16.3.15

Ως εδώ με τον φασισμό της Ε.Ε.!
Ο φασισμός και η ασύδοτη παρέμβαση στα ζητήματα που αφορούν στο εσωτερικό των κρατών-μελών δεν έχουν όρια στην Ευρωπαϊκή Ένωση. Δείγμα αυτής της αισχρής στάσης των Ευρωπαίων αποτελεί η τελευταία ενέργεια του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου, Martin Schulz, ο οποίος ζήτησε από τον Έλληνα πρωθυπουργό να βάλει τέλος στον συνασπισμό με την «λαϊκιστική δεξιά» καθώς χαρακτηρίζει «λάθος» την συνεργασία των δύο κομμάτων.

«Θεωρώ τον σημερινό συνασπισμό του αριστερού κόμματος με αυτούς τους δεξιούς λαϊκιστές ως λάθος», δήλωσε ο Schulz στην Frankfurter Allgemeine Sonntagszeitung  (15/3/2015)  και προσθέτει ότι το επισήμανε και στον ίδιο τον Έλληνα πρωθυπουργό κατά την συνάντηση που είχαν την Παρασκευή (13/3/2015) στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με το άρθρο του Thomas Gutschker, αναφερόμενος στον πρόεδρο των ΑνΕλ, ο Martin Schulz δήλωσε χαρακτηριστικά ότι «σε σύγκριση με τον κ. Καμμένο, ο ελέφαντας στο κατάστημα με τις πορσελάνες μοιάζει με διπλωμάτη που ξέρει να ελίσσεται».

Δεν ανήκω στους υπερασπιστές της κυβέρνησης και πολύ περισσότερο στους ακροδεξιούς λαϊκιστές που την υποστηρίζουν με τους οποίους μας χωρίζει πολιτική άβυσσος. Σε καμία, όμως, περίπτωση δεν μπορώ να αποδεχτώ παρεμβάσεις και υποδείξεις από αλλοεθνείς πολιτικούς και πολύ περισσότερο όταν αυτοί κατέχουν θεσμικό ρόλο. Ο Schulz αυτή τη στιγμή έχει λάθος από κάθε άποψη γιατί:


(1) Είναι πρόεδρος του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ως εκ τούτουδεν έχει δικαίωμα να εκφέρει προσωπική άποψη επί οιουδήποτε άλλου πολιτικού ζητήματος, πλην αυτών που αναφέρονταιλεπτομερώς στην περιγραφή των καθηκόντων του.

(2) Είναι φασισμός και αποτελεί προσβολή στο πολίτευμα της Ελλάδος η παρέμβαση με οποιοδήποτε τρόπο από τον οποιοδήποτε εκτός των συνόρων, πολύ περισσότερο από ένα θεσμικό πρόσωπο και μάλιστα της Ευρωπαϊκής Ένωσης.
(3) Προσωποποιώντας και μάλιστα με τόσο άστοχο και άκομψο τρόπο την αντιπαράθεσή του, αυτόματα βρίσκεται εν αδίκω. Η πολιτική αντιπαράθεση γίνεται με επιχειρήματα και ενώπιον του πολιτικού αντιπάλου και όχι με υβριστικές δηλώσεις στα μέσα ενημερώσεως και πολύ περισσότερο στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης.

Οι Ευρωπαίοι έχουν κατά πολύ υπερβεί τα όρια της ανοχής αλλά και της αντοχής του Ελληνικού έθνους. Η Ελλάδα δεν έχει κανένα λόγο να ανέχεται αυτή τη στάση από τους δυτικούς και πολύ περισσότερο από τη στιγμή που η ίδια δεν έχει κάτι να κερδίσει. Αντίθετα, μέρα με την ημέρα χάνει από το κύρος της, την αξιοπρέπειά της και κυρίως από την εθνική κυριαρχία της!

Το GRexit είναι μονόδρομος για την Ελλάδα. Ο φιλικός διακανονισμός και η αποχώρηση από την ευρωζώνη μπορεί κάλλιστα να συντελεστεί την παρούσα χρονική συγκυρία όπου και οι εταίροι είναι πρόθυμοι να βοηθήσουν προς αυτή την κατεύθυνση: Ακόμα και ο άσπονδος εχθρός της πατρίδας μας, ο Γερμανός υπουργός των Οικονομικών, δηλώνει πρόθυμος να βοηθήσει εάν η Ελλάδα αποχωρήσει τελικά από την ευρωζώνη.

Εάν η κυβέρνηση προχωρήσει προς αυτή την κατεύθυνση θα έχει επιδείξει μία πολύ υπεύθυνη και γενναία στάση και θα μας βρει όλους στο πλευρό της. Δεν έχουμε κανένα λόγο να ανεχόμαστε πλέον τις προσβολές και τις παρεμβάσεις των Ευρωπαίων. Οι Έλληνες δεν έσκυψαν το κεφάλι ποτέ! Δεν θα το πράξουν σήμερα! Ως εδώ!
Μανώλης Βολουδάκης,
http://www.logiosermis.net/2015/03/blog-post_28.html#.VQcrKmAcRgU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου