Powered By Blogger

27.10.14

ΑΠΟ ΤΟ ΗΜΕΡΟΛΟΓΙΟ ΕΝΟΣ ΚΡΑΤΟΥΜΕΝΟΥ ΕΛΛΗΝΑ


Όθων Ιακωβίδης ( 27/Χ/2014 )

28η Οκτωβρίου 2014
Σήμερα, στο στρατόπεδο των αιχμαλώτων “Η ΩΡΑΙΑ ΕΛΛΑΣ”, όλοι οι κρατούμενοι, απολαύσαμε την καθιερωμένη ετήσια γιορτή τού “ΟΧΙ” ΣΤΗΝ ΑΙΧΜΑΛΩΣΙΑ ΚΑΙ ΣΤΗΝ ΥΠΟΔΟΥΛΩΣΗ.
Τη γιορτή οργάνωσε, όπως κάθε χρόνο, η Αρμοστεία των δεσμοφυλάκων, με μεγάλη επιτυχία.
Οι δεσμοφύλακες επέλεξαν (για τη λεβέντικη κορμοστασιά τους) ανδράποδα* , που παρέλασαν ορθόκορμοι και περήφανα, αποτίοντας τιμή στα τιμώμενα πρόσωπα της Αρμοστείας των δεσμοφυλάκων, υπό τις ζωηρές επευφημίες των κρατουμένων.
Ο διευθυντής των δεσμοφυλάκων, έβγαλε έναν πολύ ωραίο λόγο για την ελευθερία και το πόσο σπουδαία είναι αυτή στον άνθρωπο. Το σημείο που υπογράμμισε, ήταν η υποχρέωση κάθε αιχμαλώτου, να δραπετεύσει.
Τον χειροκροτήσαμε ζωηρά, κρατούμενοι και δεσμοφύλακες, αδελφωμένοι σαν μία γροθιά.
Οι κρατούμενοι, αποτίσαμε (με ανατριχίλα, οφείλω να το ομολογήσω) φόρο τιμής και στους πατεράδες μας που σκοτώθηκαν για να είμαστε εμείς ελεύθεροι !!!
Το ίδιο (ίσως και περισσότερο) ανατριχιάσαμε, κρατούμενοι και δεσμοφύλακες, αδελφωμένοι, στο άκουσμα του εθνικού ύμνου (που είναι – κι αυτός – αφιερωμένος στην Ελευθερία).
Μετά την παρέλαση,τη ζωηρή συζήτηση μεταξύ των κρατουμένων μονοπώλησε η βελτίωση του συσιτίου και οι νέες χέστρες που υπόσχεται ο νέος διευθυντής ότι θα είναι αυτοκαθαριζόμενες !! Έγινε μεγάλη (και με απόλυτη δημοκρατικότητα) συζήτηση, με αντεγκλήσεις και διαπληκτισμούς, που κράτησε ως τα μεσάνυχτα, για τον μηχανισμό του αυτοκαθαρισμού των χεστρών, καθώς υπάρχουν διϊστάμενες απόψεις για την αποτελεσματικότητα ενός εκάστου εκ των προτεινομένων μοντέλων.
Επίσης, ακούστηκε ότι ο νέος διευθυντής θα εφαρμόσει την ευθανασία (με μία ανώδυνη ένεση) σε όσους υποφέρουν από φριχτές ημικρανίες και αβάσταχτο πονόδοντο, ώστε να γλιτώσουν από το μαρτύριο τους… Νά’ ναι καλά ο άνθρωπος που συμπάσχει μαζί μας….
Ας ευχηθούμε όλοι μαζί, νά’ μαστε και του χρόνου γεροί κι ελεύθεροι, όπως σήμερα, να γιορτάσουμε δημοκρατικά την πατροπαράδοτη αυτή γιορτή της Ελευθερίας, που μας φέρνει ανατριχίλες……
* ανδράποδο: (Λεξ. Δημητράκου: Αιχμάλωτος, πωλούμενος ως δούλος)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου