπου 2 Σεπ. 14
GREEK AMERICAN NEWS AGENCY
 
To GreekAmericanNewsAgency.com {NEA PROINI SPECIAL EDITIONS,INC} με αίσθημα εθνικής  ευθύνης δίνει σήμερα για πρώτη φορά  στην δημοσιότητα,   μετά από 26 χρόνια όπου κρατούνταν ως «επτασφράγιστο κρατικό μυστικό»,  ψηφιοποιημένο ΧΩΡΙΣ ΣΧΟΛΙΑ ΧΑΡΑΚΤΗΡΙΣΜΟΥΣ & ΑΝΑΛΥΣΕΙΣ,   ΟΛΟΚΛΗΡΟ το επίσημο επικυρωμένο πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ. 
Οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ξεκίνησαν τον Μάρτιο του 1986 και ολοκληρώθηκαν με την επικύρωση των πρακτικών στην  ολομέλεια της Ελληνικής  Βουλής την 31η Οκτωβρίου του 1988 κατά την διάρκεια της ΙΣΤ κοινοβουλευτικής περιόδου της Δ προεδρευόμενης Ελληνικής Δημοκρατίας. 
Η υπόθεση της διερεύνησης των ευθυνών για την τραγωδία της Κύπρου άνοιξε με πρωτοβουλία που έλαβαν οι βουλευτές της (τότε) κυβερνώσας πλειοψηφίας των Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ τον Νοέμβριο του 1984 με την πρόταση των 99 Βουλευτών και εν συνεχεία με την από 21/2/1986 απόφαση  της ολομέλειας της Βουλής των Ελλήνων για σύσταση εξεταστικής επιτροπής για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ με βάση :
Α. Το  άρθρο 66 παρ 2 και 3 του Ελληνικού Συντάγματος
Β. Το άρθρο 27 του κανονισμού της Βουλής των Ελλήνων
Και Γ την από 2 Δεκεμβρίου 1985 πρόταση των 129 Βουλευτών του ΠΑΣΟΚ προς τον πρόεδρο της Βουλής (Ιωάννη Αλευρά) 
Οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής διήρκησαν σχεδόν δυο έτη. Από τον Μάρτιο του 1986 ως τον Οκτώβριο του 1988. 
 
 
Ως γνωστόν, μετά το πέρας και την ολοκλήρωση  των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για την διερεύνηση των ευθυνών για την τραγωδία της Κύπρου, η κυβέρνηση του  Ανδρέα Παπανδρέου έκλεισε οριστικά  τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ και δεν έδωσε ποτέ στην δημοσιότητα το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής όπως προηγούμενα και προεκλογικά είχε υποσχεθεί. 
Οι εργασίες της εξεταστικής επιτροπής για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ολοκληρώθηκαν σε 154 συνεδριάσεις εκ των οποίων οι 66 αναλώθηκαν σε διαδικαστικά ζητήματα μεταξύ των μελών της εξεταστικής επιτροπής.  Η σύνθεση της εξεταστικής επιτροπής άλλαξε πέντε φορές και στις τέσσερις από αυτές πρόεδρος ήταν ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ Χρήστος Μπασαγιάννης εξ ου και  η προσωνυμία που εδόθη «επιτροπή Μπασαγιάννη». Στην πρώτη σύνθεση της εξεταστικής επιτροπής πρόεδρος ήταν ο Βουλευτής του ΠΑΣΟΚ κ. Μάρκος Νάτσινας.
Το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής στον τόμο των επικυρωμένων  πρακτικών της ΙΣΤ ολομέλειας της συνόδου της Βουλής των Ελλήνων καταλαμβάνει συνολικά  93 σελίδες ενώ ολόκληρο το υλικό που εξέτασε η εξεταστική επιτροπή αποτελείται από : 20.748 σελίδες που  είναι καταχωρημένοι σε 260 φακέλους οι οποίοι βρίσκονται τοποθετημένοι σε έξι (6) μεταλλικές με σύστημα ασφαλείας αρχειοθήκες οι οποίες σφραγίστηκαν ενώπιον του τότε προέδρου της Βουλής των Ελλήνων Ιωάννη Αλευρά και τοποθετήθηκαν στο  ισόγειο της Βουλής στο γραφείο με τον αριθμό 65. Στην συνέχεια, σε ανύποπτο χρόνο  μεταφέρθηκαν στο κτήριο της Παλαιάς Βουλής και πρόσφατα -κατά την διάρκεια των μεγάλων διαδηλώσεων εναντίον του μνημονίου- μεταφέρθηκαν σε «άγνωστο» χώρο  που ανήκει στο ελληνικό δημόσιο και πιο συγκεκριμένα ιδιοκτησίας της Ελληνικής Βουλής.  
Σε αυτές τις 20.748 σελίδες περιλαμβάνονται :
Τα πρακτικά των συνεδριάσεων , οι μαρτυρικές καταθέσεις , τα  απόρρητα στρατιωτικά  σήματα,  διαταγές και πρακτικά πολιτικών  αποφάσεων   που χρειάσθηκε να τεθούν υπόψη της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων.  
Το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ μέχρι σήμερα επίσημα παραμένει κλειστό. Δεν έχει δοθεί στην δημοσιότητα ούτε και έχει ληφθεί κάποια σχετική πολιτική πρωτοβουλία, παρά τις επανειλημμένες διακηρυγμένες  πολιτικές δεσμεύσεις του ΠΑΣΟΚ αλλά και της Νέας Δημοκρατίας,  από κανένα κόμμα πέρα από σχετικά αιτήματα που κατά καιρούς υποβάλλονται με δημόσιες δηλώσεις. Τελευταίο τέτοιο αίτημα υπεβλήθη με δημόσια δήλωση από τον Πρόεδρο των ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ κ. Πάνο Καμμένο. Νωρίτερα κατά περιόδους ανάλογες δηλώσεις με αντίστοιχο σχετικό αίτημα έχουν υποβάλλει βουλευτές του ΚΚΕ και γενικότερα της ευρύτερης Αριστεράς. 
Το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ  μέχρι σήμερα-ΣΕΠΤΕΜΒΡΙΟΣ 2014,  40 χρόνια μετά την εισβολή και κατοχή του Τουρκικού  Αττίλα ( I & II) - που αποκαλύπτεται η επίσημη επικυρωμένη  εκδοχή του από την Ελληνική Βουλή,  ήταν «προνόμιο» των ολίγων  του «συστήματος». Ήτοι:  εκδοτών. Δημοσιογράφων. Πολιτικών όλων των κομμάτων τουλάχιστον της περιόδου μέχρι και την 10ετια του 1990, επιχειρηματιών και φυσικά ξένων κρατικών υπηρεσιών που εγκαίρως -και πολύ πριν - περάσει στα επίσημα αρχεία της Βουλής των Ελλήνων, είχαν φροντίσει να περιέλθει  στην κατοχή τους όπως προκύπτει από την δημοσιογραφική έρευνα.
Σήμερα, μετά από 26 χρόνια σιωπής  συγκάλυψης όλων όσων εμπλέκονται και έχουν ευθύνες  για την μεγάλη εθνική προδοσία,  αλλά  και συνενοχής σχεδόν όλων των παραδοσιακών  κρατικοδίαιτων κομμάτων και των βουλευτών τους, και χωρίς να έχει αποδοθεί καμία απολύτως ευθύνη σε εκείνους που ανήκει, ή σε εκείνους που θα αποφανθεί η ετυμηγορία της Ελληνικής Δικαιοσύνης της οποίας οποίας διαφεύγουν εκείνοι τους οποίους θα αποδοθεί,    αυτά τα εθνικής σημασίας ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΑ της νεότερης ελληνικής ιστορίας γίνονται κτήμα ολοκλήρου του Ελληνικού Λαού. Χωρίς καμία απολύτως διάκριση. Χωρίς εξαιρέσεις.  Μπορεί ο κάθε ένας που διαθέτει υπολογιστή και πρόσβαση στο διαδίκτυο να κατεβάσει σε οποιαδήποτε μορφή θέλει ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΠΟΡΙΣΜΑ ΤΗΣ ΕΞΕΤΑΣΤΙΚΗΣ ΕΠΙΤΡΟΠΗΣ ΓΙΑ ΤΟΝ ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ΤΗΣ ΒΟΥΛΗΣ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ.
Όπως  εύκολα θα διαπιστώσει ο αναγνώστης χρήστης του διαδικτύου, σε πρώτη φάση  δημοσιεύουμε αυτούσιο το πόρισμα  χωρίς κρίσεις, χαρακτηρισμούς και σχόλια ώστε αμερόληπτα ο κάθε ένας Έλληνας Πολίτης χωρίς την «διαμεσολάβηση»  την δική μας και το «δημοσιογραφικό φίλτρο» διαβάζοντας το να μπορέσει να εξάγει ο κάθε ένας ξεχωριστά τα δικά του συμπεράσματα αναλόγως γνώσεων και πρόσβασης σε άλλες αντίστοιχες θεματικές πηγές. Δημοσιεύεται με συνοπτικές υποβοηθητικές περιλήψεις ανά κεφάλαιο και ενότητα χωρίς την δημοσιογραφική «διαμεσολάβηση».
Στην συνέχεια της δημοσιογραφικής έρευνας θα επακολουθήσουν περαιτέρω αναλύσεις, σχόλια με βάση το  ρεπορτάζ και φυσικά  αποκαλύψεις πάντα  με βάση το δημοσιευθέν υλικό του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ
Η ανάγνωση και μόνο του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων εγείρει μια σειρά εύλογα ερωτήματα που σίγουρα δεν είναι του παρόντος αλλά εν ευθέτω χρόνο θα τεθούν σε συνδυασμό με νέα στοιχεία και νέα ντοκουμέντα που θα δώσουμε στην δημοσιότητα για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΤΡΑΓΩΔΙΑΣ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.
Το πρώτο και μέγιστο μείζονος πολιτικής σημασίας ερώτημα που καλούνται να απαντήσουν όλες οι πτέρυγες της Ελληνικής Βουλής και ειδικά τα παραδοσιακά συστημικά κόμματα είναι γιατί ποτέ  καμία κυβέρνηση δεν ήρε, όπως είχε χρέος ευθύνη και υποχρέωση έναντι όλων αυτών των ψυχών  που χάθηκαν στην Κύπρο στις μάχες σώμα με σώμα με τον Τούρκο  αλλά και εδώ -ναι και εδώ στην Ελλάδα  και μην παραξενεύεστε το γιατί θα αποκαλυφθεί πότε πως και ποιοι ακριβώς χάθηκαν έδωσαν δηλαδή την ίδια τους την ζωή θυσία στην πατρίδα  - την άρση της αναστολής της ποινικής δίωξης για τους πρωταίτιους και τους συνυπεύθυνους για την εθνική τραγωδία της Κύπρου. Πρόκειται για την κατάπτυστη υπουργική απόφαση 45/07.03.75 του Ευάγγελου Αβέρωφ και τις λοιπές σχετικές υπουργικές αποφάσεις με τις οποίες θωρακίζει το ίδιο το ελληνικό κράτος από το να μην παραπεμφθούν στην ελληνική δικαιοσύνη όσοι, τουλάχιστον κατά την κρίση και εκτίμηση της πλειοψηφίας των μελών της εξεταστικής επιτροπής για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.
Καμία κυβέρνηση αμέσως μετά το κλείσιμο των εργασιών της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής τον Οκτώβριο του 1988 δεν έλαβε καμία κυβερνητική πρωτοβουλία για την άρση αυτής της ανήθικης και προδοτικής υπουργικής απόφασης που προφυλάσσει τους αληθινά υπεύθυνους και πρωταίτιους της τραγωδίας.
Μας είπαν πως υπεύθυνοι ήταν μόνο η χούντα του Ιωαννίδη! Του Γ. Παπαδόπουλο και των υπολοίπων της δικτατορίας των συνταγματαρχών. Αυτό μάθαμε επί 40 χρόνια. Με αυτό γαλουχηθήκαμε.  Ε λοιπόν η δημοσιογραφική έρευνα αλλά και το ίδιο το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής που σήμερα αποκαλύπτεται  άλλα λέει! Εντελώς άλλα.
Έκρυψαν καλά όλοι προς όλους τις ευθύνες τους. Τις θωράκισαν με αυτή την υπουργική απόφαση και χρόνια τώρα , όπως θα αποκαλυφθεί, αρνούνται πεισματικά, να άρουν αυτή την προδοτική υπουργική απόφαση του Ευάγγελου Αβέρωφ και του Κωνσταντίνου Καραμανλή.
Γιατί δεν το έκανε ο Ανδρέας Παπανδρέου; Καλή ερώτηση που οφείλει κάποτε να απαντήσει το ίδιο το ΠΑΣΟΚ. Η δημοσιογραφική  έρευνα και το ρεπορτάζ πάντως  απαντάει.    
Περιλαμβάνεται το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ  όλη η αλήθεια  για την εθνική τραγωδία της Κύπρου. Ευθέως και ευθαρσώς η απάντηση είναι ΟΧΙ! Το  λένε άλλωστε - η κάθε πλευρά με το δικό της τρόπο - και οι ίδιοι οι μετέχοντες και υπογράφοντες το συγκεκριμένο πόρισμα-για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ-  της Βουλής των Ελλήνων. Το επισημαίνουν  σε κάθε ευκαιρία. 
Από την  προσεχτική, όχι ανάγνωση, αλλά και μελέτη εις βάθος  όμως,  του κειμένου όλων των πλευρών -ΠΑΣΟΚ / ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ / ΚΚΕ / ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ / ΔΗΑΝΑ-  , βγαίνουν σοβαρά, σοβαρότατα(!)  πολιτικά συμπεράσματα όχι μόνο ως προς την ουσία της υπόθεσης για την τραγωδία της Κύπρου, και πότε τελικά ξεκίνησε ο ενταφιασμός του οράματος της ένωσης με την Ελλάδα,  αλλά κυρίως εξάγονται χρήσιμα ιστορικά  συμπεράσματα   και για το θολό και ζοφερό παρασκήνιο που προηγήθηκε  πριν και μετά την εισβολή της Τουρκίας αφενός και αφετέρου δύναται να εξάγει ο αναγνώστης  ολόκληρου του επικυρωμένου  πορίσματος τα δικά του ασφαλή συμπεράσματα για βρόμικο ανήθικο και χυδαίο παρασκήνιο της  άθλιας  πολιτικής συναλλαγής για την πορεία το έργο και τελικά το παραχθέν πολιτικό αποτέλεσμα της σύστασης της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων.
Το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ συμβάλει τελικά στην αποκάλυψη της αλήθειας για το ποιος ευθύνεται; Και εδώ η απάντηση είναι κατηγορηματικά ΟΧΙ!  Το γιατί(;)  την απάντηση και εδώ την  δίδει και μάλιστα με άνεση  η προσεχτική και σε βάθος μελέτη και αντιπαραβολή των στοιχείων, εκτιμήσεων και πολιτικών κρίσεων που δίδονται από το ίδιο το πόρισμα αφενός, το οποίο αναμφίβολα αποτελεί πλέον εθνικό ιστορικό αρχείο , και αφετέρου ο συσχετισμός γνώσεων και πηγών του κάθε ενός ξεχωριστά που θα διαβάσει και θα ερευνήσει  για την υπόθεση της τραγωδίας της Κύπρου.
Λέει αλήθειες το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής ; η απάντηση είναι ΝΑΙ αλλά το θέμα είναι η ερμηνεία που δίδεται ξεχωριστά σε κάθε συμβάν και γεγονός που έλαβε χώρα από την αρχή της εθνικής τραγωδίας, η οποία ξεκίνησε αμέσως με την «ανακήρυξη» της ανεξαρτησίας της Κύπρου και ολοκληρώθηκε το έγκλημα και η προδοσία με την εισβολή και κατοχή από τους Τούρκους του 38% της Κύπρου. 
 
Κρύβει και συγκαλύπτει ευθύνες προσώπων το πόρισμα της εξεταστικής επιτροπής της Βουλής των Ελλήνων για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ ; η απάντηση χωρίς περιστροφές είναι ΝΑΙ κρύβει αποσιωπά και συγκαλύπτει ευθύνες πολιτικών προσώπων και για τον Αττίλα I και κυρίως για τον Αττίλα II.
Ποιους στρατιωτικούς  καλύπτει και ποιους πολιτικούς και μάλιστα  «βαριά»  ονόματα  και γνωστές πολιτικές οικογένειες και τζάκια συγκαλύπτει ;  Την απάντηση την δίδει η ανάγνωση του ιδίου του πορίσματος της εξεταστικής επιτροπής για τον ΦΑΚΕΛΟ ΤΗΣ ΚΥΠΡΟΥ.  Τώρα πια αυτό  το ιστορικό κείμενο δεν είναι προνόμιο των λίγων του συστήματος. Είναι και προνόμιο δικό σου. ΔΙΑΒΑΣΕ ΤΟ! ΔΙΑΔΟΣΕ ΤΟ! Είναι χρέος όλων μας να μάθουν την αλήθεια όσο γίνεται περισσότεροι για αυτή την μεγάλη εθνική τραγωδία. Είναι χρέος τιμής να μάθουν όλοι οι Έλληνες και οι επόμενες γενιές ποιοι και πως πρόδωσαν την Κύπρο και το όραμα της ένωσης με την Ελλάδα.
Η έρευνα και το ρεπορτάζ συνεχίζεται.  
Καλή ανάγνωση.
Για το τμήμα Ειδήσεων ενημέρωσης έρευνας και πληροφόρησης
Το Γραφείο Τύπου & δημοσίων σχέσεων        
  • ΑΚΟΛΟΥΘΟΥΝ
ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΟΛΑ ΤΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ {INTEX}
ΣΥΝΟΨΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΗΣ Κ.Ο ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ,
ΣΥΝΟΨΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΗΨΗ ΤΗΣ ΧΡΙΣΤΙΑΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ, ΤΗΣ ΔΗΑΝΑ, ΚΑΙ ΤΟΥ ΚΚΕ
ΣΥΝΟΨΗ ΚΑΙ ΠΕΡΙΛΗΨΗ  ΤΟΥ ΠΟΡΙΣΜΑΤΟΣ ΤΩΝ ΒΟΥΛΕΥΤΏΝ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ
 













https://mail.google.com/mail/?shva=1#inbox/14878988187b76e1?projector=1

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου