22.2.15

Back To Reality: ... «θα τα σκίσουμε τα μνημόνια» … και έσκισαν τα καλσόν τους ! …

From HEIL GAP ( or mind the GAP)

«Χθες κρατήσαμε τη χώρα αξιοπρεπή και όρθια, αποτρέψαμε τα σχέδια των τυφλών συντηρητικών δυνάμεων να προκαλέσουν ασφυξία στη χώρα στις 28 Φεβρουαρίου, δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας σε τηλεοπτικό διάγγελμά του αναφερόμενος στα αποτελέσματα του χθεσινού Eurogroup, το οποίο έδωσε τετράμηνη παράταση στην Αθήνα.»

Back To Reality«θα τα σκίσουμε τα μνημόνια» … έγινε … μόνο που έσκισαν τα καλσόν τους !


Μετά από σχεδόν ένα μήνα διαπραγματεύσεων με τους ευρωπαίους πολιτικούς ή αλλιώς εκπροσώπους των ευρωπαϊκών τραπεζών, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει αποδεχθεί τους όρους που απαιτούνται από την τρόικα … Χμ, αρνούμενος να όμως να αποδεχθεί και τις προεκλογικές υποσχέσεις του προς τον ελληνικό λαό … και έτσι την Παρασκευή συμφωνεί σε μια παράταση τεσσάρων μηνών των υφιστάμενων δανείων και του προγράμματος λιτότητας που υπαγορεύεται από την «τρόικα» της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου.Εδώ στα ψιλά γράμματα : Ως συνήθως, τα ψιλά γράμματα της κάθε ευρωπαϊκής συμφωνίας δεν αποκαλύπτεται μετά τη συμφωνία, αλλά μετά το κλείσιμο της αγοράς των ΗΠΑ … και είναι επίσης ο λόγος που θα πάρει μέχρι τη Δευτέρα για να αποκαλυφθεί η λίστα των «μεταρρυθμίσεων» που θα «αναλάβει» η Ελλάδα:


«Θα είμαστε σε δύσκολη θέση την επόμενη εβδομάδα εάν οι πιστωτές δεν δεχτούν τις μεταρρυθμίσεις στην Ελλάδα», δήλωσε ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης : «Εάν η λίστα μας των μεταρρυθμίσεων δεν υποστηρίζεται από τα θεσμικά όργανα, η συμφωνία αυτή είναι νεκρή» … ενώ στην  δήλωση της Ευρωομάδας  σημειώνεται ότι η συμφωνία εξαρτάται από την Ελλάδα … που τη Δευτέρα θα παρουσιάσει «την πρώτη λίστα των μεταρρυθμιστικών μέτρων, με βάση την τρέχουσα ρύθμιση.» 
Υποχρεωτικές μεταρρυθμίσεις με βάση το Μνημόνιο.The Greek authorities will present a first list of reform measures, based on the current arrangement, by the end of  Monday February 23.


Οι προτάσεις του ΣΥΡΙΖΑ πρέπει να εγκριθούν την επόμενη ημέρα από τα θεσμικά όργανα … το Eurogroup και την τρόικα, που θα «παρέχουν μια πρώτη άποψη αν αυτές είναι αρκετά εκτενείς ώστε να γίνουν μια έγκυρη αφετηρία για την επιτυχή ολοκλήρωση της επανεξέτασης.»


Ο μήνας Απρίλιος τίθεται ως προθεσμία για την Ελλάδα ώστε να ολοκληρώσει ένα τελικό κατάλογο των μέτρων λιτότητας, τα οποία θα πρέπει να «εξειδικευθούν περαιτέρω και στη συνέχεια να συμφωνηθούν από την τρόικα.»


Επειδή αυτό είναι το τι ακριβώς εννοούσε ο Σόιμπλε όταν δήλωνε ότι «οι Έλληνες πολιτικοί σίγουρα θα έχουν μια δύσκολη στιγμή για να εξηγήσουν τη συμφωνία στους ψηφοφόρους τους».Καθώς υπό τις προϋποθέσεις της έγκρισης της τρόικας, η κυβέρνηση Τσίπρα έχει τώρα … να πάρει πίσω … ουσιαστικά όλες τις υποσχέσεις που έδινε αφειδώς προς τον ελληνικό λαό - υποσχέσεις που σύμφωνα με κάποιους λογαριασμούς ανέρχονται σε πρόσθετες δαπάνες πάνω από 20 δισεκατομμύρια €, - ή να πει στην την Τρόικα, συγχωρήστε με τον αδαή από τα θεσμικά όργανα, αλλά να  δεν τηρώ το σύνολο της συμφωνίας και η Grexit θα μπορεί να αρχίσει.


Και αυτή είναι η κατώτατη γραμμή.

Είναι επίσης ο λόγος για τον Σόιμπλε είχε θριαμβευτική ικανοποίηση γιατί μόλις έδωσε στην ελληνική κυβέρνηση αρκετό σκοινί με το οποίο η ίδια κρεμάστηκε.


Χωρίς ελληνική συμμόρφωση με αυτές τις ευρωπαϊκές συμφωνίες/παραγγελίες η χώρα δεν θα λάβει τα  δισεκατομμύρια ευρώ σε νέα δάνεια που είναι απαραίτητα για να αποφευχθεί η χρεοκοπία των 320 δις €.Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να απέχουν από οποιαδήποτε κατάργηση των μέτρων και μονομερείς αλλαγές των πολιτικών και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τους δημοσιονομικούς της στόχους, την οικονομική ανάκαμψη και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, όπως αξιολογείται από τα θεσμικά όργανα.

Που σίγουρα ακούγεται στα αυτιά των Ελλήνων … ότι εξακολουθούμε να είμαστε υπό τον έλεγχο της τρόικα.

Ήταν μια διασκεδαστική παράσταση αλλά να που είμαστε πάλι στα ίδια .
Τίποτα δεν έχει αλλάξει.
Κρίμα, που όλα αυτά δεν οδήγησαν ... πουθενά.


ΣΥΡΙΖΑ: «Για πρώτη φορά διαπραγμάτευση» : «Η χώρα είχε μια σημαντική επιτυχία σε μια σκληρή και δύσκολη -ίσως για πρώτη φορά- διαπραγμάτευση. Θέσαμε στόχους με αποφασιστικότητα και ευελιξία. Πετύχαμε τον βασικό σκοπό» σημείωσε ο κ. Τσίπρας επαναλαμβάνοντας τις κατηγορίες κατά της προηγούμενης κυβέρνησης περί μη ουσιαστικής διαπραγμάτευσης προσέθεσε  δήλωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας στο τηλεοπτικό διάγγελμά του ….


Back To Reality: αναγνωρίζουμε ολόκληρο το χρέος (ξεχάστε τα περί διαγραφής του απεχθούς επονείδιστου χρέους)Η συμφωνία του ΣΥΡΙΖΑ να συνεχίσει να εφαρμόζει τα μέτρα λιτότητας υπό τις προσταγές των ευρωπαϊκών τραπεζών είναι το αναπόφευκτο αποτέλεσμα της θέσης του ΣΥΡΙΖΑ και τα κοινωνικά συμφέροντα που προστατεύει …. αλώστε ήταν γνωστό πριν τις εκλογές ότι παρά την αριστερή πρόσοψη του, ο ΣΥΡΙΖΑ είναι ένα αστικό κόμμα που στηρίζεται σε εύπορα στρώματα της μεσαίας τάξης.


Οι πολιτικές του κόμματος αυτού καθορίζονται από κρατικοδίαιτους γραφειοκράτες, ακαδημαϊκούς, εκατομμυριούχους επαγγελματίες και εκατομμυριούχους κοινοβουλευτικούς λειτουργούς που επιδιώκουν να υπερασπιστούν τα προνόμιά τους ενώ ο ηγέτης του, ο Αλέξης Τσίπρας, υποσχόταν μεν στους ψηφοφόρους ελάττωση της φοβερής λιτότητας που επιβλήθηκε στην Ελλάδα, … αλλά ποτέ δεν κουραζόταν και να υποσχεθεί … τόσο στους εκπροσώπους των τραπεζών όσο και στους ευρωπαίους ηγέτες, ότι δεν έχουν «τίποτα να φοβηθούν» από μια κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ.Αμέσως μετά τη συνέντευξη Τύπου ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μίλησε με ανάλογο τρόπο: «Οι Έλληνες ηγέτες σίγουρα θα έχουν μια δύσκολη στιγμή όταν θα εξηγήσουν τη συμφωνία στους ψηφοφόρους τους. Εφ 'όσον το πρόγραμμα δεν έχει ολοκληρωθεί με επιτυχία το πρόγραμμα αξιολόγησης τότε δεν θα δοθούν χρήματα στην Ελλάδα ».Για την άρχουσα ελίτ της Ευρώπης, δεν υπάρχει «αμοιβαία αποδεκτή οικονομική και διοικητική άποψη,» … υπάρχει μόνο μια άνευ όρων παράδοση.


Στο τέλος, ο ΣΥΡΙΖΑ συμφωνεί … επιστροφή στην κόλαση … με μια συμφωνία η οποία καλείται να επιβάλει το μισητό «Μνημόνιο Κατανόησης» - τον κατάλογο των μέτρων λιτότητας που συμφωνήθηκαν αρχικά ως μέρος της δανειακής σύμβασης. Χμ, αλλά που επετράπη στον ΣΥΡΙΖΑ να μετονομάσει την "τρόικα" σε "όργανα" και το «Μνημόνιο Κατανόησης» - να … αναδιατυπώσει ως «κύρια συμφωνία χρηματοδοτικής διευκόλυνσης» (MFAFA)Ωστόσο, η MFAFA, η επίσημη ονομασία της δανειακής σύμβασης, περιλαμβάνει τη γλώσσα που απαιτεί από την Ελλάδα συμμόρφωση με τα μέτρα που ορίζονται στο «Μνημόνιο Κατανόησης», «που είναι τα μέτρα λιτότητας που υπαγορεύονται από τις ευρωπαϊκές τράπεζες.»Όμως, είναι σίγουρο ότι μεγάλα τμήματα του ελληνικού λαού θα δούμε τη συμφωνία ακριβώς σαν αυτό που είναι: Μια κυνική και δειλή πράξη πολιτικής προδοσίας !!!


Η επαίσχυντη συνθηκολόγηση της κυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ εκθέτει σε όλο τον κόσμο την απόλυτη πολιτική χρεοκοπία της ψευδό-αριστερής αυτής οργάνωσης , ένα κόσμο που ψήφισε ροζ ευρισκόμενο σε απόγνωση λόγω των πολιτικών λιτότητας που επέβαλαν στη χώρα οι απερχόμενοι  γερμανοτσολιάδες  … ένα κόσμο που μόλις πριν από λίγες εβδομάδες, χαιρέτιζε την εκλογική νίκη του Τσίπρα ως συγκλονιστική αλλαγή! 
 


Έχουμε καιρό μπροστά μας ώστε να δούμε και τις υπόλοιπες προδοσίες του ΣΥΡΙΖΑ όπως ότι είναι σχετικό με το πολυαγαπημένο τους λαθρομεταναστευτικο … με τις υιοθεσίες αθώων παιδιών από ομοφυλόφιλα « ζευγάρια», … θα τα γευτούμε όλα μαζί με ένα σωρό ηλίθιες δικαιολογίες … αλλά και αυτοί θα γευτούν το μίσος και τελικά την εκδίκηση εκ μέρους των αριστερών οργανώσεων … είναι τόσο απλό … και άλλωστε αυτονόητο…  καθότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ που κορόιδεψε τον ελληνικό λαό υπό την κάλυψη των φράσεων μιας αριστερής πτέρυγας, θα ρίξει και το νερό στο μύλο της Χρυσής Αυγής και άλλων φασιστικών οργανώσεων, που θα επιδιώξουν να διοχετεύσουν την απογοήτευση και το θυμό των καταπιεσμένων κοινωνικά στρώματα προς την κατεύθυνση τους …

Βέβαια εάν θέλετε να μάθετε το πόσο συμφωνούν οι αναγνώστες  μου μαζί μου … Χμ, αφήστε το … είναι και αυτό τραγωδία … Κλείνοντας σκεφτήκαμε ότι αξίζει να εξετάσουμε σε τι ακριβώς συνθηκολόγησε η Ελλάδα και πως ο Τσίπρας βασιλιάς και ο Βαρουφάκης ( πως τον είπαν αυτόν sex ... κάτι τι ;;;;) θα το «πλασάρουν» αυτό στους συναδέλφους τους πολιτικούς ... και στους περισσότερους από τους έλληνες.

1. Ολοκλήρωση της τρέχουσας αναθεώρησης - η Ελλάδα έχει ουσιαστικά συμφωνήσει να συνάψει την τρέχουσα διάσωσης. Κάθε χρηματοδότηση εξαρτάται από μια τέτοια διαδικασία: 

'Εγκριση της σύναψης της επανεξέτασης της διευρυμένης χρηματοδοτικής διευκόλυνσης από τα θεσμικά όργανα που με τη σειρά τους θα επιτρέψουν κάθε εκταμίευση της δόσης του τρέχοντος προγράμματος του EFSF και τη μεταβίβαση των κερδών 2014 SMP. Και οι δύο και πάλι υπόκειται σε έγκριση από το Eurogroup.


Αυτή είναι μια σαφέστατη συνθηκολόγηση για τον Έλληνα Πρωθυπουργού Αλέξη  Τσίπρα, ο οποίος δήλωνε ότι το προηγούμενο σχέδιο διάσωσης ήταν "νεκρό" και να που η Τρόικα ΕΕ / ΔΝΤ / ΕΚΤ είναι "και πάλι εδώ".


2. Τα υπόλοιπα κεφάλαια θα χρησιμοποιηθούν για ανακεφαλαιοποίηση τράπεζων και όχι για κοινωνική πολιτική – (Το Eurogroup πέτυχε να περιχαρακώσει τα χρήματα από τον EFSF στο Ταμείο Χρηματοπιστωτικής Σταθερότητας ώστε να είναι διαθέσιμα μόνο για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών στη διακριτική ευχέρεια της ΕΚΤ) (should be held by the EFSF, used for bank recapitalization, released on request by the ECB/SSM).


4. Δεν θα υπάρξει μονομερής δράση - Σύμφωνα με τη δήλωση, 

Οι ελληνικές αρχές δεσμεύονται να απέχουν από οποιαδήποτε κατάργηση των μέτρων και μονομερείς αλλαγές των πολιτικών και των διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων που θα μπορούσαν να επηρεάσουν αρνητικά τους δημοσιονομικούς της στόχους, την οικονομική ανάκαμψη και τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα, όπως αξιολογείται από τα θεσμικά όργανα.Υπό το πρίσμα αυτό, ένας μεγάλος αριθμός των υποσχέσεων που ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε στην προεκλογική εκστρατεία του τώρα θα είναι δύσκολο να εκπληρωθούν.


Σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε ο Πρόεδρος της Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ και ο Επίτροπος Οικονομικών της ΕΕ Pierre Moscovici, προτάθηκε ότι η δέσμευση αυτή ισχύει και για τα μέτρα που ανακοινώθηκαν από τον κύριο  Τσίπρα στην ομιλία του στο ελληνικό κοινοβούλιο νωρίτερα αυτή την εβδομάδα - όταν ανακοίνωσε τα σχέδιά του να αποσύρει κάποιες μεταρρυθμίσεις στην αγορά εργασίας, που ψηφίστηκαν από την προηγούμενη ελληνική κυβέρνηση.


Γελάστε λοιπόν τώρα με το σκίτσο του κομπλεξικού Γερούν αλλά λάβετε και υπ' όψιν σας αυτά παραπάνω … 5. Τέσσερις μήνες αντί για έξι μήνες – η Ελλάδα ζήτησε παράταση έξι μηνών, αλλά το Eurogroup συμφώνησε μόνο σε τέσσερις μήνες.

Αυτό είναι ένα κρίσιμο σημείο: αυτό σημαίνει ότι η παράταση λήγει στο τέλος του Ιουνίου. Όπως δείχνει το ακόλουθο γράφημα, η Ελλάδα αντιμετωπίζει δύο σημαντικές αποπληρωμές ομολόγων στην ΕΚΤ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο, που αθροιζόμενες ανέρχονται σε 6.7 δισ. €. Αυτή είναι μια πολύ σκληρή προθεσμία. Είναι περιορισμένος ο χρόνος για τις μακροπρόθεσμες διαπραγματεύσεις που θα λάβουν χώρα - υπό την προϋπόθεση ότι θα επιτευχθεί μια τελική συμφωνία για την επέκταση. 
Είναι πολύ πιθανό η πατρίδα μας θα βρίσκεται σε μια παρόμοια κατάσταση στο τέλος του Ιουνίου.


Τι θα συμβεί τώρα;


Όπως τονίστηκε στη συνέντευξη Τύπου, τη Δευτέρα η Ελλάδα θα "παρουσιάσει έναν πρώτο κατάλογο των μέτρων μεταρρύθμισης, με βάση το σημερινό καθεστώς". Προχωρώντας τη συμφωνία αυτή, η οποία θα εξαρτηθεί σε μεγάλο βαθμό, κατ 'αρχήν, από αυτά τα μέτρα που θα πρέπει να κρίνονται ως επαρκή από την ΕΕ / ΔΝΤ / ΕΚΤ, ως ένα βήμα προς την ολοκλήρωση της τρέχουσας διάσωσης. 


Από τη στιγμή που αυτό επιβεβαιωθεί θα αρχίσουν οι εργασίες για να πάρει τη θέση του στις «εθνικές διαδικασίες», έτσι ώστε όλα τα απαραίτητα κοινοβούλια (όπως είναι η Γερμανία και η Φινλανδία) να έχουν εγκρίνει την παράταση μέχρι το τέλος της επόμενης εβδομάδας. 

Στο όχι και τόσο μακρινό μέλλον, θα ξεκινήσουν διαβουλεύσεις σχετικά με την «πιθανή παρακολούθηση». Όπως αναφέρεται με πολλές λεπτομέρειες, υπάρχουν  πάρα πολλές διαφορές που πρέπει να επιλυθούν. Τα κρίσιμα αφορούν την αγορά εργασίας και τις μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος, καθώς και την ελάφρυνση του χρέους.Οι πιθανότητες μιας συμφωνίας παραμένουν ασαφείς, αλλά περιμένουμε από την Ελλάδα να αγωνιστεί και πάλι για να πάρει τελικά αυτό που πρέπει … και όχι να προσπαθουν να μας κοροϊδέψουν . 

Η Ελλάδα έχει αναδιπλωθεί σε αυτή τη φάση, αλλά το παιχνίδι του πόκερ συνεχίζεται.

Η Ελλάδα είχε ίσως την ευκολότερη στρατηγική πόκερ για να χρησιμοποιήσει … η  στρατηγική αυτή είναι ιδανική για αρχάριους  … είναι επίσης ο πιο εύκολη στρατηγική για να την χρησιμοποιήσετε σε πολλά τραπέζια (που μπορεί να είναι ένας πολύ καλός τρόπος για να καθαρίσετε ένα μπόνους) … και συγχρόνως είχε και την  πιο δύσκολη στρατηγική πόκερ για να νικήσει.Θα μπορούσε κάλλιστα να γίνει ασυναγώνιστη, όμως συνεχίζει να είναι σε μια πολύ δύσκολη θέση … καθώς επίσης … ότι η εξάτμιση του οράματος που πούλησε στις εκλογές ο ΣΥΡΙΖΑ προμηνύει ένα κρίσιμο … και δυνητικά εκρηκτικό … άγνωστο.

Η λιτότητα και η Τρόικα εξακολουθούν  να υπάρχουν και θα συνεχίσουν.

Και αυτό είναι γραμμένο ... έτσι θα είναι …

Νομίζω ότι η Ελλάδα έπαιξε για το χρόνο .. Επί του παρόντος, η Ελλάδα μπορεί να χάσει σε αξιοπρέπεια … αλλά κερδίσαμε κάτι σημαντικό …


Χρόνο ώστε να προετοιμάσουμε την έξοδο μας !Αλήθεια έχουμε μια κρίση χρέους … διαπραγματεύσεις επί διαπραγματεύσεων … μια απόφαση-βόμβα της ΕΚΤ να αποκλείσει τις ελληνικές τράπεζες από πηγές χρηματοδότησης … γνωρίζουμε επίσης πολύ καλά ότι η Ελλάδα το 2012 προβλεπόταν να βγει από το ευρώ … και όμως μέχρι σήμερα δεν είδαμε να κυκλοφορεί ένα παράλληλο νόμισμα μέσα στην χώρα !

Από το: Ολόκληρος o κόσμος βλέπει αυτό που έρχεται μετά από την απόφαση της ΕΚΤ να μην δέχεται τα ομόλογα της Ελλάδας. Χμ, και είναι αρκετά πιθανό.

Thursday, February 5, 2015
Ελάτε μην τα βλέπετε μαυρα … οι podemos μπορεί να κερδίσουν τις εκλογές του Νοεμβρίου στην Ισπανία!

Μια νίκη του UKIP στο Μαΐο επίσης θα λειτουργήσει προς όφελός μας.

Μια εξέγερση ενάντια στη Γερμανία στις περισσότερο νότιες χώρες … είναι θέμα χρόνου.

Οι Έλληνες το μόνο που χρειάζονται είναι λίγος χρόνος … και ελπίζω ότι έρχεται η πραγματική αλλαγή … και όχι η ροζ!

HEIL GAP ( or mind the GAP)

1 σχόλιο:

 1. Ανώνυμος22/2/15, 3:55 μ.μ.

  Βολές Γλέζου κατά κυβέρνησης: Βαφτίσαμε το κρέας ψάρι
  Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση.
  http://www.kontranews.gr/politiki/item/45400-glezos-arthro
  HEIL GAP ( or mind the GAP)

  ΑπάντησηΔιαγραφή