Powered By Blogger

2.10.14

Μία πολιτική λύση για την Ελλάδα, χρειάζεται η συμμετοχή του κάθε πολίτη




Η Εκστρατεία Πολιτών για τη Δημοκρατία ξεκίνησε. Σκοπός της είναι η ανάδειξη του κενού Δημοκρατίας στην Ελλάδα και η παράλληλη ενημέρωση για τις εφαρμογές και τις δυνατότητες της Δημοκρατίας στη σύγχρονη εποχή.
Σύμφωνα με την «Εκστρατεία για Δημοκρατία», η παρούσα δεινή κατάσταση στην οποία έχει υποπέσει η χώρα μας αλλά και η σύγχρονη κρίση, δεν είναι τόσο οικονομική ή πολιτική, αλλά πολιτειακή – μια κρίση των θεσμών της Ελλάδας.
Επιπλέον, οι τρόποι συμμετοχής και έκφρασης που έχουν απομείνει στους πολίτες (εκλογές και κόμματα) είναι αντιδημοκρατικοί, ελεγχόμενοι και αδιέξοδοι - κάτι το οποίο βρίσκεται σε πλήρη αντίθεση με τη βασική φιλοσοφία της Δημοκρατίας.
Για το λόγο αυτό ξεκινάει τώρα ένα πανελλαδικό αίτημα για Δημοκρατία. Ένα κάλεσμα που απαντάει στις ερωτήσεις "τι μπορούμε να κάνουμε;", "πως μπορούμε να αντιδράσουμε;", "πως θα σταματήσει όλο αυτό;" "πως τα αλλάζουμε όλα;".
Σας κοινοποιούμε λοιπόν τον πρώτο τρόπο. Ένα από τα πολλά βήματα που πρέπει μαζί να διαβούμε. Στον παρακάτω σύνδεσμο διαβάστε και υπογράψτε το αίτημα για αλλαγή του πολιτικού μας συστήματος όπως το ξέρουμε.
Ένα αίτημα που καλεί για Δημοκρατία.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου