Powered By Blogger

23.2.15

Αγαπητοί Σύντροφοι: Μανώλη, Σοφία, Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ, Θέμη Τζήμα, οι συν αυτώ και οι περί αυτόν Συμφωνούντες, Αριστερή Πλατφόρμα, ιδεολογικοί ανατροφοδότες της «αριστερής καθαρότητας» και λοιπή «Αντιπολίτευση»… γνωρίζοντας τη Ρόδο, δείξτε μας το πήδημα…

Αυτά Είπατε, εξ’ όσων γράφτηκαν στο διαδίκτυο, τα παρακάτω…
Τα Ερωτήματα που περιμένουν Απάντηση θα τεθούν αφού πρώτα γράψουμε αυτά που υποστηρίζετε…
 
_____________________________________________________________________
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEg_TpcvyAgeZR6T4woEGk4Vzk9J_XlaGIu1EREhwfi8xK4QHwBRfPWO3kepCQfz6yZIxeZ6fFNIHwR3vcSJqSr_aiAD30WlCEmncDkIDZYkFDFvMZ-wkdPHugixWDNbfk9pq94B7aTVCi0/s1600/images+(18).jpg
 
Ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Μανώλης Γλέζος εκφράζει την αντίθεσή του με την στάση της ηγεσίας του κόμματος κι αυτό δεν ξεπερνιέται εύκολα από τους "επικοινωνιολόγους" του κόμματος. Συγκεκριμένα στο άρθρο του επισημαίνει:
 
Η μετονομασία της Τρόικας σε Θεσμούς, του Μνημονίου σε Συμφωνία και των Δανειστών σε Εταίρους, όπως και όταν βαφτίζεις το κρέας ψάρι, δεν αλλάζεις την προηγούμενη κατάσταση.
Δεν αλλάζεις, βέβαια, και την ψήφο του Ελληνικού Λαού, στις εκλογές της 25 Ιανουαρίου 2015.
Ψήφισε αυτό που υποσχέθηκε ο ΣΥΡΙΖΑ: καταργούμε το καθεστώς της λιτότητας, που δεν αποτελεί μόνο στρατηγική της ολιγαρχίας της Γερμανίας και των άλλων δανειστριών χωρών της ΕΕ, αλλά και της ελληνικής ολιγαρχίας.
Καταργούμε τα Μνημόνια και την Τρόικα, καταργούμε όλους τους νόμους της λιτότητας.
Την επομένη των εκλογών με ένα νόμο καταργούμε την... Τρόικα και τις συνέπειές της.
Πέρασε ένας μήνας κι ακόμα η εξαγγελία να γίνει πράξη. 
Κρίμα και πάλι κρίμα.
Από την πλευρά μου ΖΗΤΩ ΣΥΓΓΝΩΜΗ από τον Ελληνικό Λαό διότι συνήργησα σ΄αυτή την ψευδαίσθηση.
Πριν, όμως, προχωρήσει το κακό.
Πριν να είναι πολύ αργά, ας αντιδράσουμε. 
Πριν απ΄όλα τα μέλη, οι φίλοι και οι οπαδοί του ΣΥΡΙΖΑ, σε έκτακτες συνελεύσεις, όλων των βαθμίδων των οργανώσεων να αποφασίσουν αν δέχονται αυτήν την κατάσταση.
Μερικοί υποστηρίζουν, πως σε μια συμφωνία, πρέπει κι εσύ να υποχωρήσεις.  Κατ΄αρχήν ανάμεσα σε καταπιεστή και καταπιεζόμενο δεν μπορεί να υπάρξει συμβιβασμός, όπως ακριβώς ανάμεσα στον σκλάβο και στον κατακτητή, λύση είναι μόνο η Λευτεριά.
Αλλά κι αν δεχτούμε αυτό τον παραλογισμό, ήδη οι παραχωρήσεις που έκαναν οι προηγούμενες μνημονιακές κυβερνήσεις με την ανεργία, τη λιτότητα, τη φτώχεια, τους αυτόχειρες, ξεπερνούν κάθε όριο υποχώρησης.
Μανώλης Γλέζος,  Βρυξέλλες 22-2-2015
___________________________________________________
 
https://blogger.googleusercontent.com/img/b/R29vZ2xl/AVvXsEijseOD_mqBUeuzFzJnYz_3eF6INkWZTlRAR_clWcUlCv27cyYY7iyugHc3Hap3-JdurS73mFclDp9zQl9ZZdMTY-w8yR6RcuOOb_C_I3-pUXOAVsZsc-h-XZqXcp28EZtUxqkGBMK5di4/s1600/f23.JPG
 
_________________________________________________________
Ο Θέμης Τζήμας είναι υπ. Διδάκτορας Διεθνούς Δικαίου στη Νομική του ΑΠΘ και δικηγόρος.
 
Δεν μπορούμε να βιάσουμε τη λογική και την πραγματικότητα για καμιά σκοπιμότητα. Η ρητορεία δε, ότι πρέπει να κρυφτούμε πίσω από επικοινωνιακά τεχνάσματα γιατί αν καταρρεύσει ο ΣΥΡΙΖΑ θα έρθει η Χρυσή Αυγή, που αμήχανα κάποιοι μέσα από το ΣΥΡΙΖΑ ψελλίζουν πέρα από αντί- αριστερή και αντί- επιστημονική θα αποδειχθεί καταστροφική τόσο για το ΣΥΡΙΖΑ όπως και εν τέλει για το φρόνημα του λαού και άρα τη χώρα.
Η κυβέρνηση υποχώρησε και ζήτησε παράταση του προγράμματος, το οποίο πράγματι είναι ενιαίο και συντίθεται από τη δανειακή σύμβαση και τις δεσμεύσεις που η χώρα αναλαμβάνει ως αντάλλαγμα της σύμβασης. Το θεώρημα περί διαχωρισμού των δύο το οποίο κάποια στιγμή πριν περίπου ένα χρόνο ανακαλύφθηκε από ορισμένους δεν είχε εξαρχής καμία...
βάση.

Η τρόικα είναι ακόμα εδώ όπως προβλέπει άλλωστε το ευρωπαϊκό πλαίσιο, απλά από τρόικα ονομάζεται πλέον “θεσμοί”. Η κυβέρνηση δέχτηκε ότι οι μείζονες αποφάσεις της θα τελούν υπό την έγκριση των δανειστών, ότι δε θα προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες- άρα τί γίνεται με το πρόγραμμα της Θεσσαλονίκης;- ότι θα περνά από αξιολόγηση όπως και οι προηγούμενες κυβερνήσεις, ότι οι πόροι του ΤΧΣ δε διατίθενται για ανάγκες του δημοσίου και ότι βρίσκονται υπό τον έλεγχο του EFSF, η αναδιαπραγμάτευση του χρέους πάγωσε ενώ και το ζήτημα των πρωτογενών πλεονασμάτων μένει στο κενό.

Η μη λήψη νέων μέτρων είναι προφανώς θετική, ωστόσο το σκίσιμο των μνημονίων απέχει πάρα πολύ από τη μη υιοθέτηση νέων μέτρων- προς το παρόν. Ανακύπτουν δύο θέματα: το πρώτο είναι η επικοινωνιακή διαχείριση η οποία θυμίζει επικίνδυνα τους τακτικισμούς της κυβέρνησης Παπανδρέου το 2010 όταν με την επίκληση της άτακτης χρεωκοπίας εγκαλούσε ως προδότες και άσχετους όσους είχαν άλλη άποψη από την υιοθέτηση των μνημονίων και καλούσαν σε ρήξη. Επιπλέον, το επιχείρημα “λέτε ό,τι και οι Γερμανοί δεξιοί” ή οι ντόπιοι μνημονιακοί συνένοχοι ταυτίζεται με την αντίστοιχη ρητορική των τελευταίων όταν προσπαθούσαν να ακυρώσουν τον αντιμνημονιακό λόγο του τότε ΣΥΡΙΖΑ διά της ταύτισής του με τη Χρυσή Αυγή.

Το δεύτερο και σημαντικότερο είναι τί οδήγησε την κυβέρνηση σε υποχώρηση τρεις μόλις εβδομάδες μετά την εκλογή της. Πέραν των όποιων προθέσεων, ο ΣΥΡΙΖΑ έκανε μια κομβική, αντιφατική έως και αφελή επιλογή όταν επιχειρηματολόγησε υπέρ του ότι μπορεί χωρίς κανένα εναλλακτικό σχέδιο να βγάλει τη χώρα από τα μνημόνια και από την κρίση, απλά και μόνο χάρη σε μια καλύτερη διαπραγμάτευση, ενώ γνώριζε ότι τα μεν μνημόνια έχουν ενσωματωθεί στο θεσμικό πλαίσιο της Ευρωζώνης, η δε κρίση έχει ενδημικό και δομικό χαρακτήρα διεθνώς και ειδικότερα στην Ευρώπη.

Ο ΣΥΡΙΖΑ και πλέον η κυβέρνηση επιλέγουν να παραγνωρίζουν την ουσία του προβλήματος της Ευρωζώνης και της χώρας, που είναι η χάλκευση νεοαποικιακών δεσμών μόνιμης υπανάπτυξης και συρρίκνωσης της λαϊκής κυριαρχίας, μεταφέροντας τη συζήτηση στην επιδίωξη ενός πιο ελαφρού και μετονομασθέντος μνημονίου. Πέραν του ότι και αυτή η επιδίωξη είναι αμφίβολη, ακόμα και αν επιτευχθεί θα σπρώξει την κρίση λίγους μήνες παρακάτω αφήνοντας το λαό δέσμιο, απογοητευμένο, αποκαρδιωμένο και ίσως τότε πράγματι έρμαιο σε μαύρες δυνάμεις.

Η κυβέρνηση προέταξε μάλιστα το δημοσιονομικό ζήτημα και ειδικότερα αυτό του χρέους έναντι της παραγωγικής ανασυγκρότησης και της πραγματικής οικονομίας επιλέγοντας ένα πεδίο ναρκοθετημένο εξαρχής και προσαρμοσμένο αντικειμενικά στις επιδιώξεις της συντηρητικής Ευρώπης.

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ δέχτηκε ένα σοβαρό πλήγμα. Η κεντριστική γραμμή περί αλλαγής πολιτικής χωρίς να τίθεται σε αμφισβήτηση το πλαίσιο που την επιβάλλει, χωρίς λαϊκοαπελευθερωτική στρατηγική εν μέσω κρίσης παρά μόνο με μια θολή προσέγγιση περί εθνικής σωτηρίας οδηγεί σε ήττες. Μικρότερες ή μεγαλύτερες αλλά ήττες.

Οι δυνάμεις έξω από το ΣΥΡΙΖΑ αλλά ακόμα περισσότερο και μέσα στο ΣΥΡΙΖΑ που αντιλαμβάνονται την κατάσταση έχουν μια μεγάλη ευθύνη: θα βολευτούν οι μεν στη στείρα καταγγελία και οι δε στον κυβερνητισμό ή θα προχωρήσουν σε υπέρβαση αποτυχημένων τακτικών οι μεν και σε ρήξη με το εξελισσόμενο “σύνδρομο Κερένσκι” της κυβερνητικής ηγεσίας οι δε, προκειμένου να συνθέσουν από κοινού φορέα και στρατηγική κατάλληλα να βγάλουν πράγματι το λαό από την κρίση; Η πραγματικότητα θα είναι αμείλικτη για όλους.
Πηγή:
http://sibilla-gr-sibilla.blogspot.gr/
_______________________________________________________

Η Κομμουνιστική Τάση του ΣΥΡΙΖΑ, η οποία ζήτησε την καταψήφιση της συμφωνίας του Eurogroup, την παραίτηση του Αλέξη Τσίπρα κι έκτακτο συνέδριο, δημιουργήθηκε το 2013 από μαρξιστές που εκδίδουν την εφημερίδα «Επανάσταση» και το περιοδικό «Μαρξιστική Φωνή».
Στην εκδήλωση για την...
ιδρυτική διακήρυξη της Τάσης είχε λάβει μέρος κι ο Άλαν Γουντς, γνωστός θεωρητικός της Αριστεράς που θεωρείται ότι επηρέασε και την πολιτική σκέψη του Ούγκο Τσάβες (δείτε φώτο θέματος). Οι θέσεις της Τάσης εκφράζονται κυρίως μέσω της ιστοσελίδας marxismos.com, ενώ είναι εμφανής η προσήλωσή τους στις έννοιες και τις ιδέες του μαρξισμού, με πολιτική κατεύθυνση προς τη σκέψη του Τρότσκι.
Η Κομμουνιστική Τάση έχει έρθει αρκετές φορές σε αντιπαράθεση με την ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ. Είναι ενδεικτικό ότι μία ημέρα μετά από τις εκλογές σχολίασε επικριτικά στη συνεργασία με τους Ανεξάρτητους Έλληνες, χαρακτηρίζοντάς την ατόπημα.
Τα μέλη της είχαν εκφράσει τη δυσαρέσκειά τους για τον αποκλεισμό υποψηφίων τους από τα ψηφοδέλτια του κόμματος, ωστόσο, είχε στηρίξει τα στελέχη που προέρχονται από την Αριστερή Πλατφόρμα του Παναγιώτη Λαφαζάνη.
________________________________________________________
Και ο Αντίλογος του Χάρρυ
 
Διαφωνήσαμε (σημ. με το Μανώλη Γλέζο) για το ίδιο περίπου θέμα πριν από 15-20 χρόνια, και να που διαφωνούμε για το ίδιο θέμα και πάλι σήμερα. Πριν από 15-20 χρόνια, όμως, ήταν «αλλιώς», και το «αλλιώς» εκείνο, δεν έχει καμιά, πολύτως, σχέση με το «αλλιώς» του σήμερα. Αλλά, απ’ ότι φαίνετε, ο χρόνος αδυνατεί να παίξει ρόλο στην εξέλιξη της «Αριστεράς» , που έμαθε να βαυκαλίζεται, «κολλημένη» σε «παρελθόντα κλέη», σε ανδριάντες και παράσημα, σημαίες, τακτικές και ονόματα παρελθουσών εποχών… Έχεις λάθος σύντροφε, μεγάλο λάθος, και ο τρόπος που χειρίζεσαι το λάθος αυτό δε βλάπτει, ασφαλώς, τον εαυτό σου, κάθε άλλο… Τον «περνάει ένα ακόμα χέρι» στίλβουσας μονωτικής πορσελάνης, που αγιοποιεί ακόμα πιο πολύ την εικόνα του «ιερού μεταξοσκώληκα», που κανείς δε δικαιούται να τον ανακαλεί στην τάξη, να διαφωνεί με τα λεχθέντα του, και σε τελευταία ανάλυση να τον αμφισβητεί… Παρ’ όλα αυτά, αυτό που γίνεται-γίνεται, και αυτό που είναι-είναι. Τίποτα λιγότερο και τίποτα περισσότερο. Βλάπτεις, δυστυχώς, σοβαρά την Αριστερά σύντροφε, την τραυματίζεις, κι εκεί που είναι να σηκωθεί για να σταθεί στα πόδια της, μπανγκ-μπανγκ την ξαναρίχνεις στο χώμα. Κουράστηκαν οι πολίτες να ακούνε πόσο δίκαιο έχεις εσύ και πόσο άδικο έχουν οι άλλοι… Πόσο «ήρωας» είσαι εσύ και πόσο δεν είναι οι άλλοι. Ο κάθε αγωνιστής με τον τρόπο του, ήρωας είναι κι αυτός σύντροφε. Το λυπηρό είναι ότι αυτήν την καινούρια, τη σύγχρονη Αριστερά, την «κυβερνώσα» όπως την αποκαλούνε, όσο κι αν προσπαθήσεις δε θα μπορέσεις μάλλον να την κατανοήσεις… Λείπουν πολλοί κρίκοι από την αλυσίδα σου! Σαν Μικέλε σύντροφε… Η βάρκα πλέει προς την άλλη όχθη και οι συνομιλίες των συντρόφων ηχούν παράξενα στ’ αυτιά μας… Λόγια αλλόκοτα, ακαταλαβίστικα για ΄μας… Τη συνέχεια την ξέρεις, και το τι είναι αυτό που πρέπει να γίνει, με όλο το συμβολισμό που εμπεριέχει, όταν είσαι μόνος σου, χωρίς την παρέα του ήρωα Γλέζου, κι αυτό το ξέρεις. Κακός σύμβουλος ο πολιτικός ναρκισσισμός σύντροφε. Ασφαλώς, έχεις τη γνώμη σου, αλλά καλά θα κάνεις να την κρατήσεις για τον εαυτό σου. Σε πληροφορώ, όμως, ότι αυτό το είδος των επικοινωνιακών «ακροβατισμών» δεν το έχεις ανάγκη ο ΣΥΡΙΖΑ του 50%, ούτε και που το φοβάται… Αυτό μας έλειπε… Τα μόνα μπράβο που θα εισπράξεις στην προκειμένη περίπτωση, θα είναι από τα κατάλοιπα της Σαμαρικής ακροδεξιάς και τα χειροκροτήματα από κάποια αποστεωμένα κομουνιστοειδή κρουπούσκουλα που υπάρχουν, για να λένε μόνο ότι υπάρχουν. Αυτά τα λίγα είχα να σου πω σύντροφε, και πολύ θα λυπηθώ αν μάθω ότι δε σε στεναχώρησα… Πολύ θα λυπηθώ ακόμα και για την Αριστερά και για μένα και για τον Μανώλη Γλέζο.
 
Βασίλης Ν. Τριανταφυλλίδης (Χάρρυ Κλυνν)
 
Αυτοί είναι οι γνήσιοι απόγονοι των ταγματασφαλητών, των γερμανοτσολιάδων προδοτών που συνεργάστηκαν με τους ναζί στη γερμανική κατοχή της Πατρίδας μας:
Αβραντίνης Αναστάσιος Αδάμου Νίκος Αναστασόπουλος Γεώργιος Ανδριανόπουλος Ανδρέας Αργυρίδης Κωνσταντίνος Βεζιρτζόγλου Χρήστος Βουρλούμης Παναγιώτης Γιαννής Νίκος Γουσέτης Διονύσης Δέλλας Χάρης Δήμου Νίκος Εμπέογλου Νίκος Εφραιμίδης Αντώνης Καραμάργιου Ιωάννα Κατσούδας Δημήτριος Κατσούλης Ηλίας Κελμ Ματθίας Κουμπή Βάλλη Κρούστης Αντώνης Κυριαζής Δημοσθένης Κυριακόπουλος Νίκος Μανούσος Δημήτριος Μαράτος Τηλέμαχος Μεϊμάρογλου Γιάννης Μίχας Τάκης Μιχελής Λεωνίδας Μπακάλης Στέφανος Μπήτρος Γεώργιος Μπήτρος Κωνσταντίνος Ξανθόπουλος Τόλης Ξαφά Μιράντα Παλαιολόγος Γιάννης Παπανδρόπουλος Αθανάσιος Παπασωτηρίου Χαράλαμπος Παρασκευόπουλος Σπυρίδων Περράκης Στέλιος Πετρολέκας Σταύρος Σαρηγιαννίδης Γεώργιος Στεργίδης Κωνσταντίνος Στρίγκνιτς Ανδρέας Τζήμερος Θάνος Τόντσεφ Πλάμεν Τριδήμας Γεώργιος Φαράκλας Γιάννης Φούντας Στέλιος Χρηστίδης Κωνσταντίνος και Ψαχαρόπουλος Γεώργιος.
 
___________________________________________________________________
 
Και τώρα τα Ερωτήματα που περιμένουν Απάντηση:
  1. Εδώ και 4 χρόνια, πότε διαλάλησαν τις ιδεολογικές διαφωνίες σας τα καθεστωτικά Μ.Μ.Ε που εδώ και δύο ημέρες τις έχουν κάνει σημαία και τα «εθνικοαπελευθερωτικά γκρουπούσκολα»;
  2. Εδώ και 4 χρόνια πότε προτείνατε ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από τη κρίση, χωρίς τις «επαναστατικές γενικολογίες», τις αδρανείς «ανατροπές», την ακινησία και κομματική γυμναστική, τύπου Περισσού;
  3. Εδώ και 4 χρόνια πως λειτουργήσατε μέσα σε αυτό το ΣΥΡΙΖΑ, των αστικών αντιλήψεων και της συστημικής προσαρμογής του;
  4. Εδώ και 4 χρόνια πια ήταν η κινηματική σας αποτελεσματικότητα στο λαϊκό κίνημα (εξαιρουμένων των πλατειών), για να στηριχτεί μια θεμελιώδης πράγματι ανατρεπτική αριστερή πρόταση;
  5. Εδώ και 4 χρόνια αφού καίγεστε, όπως όλοι μας άλλωστε, για Εθνική Ανεξαρτησία, γιατί δεν βάλατε θέμα Κυρίαρχου Εθνικού νομίσματος, ανοιχτά στην κοινωνία, ώστε να μπορούμε να μη πληρώσουμε;
  6. Εδώ και 4 χρόνια μέσα στο νεοφιλελεύθερο μοντέλο, τι προτείνατε στα περί της καπιταλιστικής ανασυγκρότησης, ώστε να περάσουμε σε άλλη μορφή κοινωνίας ;
Είναι αναγκαία η ιδεολογική αντιπαράθεση μέσα στην αριστερά, αν νομίζεται τέτοια το ΣΥΡΙΖΑ, βελτιώνει τις διεκδικητικές θέσεις του κινήματος, το δυναμώνει. Πρέπει όμως να του προτείνει ιδέες για να κριθούν στη πράξη και όχι στην αντιπολιτευτική άρνηση της αμαρτωλής και πεπαλαιωμένης αριστεράς  της Γιάλτας, της Βάρκιζας και του ασφαλούς 5-8%. Γνωρίζουμε και εμείς, η κοινωνία, το ΣΥΡΙΖΑ, την αριστερά, την ιστορία της που τη ζήσαμε και εν τέλει τη Ρόδο… το πήδημα τόσα χρόνια ψάχνουμε… δείξτε Το…  
Αυτά προς το παρόν και καλά Κούλουμα.

Αλέξανδρος Νικαεύς, ( ή ήμουνα νιός και γέρασα).

2 σχόλια: