Powered By Blogger

12.3.15

Γιάνη, «Όσο μπορείς…»



Κι αν δεν μπορείς να κάμεις την χώρα σου όπως την θέλεις,
τούτο προσπάθησε τουλάχιστον
όσο μπορείς: μην την εξευτελίζεις
μες στην πολλή συνάφεια των δημοσιογράφων,
μες στες πολλές κινήσεις κι αναλύσεις.
Μην την εξευτελίζεις πηγαίνοντάς την,
γυρίζοντας συχνά κ’ εκθέτοντάς την
στων καναλιών και των συνεντεύξεων
την καθημερινήν ανοησία,
ώς που να γίνει σα μια ξένη φορτική.
Τον έχει διαβάσει τον Καβάφη, ας τον ξαναδιαβάσει, χρήσιμο είναι. Δεν γίνεται μία ολόκληρη κυβέρνηση να τρέχει πίσω από τον Βαρουφάκη για να τον δικαιολογεί και να τον καλύπτει. Δεν γίνεται ως υπουργός Οικονομικών μία χώρας σε τόσο κρίσιμη κατάσταση, να λέει ότι εκφράζει προσωπικές απόψεις ή ότι απάντησε σε κάποια ερώτηση επειδή ο δημοσιογράφος τον πίεζε αφόρητα. Δηλαδή, αν δεν άντεξε την πίεση ενός δημοσιογράφου και… ενέδωσε σε απάντηση, τι θα κάνει με τις πιέσεις που δέχεται καθημερινά από τη Μαφία των Δανειστών;

Χτες έδωσε συνέντευξη στη Βασίλισσα Όλγα του Μνημονίου και στον Πρίγκιπα Νικόλαο της Λαϊκίστικης Καταστροφολογίας. Και είπε πάλι ότι «Δεν θα ήταν κακή ιδέα να τεθεί σε δημοψήφισμα η συμφωνία, χωρίς να ανακοινώνω κάτι τέτοιο, παρακαλώ άλλη μία φορά μη βγει τίτλος ότι ανακοινώνω δημοψήφισμα».

Εμ, τίτλος θα βγει Γιάνη μου ότι συζητάς για δημοψήφισμα, διότι ούτως ή άλλως δεν έχεις και την αρμοδιότητα να το ανακοινώσεις. Αυτή είναι η δουλειά των δημοσιογράφων που πας και δίνεις συνεντεύξεις. Να κατασκευάζουν τίτλους. Πες κι ένα «όχι, δε μπορώ, έχω δουλειές, δεν προλαβαίνω». Διότι κανονικά θα έπρεπε να έχεις δουλειές και να μην προλαβαίνεις.

Υπάρχει μια αναλογία για τον κάθε άνθρωπο. Στα δέκα λόγια που θα πει τα δύο θα είναι μαλακία, άστοχα, παρεξηγήσιμα, παρερμηνεύσιμα. Ε, όταν κάποιος μιλάει όλη τη μέρα σε δημοσιογράφους και λέει χίλια λόγια, ανθρώπινο είναι να πει και διακόσια που θα είναι μαλακία, αστοχίες, παρεξηγήσιμα, παρερμηνεύσιμα. Μόνο στο MUSCLEMAG για το bodybuilding δεν έχει δώσει ακόμη συνέντευξη ο Βαρουφάκης και με τη φόρα που έχει πάρει, αυτό που με καθησυχάζει ότι κάποια μέρα δεν θα τον δούμε στη σελίδα 3 της βρετανικής «Sun» είναι ότι εκεί βάζουν αποκλειστικά γυμνά κορίτσια.

Ικανός και έξυπνος άνθρωπος είναι ο Βαρουφάκης. Βρέθηκε στο μάτι του κυκλώνα. Δουλειά του είναι να παλέψει για να βγει από εκεί κι όσο το παλεύει να προσπαθήσει να μη διαλυθεί σε κομμάτια γραφικότητας. Αν είναι σκοπός του να το απολαύσει όλο αυτό, ας το κάνει με άλλους τρόπους. Πιο χρήσιμους και αποτελεσματικούς. Για να το απολαύσουμε κι εμείς μαζί του, αντί να φτάσουμε στο σημείο να λέμε «ωχ, πάλι μιλάει αυτός;».

Καρτέσιος
http://www.logiosermis.net/2015/03/blog-post_83.html#.VQHTR2AcRgU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου