Powered By Blogger

15.10.14

ΕΡΕΥΝΑ CREDIT SUISSE: Το 1% των Ελλήνων κατέχει το 56,1% του συνολικού πλούτου της χώρας! - "Δώρο" 1,8 τρις δολ. στην παγκόσμια οικονομία

http://www.imerisia.gr/article.asp?catid=26518&subid=2&pubid=113365357
Τι έγινε σύντροφοι του ΠΑΣΟΚ, με εκείνη τη λίστα, που δηλώσατε ότι έχετε και περιέχει ονόματα 1.100 μεγαλοκαταθετών στις Ελβετικές τράπεζες;
Πότε θα τη δημοσιοποιήσετε για να μας πείσετε ότι μπορείτε -εκτός από τις μεσοαστικές τάξεις- να ...συγκρουστείτε και με το "κεφάλαιο";
Λίστες μεγαλοφειλετών ακούμε και ονόματα δεν βλέπουμε.
Λίστες μεγαλοφοροφυγάδων ακούμε και ονόματα δεν βλέπουμε.
Λίστες μεγαλοκαταθετών Ελβετίας ακούμε και ονόματα δεν βλέπουμε.

Τη "μικρή" και "μεσαία" τάξη τη διαλύσατε με ιδιαίτερη επιτυχία ! Στα μεγάλα ψάρια δυσκολεύεστε πολύ εσείς οι σοσιαλιστές. Γιατί τόσο ζόρι;

A, ! Μη βγάλετε καμιά λίστα με "ψιλικατζήδες"! Περιμένουμε με αγωνία τα ονόματα του 1.000.000 ευρώ και άνω. Και άνω Γιώργο, όχι και κάτω!  (
26 Αυγ 2011 - taxalia)


Το πλουσιότερο 1% του παγκόσμιου πληθυσμού διαθέτει το 48% του παγκόσμιου πλούτου, 
σύμφωνα με την τελευταία έκθεση της Credit Suisse, στην οποία η ελβετική τράπεζα 
προειδοποιεί ότι η αύξηση της ανισότητας μπορεί να οδηγήστε σε ύφεση.
 
Όπως μεταδίδει η Guardian, η έκθεση αναφέρει ότι ο παγκόσμιος πλούτος έχει αυξηθεί στο νέο επίπεδο ρεκόρ των 263 τρισ. δολαρίων, σημειώνοντας ετήσια άνοδο 20,1 τρισ. δολαρίων. Πρόκειται για την μεγαλύτερη ετήσια άνοδο που έχει καταγραφεί από τότε που ξεκίνησε η καταγραφή των στοιχείων το 2007. Ο παγκόσμιος πλούτος βρίσκεται πλέον 20% πάνω από το προ-κρίσης υψηλό και 39% από το χαμηλό του 2008.
Με βάση την έκθεση της Credit Suisse, ένα πρόσωπο χρειάζεται μόλις 3.650 δολάρια, συμπεριλαμβανομένης της αξίας του σπιτιού και των μετοχών, για να συμπεριληφθεί στο πλουσιότερο 50% του παγκόσμιου πληθυσμού. Ωστόσο, χρειάζεται πάνω από 77.000 δολάρια για να γίνει μέλος του πλουσιότερου 10% και 798.000 δολάρια για να μπει στην ομάδα του κορυφαίου 1%.
«Συνολικά, το φτωχότερο 50% του παγκόσμιου πληθυσμού κατέχει λιγότερο από 1% του συνολικού πλούτου. Στον αντίποδα, το πλουσιότερο 10% κατέχει το 87% του παγκόσμιου πλούτου και το ...κορυφαίο 1% διαθέτει το 48,2% των παγκόσμιων στοιχείων ενεργητικού» αναφέρεται στην έκθεση.Το 1% των Ελλήνων κατέχει το 56,1% του συνολικού πλούτου της χώρας! Οι αναλυτές της ελβετικής τράπεζας διαπιστώνουν πως κατά τη διάρκεια του περασμένου αιώνα η διαφορές στον πλούτο συρρικνώθηκαν στις χώρες με υψηλά εισοδήματα, αλλά η τάση αυτή μπορεί να έχει αρχίσει να αντιστρέφεται. Η ανισότητα υποχώρησε ανεπαίσθητα σε πολλές χώρες πριν από την οικονομική κρίση, αλλά τείνει να αυξάνεται από το 2008 και έπειτα, ιδιαίτερα στον αναπτυσσόμενο κόσμο.
Η έρευνα της Credit Suisse παραθέτει στοιχεία για μια σειρά από χώρες, μεταξύ των οποίων και η Ελλάδα. Το πλουσιότερο 1% των Ελλήνων κατείχε το 2000 το 54,1% του πλούτου, το 2007 το 48,6% και το 2014 το 56,1%.
Η Βόρεια Αμερική είναι η περιοχή του κόσμου όπου συγκεντρώνεται το μεγαλύτερο μέρος του πλούτου των νοικοκυριών (34,7%). Η Ευρώπη βρίσκεται στη δεύτερη θέση με 32,4% και ακολουθεί η περιοχή της Ασίας και του Ειρηνικού (χωρίς την Κίνα), με 18,9%. Ο πλούτος των νοικοκυριών στην Κίνα αυξήθηκε κατά 715 δισεκατομμύρια δολάρια ή +3,5% μέσα σε έναν χρόνο.
Από την άλλη, υποχώρηση σημειώθηκε στην Ινδονησία (-260 δισεκ. δολάρια), στην Αργεντινή και τη Ρωσία (-135 δισεκ. δολάρια στην καθεμία) και την Τουρκία (-100 δισεκ. δολάρια).
Οι ΗΠΑ φιλοξενούν στο έδαφός τους το 41% των ανθρώπων η περιουσία των οποίων ξεπερνά το 1 εκατομμύριο δολάρια. Ο αριθμός των εκατομμυριούχων (σε δολάρια) στον κόσμο θα φτάσει τα 53,2 εκατομμύρια το 2019, δηλαδή θα υπερδιπλασιαστούν (+53%) μέσα σε μια πενταετία. Σε όλον τον κόσμο, 400 εκατομμύρια ενήλικοι διαθέτουν σήμερα περιουσία που ξεπερνά τα 100.000 δολάρια.
Οι πέντε πλουσιότερες χώρες όσον αφορά τον μέσο πλούτο ανά ενήλικο κάτοικο είναι κατά σειρά η Ελβετία, η Αυστραλία, η Νορβηγία, οι ΗΠΑ και η Σουηδία.

ΤΙ ΕΚΤΙΜΟΥΝ ΟΙ G20
"Δώρο" 1,8 τρις δολ. στην παγκόσμια οικονομία
«Ενώ ορισμένες βασικές οικονομίες ανακάμπτουν, κάποιες άλλες αντιμετωπίζουν νέες αδυναμίες», αναφέρεται σε ανακοίνωση των υπουργών Οικονομικών και των διοικητών των κεντρικών τραπεζών της ομάδας των χωρών G20, που συναντήθηκαν στην Ουάσιγκτον, στο πλαίσιο της ετήσιας συνόδου του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου και της Παγκόσμιας Τράπεζας. Όσον αφορά στα μέτρα τόνωσης της οικονομίας και τις νέες στρατηγικές ανάπτυξης σε όλο τον κόσμο και πρωτίστως στις χώρες που ανήκουν στην ομάδα G20, αναφέρεται ότι θα επιφέρουν:

- αύξηση κατά 1,8% στο παγκόσμιο ΑΕΠ

- 2 τρις δολάρια στην παγκόσμια οικονομία

- εκατομμύρια νέες θέσεις εργασίας (δεν αναφέρεται συγκεκριμένος αριθμός)

Μεταξύ άλλων, σημειώνεται η αποφασιστικότητά τους να επιτύχουν «αποτελέσματα που θα ενισχύσουν την ανάκαμψη, καθώς οδεύουμε προς τη σύνοδο των ηγετών» που θα πραγματοποιηθεί στο Μπρίσμπεϊν της Αυστραλίας, τον Νοέμβριο.
Η ομάδα G20 επαναλαμβάνει ότι οι επενδύσεις σε υποδομές έχουν κεντρικό ρόλο στους σχεδιασμούς στήριξης της παγκόσμιας οικονομίας, προσθέτοντας ότι μέσα σ΄ αυτό το πλαίσιο συμφώνησαν για μια «Παγκόσμια Πρωτοβουλία για Υποδομές», η οποία θα στηρίζεται σε μια «πολυετή ομάδα δράσεων» για την αύξηση της ποιότητας και ποσότητας των υποδομών στις χώρες που αποτελούν τη G20, αλλά και άλλες χώρες.
Στην ανακοίνωση επισημαίνεται ότι οι χώρες της G20 συμφώνησαν και σε μέτρα για την «σταθεροποίηση του παγκόσμιου χρηματοπιστωτικού συστήματος» και τη «διασφάλιση της ακεραιότητας» του διεθνούς φορολογικού συστήματος.
Υπενθυμίζεται ότι στη Σύνοδο του Μπρίσμπεϊν αναμένεται να πάρει μέρος και ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, "σπάζοντας" έτσι το κλίμα διεθνούς απομόνωσης λόγω της κρίσης στην Ουκρανία και των δυτικών κυρώσεων.
imerisia.gr
http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2014/10/credit-suisse-1-561-18.html

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου