Powered By Blogger

5.10.14

Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν



Όταν ο Χαρδούβελης πετούσε έξω από τη συζή­τηση με την τρόικα τον Χρύσανθο Λαζαρίδη, άθε­λά του σκιαγραφούσε την πιο γλαφυρή εικόνα της κυβέρνησης. Ο ΥΠΟΙΚ δεν θέλησε να παρίσταται κανένας άσχετος με τη διαδικασία, επειδή αυτή η αξιολόγηση, με τα θέματα που αγγίζει, παραείναι σοβαρή για να την αφήσει στο έλεος των επικοι­νωνιακών αναγκών οποιουδήποτε.Δεν μπορεί μέσα στις συσκέψεις να χύνεται αίμα και έξω από αυτές οι Λαζαρίδηδες και οι Πιερρακάκηδες να παριστάνουν τους «καμπόσους» για λογαριασμό του Σαμαρά και του Βενιζέλου διαρ­ρέοντας ότι δήθεν διαπραγματεύονται.
Ο Χαρδούβελης ξέρει καλά - από το Παρίσι - πό­σο ζόρικα είναι...
τα πράγματα και πόσο μεγάλο εί­ναι το βάρος των δεσμεύσεων. Ξέρει ότι μέχρι σή­μερα, όσες φορές και αν κουβαληθεί ο Γιούνκερ στην Αθήνα, η ατζέντα των εποπτών δεν έχει μα­λακώσει ούτε στο ελάχιστο και μάλλον δεν θα μα­λακώσει μέχρι τέλους. Η αξιολόγηση θα υπηρε­τήσει τους στρατηγικούς στόχους των δανειστών και όχι τις προεκλογικές ανάγκες της Ν.Δ. και του ΠΑΣΟΚ.

Επιπλέον, μπροστά στον ορατό κίνδυνο εκλογι­κής συντριβής, οι επιτελείς στο Μέγαρο Μαξί­μου, με πρώτα βιολιά Σαμαρά και Λαζαρίδη και συμπαραστάτες τον Άδωνι, τη Βούλτεψη και τους άλλους προθύμους, είναι ικανοί για όλα.

Ήδη επιχειρούν να λογοκρίνουν τους πάντες: από τον Τσίπρα και τα πρωτοσέλιδα του «Ποντικιού» μέχρι τους δημοσκόπους. Δεν διστάζουν άλλω­στε να παίξουν επικίνδυνα παιχνίδια με τις τρά­πεζες παραμονές ανακοίνωσης των τεστ αντοχής τους.

Προφανώς, όταν τα πράγματα θα στραβώσουν αρκετά, το Μαξίμου δεν θα διστάσει να αδειάσει σαν σακί και να «κρεμάσει» στα πρωτοσέλιδα ακό­μη και τον Χαρδούβελη.

Εξ άλλου οι δύο κυβερνητικοί συνεταίροι είναι έτοιμοι, με κορυφή του παγόβουνου τον γελοίο καβγά περί ιδιοκτησίας της «δημοκρατικής παρά­ταξης», να ξεσκίσουν τις σάρκες τους στο κυνήγι της εκλογικής επιβίωσης. Παίρνουν κιόλας θέσεις μάχης.

Η ήδη άγρια κατάσταση απειλείται με εκτροχιασμό μετά το δημόσιο άνοιγμα της συζήτησης περί αλ­λαγής πρωθυπουργού, η οποία υποκρύπτει αμ­φισβήτηση Σαμαρά ακόμη και ως προέδρου της Ν.Δ.

Σε αυτόν τον αδυσώπητο αγώνα προσωπικής επι­βίωσης, οι τρεις πλευρές ενός θεωρητικά αδιά­σπαστου τριγώνου - ΝΔ., ΠΑΣΟΚ, υπουργείο Οι­κονομικών - ήδη επιλέγουν να δώσουν τη μάχη ο καθένας για την πάρτη του. «Ζήσε κι άσε τους άλλους να πεθάνουν», όπως θα έλεγε και η Σοφία Βούλτεψη ως θαυμάστρια του Τζέιμς Μποντ... 

Σταύρος Χριστακόπουλος από το Ποντίκι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου