Powered By Blogger

1.2.15

Ο BondHolder λύνει την σιωπή του… Γιάνη, μην ξεχνάς την τέχνη του πολέμου.

olympiada

Η υπέρτατη τέχνη του πολέμου είναι να υποτάξεις τον εχθρό χωρίς μάχες… “the art of war”


The bondholder

Άρχισα να γράφω στην Olympia από το 2010.. έχω να γράψω από το 2013.. δεν μπορούσα να λέω τα ίδια και τα ίδια .. και ο Δημήτρης ΠΠ έκανε μια άριστη ενημέρωση- πολύ καλύτερη από ότι θα μπορούσα εγώ να κάνω..

Απλά γι’ αυτούς που δεν με ξέρουν..

Έγραψα το πρώτο άρθρο στην Olympia για το ΔΝΤ

Θεωρώ ότι η μεγαλύτερη προδοσία ήταν ότι έκαναν την συμφωνία με το Αγγλικό δίκαιο

Η μεγαλύτερη ληστεία το PSI και τα ομολόγα που αγόρασαν τα Ελληνικά ταμεία πριν το κούρεμα.

Τα ελλείμματα των ταμείων είναι η κύρια αίτια του χρέος.. από τα 310 δις του χρέους 150 δις ήταν ο δανεισμός που έκανε το κράτος για να καλύψει τα ελλείμματα ( απάντηση Βρουτση γραπτώς στην Βουλή μετά από ερώτηση).. το ΜΙΣΟ ΧΡΕΟΣ

Οι τραπεζίτες και οι πολιτικοί διέλυσαν τα ταμεία.. ΈΤΣΙ ΗΡΘΑΝ ΤΑ ΜΝΗΜΟΝΙΑ…

Ήταν μεγάλο λάθος α δανεισμός να γίνει από το κράτος και να σώσει τράπεζες..

έπρεπε να μπουν σε ένα φορέα που θα πλήρωνε συντάξεις – και αυτός να αγόραζε τις τράπεζες -άλλα θα ήταν επίσης ένας χρηματοπιστωτικός φορέας για την ανάπτυξη- – που πρέπει να είναι ο βασικός σκοπός οποιοδήποτε μνημονίου

Γραφώ σήμερα γιατί νομίζω ότι πρέπει..

Η άποψη μου είναι ότι ο κ.Βαρουφακης έκανε τα δεύτερο μεγάλο λάθος του Σύριζα. Το πρώτο ήταν όταν ο κ. Τσιπρας είπε το βραδύ των εκλογών” τέλειωσε η τρόικα”..

Ποτέ δημοσίως δεν κάνεις ρεζίλι οποιονδήποτε. Ωραίες οι μαγκιές –άλλα προσωρινή χαρά .

Ποτέ μα ποτέ δεν κάνεις διαπραγμάτευση δημοσίως.. και να θέλει ο άλλος να κάνει κάποιο συμβιβασμό ( δεν το πιστεύω ότι υπήρχε τέτοια περίπτωση εδώ) δεν αφήνεις περιθώρια γι α μια λύση .

πχ μπορεί πια η Μερκελ να πάει στο κοινοβούλιο σήμερα και να πει.. κουρεύομαι το χρέος ..ποιο άτομο θα δεχόταν να βρεθεί σ’ αυτή την θέση.. πάντοτε μα πάντοτε αφήνεις μια διέξοδο για τον εχθρό….. “the art of war” Μr Varoufaki. I would highly recommended

Θέλω το Σύριζα να κερδίσει αυτές τις διαπραγματεύσεις γιατί μιλά από καρδιάς.. και αυτά που έγραψα είναι καλοπροαίρετα.. Άλλα για να κερδίσεις τον πόλεμο χρειάζεσαι Συμμάχους ..

αυτή την εβδομάδα έγινε μάλλον το αντίθετο..

ΥΠ εκτός εάν υπάρχει ήδη ένας μεγάλος σύμμαχος.. τότε τσάμπα το άρθρο..

ΥΠΠ νοιώθω πολύ άσχημο που σκότωσα την ποιο όμορφη γλώσσα του κόσμου. Δώστε μου ένα ελαφρυντικό.. μεγάλωσα και έζησα όλα μου τα χρόνια στο εξωτερικό.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου