Powered By Blogger

29.1.15

Ο «ταλιμπάν» Γιάν. Στουρνάρας σε ρόλο «Δούρειου Ίππου»!…

olympiada

Γράφει ο Μαγιά


Η …σεμνή τελετή της πολιτικής ανατροπής και της ομαλής μετάβασης στη «νέα εποχή» βαίνει στο τέλος της.

Απομένει η αντικατάσταση των εγκάθετων του Μνημονιακού καθεστώτος, επίλεκτων στελεχών της απελθούσας συγκυβέρνησης των εντελοδόχων, που ελέγχουν τον κρατικό μηχανισμό, με νέα και ικανά πρόσωπα, τα οποία θα υπηρετήσουν με συνέπεια και αποφασιστικότητα τη νέα πολιτική της κοινωνικής και οικονομικής ανασυγκρότησης.

Η επίκληση του πρωθυπουργού Α. Τσίπρα, στην «Ελλάδα της αξιοπρέπειας», προσκρούει στην εξουσιομανία, την ξετσιπωσιά και τον νεοφιλελεύθερο παχυδερμισμό των γαλαζοπράσινων «ταλιμπάν» της βαρβαρότητας, οι οποίοι για τέταρτη μέρα εξακολουθούν να παραμένουν γαντζωμένοι στις πολυθρόνες τους.

Κλασσική περίπτωση, ο «σημιτάνθρωπος», διοικητής της Τράπεζας της Ελλάδας, Γιάννης Στουρνάρας. Ο «εκφραστής της στρατηγικής του τρόμου», που με τις εμπρηστικές δηλώσεις του τον Δεκέμβριο «υπονόμευσε τη σταθερότητα του χρηματοπιστωτικού συστήματος, προκαλώντας αναιτιολόγητο πανικό». Το φερέφωνο της «κινδυνολογίας του Grexit και του bank run».

Ο περί ου ο λόγος, είχε ιδιαιτέρως …διακριθεί επί Μνημονιακής διακυβέρνησης, προκαλώντας ποικιλοτρόπως την Ελληνική κοινωνία, με τα «έργα και τις «ημέρες» του. Εξ ου και οι συχνές-πυκνές, αλλά οξύτατες αντιδράσεις του ΣΥΡΙΖΑ.

Υπενθυμίζουμε, ενδεικτικά:

Α. Τσίπρας: «Μόνο εδώ στην Ελλάδα υπάρχει ένας πρωθυπουργός του καφενείου που μιλά για φυγή καταθέσεων. Μόνο εδώ στην Ελλάδα υπάρχει ένας κεντρικός τραπεζίτης που μιλά για ανεπανόρθωτες βλάβες. Μόνο εδώ στην Ελλάδα υπάρχει ένα κέντρο προπαγάνδας που προσπαθεί να κρατήσει ζωντανό ένα διεφθαρμένο πολιτικό σύστημα».

Π. Λαφαζάνης: «Ο ΣΥΡΙΖΑ θα αμφισβητήσει με όλα τα νόμιμα μέσα τον ρόλο και την πορεία του».

Πάνος Σκουρλέτης, «Λειτούργησε προβοκατόρικα σε βάρος του ελληνικού τραπεζικού συστήματος. Οι δηλώσεις του είναι θεσμικό ατόπημα και εκτροπή. Οι ευθύνες του είναι προσωπικές και βαρύτατες»

Γ. Μηλιός: «Ο κ. Στουρνάρας, έφυγε από την αρχή της ουδετερότητας που πρέπει να τηρεί και υιοθέτησε τα κινδυνολογικά επιχειρήματα της κυβέρνησης. Ίσως πραγματικά να θέλει να αρχίσουν να φεύγουν λεφτά γιατί οι δηλώσεις του εκεί κατατείνουν».

Επιπροσθέτως, παραθέτουμε χαρακτηριστικά αποσπάσματα ανακοινώσεων της Κουμουνδούρου:

«Είναι τεράστιες οι ευθύνες του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα, για τα χαλκευμένα στοιχεία με τα οποία τροφοδοτείται ο προπαγανδιστικός μηχανισμός της Νέας Δημοκρατίας, γιατί θέτουν σε κίνδυνο την ασφάλεια του τραπεζικού συστήματος, τις καταθέσεις και παράλληλα απειλούν τη σταθερότητα της οικονομίας».

«Φαίνεται ότι στους σκοτεινούς διαδρόμους της Τράπεζας της Ελλάδος, υπάρχει μαύρη ορχήστρα που παραποιεί στοιχεία για τις ανάγκες της βρόμικης κινδυνολογικής επιχείρησης που έχουν στήσει οι ξένοι τοκογλύφοι και οι ντόπιοι συνεργάτες τους».
«Σε άλλες χώρες ανεπτυγμένες, που λειτουργούν οι θεσμοί, ο υπουργός Οικονομικών θα είχε παραιτηθεί πριν το ζητήσει η αντιπολίτευση. Αλλά η Ελλάδα μάλλον δεν συμπεριλαμβάνεται σε αυτές…».

«Ο διορισμένος από τον κ. Σαμαρά κεντρικός τραπεζίτης απέδειξε ότι είναι άξιος της εμπιστοσύνης του κινδυνολόγου πρωθυπουργού και όχι του ελληνικού λαού, του οποίου τα συμφέροντα υπονομεύει βάναυσα».

«Οι ανακοινώσεις του προέδρου της Επιτροπής Κεφαλαιαγοράς για την ανακάλυψη τουλάχιστον 150 περιπτώσεων naked short selling (παράνομης ανοιχτής υποτιμητικής κερδοσκοπίας, κατά παράβαση του Κανονισμού 236/2012) αφήνουν βαρύτατη σκιά για τον τότε υπουργό Οικονομικών και τώρα διοικητή της Τράπεζας Ελλάδας κ. Γιάννη Στουρνάρα».

«Στον ΣΥΡΙΖΑ υπάρχει μεγάλη απογοήτευση για τον Γιάννη Στουρνάρα. Πιστεύω στο τέλος θα παραιτηθεί μόνος του»

«Ο Αλέξης Τσίπρας θα αναγκάσει τον Γιάννη Στουρνάρα να υποβάλλει άμεσα την παραίτηση του από την διοίκηση της Τράπεζας της Ελλάδος».

Και το κορυφαίο: Τον Μάρτιο 2014, ο ΣΥΡΙΖΑ είχε καταθέσει πρόταση δυσπιστίας εναντίον του τότε υπουργού Οικονομικών Γιάννη Στουρνάρα, χαρακτηρίζοντάς τον «κύριο εκτελεστή του συμβολαίου θανάτου κατά της ελληνικής κοινωνίας και των Ελλήνων πολιτών».

Εν κατακλείδι. Ο Γιάν. Στουρνάρας, από τα πρόσωπα-κλειδιά του εκσυγχρονιστικού «συστήματος» και της δομής της Διαπλοκής, φανατικός σχεδιαστής της τακτικής του καλού μαθητή και της υποταγής, που υπηρέτησε πιστά τον σκληρό πυρήνα των νεοφιλελεύθερων στρατηγικών, ολοκλήρωσε την Μνημονιακή αποστολή του το βράδυ της 25ης Ιανουαρίου. Πάσα περαιτέρω παραμονή του στην κομβική θέση του διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδας, όσο κι αν θέλγεται από τον χαμαιλεοντισμό, θα του προσδώσει τον ρόλο του «Δούρειου Ίππου» στην κυβέρνηση του Α. Τσίπρα. Προς τέρψη, φυσικά, αυτών που προσβλέπουν στην «αριστερή παρένθεση»…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου