26.2.15

Χμ, πολλοί φοβούνται ότι μπορεί να τεθούν σε λειτουργία οι έλεγχοι των κεφαλαίων για να εμποδίσουν τη φυγή τους από την Ελλάδα.From HEIL GAP ( or mind the GAP). 
"Υπάρχουν επίσης φήμες ότι οι διαπραγματεύσεις μεταξύ της Τρόικας και της νέας ελληνικής κυβέρνησης που θα προκύψει από τις εκλογές μπορεί να διαρκέσουν για έξι μήνες ή περισσότερο. Έξι μήνες είναι ένα πολύ μεγάλο χρονικό διάστημα, και πολλοί φοβούνται ότι μπορεί να τεθούν σε λειτουργία οι έλεγχοι των κεφαλαίων για να εμποδίσουν  τη φυγή κεφαλαίων από την Ελλάδα" … γράφαμε μια εβδομάδα πριν τις εκλογές στο αρθράκι μας «Οι τράπεζες δεν μπορούν να κατάσχουν τα χρήματα που έχετε κάτω από το στρώμα σας».
http://heilgap.blogspot.nl/2015/01/blog-post.html
" Ο Μάριο Ντράγκι ουσιαστικά μόλις έχει δώσει το πράσινο φως για BANK RUN στις ελληνικές τράπεζες, αφού εντελώς ξαφνικά, αφαιρεί τόσο οικονομικά αλλά το χειρότερο τόσο και πολιτικά …  το βασικό πυλώνα στήριξης κάτω από το ήδη διασωθέν ελληνικό τραπεζικό σύστημα. Αναμένονται εκροές καταθέσεων και μαζικές καταθέσεις στην STROMA-BANK " …χμ,  αναφέραμε στο : « Ολόκληρος κόσμος βλέπει αυτό που έρχεται μετά από την απόφαση της ΕΚΤ να μην δέχεται τα ομόλογα της Ελλάδας. Χμ, και είναι αρκετά πιθανό».
http://heilgap.blogspot.nl/2015/02/blog-post_5.html

Σήμερα καθώς η Τράπεζα της Ελλάδας παρουσίασε τα τελευταία στοιχεία των καταθέσεων του Ιανουαρίου, βρισκόμαστε ξανά στην δυσάρεστη θέση να σας παραθέσουμε το ανωτέρω διάγραμμα με τις εκροές των καταθέσεων από επιχειρήσεις και νοικοκυριά στην Ελλάδα. 

Και αυτά τα στοιχεία είναι εξαιρετικά προβληματικά :

Μετά την πρωτοφανή μηνιαία εκροή 12.2 δισεκατομμύριων  €, την μεγαλύτερη σε απόλυτους και σχετικούς όρους σε σχέση με οτιδήποτε που σημειώθηκαν κατά τις προηγούμενες ελληνικές κρίσεις και διασώσεις, καθώς το συνολικό ποσό των καταθέσεων των ελληνικών επιχειρήσεων και των νοικοκυριών έχει πλέον υποχωρήσει σε μόλις 148 δισεκατομμύρια € , μειώθηκε δηλαδή  κατά -7,7% από τον προηγούμενο μήνα, και κατά 10% από το Νοέμβριο, ο αριθμός αυτός φέρνει το σύνολο των εκμεταλλεύσιμων  μετρητών σε ελληνικές τράπεζες στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Αύγουστο του 2005.
 

Το δε χειρότερο είναι ότι η εκροή έχει σίγουρα συνεχίστηκε τον Φεβρουάριο, όταν σύμφωνα με φήμες άλλα 10 δις € ή περισσότερα  μπορεί να έχουν αποσυρθεί. «Ένας μεγάλος αριθμός μεγαλοκαταθετών έλαβε τηλεφωνικές συμβουλές από την Eurobank στην Αθήνα την περασμένη πέμπτη να αποσύρουν άμεσα τα μετρητά τους … που έχουν κατατεθειμένα στο πιστωτικό αυτό ίδρυμα». Γράφαμε προχθές στο :
"Κάτι μυρίζει πίσω από αυτήν την χμ, «ανάρμοστη» κίνηση".
http://attikanea.blogspot.gr/2015/02/blog-post_982.html
 

Ένα πράγμα είναι βέβαιο: οι ελληνικές τράπεζες, που έχουν ήδη συνθλιβεί από τα μη εξυπηρετούμενα δάνεια (κάπου στο 40%), και καθώς τίποτα δεν εγγυάται ένα νέο σχέδιο διάσωσης, (παρά τον ενδοτισμό του νέου κυβερνητικού επιτελείου στις διαπραγματεύσεις του euro group) το όποιο (νέο σχέδιο) η S&P το υπολόγισε σε περισσότερα από 40 δισεκατομμύρια € με τα οποία θα πρέπει να χρηματοδοτηθεί η Ελλάδα –  χμ, λογικά ... προβλέπονται « δρακοντιά μέτρα» που θα έλθουν με ακόμη πιο δρακόντειες προϋποθέσεις και ελέγχους στην κίνηση κεφαλαίων όπως ακριβώς έγινε πριν δυο χρόνια στην Κύπρο.HEIL GAP ( or mind the GAP).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου