Powered By Blogger

7.3.15

Η ώρα της σύγκρουσης;



Η «επαφή» Τσίπρα-Μέρκελ

Tο μήνυμα των δανειστών προς τη νομίμως εκλεγμένη κυβέρνηση της Ελληνικής Δημοκρατίας και τον ελληνικό λαό έχει γίνει σαφές: «Δεν πα να ψηφίσατε εσείς μια νέα ριζοσπαστική κυβέρνηση και ένα δίκαιο πρόγραμμα κοινωνικής σωτηρίας, εμείς θα σας σκάσουμε. Για να μην πάρουν αέρα και άλλοι και αρχίσουν να αμφισβητούν την ταξική λιτότητα και τη δικτατορία των αγορών. Θα σας κόψουμε την πίστωση, θα σας διαλύσουμε τις τράπεζες, θα αποσύρουμε όλα τα κεφάλαιά μας από την ελληνική οικονομία, μέχρι να πεινάσετε κι άλλο. Μέχρι να υποταχθείτε και να γελοιοποιηθείτε. Μέχρι να γίνεται ίδιοι και χειρότεροι από την απελθούσα παρέα των Σαμαρά και Βενιζέλου που σας χρεοκόπησαν».
Νομίζω ότι σε αυτό το προφανώς εκβιαστικό σκηνικό ο Αλέξης Τσίπρας δεν θα μπορέσει να αποφύγει τη σύγκρουση με τους «θεσμούς» (Ε.Ε., ΕΚΤ και ΔΝΤ) και να πει -εννοώντας το- «δεν πληρώνουμε με το αίμα των εργαζομένων τους τόκους των δανείων με τα μνημόνια που... μας φόρτωσαν με το ζόρι οι κερδοσκόποι και οι δήθεν εταίροι». Βέβαια, προϋπόθεση για να ειπωθεί κάτι τέτοιο -που ασφαλώς θα προκαλέσει  πολιτικούς και οικονομικούς σεισμούς και ανακατατάξεις σε όλη την Ευρώπη, και όχι μόνο- είναι, ο πρωθυπουργός να πάρει μαζί του την πλειονότητα του λαού μέσα κι έξω από τη χώρα και να σχεδιάσει τη μεγάλη ρήξη και τα επόμενα βήματα λειτουργίας της χώρας και αξιοπρέπειας του λαού της. Δεν πιστεύω ότι ο πρωθυπουργός και η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ επιδιώκουν απλώς να κερδίσουν τη συμπάθεια των καλών ανθρώπων και της παγκόσμιας Αριστεράς ή  τον τίτλο του Δαυίδ. Ότι δηλαδή, το πάλεψαν οι κακομοίρηδες, αλλά προ της ισχύος της πολεμικής μηχανής του διεθνούς Γολιάθ-Κεφαλαίου, υποχρεώθηκαν να συνθηκολογήσουν ή να αποχωρήσουν κακήν κακώς ηττημένοι και ταπεινωμένοι.
Θυμόμαστε όλοι μας, ότι ήδη από το καλοκαίρι του 2012 είχαν αρχίσει οι εκτιμήσεις και οι σχεδιασμοί για τον πόλεμο που θα ακολουθούσε στην περίπτωση εκλογικής νίκης του ΣΥΡΙΖΑ. Συνεπώς ας μην κάνουμε ότι δεν ξέραμε τίποτα και ότι όλα θα άλλαζαν μαγικά, ειρηνικά και άνετα μετά την 25η Ιανουαρίου 2015. Είναι λοιπόν τόσο απλό όσο και δύσκολο: δεν θα υπάρξει ειρήνη στην Ελλάδα, αλλά και σ' ολόκληρη την Ευρώπη των μεγάλων ανισοτήτων, αν δεν υπάρχει Κοινωνική Δικαιοσύνη, ευημερία και Δημοκρατία.
Δημήτρης Τρίμης από efsyn

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου