Powered By Blogger

9.6.15

Στα 210 δισ. ευρώ η ζημιά στο δημόσιο από το «ΦΟΥΣΚΩΜΑ» του ελλείμματος - χρέους!




ΠΑΝΕ ΝΑ ΒΟΥΛΙΑΞΟΥΝ ΤΗΝ ΥΠΟΘΕΣΗ ΟΠΩΣ Ο ΣΑΜΑΡΑΣ –ΒΕΝΙΖΕΛΟΣ
Του Θόδωρου Βαρίκου

Ποιόν ορισμό έδωσε βρε αδέλφια ο Οδυσσέας Ελύτης, για τον έρωτα;
Γράφει: « Ο,τι... έναν τον έχουμε, τον αξεπέραστο επιτελή, τον ...κανονιέρη έρωτα». Συνειρμικά στο μυαλό μου ήλθε αυτός ο στίχος, όταν διάβασα την ύστατη και αγωνιώδη (σς καλύτερα αυτοθυσιαστική) παρέμβαση της οικονομολόγου καθηγήτριας και μέλους του Δ.Σ της ΕΛΣΤΑΤ κ. Ζωής Γεωργαντά, συνεπικουρούμενης από το συνάδελφό της κ. Νίκο Λογοθέτη.

Λοιπόν μία γυναίκα την έχουμε—σε Ελλάδα και εξωτερικό—την αξεπέραστη, την επιτελή, την ...κανονιέρισα Ζωή Γεωργαντά. Διότι μόνον αυτή μονάχη και αβοήθητη, της φιλοπατρίας ταμένη (σ.σ και όχι οι κομματικές σιγουράτζες με τις πλάτες των «επιχειρηματιών και εκδοτών –καναλαρχών), εξαυλώνεται ,εντός και εκτός Ελλάδας, για να κρατήσει σε κάποιο επίπεδο την αξιοπρέπεια, την υπερηφάνεια, τον πολιτισμό, την ιστορία, το φρόνημα και το ανθρώπινο επίπεδο ζωής, αυτής της χώρας.

Επειδή γνωρίζω την ψυχολογική και …επιστημονική φόρτιση της μεγάλης αυτής ελληνίδας, λόγω της γνώσης της δικογραφίας από το αρχικό της στάδιο, θα ήθελα να την προιδεάσω… παρηγορητικά υπενθυμίζοντάς της, πως η χώρα μας έφθασε στον πάτο (σ.σ το έχω ξαναγράψει σε ανύποπτο χρόνο) λόγω δυσλειτουργίας δύο κρίσιμων θεσμών: 

1ον Της δικαιοσύνης (σ.σ η υπόθεση ή στο αρχείο ή στον επόμενο συνάδελφό τους, οι ποιο θρασείς) και

2ον του τύπου, οι λειτουργοί του οποίου δεν γράφουν και δεν μιλούν, για τα βασικά και τα ουσιαστικά ζητήματα. Με το δίκαιο σας θα μου αντιτείνετε, πως εδώ μιλάμε για … ζημιά--μαχαιριά της χώρας, που φθάνει με τους πλέον συντηρητικούς υπολογισμούς τα 210 δισεκατομμύρια ευρω, από το φουσκωμένο δημόσιο χρέος και το έλλειμμα του 2009, δηλαδή το 117/ο του ελληνικού ΑΕΠ.

Γιατί οι υπολογισμοί είναι συντηρητικοί και ξεπερνούν τα 210 δις ευρώ; 

Διότι κατά τα δύο παρεμβαίνοντα πρώην μέλη του Δ.Σ της ΕΛΣΤΑΤ, στα 210 δις. Ευρώ, δεν λήφθηκαν υπ’ όψιν: 

1ον Η ζημία του ελληνικού δημοσίου, από τον βραχυχρόνιο δανεισμό του, από της 17 Απριλίου 2013 μέχρι τέλος Μαίου 2015

2ον η ζημία του δημοσίου από τις προμήθειες και άλλα έξοδα καταβολής των τοκοχρεολυσίων των δανείων

3ον τις ζημίες από την αύξηση των ασφαλίστρων κινδύνου

4ον τις ζημιές πολλών ΝΠΔΔ, εκτός των πανεπιστημίων ,που ζημιώθηκαν από το κούρεμα των ομολόγων

5ον τη ζημιά από διαφυγόντα έσοδα τόκων από τις επενδύσεις των κουρεμένων αποθεματικών

6ον τη ζημία των ελληνικών τραπεζών από το κούρεμα των ελληνικών κρατικών ομολόγων που κατείχαν. Βέβαια οι τράπεζες αποζημιώθηκαν με τα δάνεια του Β μνημονίου, αλλά την αποζημίωση την πλήρωσε ο Δημόσιος Προυπολογισμός

7ον τη ζημιά από τις αυξήσεις των επιτοκίων δανεισμού, λόγω μετακύλισης στο μέλλον τόκων και χρεολυσίων

8ον η κατακόρυφη μείωση της αξίας της ακίνητης περιουσίας του δημοσίου καθώς και της «πωληθείσας» , λόγω αύξησης των σπρέντς και των ασφαλίστρων κινδύνου.

Αυτά ως προς τις απροσδιόριστες συνολικά ελληνικές ζημιές.

Για να δούμε τώρα ζημιώσαμε πράγματι τις ευρωπαικές χώρες, την Ευρωπαική Κεντρική Τράπεζα και τους δανειστές μας-κερδοσκόπους;

Σύμφωνα με τους καταγγέλλοντες, τα κέρδη που αποκόμισαν οι χώρες της Ευρωζώνης, από τα δάνεια που μας παρείχαν μέσω του μηχανισμού στήριξης ανέρχονται στα 11 δις/ρια ευρώ(σ.σ από αυτά ελάχιστο ποσό έχουν επιστρέψει). Και αυτά προέκυψαν(τα κέρδη) από τη διαφορά επιτοκίου που πλήρωσαν σε σχέση με το επιτόκιο που ζήτησαν για τα δάνειά τους στην Ελλάδα. Όσον αφορά τα κέρδη των κερδοσκόπων—λαμόγιων από τη δευτερογενή αγορά (νομότυπη κερδοσκοπία) δεν μπορούν να συνυπολογιστούν, καθότι τα συστημικά μαντρόσκυλα αποκρύπτουν τα κέρδη τους, με διεθνείς συνθήκες και συμβάσεις—όχι παίζουμε .

Επειδή από τυχόν κακόπιστους θεωρηθεί το κείμενό μου, ανεξήγητος ...ύμνος στο πρόσωπο της κ. Ζωής Γεωργαντά, κρίνω σκόπιμο να αναφέρω κάποια προσωπικά στοιχεία (ασχολήθηκα νωρίς και ενεργά) αλλά και άγνωστα για την κ. Γεωργαντά.

Πριν τις δύο απανωτές εκλογές του 2012, και εκτιμώντας πως η Ν.Δ, έρχεται πρώτο κόμμα, διοχέτευσα δύο προσωπικές επιστολές 

(για καθαρά πατριωτικούς λόγους) στον κ. Σαμαρά, μέσω του δημοσιογράφου του ρεπορτάζ για τη Ν.Δ, κ. Χριστάκου και του διευθυντή του πολιτικού του γραφείου, δικηγόρου κ. Διονύση Καραχάλιου.

Του επισήμαινα, σε δραματικούς τόνους και …εκκλήσεις, «πως η Λυδία Λίθος συνολικά της σχεδόν βέβαιης διακυβέρνησής του, θα είναι η στάση του απέναντι στον εξανδραποδισμό της χώρας, μέσω της ΕΛΣΤΑΤ- ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ». Μόλις όμως είδα, τον θανάσιμο «εναγκαλισμό» (κάτι σαν του κάβουρα με αυτόν του φιδιού, με την τραγική ειρωνεία εδώ κάβουρας να είναι ο …Βενιζέλος) του Βενιζέλου με το Σαμαρά, αμέσως κατάλαβα, πως το έγκλημα-καθοσιώσεως της ΕΛΣΤΑΤ--ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ ήταν η αιτία της καταφυγής και μόνον αυτό (σ.σ μόνον αυτό… θεμελιώνει Γουδί, Υμηττό, Πάρνηθα, Πεντέλη, Σύνταγμα, κ.α).

Το 2014 σε μια εκδήλωση του ΣΥΡΙΖΑ, στην Πλατεία Τερζάκη των Ανω Ιλισίων, όπου παρευρίσκονταν υψηλόβαθμα στελέχη, με προεξάρχουσα την υπουργό κ. Νάντια Βαλαβάνη. Εκεί για να ευαισθητοποιήσω τα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ (σ.σ περισσότερο να τα… αφυπνίσω) σε παρέμβασή μου τους προειδοποίησα, πως η Γεωργαντά, εάν προχωρήσει δικαστικά και χωρίς χειραγώγηση, η υπόθεση ΕΛΣΤΑΤ—ΜΝΗΜΟΝΙΟΥ, «θα βρεθεί σε χαντάκι».

Οι εξελίξεις δυστυχώς φαίνεται να με επιβεβαιώνουν: 

Πριν λίγο καιρό ο τέως Πρωθυπουργός κ. Γιώργης Παπανδρέου επισκέφθηκε στο Μαξίμου τον Πρωθυπουργό κ. Τσίπρα. Να είστε βέβαιοι πως για την ΕΛΣΤΑΤ—ΜΝΗΜΟΝΙΟ τον επισκέφθηκε και για κανέναν άλλο λόγο, και η δικαστική νεκροψία θα το αποδείξει.

Νωρίτερα από τους Βενιζέλο –Παπανδρέου τη «μάχη» της χειραγώγησης είχε δώσει, ο τέως υπουργός Δικαιοσύνης Μιλτιάδης Παπαιωάννου, εξωθώντας σε παραίτηση τους Εισαγγελείς Πεπόνη --Μουζακίτη (σ.σ για αυτό την ίδια … στοργή ζητούσε και Άκης ντε).

Και τώρα γιατί θαυμάζω και σεμνύνομαι την κ. Ζωή Γεωργαντά: 

1ον Διότι πρώτη εδώ και στην Ευρώπη (σ.σ Ιταλική εφημερίδα «Κοριέρε Ντέλλα Σέρα» κ.α) κατήγγειλε «τον σκοτεινό άρχοντα», όπως τον αποκαλεί, διευθυντή της ΕΛΣΤΑΤ Ανδρέα Γεωργίου και επι 26 χρόνια υψηλόβαθμο στέλεχος του Δ.Ν.Τ.

2ον Η μόνη που βγήκε δημόσια και είπε ότι το 13,6 /0του ελλείματος, το φούσκωσαν στα 15,4/ο, ο Γεωργίου, ο γενικός διευθυντής της Ευρωστάτ Γερμανός Βάλτερ Ραντερμάχερ και ο πρώην επίτροπος των Οικονομικών κ. Ολι Ρεν.

3ον Η μόνη που κατήγγειλε δημόσια ότι παράνομα και μόνον για την Ελλάδα συμπεριλαμβάνονταν οι ΔΕΚΟ και τα νοσοκομεία στις δαπάνες του Δημόσιου τομέα, και αυτό για να πάει το έλλειμμα κάτω και από την Ιρλανδία(14,8). Εδώ πρέπει να επισημανθεί ότι το 2010 επανέφεραν στον ιδιωτικό τομέα τις 17 ΔΕΚΟ η δε ανακοίνωση για το έλλειμμα της χώρας έγινε το Νοέμβριο του 2010, ενώ για όλα τα άλλα κράτη μέλη τον Οκτώβριο και

4ον όταν η καταδικασμένη πειθαρχικά και ποινικά κατηγορούμενη εφέτρια 5ηανακρίτρια Ελένη Πεδιαδίτη της πρότεινε να μιλήσουν εκτός γραφείου με παρουσία και ξένου συνομιλητή την … «έφτυσε» για να την μάθει ήθος, ύφος και καθήκον. Κουράγιο κ. Γεωργαντά (δεν θα σε αφήσουμε μόνη) και μάθε τους «φρουρούς του νόμου» κ. Ιωάννη Κούτρα (Αντεισαγγελέα Εφετών), τον Αντώνη Λιόγα (Εισαγγελέα Εφετών) τον Αντεισαγγελέα Πρωτοδικών κ. Γεώργιο Λαίνη και φυσικά την κ. Πεδιαδίτη, πως οι …δούλοι στα ξένα κελεύσματα γίνονται ελεύθεροι.

Υ.Γ. Η πρόεδρος της Βουλής σε πρόσφατη δήλωσή ζήτησε να μην απαγγείλει απόφαση το νέο συμβούλιο εφετών (έχει καινούργια σύνθεση, από το προηγούμενο που διέταξε συνέχιση της ανάκρισης και άσκησε δίωξη κατά της ανακρίτριας) πριν ολοκληρωθεί το πόρισμα της Βουλής.
Υπενθυμίζουμε ότι το Νοέμβριο 2015 παραγράφεται το αδίκημα της παράβασης καθήκοντος κατ’ εξακολούθηση.

(το άλλο είναι η ψευδής βεβαίωση σε βάρος του δημοσίου με την επιβαρυντική περίσταση αντικειμένου μεγάλης αξίας Ν.1606/1950 καταχραστές του δημοσίου»)

Και αυτά να ζητηθούν από τη Κομισιόν, γιατί ο Όλι Ρέν και ΡΑΙΜΠΆΧΕΡ, ήταν ηθικοί αυτουργοί με τεκμηρίωση.
 http://www.logiosermis.net/2015/06/210.html#.VXcWL2Aw9gU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου