1.6.15

Εάλω η Πόλις …. αν δεν το έχετε καταλάβει ακόμη …
From HEIL GAP ( or mind the GAP ).

Χμ, διαβάζοντας στο διαδίκτυο ένα άρθρο όπου λίγο πολύ τελείωνε με την κορώνα : « Όμως είναι πραγματικά τραγικό να γινόμαστε περίγελως και των Τιράνων, λόγω των αλλοπρόσαλλων επιλογών μιας ομάδας ανίδρωτων, αγράμματων και εθνικά ανεύθυνων νεαρών, που παίζουν το παιχνίδι «κυβερνάμε τη χώρα» … αποφάσισα ότι καλό ήταν να γράφω ενα αρθάκι για να ξεδιαλύνουμε μερικά πράγματα ... που τελικά δεν είναι τόσο απλοϊκά όπως παρουσιάζονται ... π.χ. «η έλλειψη πολιτικής αλλά και γεωπολιτικής παιδείας που μας χαρακτηρίζει ως έθνος » … κλπ … και να σας ενημερώσω για την παρότρυνση ή τουλάχιστον την πλήρη αδιαφορία των Βρυξελών για τις όποιες προκλήσεις των γειτόνων Σκοπιανών εις βάρος της  Ελλάδας ή για τις πρόσφατες δηλώσεις του Αλβανού πρωθυπουργού Έντι Ράμα, ο οποίος θέτει με προκλητικό τρόπο θέμα χερσαίων συνόρων με την Ελλάδα.

28 Μάη 2015 B.Nagtegaal : Οι ηγέτες των δυτικών Βαλκανίων, κλήθηκαν την Πέμπτη από την Ευρωπαϊκή Ένωση να επιταχύνουν τη διαδικασία της ένταξης των χωρών τους στην ένωση.
Οι πρωθυπουργοί της Αλβανίας, της Σερβίας, Κοσσυφοπεδίου, Μαυροβουνίου, ΠΓΔΜ και Βοσνίας-Ερζεγοβίνης, το σύνολο των οποίων βρίσκονται σε διαφορετικά στάδια στο ταξίδι προς την ένταξη στην ΕΕ - συγκεντρώθηκαν στην πρωτεύουσα της Αλβανίας, Τίρανα, την Πέμπτη για να συζητήσουν την αναβάθμιση τους στην ΕΕ.
Ο Πρωθυπουργός της Π.Γ.Δ.Μ. Νικόλα Γκρουέφσκι πιέζεται από την ΕΕ να δράσει πιο γρήγορα: «Η Ευρωπαϊκή Ένωση θα μπορούσε, και πιστεύω ότι στο μέλλον μπορεί να είναι πιο εστιασμένη και μπορεί να βοηθήσει στην επίλυση για τα θέματα αυτά [ενταξιακές διαδικασίες], διότι η αναβολή δεν είναι λύση . Απλά δημιουργούν προβλήματα - αυτά είναι η δημιουργία νέων θεμάτων -  είναι η δημιουργία αβεβαιότητας - που είναι μια πραγματική ζημία τόσο για εμάς  … την ΠΓΔΜ … και για την περιοχή επίσης.»

Οι ηγέτες προέτρεψαν τις Βρυξέλλες να επενδύσουν στα κοινά έργα τους, και εξέφρασαν την ανησυχία τους για την κόπωση από τη διεύρυνση που αντιμετωπίζουν ορισμένες χώρες μέλη της ΕΕ. … ( δηλαδή μας την λένε και από επάνω … αν δεν το έχετε καταλάβει και αυτό )Ενώ η Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, εκπρόσωπος Τύπου του αρμόδιου Επιτρόπου για τη Διεύρυνση Γιοχάνες Χαν, έκανε γνωστές τις προθέσεις της ΕΕ (δηλαδή το ότι μας έχουν για τον π....) να αδιαφορήσει πλήρως για τα θέματα αυτά απαντώντας με στυλ «Ήξεις, αφήξεις ουκ εν πολέμω θνήξεις» στο αίτημα της EurΑctiv.gr για το … «εάν η Ευρωπαϊκή Επιτροπή προτίθεται να λάβει θέση επί του ζητήματος;;;»

Καμαρώστε την :  «Η ΕΕ προωθεί την πλήρη εξομάλυνση των σχέσεων στο πλαίσιο της ένταξης στην ΕΕ. Αυτό που κάνει η ΕΕ είναι να στηρίζει τα Δυτικά Βαλκάνια  να προχωρήσουν στην ευρωπαϊκή πορεία», τονίζει η Μάγια Κοτσίγιαντσιτς, κλείνοντας με «το …τόσο ενθαρρυντικό για την Ελλάδα» … 
«Στο πλαίσιο αυτό, η περιφερειακή συνεργασία και συμφιλίωση είναι υψίστης σημασίας. Ελπίζουμε ότι η περιφερειακή συνεργασία θα συνεχιστεί απρόσκοπτα. Υπενθυμίζουμε τη σημασία της περιφερειακής συνεργασίας και ενθαρρύνουμε τις αρχές να εντείνουν τις προσπάθειες για την επίτευξη αυτού του στόχου, μεταξύ άλλων και μέσω μέτρων οικοδόμησης εμπιστοσύνης και διαλόγου». 

Χμ, τα πιάσαμε τα λεφτά μας … Χμ, όποτε «μάστορες» μου καλό θα ήταν λοιπόν  … να προετοιμάζεστε και για τα νέα χαράτσια και τους νέους φόρους που πρόκειται να πέσουν και πάλι στις πλάτες των αμετανόητων γηγενών συμπατριωτών μας, ώστε να πληρωθούν τα επιδόματα που αύριο-μεθαύριο ... θα δικαιούνται από την Ελλάδα οι νέο-αφιχθέντες στην πατρίδα μας σλάβο-ευρωπαίοι.

Άντε καρδούλες μου … εσείς θα το αντέξετε και αυτό !!!!!!!!!!!

HEIL GAP ( or mind the GAP ).

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου