20.6.15

Ε. Τουσέν: 242 δισ. ευρώ από το ελληνικό χρέος είναι παράνομο, απεχθές και δεν πρέπει να πληρωθεί!
Ποσό περίπου 242 δισ. ευρώ από το ελληνικό χρέος θεωρείται παράνομο και απεχθές και δεν πρέπει να πληρωθεί, σύμφωνα με τον Επιστημονικό Συνεργάτη της Επιτροπής Αλήθειας Δημοσίου Χρέους Ερίκ Τουσέν. Αντίθετα πρέπει να πληρωθούν στο 100% τα ομόλογα που κατέχουν οι Έλληνες μικρομολογιούχοι, οι δημόσιοι οργανισμοί και τα ασφαλιστικά ταμεία.


Σε συνέντευξη τύπου που δόθηκε στη Βουλή, με την συμμετοχή της προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου, παρουσιάσθηκε η Προκαταρκτική Έκθεση της Επιτροπής. Ο κ. Τουσέν ανέφερε ότι τα 215 δισ. ευρώ που προέρχονται από δάνεια του EFSF, του ΔΝΤ και των 14 χωρών μελών της ευρωζώνης «στο σύνολό τους είναι συνδεδεμένα με τις ίδιες προϋποθέσεις. Αποτελεί ένα σύνολο με νομικά ελαττώματα, παρατυπίες και βλάβες στη χώρα, ώστε είναι αδύνατον να αφαιρεθεί από τον ορισμό του επαχθούς χρέους». Στην ίδια κατηγορία, είπε, ανήκουν και τα 27 δισ. ευρώ που έχει λάβει η Ελλάδα από την ΕΚΤ.

H προκαταρκτική έκθεσης της Επιτροπής Αλήθειας για το Δημόσιο Χρέος καταλήγει άλλωστε στο συμπέρασμα ότι «η Ελλάδα όχι μόνο δεν είναι σε θέση να πληρώσει το χρέος, αλλά και δεν πρέπει να το πληρώσει, διότι είναι παράνομο, αθέμιτο και επονείδιστο».

Στο τραπέζι σενάριο μονερούς διαγραφής χρέους

Την εισήγηση της Προέδρου της Βουλής που στηρίζεται στο πόρισμα της «Επιτροπής Αλήθειας» για μονομερή διαγραφή χρέους εξετάζει το Μέγαρο Μαξίμου.

Στόχος παρά το νέο σενάριο για την Ελληνική κυβέρνηση είναι να τα «βρει» με τους δανειστές και να μειωθεί το χρέος κοινή συναίνεση, αυτό όμως δεν σημαίνει πως θα διστάσει να προχωρήσει μονομερώς.
http://www.logiosermis.net/2015/06/242.html#.VYULBmAw9gU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου