Powered By Blogger

9.12.14

Απλές λύσεις για άμεση έξοδο από την κρίση!




Μέσα σε λίγες ημέρες μπορεί να σωθεί η Ελλάδα.
Αρκεί να ξυπνήσουν οι Έλληνες και να δουν τι συμβαίνει.

Στα χιλιάδες χρόνια της ιστορίας της η Ελλάδα έχει γεμίσει άπειρες σελίδες με τις περιπέτειές της. Μεγάλες, ένδοξες και περίεργες περιπέτειες, οι οποίες ήταν τόσο εντυπωσιακές, που έγιναν ανάγνωσμα όχι μόνον για τους Έλληνες, αλλά για όλους τους λαούς του κόσμου. Θα υπέθετε κάποιος ότι σε αυτήν τη μακραίωνη πορεία η Ελλάδα θα τα είχε "δει" και θα τα είχε αντιμετωπίσει όλα. Θα έλεγε κάποιος ότι θα μπορούσαμε, λόγω ιστορικής εμπειρίας, να επιβιώσουμε ως λαός στον αυτόματο "πιλότο". Θα μπορούσαμε να επιβιώσουμε με ένα απλό "λυσάρι" έτοιμων λύσεων. Λογικό είναι αυτό. Η Ελλάδα έχει "δει" έξω από την "πόρτα" της τους πάντες. Έχει "δει" τις πιο ακραίες συμπεριφορές απέναντί της.

Έχει "δει" τους πιο βάρβαρους και αιμοδιψείς ιμπεριαλιστές να της επιτίθενται με άπειρο μίσος και άπειρη δίψα για το "αίμα" και τη "σάρκα" της …Έχει "δει" τους πιο χαρισματικούς ιμπεριαλιστές της ανθρώπινης ιστορίας να της "επιτίθενται" με "αγάπη" και "θαυμασμό", έχοντας ως στόχο να την "καταπιούν", προκειμένου να "απογειώσουν" τις αυτοκρατορίες τους. Μικροί ή μεγάλοι, διάσημοι ή άσημοι, έμπειροι ή άπειροι του ιμπεριαλισμού, οι πάντες τής έχουν επιτεθεί και από τους πάντες έχει γλιτώσει — αν αναλογιστεί κάποιος τη σημερινή της ελευθερία.

Όμως, αυτό το οποίο συμβαίνει σήμερα είναι πρωτοφανές. Όπως αποδεικνύεται τελικά, δεν τα είχαμε "δει" όλα …Είχαμε "δει" πολλά, αλλά όχι τα πάντα. Η γενναία και διάσημη Ελλάδα των τριών και πλέον χιλιάδων χρόνων ιστορίας δεν είχε "δει" ολόκληρη τη "γκάμα" των εχθρών της. Σήμερα —και για πρώτη φορά στην ιστορία της— έχει πέσει θύμα επίθεσης κοινών γύφτων. Η δύναμη εκείνη, η οποία έστησε "Θερμοπύλες", για να υπερασπιστεί τον εαυτό της και τον ανθρώπινο πολιτισμό, έπεσε θύμα μιας επίθεσης κοινών ιδιωτών, οι οποίοι συνθέτουν συμμορία με την αστυνομική σημασία της έννοιας. Κινδυνεύει να κατακτηθεί, χωρίς να έχει απέναντί της έναν εχθρό με συγκεκριμένα χαρακτηριστικά, προκειμένου η ίδια να μπορεί ν' ανασυντάξει τις εσωτερικές της δυνάμεις και να αμυνθεί.

Δυστυχώς οι πάλαι ποτέ έξυπνοι Έλληνες έγιναν ο αγαθός ήρωας, που, εξαιτίας σκουληκιών τύπου Σημίτη, έχει παραδοθεί στις ορέξεις των τοκογλύφων και δεν γνωρίζει πώς να τους ξεφορτωθεί. Ενώ είναι ένας βαριά "οπλισμένος" λαός, δεν γνωρίζει πώς ν' αντιμετωπίσει κοινούς "μαχαιροβγάλτες" κακοποιούς. Η διάσημη σε ολόκληρο τον κόσμο Ελλάδα για τη γενναιότητά της, την τιμιότητά της, αλλά και τον αλτρουισμό της, κατηγορείται σήμερα στο παγκόσμιο κοινό για τα ακριβώς αντίθετα.

Μια Ελλάδα, η οποία έχει πέσει θύμα της γερμανικής διαφθοράς, κατηγορείται από το πιο απεχθές έντυπο της Γερμανίας σαν "απατεώνισσα". Μια Ελλάδα, η οποία στα μεταπολεμικά χρόνια "έφτυσε" αίμα, για να χτίσει από τα θεμέλια την πατρίδα της, κατηγορείται σαν τεμπέλα και άχρηστη από τους Εβραίους …Τον λαό εκείνον, ο οποίος είναι ο πλέον άχρηστος και τεμπέλης ανάμεσα στους λαούς.
Η Ελλάδα, η οποία έδωσε σε ολόκληρο τον Πλανήτη το φως, κατηγορείται σήμερα για απάτη από τα πιο "σκοτεινά" στοιχεία του Πλανήτη …Από τα "σκουπίδια" των βόθρων και της τοκογλυφίας, που είναι οι Εβραίοι τραπεζίτες …Από τον "πάτο" της ανθρώπινης κοινωνίας, που είναι η "άκληρη" και "άστεγη" γερμανική "πλέμπα", η οποία παριστάνει τον ελεύθερο λαό —ενώ δεν είναι— και η οποία, όταν δεν φωνάζει μεθυσμένη "τζούπερ", φωνάζει "χάιλ".

Αυτοί οι διαβόητοι πλέον συμμορίτες πιέζουν την Ελλάδα αφόρητα, όχι επειδή έχουν δίκιο, αλλά επειδή θέλουν να τη λεηλατήσουν. Μιλάμε καθαρά για εγκληματικές προθέσεις, εφόσον η Ελλάδα δεν είναι και τόσο "μοναδική" όπως θα πίστευε κάποιος, ο οποίος καταπίνει "αμάσητη" την προπαγάνδα της συμμορίας. Μοναδική είναι μόνον στη στοχοποίησή της και όχι στην προβληματικότητά της. Αν όμως μελετήσει κάποιος τα οικονομικά της δεδομένα, τότε θα διαπιστώσει ότι αυτή βρίσκεται σε πολύ καλύτερη κατάσταση από πολλούς άλλους, οι οποίοι σήμερα τη δείχνουν με το "δάκτυλο" …την Ελλάδα, η οποία δήθεν απειλεί την παγκόσμια οικονομία, ενώ ως πρόβλημα είναι μικρότερη ακόμα και από την τράπεζα DEXIA, την οποία σπεύδουν να χρηματοδοτήσουν στα "μουλωχτά", προκειμένου να μην καταρρεύσει ο σχεδιασμός τους.

Όλοι αυτοί —και σε καθημερινή πλέον βάση— πιέζουν την Ελλάδα και τους Έλληνες, προκειμένου να τους αρπάξουν ό,τι πιο πολύτιμο έχουν. Πιέζουν αφόρητα, επειδή γνωρίζουν ότι το θύμα τους δεν θ' αντιδράσει. Γνωρίζουν ότι έχουν απέναντί τους μια Ελλάδα με μια πουλημένη ηγεσία προδοτών και έναν λαό, ο οποίος αγωνιά για την υστεροφημία του και ως εκ τούτου αντέχει βρόμικα "χτυπήματα" …Έναν λαό, ο οποίος δείχνει διατεθειμένος ακόμα και να πληρώσει τα άδικα, προκειμένου να τον αφήσουν ήσυχο και να πάψουν να τον διαβάλουν στα πέρατα της Οικουμένης.

Σε αυτόν τον φαύλο κύκλο έχει μπλέξει η Ελλάδα. Προσπαθεί να λύσει έναν Γόρδιο Δεσμό με τις "συνταγές" είτε της ιμπεριαλιστικής Τρόικας είτε των δωσίλογων πολιτικών της …Με τις "συνταγές" αυτών, που στην πραγματικότητα δεν τους συμφέρει να λυθεί το πρόβλημα, εφόσον στόχος τους είναι να παραμείνουν στην Ελλάδα ως επικυρίαρχοι. Αυτοί έχουν βάλει τον ελληνικό λαό σε έναν φαύλο κύκλο χρεών, τόκων, παραγώγων και εξισώσεων, που μοιάζει με Γόρδιο Δεσμό …Έναν περίπλοκο δεσμό, που είναι πλέον φανερό ότι δεν λύνεται με τον συμβατικό τρόπο …Ένα δεσμό, που, όταν χαλαρώνεις ένα μέρος του, κάποιο άλλο μέρος, που πρέπει να είναι χαλαρό, σφίγγει και όταν σφίγγεις εκείνο, που δεν πρέπει να μένει χαλαρό, χαλαρώνει εκείνο, το οποίο προηγουμένως είχες σφίξει. Μιλάμε για έναν φαύλο κύκλο προβλημάτων, όπου το ένα πρόβλημα συντηρεί το άλλο.

Σε αυτό το άθλιο "παιχνίδι" των τοκογλύφων έχουν μπλέξει οι Έλληνες. Αναζητούν την έξοδο από την κρίση με μέτρα τέτοια, που επιβαρύνουν την ύφεση. Αναζητούν τη βιωσιμότητα του χρέους, λαμβάνοντας νέα χρέη …ακόμα πιο μεγάλα …και με ακόμα πιο απεχθείς όρους. Οι ηγέτες της Ελλάδας συμμετέχουν σε αυτό το "παιχνίδι", αναζητώντας δήθεν τη σωτηρία μέσα στον ωκεανό, πιάνοντας τα βαρίδια που τους πετάνε οι τοκογλύφοι.

Όλα λάθος τα κάνουν, γιατί —όλα τα λάθος πράγματα που κάνουν— τούς επιβάλλονται εκ του πονηρού από τους ίδιους τους τοκογλύφους …Αυτούς, οι οποίοι μας "έδεσαν" με αυτόν τον δεσμό …Έναν δεσμό προς το παρόν άλυτο. Η ειρωνεία είναι ότι έχουν "μπλεχθεί" σε έναν τέτοιο "δεσμό" αυτοί, οι οποίοι θα έπρεπε να τον κατανοούν πρώτοι και καλύτερα από τον καθέναν …Αυτοί, οι οποίοι είναι παιδιά εκείνου, που πρώτος έλυσε έναν τέτοιο δεσμό και άρα θα έπρεπε οι απόγονοί του να τον μιμούνται. Αυτό δυστυχώς δεν κάνουν σήμερα οι Έλληνες. Δεν μιμούνται τον Αλέξανδρο. Δεν δείχνουν να κατανοούν αυτό, το οποίο η ιστορία έχει ήδη αποδείξει …Ότι οι "Γόρδιοι Δεσμοί" λύνονται μόνον με έναν τρόπο …Λύνονται με τον απόλυτο τρόπο της κοπής και όχι με αυτόν της τεχνικής λύσης.

Τι σημαίνει στο παράδειγμά μας μια τέτοια συμπεριφορά; Στο παράδειγμά μας σημαίνει ότι ένα κράτος, όπως η Ελλάδα, πρέπει να βγάλει τα όπλα της και να "κοπανίσει" κατακέφαλα τα λαμόγια. Πρέπει να βγάλει το τεράστιο "ξίφος" της και να σακατέψει τους απατεώνες με τους μικροσκοπικούς "σουγιάδες". Αυτό σημαίνει ότι πρέπει να εκμεταλλευτεί το δίκιο της και τα νομικά της όπλα και να αυτοπροστατευτεί. Έχει το δικαίωμα να το κάνει. Έχει το δικαίωμα της αυτοπροστασίας. Η Ελλάδα είναι ένα ανεξάρτητο κράτος, το οποίο απολαμβάνει πλήθος ασυλιών, που τη φέρνουν σε πλεονεκτική θέση απέναντι στους απατεώνες ιδιώτες.

Σήμερα δεν αμύνεται, γιατί έχει προδοθεί εκ των έσω. Προδότες πολιτικοί, οι οποίοι λειτουργούν ως "υπάλληλοι" των διεθνών τοκογλύφων, έχουν αναλάβει την "άμυνά" της και την έχουν δέσει χειροπόδαρα, προκειμένου να τη λεηλατήσουν με ασφάλεια οι ξένοι τοκογλύφοι. Αρκεί να σκεφτεί κάποιος ότι αυτή η Ελλάδα έφτασε στο σημείο σήμερα να είναι λεία των Γερμανών χάρη σε ένα προηγούμενο Πρωθυπουργό, που ονομάζεται Σημίτης και είναι αδερφός στελέχους των γερμανικών μυστικών υπηρεσιών.

Αυτή η συμμορία κρύβεται σήμερα πίσω από τους Γερμανούς. Αυτή η συμμορία κρύβεται πίσω από τη δήθεν γερμανική Siemens, η οποία ρήμαξε και τελικά —ως Deutsche Telekom— άρπαξε τον ελληνικό ΟΤΕ. Αυτή η συμμορία κρύβεται πίσω από τη δήθεν Hochtief, η οποία μέσα σε μια νύκτα άρπαξε το μεγαλύτερο ελληνικό αεροδρόμιο. Ό,τι εμφανίζεται σαν γερμανικό και διεκδικεί ελληνικό κεφάλαιο, είναι "βιτρίνα" εβραϊκών συμφερόντων. Πραγματικά γερμανικό είναι μόνον τα "τζούπερ" και τα "χάιλ" ενός λαού χωρίς ιδιόκτητη πατρίδα, ο οποίος αγωνιά για το μεροκάματο, που του υπόσχονται οι γύφτοι.

Αυτή η Ελλάδα σήμερα δεν αμύνεται για να προστατεύσει τον εαυτό της — για λόγους τους οποίους αντιλαμβάνεται ο αναγνώστης. Σε οποιαδήποτε περίπτωση αποφασίσει ν' αμυνθεί, υπάρχουν τρόποι να σωθεί μέσα σε ελάχιστο χρόνο …Να σωθεί η ίδια και να βοηθήσει και τους υπόλοιπους λαούς να σωθούν, εφόσον οι πάντες έχουν πέσει θύματα της ίδιας συμμορίας. Δεν είναι μόνον η Ελλάδα θύμα αυτής της κατάστασης. Θύματα είναι ακόμα και οι υπεράνω πάσης υποψίας. Κοντά στη "μικρή" Ελλάδα, η οποία έχει φορτωθεί με παράνομα χρέη τριών εκατοντάδων δις ευρώ, υπάρχουν και οι μεγάλες ΗΠΑ, οι οποίες έχουν "φορτωθεί" —από την ίδια εβραϊκή συμμορία— με χρέη, που αγγίζουν το αστρονομικό ποσό των 14,5 τρις δολαρίων.

Μιλάμε για "ακρίδες", που στο πέρασμά τους λεηλατούν τα πάντα. Μιλάμε για "ακρίδες" της ερήμου, που ερημοποιούν τα πάντα στο πέρασμά τους. Από την κατ’ όνομα πλέον "Υπερδύναμη" έχουν αρπάξει τα πάντα και επιπλέον της έχουν "φορτώσει" ένα απίστευτο χρέος. Διαμαρτύρονται καθημερινά οι Αμερικανοί πολίτες έξω από τη Wall Street, αλλά ακόμα δεν έχουν εντοπίσει τους υπεύθυνους. Έχουν εντοπίσει το πρόβλημα, αλλά όχι την ουσία του. Το πρόβλημα είναι πράγματι ότι το 1% του πληθυσμού κατέχει πάνω από το 50 % του εθνικού πλούτου, αλλά δεν έχουν εντοπίσει την ταυτότητα αυτού του πληθυσμού. Έχουν εντοπίσει την ένοχη δραστηριότητά του, που είναι η τοκογλυφία, αλλά δεν έχουν εντοπίσει τους δεσμούς "αίματος" αυτής της συμμορίας.

Όταν θα αρχίσουν να συνειδητοποιούν ότι ο Μπενρανκε ή ο Γκρίνσπαν ή ο Μπλανκφέιν ή ο Μπάφετ ή ο Ρότσιλντ ή ο Ροκφέλερ ή ο Σόρος δεν είναι μόνον τοκογλύφοι κι απατεώνες αλλά είναι ταυτόχρονα και Εβραίοι στο σύνολό τους, τότε θα αλλάξει ολόκληρη η "εικόνα" που έχουν για την κατάσταση. Γιατί; Γιατί τότε θα καταλάβουν ότι τα "τρωκτικά", που πριν από δύο αιώνες έφτασαν λιμοκτονώντας στην πατρίδα τους, τελικά την κατέκτησαν. Αυτά τα βαριά "άρρωστα" "τρωκτικά" ήταν εκείνα, τα οποία μόλυναν και τελικά "σάπισαν" τις ΗΠΑ. Αυτά τα "τρωκτικά" μετέτρεψαν μια από τις πιο παραγωγικές δυνάμεις της ιστορίας του Πλανήτη σε μια λαθροβιούσα παρασιτική υπερδύναμη. Αυτά έβαλαν "λουκέτο" σε όλα τα αμερικανικά εργοστάσια και τώρα εκβιάζουν τον αμερικανικό λαό με την επιβίωσή του.

Αυτά τα "τρωκτικά" είναι που σήμερα επιβάλουν τις πολιτικές εκείνες, οι οποίες βυθίζουν τα κράτη στην αθλιότητα. Αυτά τα "τρωκτικά", ως ιδιοκτήτες των τραπεζικών ιδρυμάτων, είναι εκείνα, που βάζουν τους υπαλλήλους τους —οι οποίοι παριστάνουν τους εθνικούς ηγέτες— να χρηματοδοτούν με χρήματα των λαών τις ιδιωτικές τους τράπεζες. Μιλάμε για τη αποθέωση της αθλιότητας και της υποκρισίας …Όταν τους συμφέρει είναι λάτρεις της ελεύθερης αγοράς και δρουν ως ανελέητες "Αγορές" και όταν δεν τους συμφέρει αναζητούν τις σοσιαλιστικές "λύσεις" των κρατικών χρηματοδοτήσεων …Ιδιωτικοποιούν τα κέρδη και κοινωνικοποιούν τις ζημιές …Μονά-ζυγά δικά τους. Οι τσέπες τους πάντα θα γεμίζουν με χρήματα των λαών, είτε με απειλές είτε με κλάματα.

Αυτό είναι το σημερινό παγκόσμιο σκηνικό και μέσα σ' αυτό έχουν παγιδευτεί οι πάντες και όχι μόνον η Ελλάδα. Δεν είναι η Ελλάδα το πρόβλημα της παγκόσμιας οικονομίας. Η Ελλάδα είναι ίσως το αντιπροσωπευτικότερο δείγμα. Σε έναν κόσμο, όπου η εβραϊκή συμμορία λεηλατεί τους λαούς, δεν είναι μόνον η Ελλάδα προδομένη από την ηγεσία που της επέβαλε η συμμορία αυτή.

Τώρα είναι η μεγάλη ευκαιρία της Ελλάδας …Της έμπειρης Ελλάδας …Της Ελλάδας, η οποία θα μπορούσε με την εμπειρία της να σώσει τον εαυτό της και να φανεί χρήσιμη και για τους υπολοίπους …Της Ελλάδας, που, αν αποτύχει στην άμυνα, είναι βέβαιο ότι δεν θα πετύχει κανένας άλλος. Τώρα είναι η ευκαιρία της να στήσει τις νέες "Θερμοπύλες" απέναντι σε έναν τεράστιο εχθρό, ο οποίος μετά την Ελλάδα θα σαρώσει και την υπόλοιπη Ευρώπη …Ένα εχθρό ασιατικής καταγωγής, ο οποίος στην πραγματικότητα δεν διαφέρει από τους Πέρσες της αρχαιότητας …Έναν εχθρό, που, ό,τι δεν μπορεί να νικήσει, επιχειρεί να το εξαγοράσει …Έναν εχθρό, ο οποίος έχει "αγοράσει" τη Γερμανία και αυτήν χρησιμοποιεί.

Αυτή η Ελλάδα πρέπει σήμερα να πρωτοστατήσει στην πανευρωπαϊκή και στην πραγματικότητα πανανθρώπινη άμυνα. Η Ελλάδα του φωτός είναι η μόνη που έχει τις θεωρητικές προδιαγραφές ν' αντιμετωπίσει τις δυνάμεις του σκότους …Να τις αντιμετωπίσει όσο ισχυρές κι ανίκητες μπορούν να φαίνονται. Η μοίρα της Ελλάδας είναι να μπαίνει πρώτη στα "σφαγεία" των λαών. Πάνω σ' αυτήν δοκιμάζονται όλες οι νέες ιμπεριαλιστικές μέθοδοι, γιατί, αν υποκύψει η Ελλάδα, οι υπόλοιποι δεν έχουν ελπίδες. Μόνον η Ελλάδα μπορεί να έχει ελπίδες επιτυχούς αντίστασης, γιατί μόνον αυτή έχει την ιστορική εμπειρία και βέβαια τα όπλα ν' αντισταθεί. Αυτή είναι κατάρα της, αλλά αυτή είναι και η δόξα της. Τη δόξα οι λαοί την "κερδίζουν" στα "καμίνια" της ιστορίας και όχι στα "σαλόνια".

Ο ελληνικός λαός πρέπει να σηκώσει το "ξίφος" του και να τσακίσει τους τοκογλύφους. Αυτό ακριβώς περιγράφουμε. Αυτά, τα οποία περιγράψαμε ένα προς ένα ως βήματα για τη σωτηρία, έχουν την "προβολή" τους στη σημερινή κατάσταση. Με το "ξίφος" δεν κόβεις μόνον "χέρια", αλλά και χρέη. Περιουσιακά στοιχεία, τα οποία πρέπει να διασφαλιστούν, δεν είναι μόνον τα ιδιωτικά, αλλά και τα κρατικά, εφόσον τα κράτη "κινούνται" μέσα σε ένα περιβάλλον περίπλοκο. Ύποπτοι "ταβερνιάρηδες", που ψάχνουν αφελείς, δεν υπάρχουν μόνον στα "καταγώγια", αλλά και στις εθνικές τράπεζες. Πουλημένοι "προδότες" δεν υπάρχουν μόνο στον υπόκοσμο, αλλά και στις ηγεσίες των κρατών.

Όλα αυτά από μόνα τους αποκαλύπτουν τη λύση του ελληνικού προβλήματος.

1) Κούρεμα του δημόσιου χρέους σε ύψος πλέον του 80%.

2) Μεταφορά των τίτλων ιδιοκτησίας της κερδοφόρου δημόσιας περιουσίας σε ένα κοινό και ενιαίο ασφαλιστικό ταμείο.

3) Άμεση κρατικοποίηση όλων των τραπεζών και "κούρεμα" όλων των ιδιωτικών χρεών των Ελλήνων κατά 80%.

4) Έναρξη δικαστικής έρευνας για την αποκάλυψη των ενόχων. Διαφθορέων και διεφθαρμένων.

5) Απαίτηση αποζημιώσεων από την πλευρά των "μαγείρων" της εβραϊκής Goldman Sachs και βέβαια απαίτηση για αποπληρωμή του περίφημου αναγκαστικού χρέους της κατοχής.


Αναλυτικά:

1) Κούρεμα του δημόσιου χρέους σε ύψος πλέον του 80%.

Μέσα στα πλαίσια της νομιμότητας του οικονομικού παιχνιδιού η Ελλάδα μπορεί —και χωρίς καθόλου να παρανομήσει— να "κουρέψει" τα ομόλογά της κατά 80%. Αυτό άλλωστε είναι (δηλώνουν) και τα ομόλογα …Αφηρημένες ομολογίες, οι οποίες κλείνουν κατ’ εκτίμηση …Κατ’ εκτίμηση, είτε βάση των αρχικών προσδοκιών είτε βάση των τελικών αποτελεσμάτων. Γι' αυτόν τον λόγο άλλωστε υπάρχει και πάνω σ' αυτά δηλωμένο εξ’ αρχής ότι τα κέρδη του παρελθόντος δεν εγγυώνται μελλοντικά κέρδη. Τα ομόλογα είναι ακριβώς αυτά, που δηλώνουν με το όνομά τους …Είναι "ομολογίες" μεταξύ συνεταίρων …Δεν είναι δάνεια. Είναι χρηματοδοτήσεις προς αναζήτηση μελλοντικών κερδών. Εκφράζουν φιλόδοξα όνειρα, αλλά μπορούν να μοιράσουν και συμφορές.

Δικαίωμα της Ελλάδας λοιπόν είναι να πληρώσει όσο νομίζει και μπορεί τα ομόλογα στους κατόχους τους …Στους ανθρώπους που είναι χρηματοδότες της και όχι όπως εκ του πονηρού αναφέρονται σαν δανειστές της. Χρηματοδότες μας είναι και όχι δανειστές μας. Μας χρηματοδότησαν, γιατί έκριναν ότι έτσι τους συνέφερε και δεν μας δάνεισαν, επειδή έτσι μας συνέφερε εμάς τους ίδιους. Με την παγίδα των ομολόγων "φορτώθηκε" η Ελλάδα στα χρέη και με τα πλεονεκτήματα των ομολόγων θα τα "ξεφορτωθεί".

Πώς "έλεγαν" οι τοκογλύφοι στην Ελλάδα, όταν τη "φόρτωναν"; "Μη φοβάσαι τα ομόλογα …Δεν είναι χρέη. Πάρε …και όταν έχεις δώσε. Αν δεν έχεις, δεν πειράζει …και πάλι φίλοι θα είμαστε". Έτσι μας "παραμύθιαζαν" και δεν φαίνονταν τα χρέη στους κρατικούς προϋπολογισμούς. Τώρα ήρθε η ώρα να τους κάνουμε "προφήτες" …Δίκιο είχαν …Δίκιο είχαν, όταν μας έδιναν χρήματα και πιθανολογούσαν ότι κάποτε πιθανότατα να μην έχουμε τα χρήματα να τους τα επιστρέψουμε. Ελπίζουμε να έχουν δίκιο και στο ότι δεν θα τους πείραζε και ότι θα παραμείνουμε φίλοι.

Αναφερόμαστε πάντα στο χρέος, το οποίο έχει τη μορφή ομολόγων. Από αυτό ξεκινάμε, έχοντας ως τελικό στόχο το "κούρεμα" του συνολικού χρέους σε ένα αντίστοιχο ποσοστό. Μας αρκεί να ξεκινήσουμε από αυτό, γιατί ο στόχος μας, όπως θα εξηγήσουμε πιο κάτω, είναι να προστατεύσουμε το πολύτιμο δημόσιο κεφάλαιο. Από εκεί και πέρα πάντα ένα από τα ζητούμενα είναι να "κουρευτεί" το συνολικό χρέος σε αυτόν τον βαθμό. Απλά αυτό αποτελεί έναν πιο μακροπρόθεσμο στόχο, εφόσον προϋποθέτει κι άλλα δεδομένα και όχι μόνον την απλή θέληση του οφειλέτη-χρηματοδοτούμενου.

Ακόμα όμως κι αυτό είναι προσιτό ως στόχος, αν σκεφτεί κάποιος ότι είναι εύκολο ν' αποδειχθεί η "απέχθεια" του ελληνικού χρέους, εξαιτίας της αθλιότητας των δανειστών. Είναι εύκολο ν' αποδειχθεί ότι οι ίδιοι δανειστές, που μας "δάνειζαν", ήταν εκείνοι που "μαγείρευαν" παράνομα τα δημοσιονομικά μας στοιχεία, για να μας χρηματοδοτούν με περισσότερα χρήματα απ' όσα μπορούσαμε ν' αντέξουμε. Είναι εύκολο ν' αποδειχθεί ότι οι ίδιοι οι δανειστές μας "λάδωναν" τους πολιτικούς μας, ώστε αυτοί να "ξεγελάνε" τους δανειστές και δήθεν να τους αποσπάνε δάνεια με δήθεν ψεύτικα στοιχεία …Τα στοιχεία εκείνα, τα οποία οι ίδιοι οι διαφθορείς τούς έδιναν. Αυτός είναι ο ορισμός της "απέχθειας" και αυτό είναι εύκολο ν' αποδειχθεί, αν ψάξει κάποιος τις "υπηρεσίες" που μας πρόσφερε η Goldman Sachs.

Σ' ό,τι αφορά το πρόβλημα με το ομολογιακό χρέος, το οποίο η Τρόικα μετέτρεψε σε πραγματικό χρέος, είναι ένα άλλο θέμα — επίσης εύκολο στη διαχείρισή του. Γιατί; Γιατί στην πραγματικότητα η Ελλάδα δεν έχει συμφωνήσει με αυτήν τη μετατροπή. Η Ελληνική Βουλή δεν έχει ψηφίσει στην ουσία αυτά, τα οποία εφαρμόζει με το Μεσοπρόθεσμο. Δεν έχει ψηφιστεί η διεθνής αυτή σύμβαση, η οποία απαιτεί ενισχυμένη πλειοψηφία μέσα στη Βουλή. Ως εκ τούτου η Τρόικα με δικό της ρίσκο και με δική της ευθύνη πήρε τα χρήματά της και ξεπλήρωσε στο ακέραιο τους τοκογλύφους.

Με ένα κούρεμα του χρέους στο επίπεδο του 80% η Ελλάδα όχι μόνον δεν απειλείται από τις "Αγορές", αλλά βελτιώνει και την πιστοληπτική της εικόνα. Είναι γνωστό άλλωστε ότι οι τοκογλύφοι θ' αυτοκτονούσαν, αν μπορούσαν να πάρουν προμήθεια από την κηδεία τους. Οι τοκογλύφοι θα μας πουλούσαν το σκοινί, για να τους κρεμάσουμε. Μπορεί να μην μας ξαναχρηματοδοτήσουν μέσω ομολόγων ξανά, αλλά είναι βέβαιο ότι θα μας ξαναδανείσουν, αν έχουμε βελτιωμένη πιστοληπτική εικόνα.

Αυτό, το οποίο έχει σημασία, είναι ότι μπορούμε να ξεκινήσουμε με ένα "βαθύ κούρεμα" του υπάρχοντος ομολογιακού μας χρέους και να ξεκινήσει η διαδικασία του γενικού "κουρέματος". Στην πραγματικότητα θα βγουν και κερδισμένοι, εφόσον είναι βέβαιο ότι σε πραγματικό χρήμα μάς έχουν δώσει πολύ λιγότερα. Όλα τα υπόλοιπα είναι τόκοι και πανωτόκια …Χρήματα, τα οποία ποτέ δεν είδαμε και βέβαια ποτέ δεν πήραμε …Χρήματα, τα οποία "παράχθηκαν" τοκογλυφικά, κάθε φορά που οι τοκογλύφοι κάλυπταν τις παλαιότερες χρηματοδοτήσεις με επαναχρηματοδοτήσεις.

Απλά, επειδή αυτό το εφιαλτικό "παραμύθι" δεν μπορεί να επαναληφθεί, θα πρέπει να πάρουμε τα κατάλληλα μέτρα. Για να μην έρθουμε ξανά στο ελεεινό σημείο να γίνουμε ο περίγελος της παγκόσμιας κοινωνίας, να γίνει μια συνταγματική ρύθμιση, η οποία θα επιβάλει τους ισοσκελισμένους προϋπολογισμούς …Ό,τι έγινε στην Ισπανία και ό,τι μας ζητάνε τώρα —και κατόπιν εορτής— τα λαμόγια των τοκογλύφων …Ισοσκελισμένοι προϋπολογισμοί για πάντα. Τα "πόδια" να φτάνουν υποχρεωτικά μέχρι εκεί που φτάνει το "στρώμα". Όποιος πολιτικός τολμάει να κάνει τα αντίθετα, να πηγαίνει φυλακή.

2) Μεταφορά των τίτλων ιδιοκτησίας της κερδοφόρου δημόσιας περιουσίας σε ένα κοινό και ενιαίο ασφαλιστικό ταμείο.

Προτείνοντας κάποιος το "κούρεμα" του χρέους, αυτό το οποίο αντιλαμβάνεται συνήθως γύρω του είναι ένας φόβος. Ενώ αυτό, το οποίο προτείνει, φαίνεται εξ’ ορισμού συμφέρον για τον κόσμο, εντούτοις δεν λειτουργεί λυτρωτικά. Δεν λειτουργεί δηλαδή όπως θα περίμενε κανείς να λειτουργεί μια διαδικασία, η οποία απαλλάσσει κάποιον από το μεγάλο του πρόβλημα. Δεν "παράγει" ενθουσιασμό, γιατί υπάρχει ένας διάχυτος και τεράστιος φόβος απέναντι σ' αυτήν την πρόταση. 

Υπάρχει ο φόβος των εργαζομένων για τις συνέπειες αυτής της πράξης. Υπάρχει ο φόβος των συνταξιούχων. Γιατί; Γιατί οι άνθρωποι ανησυχούν για τις συντάξεις τους. Ανησυχούν για τη βιωσιμότητα των ταμείων, όπου έχουν καταθέσει τους κόπους της ζωής τους, για να "βγάλουν" τα δύσκολα χρόνια των γηρατειών.

Όλοι αυτοί φαινομενικά δικαίως ανησυχούν, γιατί γνωρίζουν ότι τα ίδια τα ασφαλιστικά ταμεία είναι από τους μεγαλύτερους χρηματοδότες τού κράτους και άρα από τους μεγαλύτερους κατόχους των κρατικών ομολόγων. Ανησυχούν για τη βιωσιμότητα αυτών των ταμείων, αν "κουρευτούν" αυτά τα ομόλογα. Ανησυχούν για τα αποθεματικά τους, αν αυτά μέσα σε μια στιγμή μειωθούν κατά ένα τεράστιο ποσοστό της τάξης του 80%. Ένας φόβος, ο οποίος καλλιεργείται από τα ΜΜΕ των διαπλεκομένων, γιατί προφανώς αυτός ο φόβος συμφέρει τους διαπλεκόμενους και τους τοκογλύφους. Όμως, αυτό είναι φυσικό. Δεν θα περιμέναμε, για παράδειγμα, να μας πει κάτι άλλο το Mega του Μπόμπολα …Συνέταιρος με την Coldman Sachs είναι ο άνθρωπος.

Είναι όμως αλήθεια όλα αυτά; Υπάρχει πραγματική βάση γι' αυτόν τον φόβο; Όχι βέβαια. Όλα αυτά είναι αποτελέσματα κακής εκτίμησης των πραγμάτων και βέβαια της άγνοιας. Γιατί; Γιατί το "κούρεμα" δεν είναι μια αυτοματοποιημένη πρακτική, που, αν εκδηλωθεί, αφορά τους πάντες το ίδιο. Αυτός, ο οποίος "κουρεύει" είναι εκείνος που αποφασίζει το πόσο "βαθιά" θα πάει η "μηχανή" του. Αυτός, ο οποίος "κουρεύει", αποφασίζει ποιους θα "κουρέψει" σχεδόν "σύριζα" και σε ποιους θα αφήσει μακριά "κοτσίδα". Δεν έχει σ' αυτήν την περίπτωση "…γιατί αυτόν τόσο λίγο και εμένα πιο πολύ"; Τι σημαίνει αυτό; Ότι, αν το ελληνικό κράτος αποφασίσει να πραγματοποιήσει το "κούρεμα", αυτό το ίδιο αποφασίζει αν "κουρέψει" τους τοκογλύφους "σύριζα" και αν "κουρέψει" τα ασφαλιστικά ταμεία "χαλαρά" και με "μπούκλες".

Αυτό σημαίνει ότι, αν το ελληνικό κράτος είναι ο μεγαλύτερος οφειλέτης των ασφαλιστικών μας ταμείων, αυτό θα αποφασίσει μόνο του για το πώς θα τα ξεχρεώσει. Αυτό είναι και το θέμα μας. Αν ο Έλληνας πολίτης καταλάβει αυτό το λεπτό σημείο, θα πάψει να έχει τον παραμικρό φόβο. Αν το ελληνικό κράτος κάνει τώρα τη σωστή κίνηση, θα διασφαλίσει τα ασφαλιστικά του ταμεία στον αιώνα τον άπαντα. Ποτέ και καμία σύνταξη δεν θα απειληθεί στο μέλλον …ό,τι κι αν συμβεί. Το ίδιο το κράτος θα καταστρέφεται και θα ανορθώνεται και τα ασφαλιστικά ταμεία θα παραμένουν αλώβητα.
Γιατί μπορεί να συμβεί κάτι τέτοιο; Γιατί το ελληνικό κράτος είναι ένα πλούσιο κράτος. Τόσο πλούσιο, που αποτελεί στόχο όλων των "κορακιών" του πλανήτη. Γι' αυτό κατηγορείται άλλωστε από τους ξένους. Κατηγορείται για την τεράστια περιουσία του …Την υπερπολύτιμη περιουσία του, την οποία οι ξένοι κρίνουν ότι το "βαραίνει" και επειδή είναι "καλοί" άνθρωποι θέλουν να το απαλλάξουν από το "βάρος" του, για να το πάρουν οι ίδιοι. Όμως, αυτό το υπερπολύτιμο "φορτίο" μπορεί να γίνει και η απόλυτη εγγύηση για τα ασφαλιστικά μας ταμεία.

Πώς μπορεί να γίνει αυτό; Με τον πιο απλό τρόπο. Αν το κράτος δεν έχει τα χρήματα να ξεπληρώσει τα χρέη του στα ταμεία, ας τα ξεπληρώσει σε "είδος" …Συγκεκριμένα με όλο το "είδος" που έχει στην κατοχή του. Αν, δηλαδή, κανείς σκεφτεί ότι, ακόμα και μετά από "κούρεμα" 80% στα ομόλογα των ταμείων, απομένουν κρατικά χρέη αρκετών δεκάδων δισεκατομμυρίων σε αυτά, τότε είναι εύκολο η σημερινή και εγκληματικά υποτιμημένη δημόσια περιουσία να μην φτάνει καν να τα καλύψει. Νόμιμα και χωρίς καμία αντίδραση μπορεί να γίνει μεταβίβαση στα ταμεία του συνόλου σχεδόν των χρυσοφόρων "φιλέτων" της δημόσιας περιουσίας.

Αυτό ακριβώς είναι ο φόβος και ο τρόμος όλων των τοκογλύφων. Ο φόβος τους είναι μήπως το ελληνικό κράτος φερθεί έξυπνα και με αυτόν τον τρόπο όχι μόνον λύσει το ασφαλιστικό του πρόβλημα, αλλά ταυτόχρονα προστατεύσει άπαξ και δια παντώς αυτό, το οποίο οι ίδιοι βλέπουν ως λεία και για το οποίο βύθισαν το κράτος στα χρέη …Αυτό, για το οποίο μας οδήγησαν στην "ενέδρα" και είναι το αμύθητης αξίας δημόσιο κεφάλαιο. Στην πραγματικότητα φοβούνται μήπως το ελληνικό κράτος "υπακούσει" στις εντολές τους και ιδιωτικοποιήσει αυτό το κεφάλαιο στον απόλυτο βαθμό. Να το ιδιωτικοποιήσει με τον τρόπο που συμφέρει τον ελληνικό λαό και όχι τη συμμορία των τοκογλύφων …Αυτός είναι ο εφιάλτης τους.

Όλα αυτά γίνονται αντιληπτά, αν ο αναγνώστης δει τα πράγματα απλά. Βλέποντας το παιχνίδι των αρχικά "γενναιόδωρων" ομολόγων, τα οποία έγιναν στη συνέχεια τεράστια χρέη και σήμερα έχουμε φτάσει στις τρομερές απειλές, καταλαβαίνει αμέσως πού απέβλεπαν εξ’ αρχής οι τοκογλύφοι. 

Μας δάνειζαν χρήματα, όχι γιατί επιθυμούσαν αποδώσεις χρημάτων. Δεν τους ενδιέφεραν τα χρήματα. Μας δάνειζαν χρήματα, για τους ίδιους λόγους που οι τοκογλύφοι δανείζουν τους αφελείς …Για να τους αποσπάσουν την περιουσία. Η περιουσία του ελληνικού λαού ήταν αυτό που τους ενδιέφερε …Η αμύθητης αξίας περιουσία. Η ΔΕΗ, ο ΟΤΕ, ο ΟΣΕ, τα ΕΛΠΕ, ο ΟΠΑΠ, η ΕΥΔΑΠ, η ΕΥΑΘ, η Αττική Οδός, οι εθνικές οδοί, οι γέφυρες, τα αεροδρόμια, τα λιμάνια, τα μεταλλεία, τα ορυχεία, τα πετρελαϊκά κοιτάσματα, τα δίκτυα όλων των τύπων και ειδών …Ό,τι με άπειρο κόστος, πόνο και κόπο δημιούργησε ο ελληνικός λαός, για να εξυπηρετήσει τις ανάγκες του …Τις ζωτικές του ανάγκες, που οδηγούν σε ανελαστικές δαπάνες και οι οποίες δαπάνες καθιστούν αυτό το κεφάλαιο όχι μόνον στρατηγικής αξίας, αλλά και τεράστιας χρηματοληπτικής δυνατότητας.

Αυτό το κεφάλαιο είχαν εξ’ αρχής στο στόχαστρό τους οι τοκογλύφοι και γι' αυτό μας "δάνειζαν" χρήματα …Το κεφάλαιο, το οποίο έχουν αρχίσει ν' "αγκαλιάζουν" με τα βρομερά τους "χέρια" …Το κεφάλαιο, το οποίο οι σύγχρονοι δωσίλογοι "μεταβίβασαν" ολοκληρωτικά και παράνομα στην προδοτική Ανώνυμη Εταιρεία με το όνομα "Ταμείο Αποκρατικοποιήσεως της ιδιωτικής περιουσίας του Δημοσίου" …Εντελώς παράνομα, προδοτικά και αντεθνικά.

Οι επιλογές αυτής της γενιάς των νεοταξιτών "γενίτσαρων" πρέπει να ακυρωθούν με την ψήφο του λαού. Οι επιλογές τής δήθεν ιδιωτικοποίησης, που στην πραγματικότητα είναι ένα ξεπούλημα. Λέμε της "δήθεν ιδιωτικοποίησης", γιατί εδώ υπάρχει ένα λεπτό σημείο. Η ιδιωτικοποίηση, την οποία επικαλούνται αυτοί, είναι προσχηματική. Μακάρι όλα αυτά τα ελέω δημοσίου κρατικοδίαιτα κοπρόσκυλα να επεδίωκαν την πραγματική ιδιωτικοποίηση. Αυτοί επιδιώκουν το ξεπούλημα και απλά έχουν ως "άλλοθι" την ιδιωτικοποίηση. Η ιδιωτικοποίηση δεν είναι λάθος επιλογή. Η ιδιωτικοποίηση, που σήμερα εμφανίζεται ότι απειλεί τα πάντα, μπορεί ν' αποδειχθεί ότι είναι η καλύτερη λύση για τα πάντα. Η ιδιωτικοποίηση μπορεί να μας σώσει για πάντα.

Αυτής της άποψης είμαστε κι εμείς. Απόλυτη ιδιωτικοποίηση της δημόσιας περιουσίας θέλουμε κι εμείς. Ιδιωτικοποίηση όμως, που να προστατεύει αυτό το κεφάλαιο από τους ντόπιους προδότες, αλλά και από τους ξένους μνηστήρες …Τους ξένους μνηστήρες, που στο όνομα των δήθεν ανταγωνιστικών οικονομιών και του καπιταλισμού πιέζουν για ιδιωτικοποιήσεις και στην ουσία δημιουργούν προφάσεις για πλιάτσικο εις βάρος του πιο αφελή ιδιοκτήτη, που είναι συνήθως ο λαός. Είναι άλλο το πράγμα το πλιάτσικο στο όνομα της ιδιωτικοποίησης και άλλο πράγμα η ίδια η ιδιωτικοποίηση, που μπορεί ν' αποδειχθεί σωτήρια για το μέλλον του ελληνικού λαού.

Πιστεύουμε ακράδαντα ότι η ιδιωτικοποίηση της σημερινής δημόσιας περιουσίας είναι η απόλυτη εξασφάλισή της απέναντι στους ντόπιους και ξένους άρπαγες. Είναι η καλύτερη ασφάλεια, γιατί μόνον αυτή η πρακτική μπορεί να συνάδει με το "παραμύθι" τους περί ελεύθερης οικονομίας. Ως επιλογή είναι μονόδρομος, γιατί μόνον η ιδιωτική περιουσία προστατεύεται μέσα στη ζούγκλα του καπιταλισμού ως κόρη οφθαλμού. Πού βρίσκεται η εξασφάλισή της; Ιδιωτικοποίηση δεν είναι να τα πάρουν όλα για "ψίχουλα" οι Γερμανοί. Ιδιωτικοποίηση είναι και η "μεταφορά" των τίτλων της σημερινής δημόσιας ιδιοκτησίας στα ασφαλιστικά ταμεία.

Όμως, αυτή η μεταφορά της σημερινής δημόσιας περιουσίας —και προκειμένου να μην γίνουν αδικίες μεταξύ των Ελλήνων— θα πρέπει να δρομολογηθεί με έναν πολύ συγκεκριμένο τρόπο. Για να διασφαλιστούν απόλυτα τόσο τα γενικά όσο και τα ειδικά συμφέροντα των Ελλήνων πολιτών, είναι υποχρεωτικό να δημιουργηθούν οι κατάλληλες συνθήκες. Πριν γίνει γενική μεταφορά των τίτλων ιδιοκτησίας της δημόσιας περιουσίας στον ασφαλιστικό "χώρο", θα πρέπει να δημιουργηθεί ένα ενιαίο ασφαλιστικό ταμείο.

Υποχρεωτικά, δηλαδή, θεωρούμε ότι πριν από την ιδιωτικοποίηση πρέπει να επανασχεδιάσουμε συνολικά το ασφαλιστικό μας σύστημα. Πρέπει να δημιουργήσουμε ένα ταμείο, στο οποίο να συνυπάρχουν —ως ασφαλισμένοι— εργοδότες κι εργαζόμενοι ώστε αυτό το ταμείο να εκφράζει σχεδόν απόλυτα τα δημόσια συμφέροντα, αλλά στο νομικό επίπεδο να μην ταυτίζεται μ' αυτά. Να τα εκφράζει σχεδόν απόλυτα ως ιδιωτική εταιρεία και να πάψει να έχει την εικόνα της δημόσιας εταιρείας —και άρα να γίνεται στόχος— και συνεπώς να κινδυνεύει από τους ξένους άρπαγες. Να δημιουργηθεί ένα ενιαίο ασφαλιστικό ταμείο για όλους τους Έλληνες, ώστε όλοι να μπορούν να μπουν σ' αυτό αλλά και όλοι να έχουν συμφέρον από ένα τέτοιο ταμείο.

Αυτό είναι εύκολο. Από τον κοινό εργάτη, τον αυτοαπασχολούμενο αστό ή επιτηδευματία μέχρι τον πιο ισχυρό βιομήχανο όλοι εργάζονται. Από τη στιγμή που όλοι εργάζονται, θα ξεκινάνε την ασφάλιση από τον εαυτό τους …Από τον εαυτό τους θα ξεκινούν και μετά θα συνεχίζουν με όποιους άλλους μπορεί ν' απασχολούν στις επιχειρήσεις τους. Δεν υπάρχει δυσκολία, δηλαδή, να μπουν στο ίδιο ασφαλιστικό ταμείο οι εργάτες, οι υπάλληλοι, οι υδραυλικοί ή οι δικηγόροι και οι βιομήχανοι. 

Όταν μάλιστα αυτό το ταμείο λειτουργεί με αναλογιστικά κριτήρια, μπορεί η κάθε συντεχνία να καθορίσει μόνη της τις εισφορές της, ώστε εκ των προτέρων να καθορίζει τις μελλοντικές απολαβές της. Αυτό συμβαίνει και τώρα. Δεν παίρνουν όλοι στο ΙΚΑ την ίδια σύνταξη, επειδή ανήκουν στο ίδιο ταμείο. Ο καθένας παίρνει αυτό, το οποίο έχει πληρώσει.

Από τη στιγμή που συμφέρει όλους τους συνταξιούχους να μπουν σε ένα τέτοιο ενιαίο και πάμπλουτο ταμείο, θα πρέπει να δούμε αν συμφέρει και τις υπόλοιπες γενιές η μεταφορά των τίτλων ιδιοκτησίας του σημερινού δημοσίου κεφαλαίου στο ταμείο αυτό. Αν αυτό είναι αναμφισβήτητα κάτι που συμφέρει την εκάστοτε γενιά των "απομάχων" της εργασίας, θα πρέπει να εξετάσουμε και το αν θα μπορούσαν να το αποδεχθούν κι αυτοί που τυχόν θα θίγονταν από τη μετακίνηση της ιδιοκτησίας μιας τέτοιας μεγάλης ποσότητας κεφαλαίου …Να εξετάσουμε πόσο συμφέρον θα ήταν για την ενεργή γενιά των εργαζομένων.

Θεωρούμε κάτι παραπάνω από βέβαιο ότι ακόμα και οι ενεργές γενιές θα το δεχθούν με απόλυτη ικανοποίηση. Θεωρούμε βέβαιο ότι δεν θα τις θίξει αυτή η "μετακίνηση" της ιδιοκτησίας του πρώην δημοσίου κεφαλαίου. Αν και θεωρητικά θα μπορούσαν να θεωρήσουν ότι θα τους συνέφερε να ελέγχουν για λογαριασμό τους αυτούς τους κολοσσιαίους μοχλούς ανάπτυξης, πιστεύουμε ότι δεν θα αντιδράσουν σε αυτό το ενδεχόμενο. Γιατί δεν θα αντιδράσουν; Γιατί θα τους συνέφερε πιο πολύ μια τέτοια περίπτωση. Γιατί ο άνθρωπος, όταν μπορεί και εργάζεται, δεν φοβάται τίποτε. Φοβάται μόνον για την εποχή κατά την οποία δεν θα μπορεί να εργάζεται.

Ο εργαζόμενος ζει πολύ πιο ευτυχισμένος όταν δεν φοβάται για τα γηρατειά του, παρά όταν περνάει λίγο πιο άκοπα τον εργασιακό του βίο. Προτιμά ακόμα και να κοπιάσει παραπάνω όταν μπορεί, παρά να βρεθεί σε δυσκολία, όταν δεν θα μπορεί να την αντιμετωπίσει με τα χέρια του. Μια τέτοια επιλογή θα τον χαροποιούσε, γιατί θα διασφάλιζε αυτό, το οποίο είναι βέβαιο ότι σε κάποια στιγμή της ζωής του θα το χρειαστεί και είναι η εξασφάλιση ανθρωπίνων συνθηκών ζωής. Απλά πράγματα.

Η ισχυροποίηση των ασφαλιστικών ταμείων είναι μια επιλογή, που αφορά όλους τους εργαζόμενους και θα τη βρουν "μπροστά" τους. Είναι σωστή επιλογή και θα χαρούν όταν θα τη βρουν μπροστά τους.
Γι' αυτόν τον λόγο τους συμφέρει. Δεν έχουν λόγο να πολεμήσουν κάτι, το οποίο τους αφορά όλους εξίσου και θα τους εξυπηρετεί όλους, όταν αυτοί θα είναι εξίσου ανήμποροι. Απ' όπου και να "ξεκινάει" ο άνθρωπος, είναι βέβαιο ότι στη δύση της ζωής του θα "καταλήξει" στο να μην μπορεί να εργαστεί και άρα θα έχει ανάγκη ένα εύρωστο ταμείο, για ν' απολαύσει με άνεση και σιγουριά τα τελευταία χρόνια της ζωής του. Αυτό το κατανοούν οι εργαζόμενοι, γιατί είναι άνθρωποι. Το κατανοούν, γιατί ο μεγαλύτερος φόβος των θνητών ανθρώπων είναι η αδυναμία των γηρατειών. Ο μεγαλύτερος φόβος είναι η ανημποριά των τελευταίων χρόνων της ζωής.

Για εμάς λοιπόν, το "δόγμα", το οποίο θα πρέπει ν' ακολουθηθεί, γι' αυτό το οποίο σήμερα ονομάζεται δημόσιο κεφάλαιο και αφορά τις κερδοφόρες υποδομές του κράτους, είναι πολύ απλό. Αφαιρείται από τη διαχείριση του κράτους και περνάει στη διαχείριση του ενιαίου ασφαλιστικού ταμείου. Αν η οικονομία στο σύνολό της ανήκει στην ενεργή γενιά των Ελλήνων, τότε οι υποδομές ανήκουν σε όλες τις προηγούμενες γενιές των Ελλήνων. Αν αυτές οι υποδομές αντιπροσωπεύουν ένα μεγάλο μέρος της οικονομίας, δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι και οι απόμαχοι της ζωής αντιπροσωπεύουν ένα αντίστοιχα μεγάλο ποσοστό της κοινωνίας. Από εκεί και πέρα με αυτές τις υποδομές διασφαλίζεις για πάντα το σύνολο των γενεών.

Δεν υπάρχει φόβος για την επιβίωση αυτού του ταμείου. Έτσι κι αλλιώς πάντα θα λειτουργεί υπό καθεστώς μονοπωλίου. Δεν πρόκειται να εμφανιστούν ανταγωνιστές. Μία μόνον φορά φτιάχνεις τις υποδομές. Μετά μόνον τις συντηρείς. Μία φορά δημιουργείς, για παράδειγμα, το βασικό οδικό δίκτυο ή το δίκτυο ηλεκτροδότησης. Δεν φτιάχνει η κάθε γενιά το δικό της δίκτυο, ώστε να υπάρχει πρόβλημα με τον εσωτερικό ανταγωνισμό. Ό,τι έγινε δηλαδή μέχρι σήμερα ως υποδομή, είναι το τελικό σ' ό,τι αφορά το είδος του. Από εκεί και πέρα μόνον συντηρείται κι αναβαθμίζεται.

Αυτό το δίκτυο υποδομών είναι έργο των προηγούμενων γενιών …Των γενιών των νεκρών Ελλήνων. Τελευταίοι "αντιπρόσωποι" εκείνης της γενιάς των προηγούμενων είναι οι "απόμαχοι" της εργασίας …Οι Έλληνες, οι οποίοι βρίσκονται στη δύση της ζωής της και πλέον δεν μπορούν να εργαστούν για την επιβίωσή τους. Είναι οι τελευταίοι που "κατέθεσαν" τον κόπο τους γι' αυτό το κεφάλαιο και οι οποίοι δεν είναι ενεργά μέλη της οικονομίας. Αν λοιπόν όλοι οι προηγούμενοι είναι οι ιδιοκτήτες αυτών των υποδομών, που θα βαστάνε εσαεί την "Ψιλή Κυριότητα" του δημοσίου κεφαλαίου, η γενιά των συνταξιούχων είναι αυτή, που δικαιούται την "επικαρπία" της …Την "επικαρπία", που εξασφαλίζει τις συντάξεις τους.

Αν λοιπόν τα ασφαλιστικά ταμεία "προικιστούν" με μια τέτοια ακλόνητη και απείρως προσοδοφόρα περιουσία, δεν πρέπει να αφήνονται σε δυναμικές κινήσεις μέσα στην οικονομία. Δεν πρέπει να την απειλούν με σοσιαλιστικού τύπου εκτροπές. Δεν πρέπει να αφήνονται ν' ακολουθούν ή να στηρίζουν την εκάστοτε πολιτική σκοπιμότητα της εκάστοτε κυβέρνησης. Γι' αυτόν τον λόγο τα ασφαλιστικά ταμεία πρέπει ν' αντιμετωπίζονται ως κληροδοτήματα …Ουδέτερα κληροδοτήματα, τα οποία έχουν ως μόνο στόχο την επιβίωσή τους και την εκτέλεση κάποιου απόλυτα και εξ’ αρχής προσδιορισμένου καθήκοντός τους …Κληροδοτήματα, που ανήκουν σε νεκρούς και αποδίδουν "μερίσματα" σε συνταξιούχους δικαιούχους.

Γιατί αυτό, το οποίο λέμε —και ακούγεται λίγο μακάβριο— είναι σημαντικό; Γιατί από μόνο του μας αποκαλύπτει τη μεθοδολογία της διαχείρισής τους. Τι ακριβώς αντιπροσωπεύει η έννοια του κληροδοτήματος; Την αμετάκλητη βούληση ενός νεκρού κληροδότη να διαιωνιστεί η εντολή του και άρα και η περιουσία που δίνει αξία και βέβαια ισχύ σε αυτήν την εντολή …Την αμετάκλητη βούλησή του να εκτελεί ένα καθήκον απέναντι σε κάποιους δικαιούχους, αλλά να μην ρισκάρει —και άρα να μην είναι επιθετικό στην οικονομία— εις βάρος της δικής του ασφάλειας. Αυτό από μόνο του "προσανατολίζει" στο επίπεδο της διαχείρισης. Από τη μία πλευρά εντάσσει το κληροδότημα καθαρά κι αμετάκλητα στη σφαίρα της ιδιωτικής οικονομίας και από την άλλη τού δίνει "γραμμή" πλεύσης μέσα σε αυτήν την οικονομία.

Αποκλείει το ενδεχόμενο των σοσιαλοκομμουνιστικών πειραματισμών, που γοητεύουν τα κομματικά καθάρματα …Τα καθάρματα, που έχουν μάθει να χρησιμοποιούν τη δημόσια περιουσία σαν προσωπική τους περιουσία …Περιουσία βολεμάτων οπαδών, φίλων, συγγενών και εραστών …Τεμπελοστάσια άνευ προηγουμένου, που νοθεύουν όχι μόνον την οικονομική λειτουργία της κοινωνίας, αλλά και την πολιτική λειτουργία …Τη λειτουργία αυτή, που δημιουργεί αθέμιτο ανταγωνισμό και προκαλεί την έκρηξη της αναξιοκρατίας …Τα φαινόμενα που διέκριναν τη μεταπολίτευση και ήταν αυτά που μας οδήγησαν στη σημερινή άθλια κατάσταση. Το κράτος-επιχειρηματίας πρέπει να τελειώσει για πάντα. Το κράτος θα πρέπει να περιοριστεί στον ρόλο που του αρμόζει …και τέλος. Τα ταμεία δεν είναι κράτος …Τα ταμεία είναι οι ασφαλισμένοι τους.

Έχοντας λοιπόν κάποιος τη δυνατότητα να "ιδιωτικοποιήσει" με αυτόν τον ήπιο και φιλολαϊκό τρόπο το σημερινό "άρρωστο" δημόσιο κεφάλαιο, μπορεί να είναι σίγουρος πως θα εξασφαλιστεί η εύρυθμη λειτουργία του στο μέλλον. Πώς θα εξασφαλιστεί αυτό, χωρίς να μπαίνουν κάποιοι πολιτικοί στον "πειρασμό" να ξανανοίξουν τις πόρτες της κολάσεως; Αν δει κάποιος τι συμβαίνει στην παγκόσμια οικονομία, θα δει ότι υπάρχουν τεράστιες πολυεθνικές εταιρείες με ανάλογης αξίας περιουσιακά στοιχεία, που λειτουργούν θαυμάσια, χωρίς να έχουν τη φυσική τους ηγεσία …Επιχειρήσεις πολυεθνικές, οι οποίες, λειτουργώντας σε πολλά και διαφορετικά οικονομικά περιβάλλοντα, όχι μόνον δεν αντιμετωπίζουν προβλήματα καλής λειτουργίας, αλλά είναι απόλυτα ανταγωνιστικές.
Μπορεί λοιπόν ένα ίδρυμα, όπως το μελλοντικό "ιδιωτικό" ΙΚΑ, να προσλάβει με διεθνή διαγωνισμό μια τέτοια εξειδικευμένη διοίκηση και να "τρέξει" την περιουσία του —και βέβαια να εκπληρώσει τις υποχρεώσεις του— απέναντι στους ασφαλισμένους του …Μια ξένη διοίκηση μέχρι ν' "απογαλακτιστούμε" από τον αφόρητο κομματισμό, ο οποίος μάς έχει διαπεράσει μέχρι το "μεδούλι" …Μια διοίκηση, η οποία στην κυριολεξία δεν θα φαίνεται, γιατί δεν είναι ο ρόλος της να φαίνεται …Μια διοίκηση, η οποία δεν θα έχει την παραμικρή σχέση και επαφή με το πολιτικό προσωπικό της χώρας …Μια διοίκηση, η οποία θα καταθέτει τους ισολογισμούς της εταιρείας και θα ελέγχεται όπως ελέγχονται οι διοικήσεις των καλύτερων και μεγαλύτερων επιχειρήσεων στον κόσμο.

Πρέπει ν' αποφύγουμε τα σημερινά λάθη …Τα λάθη που κατέστρεψαν όχι μόνον τα ασφαλιστικά ταμεία, αλλά και τις παραγωγικές ΔΕΚΟ …Τα αμύθητης αξίας κτήνη, που έγιναν "πατσαβούρες", για να τις διεκδικούν κοψοχρονιά οι Γερμανοί και οι Εβραίοι. Εγκλήματα έγιναν εις βάρος του λαού όλα αυτά τα χρόνια. Πήγαιναν τα λαμόγια και οι ταμίες των κομμάτων στα ασφαλιστικά ταμεία, για να παριστάνουν τους διοικητές τους …Τους διοικητές, οι οποίοι έχωναν μέσα στα ταμεία τα μακριά κομματικά τους "χέρια" …που επένδυαν τα χρήματα των ασφαλισμένων σε τοξικά "σκουπίδια", ανάλογα με τις προμήθειες που τους δίνουν οι κλέφτες …που έχουν μολύνει τις "δεξαμενές" τους με "τοξικές" επενδύσεις της πλάκας.

Όλα αυτά πρέπει και μπορούν να τελειώσουν. Πρέπει να εξασφαλίσει η κάθε νέα γενιά συνταξιούχων το εύρωστο ταμείο που δικαιούται για τον κόπο της. Να μην εξαρτάται από τους Γιωργάκηδες και τις Ντορούλες αν θα επιβιώσει αξιοπρεπώς ή όχι. Να μην εξαρτάται από τις διαθέσεις των κητών τύπου Βενιζέλου. Να ζει αξιοπρεπώς και περήφανα, γνωρίζοντας ότι καταναλώνει τους δικούς της κόπους και όχι τις εισφορές και τους κόπους των εν ενεργεία εργαζομένων, επειδή τα κτήνη λεηλάτησαν το υστέρημά τους.

Ποτέ ξανά δεν πρέπει να βρεθεί γενιά στη δύσκολη θέση που βρίσκονται οι σημερινοί συνταξιούχοι …Να έχει δουλέψει σκληρά στη ζωή της και στο τέλος να εξαρτά την επιβίωσή της από την ελεημοσύνη και άρα από την επιτυχία των επόμενων. Ποτέ δεν πρέπει να βρεθεί άτυχη γενιά σαν τη σημερινή γενιά των συνταξιούχων, που αγωνιά για το αν θα τα καταφέρουν να τη συντηρήσουν τα κτήνη της γενιάς του Πολυτεχνείου …Να τη συντηρήσουν, γιατί στο μεταξύ έφαγαν τις οικονομίες της.

3) Άμεση κρατικοποίηση όλων των τραπεζών και "κούρεμα" όλων των ιδιωτικών χρεών των Ελλήνων κατά 80%.

Το κράτος μπορεί να είναι άχρηστος και κακός επιχειρηματίας, αλλά μπορεί και υποχρεούται να είναι καλός τραπεζίτης. Η τραπεζική δραστηριότητα δεν είναι κακό να ελέγχεται από το κράτος …το αντίθετο είναι κακό. Ψεύτες και υποκριτές είναι αυτοί, οι οποίοι τοποθετούν τις τράπεζες ανάμεσα στις κοινές επιχειρήσεις. Ψεύτες και υποκριτές είναι αυτοί, οι οποίοι υπερασπίζονται την ελεύθερη οικονομία και την ταυτίζουν με την ιδιωτική τραπεζική λειτουργία. Πραγματικά ελεύθερη και δίκαιη για όλους τους ιδιώτες οικονομία είναι μόνον αυτήν, που την τραπεζική λειτουργία την ελέγχει το κράτος.

Η ορθή τραπεζική λειτουργία προστατεύει τα γενικά συμφέροντα όλων αυτών, που ως ιδιώτες θα αγωνιστούν στην ελεύθερη οικονομία. Είναι αυτός, ο οποίος "επιβάλει" τους νόμους και τους κανόνες του παιχνιδιού, που έχει επιλέξει η κοινωνία της ελεύθερης οικονομίας. Είναι αυτός, ο οποίος επηρεάζει την πορεία των "παιχτών" και ως εκ τούτου δεν μπορεί να είναι "παίχτης" και ο ίδιος. Μπορεί να γίνει δίκαιος αγώνας, αν ο διαιτητής ενός παιχνιδιού μπαίνει μέσα στο γήπεδο, έχοντας και δικά του συμφέροντα να εξυπηρετήσει; Πόσο δίκαιος μπορεί να είναι ένας διαιτητής, αν υποστηρίζει κάποιον από τους αγωνιζόμενους, επειδή πάνω σ' αυτόν στοιχημάτισε;

Αυτός ακριβώς είναι ο ρόλος του τραπεζικού συστήματος. Είναι ο "διαιτητής" στο "παιχνίδι" της ιδιωτικής οικονομίας και ο "διαιτητής" απαγορεύεται να είναι "παίκτης" και ο ίδιος. "Παίζει" στο "παιχνίδι", αλλά δεν είναι "παίκτης". Εκ των δεδομένων λοιπόν ο ρόλος του "διαιτητή" απαγορεύεται να αφήνεται σε ιδιώτες. Απαγορεύεται, γιατί αποκλείεται να μην μπει στον πειρασμό να "παίξει". Μόνον οι ιδιώτες μπορούν να γίνουν "παίκτες". Γι' αυτόν τον λόγο θεωρούμε ψεύτες και υποκριτές αυτούς, οι οποίοι, υπερασπιζόμενοι δήθεν την ελεύθερη οικονομία, υπερασπίζονται και το "δικαίωμα" των ιδιωτικών τραπεζών να υπάρχουν.

Είναι ψεύτες όσο ψεύτες θα ήταν και κάποιοι, οι οποίοι θα ισχυρίζονταν ότι αγαπάνε το ποδόσφαιρο και για την "υγεία" του θέλουν να είναι "παίκτες" και οι διαιτητές. Ούτε οι απατεώνες, που "στήνουν" τα παιχνίδια, δεν θα τολμούσαν να το πουν αυτό. Δεν το τολμάνε, γιατί γνωρίζουν ότι θα "χαλάσει" το παιχνίδι. Αυτό θα έδιωχνε τον κόσμο από τα "γήπεδα" και άρα θα κατέστρεφε και τους ίδιους. Ακριβώς το ίδιο πράγμα είναι να συμμετέχουν οι τράπεζες σαν "παίκτες" στο "γήπεδο" της οικονομίας. Απαγορεύεται να συμμετέχουν στο παιχνίδι αυτοί, οι οποίοι με τις αποφάσεις τους κρίνουν τα αποτελέσματά του. Όσο "στημένο" είναι το "παιχνίδι" και σίγουρο το κέρδος του διαιτητή, που "διαιτητεύει" ένα παιχνίδι στο οποίο έχει στοιχηματίσει και ο ίδιος, άλλο τόσο είναι "στημένη" η οικονομία όπου "παίζουν" οι τράπεζες. Αγοράζει η τράπεζα ως επενδυτής-στοιχηματάκιας μετοχές μιας εταιρείας, που ως τράπεζα-παίκτης μπορεί να την ευνοήσει απέναντι στον ανταγωνισμό της.
Η απόδειξη αυτών που λέμε είναι η σημερινή κατάσταση, που μας βασανίζει παγκοσμίως ως ανθρώπινο είδος. Επειδή το τραπεζικό σύστημα ελεγχόταν από ιδιώτες, φτάσαμε στη σημερινή παγκόσμια αθλιότητα. Επειδή το τραπεζικό σύστημα ελεγχόταν από ιδιώτες, διέλυσαν όλες οι ιδιωτικές επιχειρήσεις και "κατασπαράχθηκαν" οι περιουσίες των ιδιοκτητών τους. Επειδή το τραπεζικό σύστημα υπηρετούσε τα ιδιωτικά συμφέροντα των ιδιοκτητών του, καταστράφηκαν οι οικονομίες των ελεύθερων κρατών και σήμερα λεηλατούνται τα ίδια τα κράτη. Επειδή το τραπεζικό σύστημα, υπηρετώντας τα συμφέροντα των ιδιοκτητών, "πόνταρε" στο εμπόριο, καταδικάστηκαν οι λαοί στην ανεργία. Η εξουσία και άρα οι επιλογές του λαού πρέπει να βρίσκονται πάνω από την οικονομική απληστία και αυτό γίνεται μόνον αν ελέγχεται από το κράτος το τραπεζικό δεδομένο.

Με την κρατικοποίηση των τραπεζών στην ουσία απαλλασσόμαστε από το σφικτό "κράτημά" του γύφτου. Με το "κούρεμα" τού "κονταίνουμε" τα χέρια και με την κρατικοποίηση των τραπεζών δεν του αφήνουμε "πέτο" ή "μανίκι", για να μπορεί να μας "πιάνει". Δεν μπορεί να μας "πιάνει", αν δεν ελέγχει τις τράπεζές μας. Τι πρέπει να κάνει το κράτος, σε περίπτωση που αποκτήσει τον απόλυτο έλεγχο του τραπεζικού συστήματος; Να αναζωογονήσει την οικονομία, ώστε να δώσει δύναμη στον "οργανισμό" της χώρας, για να μην μπορέσουν οι "πτωματοφάγοι" Εβραίοι να τον διαμελίσουν. Αν αρχίσει μια στοιχειώδης ανάπτυξη, θα ανέβουν οι αξίες και δεν θα είναι εύκολο να διεκδικούν οι γύφτοι "κοψοχρονιά" τα "ασημικά" μας.

Πώς μπορεί να γίνει "επανεκκίνηση" της ελληνικής οικονομίας μετά από την κρατικοποίηση των τραπεζών; Στο ποσοστό που το κράτος θα κουρέψει τα δικά του "ομόλογα", να κουρέψει και τα ομόλογα των τραπεζών. Αυτό το ίδιο ποσοστό να το μεταφέρει και στα χρέη των πολιτών απέναντι σ' αυτές. Δεν θα αποδώσει το "άρτιο" στους δανειστές των τραπεζών, αλλά δεν θα απαιτεί το άρτιο από τους δανειολήπτες. Θα μειωθούν τα χρέη των Ελλήνων πολιτών στο ποσοστό του 80%. Σε αυτό το ποσοστό θα προσδιοριστούν και οι δόσεις των δανείων.

Αυτό θα ανακουφίσει την ελληνική οικονομία, που σήμερα έχει φτάσει σε αδιέξοδα …Μια οικονομία, η οποία θα οδηγηθεί στη σίγουρη ανάπτυξη, αν ο επανασχεδιασμός του τραπεζικού συστήματος συνδυαστεί με την αναμόρφωση του ασφαλιστικού συστήματος. Γιατί; Γιατί η λειτουργία του ασφαλιστικού συστήματος θα μας απαλλάξει από τα δύο μεγαλύτερα "καρκινώματα" της μεταπολίτευσης …Τη σπατάλη και τη διασπάθιση του δημόσιου χρήματος από τα πάμπολλα και σπάταλα ασφαλιστικά ταμεία και τις ΔΕΚΟ. Με ένα ενιαίο ασφαλιστικό ταμείο θα μειωθούν τα λειτουργικά του έξοδα. Θα μειωθούν και οι σπατάλες του, εφόσον μία διοίκηση, η οποία θα ελέγχεται ποινικά για τη διαχείρισή της, δεν θα επιτρέψει το όργιο σπατάλης στα νοσοκομεία και στις συνταγογραφήσεις, όπως συμβαίνει σήμερα.

Μια τέτοια διοίκηση δεν θα επιτρέπει στους "αναπήρους" να πολλαπλασιάζονται ανεξέλεγκτα …Δεν θα επιτρέπει στους νεκρούς να εισπράττουν συντάξεις …Δεν θα επιτρέπει στους φαρμακοποιούς να "μπαζώνουν" πηγάδια με πανάκριβα φάρμακα …Δεν θα επιτρέπει σε γιατρούς να χρεώνουν εξετάσεις, που δεν χρειάζονται ποτέ …Δεν θα φτιάχνει βίλες και πισίνες σε γιατρούς και φαρμακοποιούς. Όλα αυτά είναι δισεκατομμύρια, τα οποία θα επιτρέψουν στα ταμεία να μειώσουν τα ασφάλιστρά τους και να τα καρπωθούν οι εργαζόμενοι …και άρα να μπουν στην αγορά. Δεκάδες δισεκατομμύρια κάθε χρόνο, αν σκεφτεί κάποιος ότι η Ελλάδα των φτωχών εργαζομένων έχει τα πιο υψηλά ασφάλιστρα στην Ευρώπη των πλουσίων.

Επιπλέον μια τέτοια διοίκηση θα αναμορφώσει πλήρως και τις ΔΕΚΟ. Θα αλλάξει τον τρόπο λειτουργίας τους και άρα και τα έξοδά τους. Θα μειώσει τα κόστη της λειτουργίας τους και τις σπατάλες τους. Μια τέτοια διοίκηση δεν θα ανεχθεί τους Φωτόπουλους και τους λοιπούς φεουδάρχες του κομματικού συνδικαλισμού. Μια τέτοια διοίκηση δεν θα έχει διαφορά από τη σημερινή γερμανική διοίκηση του ΟΤΕ …Τη διοίκηση αυτή, η οποία έκανε τους πρώην κορυφαίους της κρατικοδίαιτης αντίδρασης απλά "στρατιωτάκια". Όχι αυξήσεις, αλλά μειώσεις τούς έκανε …και "μούγκα" οι πρώην κρατικοδίαιτοι τσαμπουκάδες. Έτσι θα λειτουργούν όλες οι ΔΕΚΟ, αν υπαχθούν σε μια διοίκηση, η οποία λειτουργεί με καθαρά ιδιωτικοοικονομικά κριτήρια.

Αν μπει τέλος σ' αυτήν την "αιμορραγία", θα αλλάξει το σύνολο της εικόνας της ελληνικής οικονομίας. Θα αλλάξει η ίδια η λειτουργία του δημοσίου τομέα. Θα αναγκαστεί το δημόσιο να προσαρμοστεί στα νέα δεδομένα χωρίς τα συνδικαλιστικά "δεκανίκια" των ΔΕΚΟ και των κομματικών χρηματοδοτήσεων από τα αποθεματικά των ταμείων. Εύκολα πειθαρχούν οι εργαζόμενοι του στενού δημοσίου τομέα χωρίς τις "αλητοσυμμορίες" των κομματικών συνδικαλιστών των ΔΕΚΟ. Αυτό θα δώσει και ελπίδες για καλή εφαρμογή του σωστού —από όλες τις πλευρές— μέτρου του ενιαίου μισθολογίου στο δημόσιο.

Οι μισθοί των υπαλλήλων θα μειωθούν και θα ευθυγραμμιστούν μεταξύ τους, αλλά αυτό δεν θα γίνει αίτιο να βυθιστούν αυτοί στη φτώχεια. Θα αλλάξουν απλά οι μισθοί σε απόλυτες τιμές, αλλά το βιοτικό επίπεδο των εργαζομένων θα ανέβει. Θα ανέβει ακόμα πιο ψηλά και από την εποχή της υποτιθέμενης "σπατάλης". Γιατί υποτιθέμενης; Γιατί οι τοκογλύφοι εκείνη την εποχή έβαζαν τον υπάλληλο Σημίτη να δίνει αυξήσεις και από την άλλη τις εξανέμιζαν οι ίδιοι με την καλπάζουσα ακρίβεια και τη "φούσκα" των ακινήτων.

Αυτό γινόταν στην Ελλάδα της απάτης. Όλη η μεθοδολογία των τοκογλύφων στηριζόταν στους δημοσίους υπαλλήλους και τα στεγαστικά τους δάνεια …Σε αυτούς που "μεθούσαν" από ανούσιες αυξήσεις και έπαιρναν τα "πέτσινα" χρήματα, νομίζοντας ότι έχουν κέρδος, ενώ είχαν ζημιά. Δεν καταλάβαιναν οι δημόσιοι υπάλληλοι το παιχνίδι των τοκογλύφων και των υπαλλήλων τους, είτε αυτοί ονομάζονταν Σημίτηδες είτε Καραμανλήδες είτε Παπανδρέου. Δεν καταλάβαιναν ότι τους έβαζαν τα "πέτσινα" χρήματα στο ένα χέρι και τους τα έπαιρναν από το άλλο, εφόσον οι ίδιοι "φούσκωναν" τις τιμές των ακινήτων.

Μόνον με έναν τέτοιο τρόπο θα "ξεφουσκώσει" η "φούσκα" των ακινήτων, χωρίς να μας καταστρέψει. Αν "πέσουν" οι δόσεις των στεγαστικών δανείων, θα "πέσουν" και τα ενοίκια σε ένα αντίστοιχο ποσοστό και θα ανακουφιστεί τόσο η αγορά όσο και η νεολαία. Θα επιβιώσουν επιχειρήσεις, οι οποίες σήμερα αδυνατούν να επιβιώσουν. Θα αυξηθεί η κατανάλωση και άρα τα φορολογικά έσοδα του κράτους, εφόσον θα "πέσουν" σε αντίστοιχο ποσοστό τόσο οι τιμές των προϊόντων όσο και των υπηρεσιών, που εξαρτώνται από ενοίκια ή δάνεια. Θα "πέσουν" τα ενοίκια και χιλιάδες νέων θα μπορέσουν να ξεκινήσουν τη ζωή τους μακριά από τα παιδικά τους δωμάτια.

Μόνον με αυτό το "κούρεμα" των ιδιωτικών χρεών θα βελτιωθεί η ανταγωνιστικότητα της ελληνικής οικονομίας, που υποτίθεται είναι το ζητούμενο και για την Τρόικα. Μόνον με αυτό το "κούρεμα" θα ενεργοποιηθεί η ανάπτυξη στην πατρίδα μας. Τα πάντα είναι συνδεδεμένα με τα τεχνητά διογκωμένα δάνεια των τοκογλύφων και αυτά μας καταστρέφουν, εφόσον μας τραβάνε στον "πάτο" σαν "βαρίδια". Αν δεν απαλλαγούμε από το 80% τουλάχιστον αυτού του "πέτσινου" βάρους δεν υπάρχει πιθανότητα να κατορθώσουμε να το "σηκώσουμε".

Από εκεί και πέρα πρέπει να διευθετηθεί το θέμα του εθνικού τραπεζικού σχεδιασμού της επόμενης ημέρες …Έναν σχεδιασμό, ο οποίος θα ακολουθεί τις απαιτήσεις μιας νέας εποχής …Έναν τραπεζικό σχεδιασμό υπό τον κρατικό έλεγχο και απόλυτα εξειδικευμένο, ανάλογα με το αντικείμενο στο οποίο η Πολιτεία θέλει να προσανατολίζει την ανάπτυξή της. Για παράδειγμα, θα μπορέσει να υπάρχει μια τράπεζα εξειδικευμένη στα αγροτικά θέματα, όπως είναι η σημερινή Αγροτική Τράπεζα. Μια τράπεζα εξειδικευμένη στην αποταμίευση, όπως είναι το σημερινό Ταχυδρομικό Ταμιευτήριο. Μια τράπεζα γενικής τραπεζικής υπηρεσίας, όπως είναι η Εθνική Τράπεζα.

Από εκεί και πέρα να ιδρυθούν εξειδικευμένες τράπεζες στελεχωμένες με ειδικούς στους τομείς τους …Στελεχωμένες με μια αναδιανομή του υπάρχοντος εξειδικευμένου τραπεζικού προσωπικού. Μια Στεγαστική Τράπεζα, η οποία θα εξειδικεύεται στα στεγαστικά δάνεια, ώστε να μην δημιουργείται το φαινόμενο της "φούσκας". Μια Βιομηχανική και Βιοτεχνική Τράπεζα με στελέχη εξειδικευμένα στην παραγωγική δραστηριότητα. Μια Τουριστική Τράπεζα εξειδικευμένη στις τουριστικές επιχειρήσεις, ώστε να υπάρχει οργανωμένος εθνικός "προσανατολισμός" στην τουριστική δραστηριότητα. Οι εξειδικευμένες τραπεζικές υπηρεσίες θα είναι αυτές, οι οποίες θα εξασφαλίσουν γρήγορη, ασφαλή και προπάντων συμπαγή οικονομική ανάπτυξη. ΄

Όμως, ακόμα κι αυτά να γίνουν και πάλι θα πρέπει να κλείσουν δεκάδες —αν όχι εκατοντάδες— τραπεζικά υποκαταστήματα, εφόσον θα είναι άχρηστα. Οι τοκογλύφοι στα χρόνια του αίσχους γέμισαν την επικράτεια με υποκαταστήματα. Δεν άφησαν ούτε χωριά χωρίς υποκαταστήματα. Δεν άφησαν λαμόγιο για λαμόγιο που να μην το προσέλαβαν. Ως εκ τούτου και πάλι θα πρέπει ν' απολυθούν μερικές χιλιάδες τραπεζικών υπαλλήλων. Όλα αυτά πρέπει να τύχουν συγκεκριμένης αντιμετώπισης. Πρέπει ο καθένας από αυτούς να πληρώσει αυτά, τα οποία του αντιστοιχούν στο εθνικό έγκλημα όπου συμμετείχαν όλοι τους. Πρέπει να πληρώσουν όλοι και κυρίως οι διοικήσεις των τραπεζών …Οι διοικήσεις, οι οποίες όλα αυτά τα χρόνια της οικονομικής απάτης και της εθνικής υποτέλειας απολάμβαναν της δικαστικής ασυλίας.

Από αυτούς θα ξεκινήσουμε. Αυτών το "μέλλον" θα πρέπει να μας απασχολήσει πρώτα. Χιλιάδες συμπολίτες μας κατήγγειλαν τράπεζες και διοικήσεις για τοκογλυφία, αισχροκέρδεια, απάτη, κλπ.. Ό,τι ποινικό αδίκημα και να σκεφτεί κάποιος, το έχουν διαπράξει οι τραπεζίτες και δεν έχουν τιμωρηθεί. Γιατί; Γιατί οι τράπεζες είχαν "επενδύσει" σε ειδικές σχέσεις με τη δικαστική εξουσία. Διόριζαν τα παιδιά των δικαστικών στις τράπεζες χωρίς κανέναν διαγωνισμό και με μόνο προσόν το επάγγελμα του πατέρα τους. Με αυτόν τον απεχθή και ανήθικο τρόπο εξασφάλιζαν δικαστική ασυλία και παρανομούσαν, χωρίς να φοβούνται.

Αν τιμωρηθούν οι διοικήσεις των τραπεζών, μπορούμε να συνεχίσουμε και προς τα "κάτω". Ο σχεδιασμός αυτού του υπό κρατική διαχείριση τραπεζικού συστήματος να γίνει με πλήρη ισχύ εις βάρος των σκουπιδιών της τοκογλυφίας. Να απολυθούν με ατιμωτικό τρόπο όλα τα ανώτατα και πολλά από τα ανώτερα στελέχη των σημερινών τραπεζών. Αυτό σημαίνει άμεσες απολύσεις χωρίς κανένα δικαίωμα αποζημιώσεως και με τα ελάχιστα συνταξιοδοτικά δικαιώματα. Όλοι αυτοί οι τραπεζικοί υπάλληλοι με την παροχή της ατιμωρησίας να δώσουν ως "αντιπαροχή" όλα όσα μέχρι τώρα θεωρούσαν επαγγελματικά και συντεχνιακά κεκτημένα τους.

Τέτοια πρέπει να είναι η τιμωρία των χαφιέδων των τοκογλύφων …

4) Έναρξη δικαστικής έρευνας για την αποκάλυψη των ενόχων της σημερινής αθλιότητας. Την αποκάλυψη των διαφθορέων και των διεφθαρμένων.

Στις ΗΠΑ υπάρχουν κάτι ωραιότατες νομικές εταιρείες με πολύ περίεργα χαρακτηριστικά και ένα πολύ περίεργο αντικείμενο. Ενώ είναι δικηγορικές εταιρείες, δεν διαπρέπουν στα δικαστήρια. Ενώ είναι στελεχωμένες με άριστους νομικούς, ασχολούνται κατ’ αποκλειστικότητα με οικονομικά θέματα. Ενώ οι υπηρεσίες τους μπορούν εύκολα να αξιολογηθούν ως πανάκριβες, τις προσφέρουν σχεδόν αμισθί. Είναι δυνατόν να συμβαίνει αυτό, θα αναρωτηθεί ο αναγνώστης; Στις ΗΠΑ έναν καλό νομικό δεν τολμάς να τον χαιρετήσεις στο δρόμο, γιατί θα σου "χρεώσει" με συγκεκριμένη "ταρίφα" ακόμα και τα λίγα δευτερόλεπτα που τον απασχόλησες. Είναι δυνατόν τέτοιες εταιρείες να είναι "φτηνές";

Είναι δυνατόν. Γιατί; Γιατί πληρώνονται σε είδος. Δεν τις πληρώνεις εσύ ο ίδιος …Τις πληρώνει η υπόθεσή σου και άρα η επιτυχία τους στη δουλειά τους. Εσύ τους προσφέρεις την "ιστορία" σου και αυτές την παίρνουν για να την "τρέξουν". Με αυτόν τον τρόπο γίνεσαι συνεργάτης τους και όχι πελάτης τους. Τι σημαίνει πρακτικά αυτό; Σημαίνει ότι, αν πειστούν ότι υπάρχει "ψαχνό" και άρα οικονομικό κέρδος από την υπόθεσή σου, οι ίδιες αναλαμβάνουν όλα τα έξοδά της. Η υπόθεσή σου γίνεται και δική τους υπόθεση, εφόσον έχει συμφωνηθεί εξ’ αρχής το μερίδιο των συνεταίρων. Το μόνο που πρέπει να κάνεις, δηλαδή, είναι να τους "πείσεις" ότι τους συμφέρει ν' αναλάβουν την υπόθεσή σου και από εκεί και πέρα οι ίδιοι αναλαμβάνουν όλα τα έξοδα της υπόθεσης.

Ποιο ακριβώς είναι το αντικείμενο τέτοιων νομικών "φιρμών"; Το "κυνήγι" της απάτης. Μοιάζουν με τους κυνηγούς "κεφαλών", εφόσον η εξειδίκευσή τους είναι να ξεσκεπάζουν οικονομικές απάτες και να βρίσκουν τους απατεώνες. Η εξειδίκευσή τους βρίσκεται στο να αναλύουν τα "ψιλά γράμματα" των παράνομων συμβολαίων και να βρίσκουν τις απάτες. Η εξειδίκευσή τους βρίσκεται στο να έχουν γνώση της αγοράς και να ξεσκεπάζουν τις "στημένες" δουλειές. Τέλος, εξειδίκευσή τους είναι η πλήρης και αξιόπιστη αποτίμηση των ζημιών, εξαιτίας τέτοιων απατών.

Τέτοιες ιδιωτικές εταιρείες, που χαίρουν μεγάλης εκτίμησης, χρησιμοποιεί η αμερικανική δικαιοσύνη, το Κογκρέσο, οι αμερικανικές οικονομικές υπηρεσίες, οι μηχανισμοί ασφαλείας του αμερικανικού χρηματιστηρίου κλπ.. Τις χρησιμοποιούν όταν θέλουν να διαπιστώσουν ότι υπάρχει απάτη ακόμα και στα πιο εξειδικευμένα αντικείμενα. Τέτοιες εταιρείες και μόνον να ξεκινήσουν έρευνα, "χτυπάνε" συναγερμοί και καρδιές απατεώνων με την ίδια ταχύτητα. Τις τρέμουν οι πάντες. Τέτοια εταιρεία ήταν για παράδειγμα αυτή, η οποία πριν από λίγα χρόνια πανικόβαλε τη Siemens και μάθαμε τα εγκλήματά της σε όλα τα μήκη και τα πλάτη του Πλανήτη.

Γιατί θα μας ήταν χρήσιμη η δουλειά μιας τέτοιας τόσο εξειδικευμένης νομικής εταιρείας; Θα μας ήταν χρήσιμη για την εμπειρία της και βέβαια για την αξιοπιστία της. Αν θέλει κάποιος να δικάσει και να κλείσει στην κυριολεξία τη μεταπολίτευση πίσω από τα κάγκελα, είναι υποχρεωμένος να παρακάμψει τις "άμυνές" της …Τις έξυπνες και πολύπλοκες νομικές της άμυνες. Για να το επιτύχει αυτό, θα του αρκούσε να χρησιμοποιήσει μια τέτοια εταιρεία. Όταν λοιπόν εμείς θεωρούμε ότι πέσαμε θύματα προδοσίας, ευνόητο είναι ότι πρέπει ν' αναζητήσουμε αυτό, το οποίο πάντα αναζητάς όταν ψάχνεις τους προδότες …και είναι τα "τριάντα αργύρια". Τζάμπα προδότες ποτέ δεν υπήρξαν στην ιστορία. Αυτοί, που μας πρόδωσαν, είναι βέβαιο ότι δεν το έκαναν τζάμπα …Είναι βέβαιο ότι πληρώθηκαν και μάλιστα αδρά.

Όταν λοιπόν έχεις στόχο ν' ανακαλύψεις προδότες, δεν χρειάζεται να τους "ακολουθείς" στην περίπλοκη "διαδρομή" τους. Κάνεις αυτό, το οποίο πολύ έξυπνα περιγράφουν οι Αμερικανοί ως "Follow the money". Ακολουθείς τα χρήματα και όχι τους ίδιους. Δεν τους παρακολουθείς στη "διαδρομή" που γνωρίζουν καλά και έχουν γεμίσει με "εμπόδια", τα οποία δεν σου επιτρέπουν να τους "καταδιώξεις" …"Εμπόδια" του τύπου "πολιτικές επιλογές", "ιστορικές συγκυρίες", "ευθύνες υπουργών", "παραγραφές" κλπ.. Από τη στιγμή που γνωρίζεις τι θέλεις να κάνεις, ψάχνεις να βρεις τη "φωλιά" τους. Ψάχνεις να βρεις το "μέρος" όπου θα πρέπει να γυρίσουν υποχρεωτικά, ακόμα κι αν κάνουν το γύρο του κόσμου για να σε μπερδέψουν.

Με δήθεν "εξεταστικές" ή "προανακριτικές" επιτροπές, οι οποίες δεν οδηγούσαν πουθενά, αλλά εξέδιδαν αθωωτικά πορίσματα, "μπάζωναν" ολόκληρες "τρύπες" εγκλημάτων. Με παράνομες νομοθετικές ρυθμίσεις μοίραζαν παραγραφές και αμνηστίες και απέκλειαν τις έρευνες. Με αλληλοεκβιασμούς και συμψηφισμούς απέκλειαν το παραμικρό ενδεχόμενο να υπάρξουν ανεπιθύμητες αποκαλύψεις. Τα πάντα ήταν σχεδιασμένα τέλεια, όπως σχεδιάζονται πάντα από τις συμμορίες όπου τα μέλη τους έχουν κοινά συμφέροντα. Τέτοια συμμορία ήταν και η δικομματική συμμορία, που κυβέρνησε τον τόπο στα χρόνια της μεταπολίτευσης. Αυτή η συμμορία "έδεσε" τα μέλη της τόσο "σφικτά", που θεωρούσε τον εαυτό της απόλυτα ασφαλή.

Αν λοιπόν θέλει κάποιος να ξεκινήσει ένα "κυνηγητό" εναντίον αυτής της μεταπολίτευσης, λογικό είναι να έχουν νόημα οι αμερικανικές νομικές εταιρείες στις οποίες αναφερόμαστε …Είναι money followers …Είναι "κυνηγοί κεφαλών" και στην περίπτωση μας είναι πολλά τα κεφάλια που θ' αναζητηθούν. Είναι άγρια "σκυλιά", που πρέπει εσύ να τους προσδιορίσεις τον "χώρο" κι αυτά θα βρουν μόνα τους τούς στόχους. Εσύ να τους δώσεις το θέμα που πρέπει να "μυρίσουν", για να ξεκινήσουν την καταδίωξη. Το θέμα είναι να γνωρίζεις πού πρέπει να ψάξεις …Να γνωρίζεις τι υποθέσεις θα τους δώσεις ν' αναλάβουν. Για εμάς τρεις είναι οι "ντουλάπες", οι οποίες μπορεί να μην έχουν το σύνολο των "σκελετών" της μεταπολίτευσης, αλλά είναι σίγουρο ότι αφορούν το σύνολο των εγκληματιών της μεταπολίτευσης.

Τρεις φακέλους να δώσει κάποιος σε μια τέτοια εταιρεία και θα του αρκούν τα πορίσματά της, για να κλείσει κάποιους από τους επιφανείς της μεταπολίτευσης ισοβίως στη φυλακή …Τρεις απλούς φακέλους με συμβόλαια έργων, προμηθειών κλπ.. …Τους "φακέλους" των Ολυμπιακών Αγώνων, του ΟΤΕ και του ΟΣΕ. Τίποτε άλλο να μην τους δώσει, τα πάντα θα συνδεθούν μεταξύ τους. Άποψή μας είναι ότι όλο το μυστικό της διαφθοράς της μεταπολίτευσης, που μας έχει οδηγήσει στη σημερινή αθλιότητα, βρίσκεται στους Ολυμπιακούς Αγώνες.

Εκεί βρίσκεται η άκρη του νήματος του συνόλου της διαφθοράς, που μας οδήγησε στη σημερινή αθλιότητα …Στο πιο θεαματικό αλλά και αποτρόπαιο συμβάν, που έχει γνωρίσει η πατρίδα μας από ιδρύσεώς της. Ένα συμβάν, το οποίο έχει "θωρακιστεί" νομικά από το καθεστώς, προκειμένου οι ένοχοι να εξασφαλίσουν την ατιμωρησία. Αν ανοίξει ο "φάκελος" αυτού του συμβάντος, θα πάνε πάρα πολλοί σημερινοί μεγαλόσχημοι πολιτικοί και οικονομικοί παράγοντες στη φυλακή.
Για τη μελέτη ενός τέτοιου "φακέλου" είναι χρήσιμη μια τέτοια νομική εταιρεία. Με την εμπειρία της, την καλή της φήμη και την πανταχόθεν αναγνωρισμένη αξιοπιστία της, μπορεί να σου δώσει ένα ερευνητικό πόρισμα, το οποίο θα είναι απόλυτα αξιοποιήσιμο δικαστικά …Ένα αποτέλεσμα νομικά αξιόπιστο και χρηστικό τόσο στο εσωτερικό όσο και στο εξωτερικό …"Για κάθε νόμιμη χρήση", όπως θα έλεγε ένας νομικός. Με ποιο κέρδος θα το έκανε αυτό; Για το κέρδος της αμοιβής της …Της αμοιβής, που συνήθως είναι ένα γενναίο ποσοστό επί των νόμιμων απαιτήσεων αυτού που θίγεται και είναι ο "πελάτης" της.

Ποιο το κέρδος αυτής της τακτικής; Παρακάμπτεται ο σχεδιασμός της μεταπολίτευσης …Ο έξυπνος σχεδιασμός της, που, όπως είπαμε, δημιουργεί σύγχυση μεταξύ εγκλήματος και πολιτικού λάθους …

Ο σχεδιασμός, ο οποίος "μπλοκάρει" την εξέλιξη εν τη γενέση της και δεν επιτρέπει στην υπόθεση να εξελιχθεί και να δικαστεί στα δικαστήρια. Αυτό το "μπλοκάρισμα" παρακάμπτεται με μια τέτοια εταιρεία. Όταν μια εταιρεία ξεκινάει την έρευνα, στην πραγματικότητα έχει ήδη "δικάσει" τους ενόχους κι αναζητεί τα στοιχεία του εγκλήματος. Παρακάμπτει δηλαδή όλη τη δικαστική "φάση" και φτάνει στο δια ταύτα, που είναι το προϊόν του εγκλήματος. Γιατί; Γιατί δεν την ενδιαφέρει ούτε η πολιτική ούτε η ποινική διάσταση του θέματος …Τα χρήματα την ενδιαφέρουν.

Δεν την ενδιαφέρει, για παράδειγμα, αν είναι ένοχος ο πασόκος Μαντέλης ή ο νεοδημοκράτης Λιάπης. Γι' αυτούς η ενοχή είναι απλά το "δικαίωμα" να διεκδικήσουν χρήματα. Τους ενδιαφέρει απλά ότι υπάρχει ενοχή, για να ξεκινήσουν. Μόνον αυτό τους ενδιαφέρει. Γιατί; Γιατί από την ενοχή προκύπτει η ζημιά του δημοσίου. Ο Μαντέλης δηλαδή και ο Λιάπης σε μια τέτοια περίπτωση θα έχουν "προδικαστεί" από τις εταιρείες πολύ πριν αυτοί καθίσουν στο δικαστικό σκαμνί.

Πότε θα έχει πραγματοποιηθεί αυτή η "προδίκη" …Ή άτυπη και άρα χωρίς νόμιμο αποτέλεσμα "προδίκη"; Αυτή πραγματοποιήθηκε, όταν πείστηκε η εταιρεία από τον "συνεργάτη" της ότι έχει "ψωμί" ο "φάκελος" των Ολυμπιακών Αγώνων ή της Siemens ή του ΟΤΕ. Σε αυτήν την περίπτωση δεν υπάρχει ούτε ρίσκο ούτε αδικία. Γιατί; Γιατί αυτοί αναζητούν τα κρυμμένα χρήματα. Αν υπάρχουν τέτοια χρήματα, τότε δικαιώνονται για τη "δίκη" που έκαναν, "ερήμην" των κατηγορουμένων. Αν δεν υπάρχουν χρήματα, δεν συμβαίνει τίποτε, εφόσον δεν έχουν αρμοδιότητα να τιμωρήσουν κανέναν και άρα να τον αδικήσουν. Αν δικαιωθούν, πληρώνονται. Αν δεν δικαιωθούν, απλά θα έχουν πληρώσει για κάτι, το οποίο δεν τους απέδωσε κέρδη.

Κατάλαβε ο αναγνώστης τον λόγο που είναι θέμα γνώσης η αναζήτηση των ενόχων; Η εταιρεία αναζητάει τα χρήματα που ζημιώθηκε το δημόσιο, γιατί από τη ζημιά του προκύπτει το μερίδιό της. Δεν την ενδιαφέρει αν ο Μαντέλης είναι ένοχος ή όχι. Την ενδιαφέρει αν ο Μαντέλης έβαλε κάτι στην τσέπη του, που ένα μέρος του ανήκει στην εταιρεία που τον ανακάλυψε. Αν βρει τον Μαντέλη, τον κυνηγά η ίδια όχι επειδή είναι ένοχος, αλλά επειδή έχει στην κατοχή του κάτι που της ανήκει. Ό,τι βρει εις βάρος του Μαντέλη και του κάθε Μαντέλη, μπαίνει σε ένα "τραπέζι" και μοιράζεται ανάμεσα στους δικαιούχους. Ανάμεσα δηλαδή στο κράτος, που προσέλαβε την εταιρεία και την ίδια την εταιρεία.

Ακόμα δηλαδή κι αν το κράτος δεν σε πάει στα δικαστήρια, γιατί δεν θέλουν οι διαχειριστές του να κατηγορηθούν για πολιτικό "διωγμό", θα σε πάει η εταιρεία. Τι θα πεις σε μια αμερικανική νομική εταιρεία; Ότι σε κυνηγάει, επειδή είσαι "σοσιαλιστής" ή "δεξιός"; Το μόνο που μπορείς να πεις είναι ότι σε κυνηγάει αδίκως. Όμως, αυτό είναι κάτι που λύνεται στα δικαστήρια και άρα εκεί θα πας είτε έχεις ως πολιτικός "ασυλία" είτε όχι. Στα δικαστήρια δεν ενδιαφέρονται για τις πολιτικές σου απόψεις. Τα τραπεζικά σου βιβλιάρια τούς ενδιαφέρουν. Οι κινήσεις των λογαριασμών σου τους ενδιαφέρουν. Τους ενδιαφέρουν οι συναλλαγές σου, γιατί είναι παράνομες, αδήλωτες και "μαύρες". Αν χάσεις όμως αυτήν την οικονομική μάχη στα δικαστήρια, θα καταστραφείς σε όλα τα επίπεδα, γιατί από εκεί και πέρα η ποινική και πολιτική σου καταδίκη είναι δεδομένη, εφόσον δεν έχεις "άλλοθι".

Αν τους "δέσεις" ως άτομα με κοινά ποινικά εγκλήματα, τα οποία έχουν ανιχνευτεί από έγκυρες, έμπειρες και αξιόπιστες νομικές εταιρείες, θα έχουν πρόβλημα. Οι υποθέσεις αναγκαστικά θα πηγαίνουν στα δικαστήρια …Στα ποινικά δικαστήρια. Θα πηγαίνουν με κατηγορούμενους συγκεκριμένους ανθρώπους και όχι κόμματα. Θα κατηγορούνται συγκεκριμένοι άνθρωποι για συγκεκριμένες κατηγορίες και δεν θα ενδιαφέρει κανέναν αν οι κατηγορούμενοι ήταν Πασόκοι, πρόσκοποι, χορεύτριες ή αν ανήκαν σε φιλοτελιστικό σύλλογο με οικολογικές ανησυχίες. Χρήματα αναζητούν οι διώκτες τους και τσέπες ψάχνουν και βρίσκουν. Αμερικανοί δικηγόροι θα κατηγορούν διεφθαρμένους Έλληνες και όχι Πασόκοι κάποιους Νεοδημοκράτες και το αντίθετο.

Αυτό είναι το όλο μυστικό. Γι' αυτόν τον λόγο χρειάζεσαι τη συνεργασία μιας νομικής εταιρείας. Η εταιρεία αυτή "σπάει" τη συλλογική άμυνα του δικομματισμού της μεταπολίτευσης. Τους διασπά ως σύνολο, εφόσον ψάχνει ατομικές "τσέπες". Αναζητάς συγκεκριμένους ανθρώπους με συγκεκριμένες ευθύνες και δεν μπορείς να κατηγορηθείς για πολιτικό διωγμό …Δεν τους δίνεις τη δυνατότητα να παίξουν το γνωστό παιχνίδι της μεταπολίτευσης και του δικομματισμού …Δεν τους δίνεις τη δυνατότητα να "κρυφτούν" πίσω από παρατάξεις, κόμματα ή ιδεολογίες …Δεν τους δίνεις τη δυνατότητα να δημιουργήσουν ψευδοταυτίσεις με τους οπαδούς των κομμάτων και τους απλούς πολίτες. Απλά πράγματα λογιστικού τύπου. Το κράτος έχει συνέχεια και αυτή η συνέχεια χαρακτηρίζει και τα εγκλήματα που διαπράττονται εις βάρος του. Αγνοείς δηλαδή το κόμμα που κυβερνούσε τη δεδομένη στιγμή και "ακολουθείς" τις υπογραφές …Στις υπογραφές κρύβονται τα εγκλήματα και αυτά τα διέπραξαν κρατικοί αξιωματούχοι.

Αυτοί ελέγχονται και σε αυτήν την περίπτωση ο έλεγχος δεν μπορεί να έχει καμία κομματική ή ιδεολογική "απόχρωση". Ο έλεγχος είναι απόλυτα αντικειμενικός, εφόσον συγκρίνεται αυτό το οποίο παραλαμβάνεις με αυτό το οποίο παραδίδεις. Δεν ενδιαφέρει κανέναν αν ο παραδίδων είναι "πράσινος" και ο παραλαμβάνων "γαλάζιος" ή το αντίστροφο. Αναζητούνται ευθύνες στη διαχείριση της εξουσίας σε συνδυασμό με εξονυχιστικό έλεγχο του Πόθεν Έσχες όλων των εμπλεκομένων. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην τους "αποκαλύψεις" όλους τους εγκληματίες, εφόσον δεν υπάρχει περίπτωση να έκαναν όλα αυτά τα εγκλήματα τζάμπα. Δεν υπάρχει περίπτωση να μην πούλησαν ακριβά τις υπογραφές τους στους τοκογλύφους.

Δικάζεις δίκαια όλους τους υπεύθυνους και όποιους βρεις να έχουν προδώσει τον λαό και να τα έχουν "πάρει", τους καταδικάζεις. Ισόβια, για να θυμηθούμε και παλιές μεγάλες "κουβέντες". Ισόβια, που να εννοούνται ισόβια. Αυτό είναι και το δίκαιο για ανθρώπους, οι οποίοι πρόδωσαν τον λαό και σε άλλες εποχές ή θα αιωρούνταν σε φανοστάτες ή θα κυλιόντουσαν στα χώματα του Γουδιού. Απατώνται αυτοί, οι οποίοι νομίζουν ότι θα ζήσουν σαν μεγιστάνες μέσα σε μια χώρα που την οδήγησαν στη χρεοκοπία οι ίδιοι.

Μόνον αν τους κλείσεις αυτούς φυλακή νομιμοποιείσαι να βγεις στο εξωτερικό και να ζητάς εξηγήσεις από τους τοκογλύφους. Μόνον αν κλείσεις με αδιαμφισβήτητες αποδείξεις τους διεφθαρμένους πολιτικούς στη φυλακή, μπορείς να στρέψεις τις ίδιες αποδείξεις εναντίων των διαφθορέων τους και άρα στην περίπτωσή μας εναντίον των τοκογλύφων. Μόνον με τη φυλάκιση των διεφθαρμένων πολιτικών νομιμοποιείσαι να μιλάς για απεχθές χρέος. Τότε θα αποκαλυφθούν όλα. Τότε θα δούμε ποιοι ήταν οι θύτες και ποιοι τα θύματα. Ποιοι ήταν οι άχρηστοι και ποιοι οι χρήσιμοι. Θα δούμε ποιοι πλήρωναν τη Διαφθορά για να αλώνουν κράτη.

5) Απαίτηση αποζημιώσεων από την πλευρά των "μαγείρων" της εβραϊκής Goldman Sachs και βέβαια απαίτηση για αποπληρωμή του περίφημου αναγκαστικού χρέους της κατοχής.

Όταν ένας τοκογλύφος καταστρέφει έναν νοικοκύρη, γνωρίζει το απεχθές τής πράξης του. Γνωρίζει ότι με τη δραστηριότητά του προκαλεί την κοινωνία …Την κοινωνία, η οποία για την επιβίωσή της πάντα αναζητά την τάξη και την ηθική …Την κοινωνία των αξιόπιστων νοικοκυραίων και των τίμιων εργαζομένων, η οποία σιχαίνεται τους τοκογλύφους, τους νταβατζήδες και γενικά τα αποβράσματα του υποκόσμου …Την κοινωνία, η οποία πάντα γνωρίζει την ταυτότητα και το ποιόν των μελών της και άρα και των τοκογλύφων.

Ακριβώς, λοιπόν, επειδή οι τοκογλύφοι γνώριζαν πάντα αυτήν την κοινωνική αντίληψη, ήταν υποχρεωμένοι να εφεύρουν τακτικές, προκειμένου να την παρακάμπτουν. Δεν τους συνέφερε να έρχονται σε σύγκρουση με την κοινωνία και προτιμούσαν πάντα να την "παραπλανούν", εφόσον με αυτόν τον τρόπο κατάφερναν να συνεχίζουν τα εγκλήματά τους και να μην αλλάζουν τις συμπεριφορές τους.

Η πιο γνωστή τακτική τους ήταν να παριστάνουν τα θύματα πολύ πριν προλάβουν τα πραγματικά θύματα να τους υποδείξουν ως θύτες. Έκλαιγαν, πριν αρχίσουν τα κλάματα των θυμάτων τους. Παραπονιούνταν, πριν να αρχίσουν να παραπονιούνται τα θύματά τους. Δεν είχαν πολλές επιλογές σε αυτήν την προσπάθεια παραπλάνησης της κοινωνίας. Στην πραγματικότητα το μόνο που μπορούσαν να κάνουν ήταν να "τρέξουν" νωρίτερα και γρηγορότερα από τα θύματά τους, για να προλάβουν τις εις βάρος τους εξελίξεις. Να βγουν στους δρόμους και λίγο πριν κατηγορηθούν οι ίδιοι για τοκογλυφία και απάτη, να κατηγορήσουν τα θύματά τους με κάποιες ανάλογες κατηγορίες …Τις κατηγορίες τις οποίες γνωρίζουν από πρώτο χέρι ότι μισεί η κοινωνία, γιατί τους μισεί και τους ίδιους.
Αυτό έκαναν και αυτό εξακολουθούν να κάνουν πάντα οι τοκογλύφοι. Στόχος τους, δηλαδή, πάντα είναι να βάλουν την κοινωνία να κρίνει μεταξύ "ομοίων", χωρίς να γνωρίζει τι πραγματικά συμβαίνει. Στη χειρότερη γι' αυτούς περίπτωση να βάλουν την κοινωνία να νομίζει ότι πρόκειται για μια απλή διένεξη μεταξύ απατεώνων. Γι' αυτόν τον λόγο τρέχουν στην κυριολεξία να "ενημερώσουν" την κοινωνία με τα λόγια τους πριν την "ενημερώσουν" τα έργα τους.

Το αντίστοιχο συμβαίνει και με τους λαούς. Δεν διαφέρει δηλαδή αυτή η κατάσταση που περιγράψαμε με αυτήν που βιώνει καθημερινά η Ελλάδα …Η Ελλάδα, η οποία διαβάλλεται καθημερινά από όλα τα διεθνή ΜΜΕ, τα οποία κατά "σύμπτωση" είτε ανήκουν είτε πληρώνονται από τους Εβραίους τοκογλύφους …Η Ελλάδα, η οποία πρέπει ν' αποδεχθεί τη χρεοκοπία της, τη στιγμή που όλοι όσοι την κυβέρνησαν εμφανίζονται πολυεκατομμυριούχοι και "κολλητοί" των δανειστών μας. Δεν είναι δυνατόν να κατηγορείται σαν άχρηστη η Ελλάδα από τους δανειστές μας και ταυτόχρονα όλοι όσοι μας κυβέρνησαν να είναι "κολλητοί" τους και Μέλη της Λέσχης Μπίλντερμπεργκ και εσχάτως βαθύπλουτοι.

Κατηγορούνται αυτοί, οι οποίοι απλά κάθονταν μέσα στο λεωφορείο και όχι αυτοί που το οδηγούσαν. Κατηγορούνται οι άσχετοι από εκείνους που κατά "σύμπτωση" είναι κολλητοί και φίλοι των οδηγών και οι οποίοι μάλιστα είχαν οικονομικό συμφέρον από την εκτροπή του λεωφορείου. Κάτι συμβαίνει σε αυτήν την περίπτωση και αυτό που συμβαίνει σίγουρα δεν είναι και τόσο νόμιμο.

Στη διεθνή νομολογία υπάρχει ένας όρος, ο οποίος μπορεί να περιγράψει αυτήν την κατάσταση …Την κατάσταση όπου κάποιοι διεφθαρμένοι κυβερνήτες "φορτώνουν" το κράτος που διοικούν με χρέη. Το "φορτώνουν" ερήμην του λαού και το "φορτώνουν" πέρα και πάνω από τις οικονομικές του δυνατότητες. Το "φορτώνουν", λαμβάνοντας "προμήθειες" και με στόχο να το μπλέξουν στα δίκτυα της παγκόσμιας τοκογλυφίας και του ιμπεριαλισμού. Ο όρος αυτός, ο οποίος περιγράφει όλο αυτό το παράνομο "φόρτωμα" ενός κράτους με χρέη, είναι ο όρος "απεχθές χρέος".

Επί πολλά χρόνια οι απλοί άνθρωποι —και μάλιστα του λεγόμενου αναπτυγμένου κόσμου— δεν γνώριζαν τέτοιους όρους. Δεν τους αφορούσαν τέτοιοι όροι. Ήταν πολίτες ευνομούμενων κρατών και η Δικαιοσύνη δεν επέτρεπε τέτοιες παρεκτροπές των εξουσιαστών τους. Συνήθως τέτοιοι όροι αφορούσαν τα τριτοκοσμικά κράτη, τα οποία έπεφταν θύματα των ισχυρών ιμπεριαλιστών …Τριτοκοσμικά κράτη, που οι ιμπεριαλιστές τα "φορούσαν" διεφθαρμένες ηγεσίες και μετά τα "έσερναν" σαν τα πρόβατα στα σφαγεία. Αυτοί οι όροι λοιπόν αφορούσαν κυβερνήσεις "σωτηρίας" και νομικούς, οι οποίοι έτρεχαν στα διεθνή δικαστήρια και επιζητούσαν τις "επιδιαιτησίες" των μεγάλων οικονομικών οργανισμών, για ν' απαλλαγούν από τα "λάθη" των διεφθαρμένων.

Σήμερα αυτό δεν ισχύει, εφόσον τέτοιου είδους πρακτικές αφορούν τους πάντες. Οι πάντες έχουν μπει στο ίδιο τοκογλυφικό "καζάνι". Πλούσιοι και φτωχοί, ισχυροί κι αδύναμοι, όλοι έχουν μπει στο στόχαστρο της τοκογλυφίας και όλοι προσπαθούν να σωθούν από αυτήν. Όμως, η διαφορά με το παρελθόν είναι άλλη. Σήμερα ο κόσμος μας έχει γίνει ιδιαίτερα μικρός και όλοι πλέον γνωρίζουμε ποιοι και γιατί τα κάνουν όλα αυτά. Ζούμε στην εποχή της πληροφόρησης και τα πάντα πλέον είναι προσβάσιμα για τον κόσμο.

Όλοι, για παράδειγμα, γνωρίζουμε —ή έστω έχουμε ακούσει— για τους "οικονομικούς δολοφόνους" και τις σχέσεις τους με τους διεφθαρμένους κυβερνήτες των στοχοποιημένων από τους τοκογλύφους κρατών.

Αυτοί λοιπόν οι "οικονομικοί δολοφόνοι", σε συνεργασία με τους διεφθαρμένους τοκογλύφους, "φορτώνουν" τα κράτη με παράνομα χρέη. Με χρέη, τα οποία εξ’ αρχής φροντίζουν να καταλήξουν στο να μην είναι διαχειρίσημα. Για ποιον λόγο; Για ν' αναγκαστούν οι λαοί να ξεπουλήσουν τις πατρίδες τους …Να τις παραδώσουν στα χέρια των τοκογλύφων …Να τις χάσουν για χρήματα, τα οποία οι ίδιοι ποτέ δεν είδαν και βέβαια δεν απόλαυσαν.

Αυτά τα χρήματα, τα οποία δίνονται επίτηδες στα κράτη, προκειμένου να τα φέρουν σε αδιέξοδο, είναι αυτά τα οποία καλύπτονται από τον όρο "απεχθές χρέος" …Τα χρήματα, που "φόρτωναν" οι οικονομικοί "δολοφόνοι", διαφθείροντας τις ηγεσίες των κρατών …Τα χρήματα, που γίνονταν βίλες και γιώτ πολιτικών, για να δίνουν έργα σε "Μπόμπολες" και "Γιάννες" …Τα χρήματα, που εις γνώση των δανειστών ήταν αδύνατον να ξεπληρωθούν από αυτούς που δήθεν τα λάμβαναν. Λέμε "δήθεν", γιατί αυτό το οποίο συνέβαινε ήταν το εξής απλό …Γιάννης κερνούσε και Γιάννης έπινε. "Φόρτωναν" με χρέη τα κράτη, για να πραγματοποιούν μεγάλα έργα, τα οποία έπαιρναν οι εταιρείες που συνεργάζονταν με τους ίδιους τοκογλύφους.

Αυτό συνέβη με πολλά κράτη στο παρελθόν και αυτό συμβαίνει και με την Ελλάδα σήμερα. Κάποια κράτη παλαιότερα βρήκαν το δίκιο τους και κάποια άλλα όχι. Κάποια κράτη επιχείρησαν να βρουν το δίκιο τους, ενώ η Ελλάδα με τη δωσιλογική ηγεσία δεν το επιχείρησε καν. Όσα κράτη μπόρεσαν ν' αποδείξουν ότι παρανόμως δημιουργήθηκαν τα χρέη τους από τοκογλύφους και προδότες, μπόρεσαν να σώσουν τις πατρίδες τους. Όσα κράτη δεν μπόρεσαν να το αποδείξουν, γιατί οι διάφοροι "Αριστίντ" που τα κυβερνούσαν ήταν διεφθαρμένοι, κατέληξαν σαν την Αϊτή και τις υπόλοιπες "Μπανανίες" του Πλανήτη.

Για την Ελλάδα το σύνολο του ενδιαφέροντός της πρέπει να πέσει σε ένα σημείο …Σε ένα σημείο, το οποίο της επιτρέπει να αποδείξει με ακράδαντα στοιχεία ότι έπεσε θύμα των τοκογλύφων και ν' αποδείξει το δίκιο της. Είναι τα περίφημα Swaps. 

Υπάρχουν τα στοιχεία, τα οποία αποδεικνύουν ότι η γνωστή τοκογλυφική Goldman Sachs "μαγείρεψε" τα ελληνικά δημοσιονομικά στοιχεία, με αποτέλεσμα να "παραπλανηθούν" οι τοκογλύφοι και άρα και η ίδια. Υπάρχουν στοιχεία ότι πληρώθηκε η ίδια με το ιλιγγιώδες ποσό των 350 εκατομμυρίων ευρώ, για να "παραπλανήσει" τον ίδιο της τον εαυτό. Θεωρούμε αυτό το ποσό ιλιγγιώδες, γιατί το πήρε απλά, για ν' "αποκρύψει" το ποσό του 1 δις ευρώ. Πληρώθηκε, δηλαδή, το ένα τρίτο ενός ποσού, το οποίο απλά το απέκρυψε. Μιλάμε για καθαρή τοκογλυφία, που έχει ως στόχο να "παραπλανήσει" τους τοκογλύφους.

Μιλάμε για πρωτοφανή και εξωφρενικά πράγματα. Αν αυτά που έκανε η Goldman Sachs εις βάρος του ελληνικού κράτους συνέβαιναν στο επίπεδο των ιδιωτών, ο τοκογλύφος θα κινδύνευε με λιντσάρισμα στο δρόμο. 

Η ασφάλειά τους όμως είναι δεδομένη μόνον για όσο διάστημα ελέγχουν την εξουσία ή η εξουσία πηγαίνει σε χέρια αδαών. Αν η εξουσία αλλάξει χέρια, τα πράγματα είναι εξαιρετικά επικίνδυνα. Γιατί; Γιατί μπορεί να ξεκινήσει μια δικαστική διαδικασία, η οποία θα στείλει τους τοκογλύφους —και στην περίπτωση αυτήν την Goldman Sachs— στο διάολο. Μπορεί, για παράδειγμα, να κινηθεί δικαστικά το ελληνικό κράτος, για να διερευνήσει την υπόθεση των Swaps. Είναι εύκολο ν' αποδειχθεί ότι η αμοιβή των τοκογλύφων σ' εκείνη τη λογιστική απάτη ήταν δυσανάλογα μεγάλη για το "κέρδος" που απόλαυσε το κράτος και ως εκ τούτου μπορεί να απαιτήσει την επιστροφή των χρημάτων.

Δεν είναι δυνατόν ένα "λογικό" κράτος να πληρώσει σε τοκογλύφους 350 εκατομμύρια ευρώ, για να "καλύψει" λογιστικά το ποσό του 1 δις ευρώ …Να πληρώσεις σε μετρητά στον τοκογλύφο το ένα τρίτο από ένα ποσό, το οποίο, όταν κρύβεται, συμφέρει μόνον τον τοκογλύφο. Είναι δηλαδή δεδομένο ότι σε αυτό το σημείο υπάρχει πρόβλημα και άρα υπάρχει "αντικείμενο" δικαστικής διερεύνησης. Είναι δεδομένο ότι κάποιοι Έλληνες πήραν τεράστιες "μίζες", για να υπογράψουν αυτόν τον παραλογισμό.

Όμως, το χειρότερο για την Goldman Sachs δεν είναι αυτό. Το χειρότερο είναι άλλο. Ακόμα δηλαδή κι αν κληθεί να επιστρέψει αυτά τα χρήματα, αυτό δεν είναι το χειρότερο που μπορεί να της συμβεί. Το χειρότερο γι' αυτήν είναι ότι φέρει ευθύνη στη συνειδητή παραπλάνηση των επενδυτών. "Μαγείρεψε" δηλαδή στοιχεία και παρέσυρε τους επενδυτές σε λάθη και άρα ζημιές. "Βελτίωσε" τα πιστωτικά χαρακτηριστικά της Ελλάδας και αυτό παρέσυρε τους επενδυτές σε επενδύσεις τέτοιες, τις οποίες δεν θα έκαναν ποτέ, αν δεν υπήρχε η απάτη της Goldman Sachs. Κάποιοι επενδυτές μπορεί να μην αγόραζαν ποτέ ελληνικά ομόλογα, αν δεν υπήρχε αυτή η απάτη.

Αν, δηλαδή, βρεθεί ένας επενδυτής των ελληνικών ομολόγων ν' αποδείξει με στοιχεία ότι είχε ζημιά εξαιτίας της απάτης της Goldman Sachs, η εταιρεία θα μπει σε περιπέτειες. Μέχρι τώρα, επειδή η Ελλάδα —εύκολα ή δύσκολα— πλήρωνε τα ομόλογά της, δεν μπορούσε ν' αποδειχθεί ζημιά για τους επενδυτές. Για όσο διάστημα δεν υπάρχει ζημιά, δεν υπάρχει πρόβλημα για την εταιρεία. Αν όμως αρχίσει το "κούρεμα", θα υπάρχει τεκμηριωμένη και αποτιμημένη ζημιά. Αν "κουρευτούν" τα ομόλογα σε ποσοστό 80%, υπάρχει τεράστια ζημιά για τους επενδυτές …Ζημιά, την οποία κάποιοι από τους κατόχους των ελληνικών ομολόγων μπορούν να την αποδώσουν στο "μαγείρεμα" των δημοσιονομικών στοιχείων από την Goldman Sachs.

Ένας από αυτούς τους ομολογιούχους, που υπέστη τεράστια ζημιά από την απάτη της τοκογλυφικής εταιρείας, είναι τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία. Τα ταμεία, που, όπως είπαμε πιο πάνω, μπορεί να υποστούν "κούρεμα" των ομολόγων που κατέχουν. Η αλλαγή εξουσίας στην Ελλάδα δεν επηρεάζει μόνον τη συμπεριφορά του ελληνικού κράτους απέναντι στους απατεώνες, αλλά και αυτήν των ελληνικών ασφαλιστικών ταμείων. Άρα; Άρα οι τοκογλύφοι κινδυνεύουν απείρως, αν αλλάξει χέρια η εξουσία. Τα ελληνικά ασφαλιστικά ταμεία μπορούν να κάνουν πρώτα απ' όλους μήνυση στην Goldman Sachs για παραπλάνηση.

Ως κάτοχοι τεράστιου αριθμού ελληνικών κρατικών ομολόγων, έχουν δικαίωμα να κινηθούν εναντίον αυτών, οι οποίοι ωραιοποιούσαν τεχνητά την εικόνα της ελληνικής οικονομίας. Μπορούν να παρασύρουν σε αυτήν τη δικαστική διαμάχη όλους τους ιδιώτες ομολογιούχους, οι οποίοι υπέστησαν την ίδια ζημιά για τους ίδιους λόγους …Τις τράπεζες και τα ασφαλιστικά ταμεία κυρίως της Ευρώπης. Μπορούν όλοι μαζί να απαιτήσουν να αποζημιωθούν για το 80% του ποσού που έχουν σε ομόλογα και "κουρεύεται".

Όλοι αυτοί, δηλαδή, οι οποίοι σήμερα θα είχαν λόγους να διαμαρτύρονται για το ελληνικό "κούρεμα" των ομολόγων που έχουν στην κατοχή τους, αποκτούν νομικό δικαίωμα απέναντι στην Goldman Sachs 

Ισχυρό νομικό δικαίωμα, εφόσον αυτή αποδεδειγμένα και επ’ αμοιβή "μαγείρευε" τα δημοσιονομικά στοιχεία της Ελλάδας και άρα στην πραγματικότητα αυτή ήταν που τους παραπλάνησε και όχι η Ελλάδα …Ισχυρό νομικό δικαίωμα, εφόσον μπορούν να ζητήσουν την αποζημίωσή τους στο ακέραιο, που είναι το συνολικό ποσό του "κουρέματος". Οι απατεώνες είναι αυτοί, που έχουν υποχρέωση ν' αποζημιώσουν τα θύματά τους και όχι η Ελλάδα, η οποία ήταν ανάμεσα στα μεγαλύτερα θύματά τους.

Σ' ό,τι αφορά τέλος τους Γερμανούς, οι οποίοι σήμερα έχουν αναλάβει εργολαβικά να υπερασπιστούν την "τιμιότητα" και το "δίκιο" της Goldman Sachs, έχουμε να τους πούμε ότι τα πράγματα δεν είναι έτσι ακριβώς. Κακώς έχουν ταυτιστεί με τους τοκογλύφους και ωρύονται για τους "τεμπέληδες" κι "αναξιόπιστους" Έλληνες, οι οποίοι δήθεν "έφαγαν" τα χρήματα του Γερμανού φορολογούμενου. Τα πράγματα δεν είναι όπως τα λένε οι Γερμανοί και μάλιστα "υψηλόφωνα και δημοσίως". Ειδικά γι' αυτούς μάλιστα, θα λέγαμε ότι στο σπίτι του "κρεμασμένου" δεν πρέπει να μιλάνε για "σκοινί". Γιατί; Γιατί οι Γερμανοί είναι οι τελευταίοι που θα μπορούσαν να μιλάνε για αδικαιολόγητα "φέσια" και αμετανόητους "φεσατζήδες". Ποτέ δεν πρέπει να ξεχνάμε ότι οι Γερμανοί είναι από τους μεγαλύτερους "φεσατζήδες" που έχει αναδείξει η ευρωπαϊκή ιστορία και πιθανότατα η παγκόσμια.
Μεγαλύτεροι "φεσατζήδες" από τους Γερμανούς δεν υπάρχουν …Πραγματικοί πρωταθλητές του είδους. Μόνον τον τελευταίο αιώνα στην κυριολεξία δεν υπάρχει ούτε ένας λαός στον οποίο να μην χρωστάνε και βέβαια να μην έχουν εκδηλώσει καμία πρόθεση να ξεπληρώσουν. Και όμως αυτοί οι αναξιόπιστοι οφειλέτες είναι εκείνοι, οι οποίοι κάνουν σήμερα τη μεγαλύτερη "φασαρία" εις βάρος της Ελλάδας. Είναι μάλιστα τόσο υποκριτές, που μπορούν να φωνάζουν και να απειλούν ακόμα και εναντίον αυτών στους οποίους χρωστάνε και θεωρούν "δικαίωμά" τους να μη τους ξεπληρώνουν. Μόνον τα αφεντικά τους —που είναι οι Εβραίοι— έχουν ξεπληρώσει και μάλιστα με το παραπάνω. Στην Ελλάδα, που σήμερα κατηγορούν, χρωστάνε όχι μόνον τις αποζημιώσεις του Δευτέρου Παγκοσμίου Πολέμου αλλά και αυτές από τον Πρώτο Παγκόσμιο Πόλεμο. Αυτοί είναι οι "τίμιοι" Γερμανοί, που τόλμησαν και έδειξαν το "δάκτυλο" στους Έλληνες.

Επειδή λοιπόν τα πράγματα είναι πλέον κατεπείγοντα και επειδή οι δικαστικές και άλλες διεκδικήσεις είναι διαδικασίες χρονοβόρες, ρωτάμε τους "τίμιους" Γερμανούς …Τι θα γίνει με το αναγκαστικό δάνειο της κατοχής; Το δάνειο αυτό είναι αναγνωρισμένο από το ίδιο το γερμανικό κράτος …Το κράτος, που το αναγνώρισε ως χρέος και ως γνωστό τα κράτη έχουν συνέχεια. Ως εκ τούτου είναι άμεσα απαιτητό. Δεν έχει σχέση με το υποκειμενικό άλλων διεκδικήσεων τύπου πολεμικών αποζημιώσεων …Αυτό είναι απαιτητό. Ένα κομπιουτεράκι αρκεί, για να καθοριστεί το ύψος του. Τι θα κάνουν; Θα το δώσουν επιτέλους. Οι σακάτης, ο οποίος διαχειρίζεται το "πορτοφόλι" της Γερμανίας και προφανώς τα γνωρίζει όλα αυτά, τι θα κάνει; Θα το ξεπληρώσει επιτέλους; Μήπως δεν τους έχουμε δώσει αριθμό λογαριασμού και γι' αυτό καθυστερούν;

Ο δρόμος προς τη νίκη.

Οι Έλληνες πρέπει σήμερα ν' αναλογιστούν τον ιστορικό τους ρόλο και να σταθούν στο "ύψος" τους. Τον ρόλο, που και πάλι η ιστορία "αποφάσισε" να τους προσφέρει, χωρίς βέβαια να τους ρωτήσει. Τον ρόλο, που θα μπορούσε να είναι καταστροφικός για τον οποιονδήποτε άλλο λαό, αλλά είναι αρκετά "βατός" για τους Έλληνες. Για ακόμα μία φορά οι Έλληνες καλούνται ν' αγωνιστούν μπροστά σε "Θερμοπύλες" …Να αγωνιστούν όχι μόνον για τους εαυτούς τους, αλλά και για τους υπολοίπους λαούς …Να αγωνιστούν, για να σταματήσουν έναν εφιάλτη, ο οποίος, αν τελικά περάσει από "πάνω" τους, θα αφανίσει και όλους τους υπόλοιπους λαούς.

Ο ελληνικός λαός —σήμερα ειδικά— είναι πιο ασφαλής από ποτέ, αν αποφασίσει κι αντιδράσει. Είναι ο πλέον ιστορικός λαός της Ευρώπης και ακόμα και τα τέρατα δεν θα τολμούσαν να τον απειλήσουν με ωμές επεμβάσεις, που θα μπορούσαν να τον οδηγήσουν σε ένα νέο αιματοκύλισμα. Είναι ο πλέον διάσημος λαός του Πλανήτη και δεν μπορούν να "σερβοποιήσουν" ή να "ιρακινοποιήσουν" την περίπτωσή του. Δεν θα τολμήσουν τα κτήνη να τον μπλέξουν σε πολεμικές ή εμφύλιες περιπέτειες, όπως θα έκαναν παλαιότερα. Γιατί; Γιατί, ακόμα κι αυτή η "χλαπάτσα", που λέγεται "democracy", έχει να προσφέρει κάποια "θετικά" πράγματα με την ύπαρξή της.

Ειδικά οι Έλληνες, οι οποίοι εκτός από συμπαθείς είναι και αφύσικα ισχυροί για το μέγεθός τους. Έχουν τεράστια διασπορά και πολλές "άκρες" σε όλη την υφήλιο. Έχουν τεράστια επιρροή και άπειρη δύναμη, αν σκεφτεί κάποιος ότι, παρ' όλο το μικρό πληθυσμιακό τους μέγεθος είναι με μεγάλη διαφορά η μεγαλύτερη ναυτική δύναμη στον κόσμο. Αυτούς τους Έλληνες δεν μπορείς να τους "διαγράψεις" με μία σου απόφαση, χωρίς να έχεις εξασφαλίσει ως εξουσία ειδικές πολιτικές και ποινικές "ανοσίες". Χωρίς όμως τέτοιες γρήγορες, απόλυτες και φονικές αποφάσεις δεν λειτουργεί ο ιμπεριαλισμός. Αυτό είναι το κέρδος της εμετικής democracy …και όπως αντιλαμβανόμαστε είναι τεράστιο για την παρούσα φάση. Η democracy μπορεί να μην συνέβαλε όσο θα θέλαμε στην κοινωνική λειτουργία, αλλά μπορεί να είναι ο καθοριστικός παράγοντας για την επιτυχή έκβαση της κοινωνικής άμυνας.

Για εμάς είναι θέμα χρόνου να συσπειρωθούν όλοι οι λαοί πίσω από ένα νέο "Μολών Λαβέ" …Ένα "Μολών Λαβέ", το οποίο μπορεί να ειπωθεί και πάλι στην Ελλάδα, αλλά αυτήν τη φορά δεν θα είναι αμιγώς ελληνικό …Ένα "Μολών Λαβέ", το οποίο θα απευθύνεται στους τοκογλύφους και στις τράπεζες και πλέον θα το ζήσουν και οι υπόλοιποι λαοί ως συμμέτοχοι και συμπρωταγωνιστές στη μάχη και όχι απλά ως παρατηρητές. Σύντομα θα έχουμε μεγάλες εξελίξεις. Σε αυτό το διάστημα εμείς οι Έλληνες πρέπει να σταθούμε όρθιοι, ενωμένοι, αγαπημένοι, υπερήφανοι και προπάντων αισιόδοξοι.

Είμαστε υποχρεωμένοι να είμαστε αισιόδοξοι. Αυτές τις δύσκολες ώρες —πιο πολύ απ' οτιδήποτε άλλο— την αισιοδοξία μας έχει ανάγκη ολόκληρη η παγκόσμια κοινωνία …Τη χαρά μας και το γέλιο μας. Ο ελληνισμός στο συλλογικό υποσυνείδητο της ανθρωπότητας ταυτίζεται με την έννοια της χαράς και της γιορτής και αυτό ποτέ δεν πρέπει να αμελούμε να το συντηρούμε. Ακόμα και στα δύσκολα θα πρέπει όχι μόνον να είμαστε δυνατοί, αλλά και να το δείχνουμε. Είμαστε τα παιδιά του Διονύσου και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνάμε ποτέ. Δεν πρέπει ν' απογοητεύσουμε αυτούς, οι οποίοι ελπίζουν και πιστεύουν σ' εμάς.

Λίγα "μέτρα" έχουν απομείνει στην ανθρωπότητα να "βαδίσει" μέσα στο σκοτεινό "τούνελ" της ιστορίας. Σύντομα θα βγούμε όλοι μαζί στο "φως" και τα "Ορκ" θα καούν μόνα τους σαν τους βρικόλακες. Σύντομα αυτά, τα οποία ονειρευτήκαμε και μας έδωσαν χαρά, θα επιβληθούν πάνω στους εφιάλτες που είδαμε και μας τρόμαξαν …Η ομορφιά θα επιβληθεί της ασχήμιας …Η υγεία θα επιβληθεί της αρρώστιας …και η χαρά θα επιβληθεί της θλίψης. Λίγη υπομονή χρειάζεται …
ΠΑΝΑΓΙΩΤΗΣ ΤΡΑΪΑΝΟΥ
Δημιουργός της θεωρίας του Υδροχόου

Επιμέλεια: www.logiosermis.net
http://www.logiosermis.net/2014/12/blog-post_111.html#.VIcz3DMcRgU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου