Powered By Blogger

20.6.15

Η Ελλάδα που πληγώνει την Ελλάδα …




From HEIL GAP ( or mind the GAP )
Χμ, μεταξύ του 1960 και του 2001 «π.Ε.» δηλαδή «προ Ευρώ» η ελληνική  συνολική παραγωγή αυξήθηκε κατά περίπου 600%, ενώ η γερμανική συνολική παραγωγή αυξήθηκε μόνο κατά 255%.
Έτσι, ένα έθνος που είχε επί 40 συνεχή χρόνια αύξησης της παραγωγής του … ξαφνικά με την εισαγωγή του ευρώ, πηγαίνει σε την σε μια πολλαπλή κρίση τραπεζικού συστήματος, λιτότητας και παραγωγικότητας …
Ευχαριστώ Ελλάδα, ευχαριστώ ευρώ !!!!!!!! 

Οι τραπεζίτες γνωρίζουν πώς να ασκήσουν πίεση, να δημιουργήσουν π.χ. μια ψεύτικη εξέγερση, τύπου « μένουμε Ευρώπη » και στη συνέχεια να την δημοσιοποιούν.
Χμ, « μένουμε Ευρώπη » … χα, χα, καλή μ@λ@κί@ μέχρι στην αυθεντικότητά του κλεμμένου από τον τίτλο της ομώνυμης τηλεοπτικής εκπομπής « μένουμε Ελλάδα ».


Οι άνθρωποι όμως πληρώνονται για να συμφωνήσουν τις μ@λ@κίες ιδίως όταν τους  κουνούν το δάχτυλο ακαδημαϊκοί του στυλ του κυρίου γι@ν@ρ@ και σια που οφείλουν τα πάντα σε ένα άρρωστο σύστημα που τους ανέδειξε στο βαθμό που θα τελειοποιήσουν τις προσωπικές τους ικανότητες ώστε να καθοδηγούν τους εσκεμμένα τυφλούς!
Στο μεταξύ, οι ακαδημαϊκοί μπορούν να συνεχίσουν να βασίζονται στην συντριπτική πλειοψηφία των άλλων ανθρώπων που είναι παρομοίως  ηλίθιοι με αυτούς, και στον ιδιόμορφο τρόπο βλακείας, αφού θα μπορούσαν να καταλάβουν εάν ήθελαν, αλλά, χμ, έχουν διδαχτεί να μην θέλουν να καταλάβουν!

Αρκετοί είχαν γνώση της αλήθειας … κάποιοι από εμάς είχαμε δει το έργο πριν ακόμη φανούν στον ορίζοντα οι ερπύστριες των μνημονίων … Τώρα το πώς κάποιοι παντογνώστες καθηγητές και ακαδημαϊκοί τόσο στην ΕΕ όσο και στην χώρα μας, δυσκολεύονται να δουν αυτό που σήμερα είναι ηλίου φαεινότερο,  χμ, "μάλλον αυτό θα υποδηλώνει την ενοχή τους " … 

Μερικοί άνθρωποι έχουν ειδικευτεί στο να ανέντιμοι / και βίαιοι, ενώ άλλοι άνθρωποι έχουν προσαρμοστεί τέλεια με την εσκεμμένη τους άγνοια. Η εθελοτυφλία βλέπετε ήταν πάντα μια χρήσιμη δεξιότητα για επιτυχημένες προσωπικές …


Η εξαθλίωση των Ελλήνων εργαζομένων είναι μόνο η πιο άγρια έκφραση του πολέμου της ΕΕ ενάντια στους ευρωπαίους εργαζομένους, ναι αλλά για να αποδείξουμε ότι το ευρώ δεν έχει προκαλέσει μόνο την ελληνική οικονομική κατάρρευση, αρκεί να ρίξουμε μια ματιά στον παραπάνω πίνακα … 

 
Κάποιος θα μπορούσε πιθανόν να γράψει για το τεράστιο αρνητικό παγκόσμιο οικονομικό σημείο καμπής του 2001 με την πλημμύρα ένα υπερτιμημένο νέου νομίσματος στις παγκόσμιες αγορές, με αποτέλεσμα τη σημαντική περαιτέρω διόγκωση των στοιχείων του ενεργητικού σε όλα τα άλλα νομίσματα …
Λαϊκά ας το πούμε λαϊκά  : Το ευρώ ήταν ένα όχημα για μια συμμορία εγκληματιών ώστε να υποδουλώσουν τις χώρες της Ευρώπης υπό την κυριαρχία και την απειλή του ευρώ.
Τι κάνουν οι τράπεζες; Συνεχίσουν να υποδουλώνουν τις χώρες και τους ανθρώπους με το χρέος. Στη συνέχεια, καθιστούν δύσκολη για τις χώρες και τους ανθρώπους την εξόφληση του χρέους, ακολούθως κατάσχουν τα περιουσιακά τους στοιχεία και συνεχίζουν να τους απειλούν, εκτός αν κάνουν αιματηρές οικονομίες, την λεγόμενη λιτότητα …


Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν απορρίπτει την λιτότητα, αλλά αναζητει τους πλέον ευνοϊκούς πολιτικούς όρους για να μπορεί να την εφαρμοστεί. Ο Τσίπρας και ο Βαρουφάκης υποστηρίζουν ότι αν τώρα η Ελλάδα θα έχει τη δυνατότητα να πραγματοποιήσει λιγότερη λιτότητας, τότε αργότερα θα είναι σε θέση να αποπληρώσει περισσότερα από τα χρέη της, με βάση μια υποτιθέμενη ανάκαμψη της οικονομίας.
Ο Τσίπρας επιδιώκει μόνο να καθορίσει τους καλύτερους όρους για την ελληνική ελίτ, και παραμένει προσηλωμένη στην εξασφάλιση μιας συμφωνίας με την ΕΕ.
 
Για το σκοπό αυτό, ο Τσίπρας έχει την στήριξη των βιώσιμων συμμαχιών στην χώρα επειδή μέσω των « ποταμίσιων» του Θεοδωράκη ο κύριος  Τσίπρας αναζητά μια αντιστάθμιση έναντι πιθανής εξέγερση στο κόμμα του, αν φτάσει σε μια συμφωνία με τους ωμούς όρους των θεσμικών οργάνων. 

Όταν ήρθε στην εξουσία στις αρχές του τρέχοντος έτους, η ελληνική κυβέρνηση με επικεφαλής τον πρωθυπουργό Αλέξη  Τσίπρα κατέστησε σαφές ότι υποστηρίζει τη συνολική ατζέντα λιτότητας των ευρωπαϊκών τραπεζών και την «τρόικα» της ΕΕ, της Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου. 
Η κυβέρνηση απλά ζήτησε κάποιες ελάχιστες παραχωρήσεις για να δικαιολογήσει δισεκατομμύρια ευρώ σε κοινωνικές περικοπές.

Η Wall Street Journal ανέφερε ότι ο ΣΥΡΙΖΑ έχει ήδη προσφερθεί να εφαρμοστούν πάνω από δύο χρόνια μέτρα λιτότητας της τάξης των € 2.500.000.000.  
Η Ευρωπαϊκή Ένωση επιμένει σε εξοικονόμηση δημοσίων δαπανών € 3.000.000.000 κατά το τρέχον έτος και μόνο, συμπεριλαμβανομένων άγριων περικοπών  των συντάξεων.

Η τελευταία πρόταση του ΣΥΡΙΖΑ, που παρουσίασε στη συνεδρίαση της Πέμπτης, αφορούσε την εισαγωγή ενός «φρένου ελλείμματος». Με αυτή την πρόταση θα μειώνονται αυτόματα οι δαπάνες σε όλους τους τομείς, αν ο προϋπολογισμός της ελληνικής κυβέρνησης «πάει σε έλλειμμα». Αυτό ωμά απορρίφθηκε από αξιωματούχους της ευρωζώνης, ωστόσο η γάτα επικεφαλής του ΔΝΤ Κριστίν Λαγκάρντ δήλωσε ότι υπήρξε μια επείγουσα ανάγκη για διάλογο «με τους ενήλικες στο δωμάτιο.»

Αυτός είναι λοιπόν ο ΣΥΡΙΖΑ που θα μπορούσε να διασφαλίσει το βιοτικό επίπεδο των Ελλήνων εργαζομένων μέσω ενός «έντιμου συμβιβασμού» με την οικονομική ολιγαρχία.

Μα τόσο έντιμος συμβιβασμός … Χα, χα, χα !!!!!!!!!!


Οι εκπρόσωποι των δισεκατομμυριούχων τοκογλύφων του κόσμου ζητούν όλο και πιο βάναυσες περικοπές, προκειμένου να διασφαλιστεί ότι το συνολικό γιγαντιαίο κόστος χρέους παγκόσμιως μετά την χρηματοπιστωτική κατάρρευση του 2008 θα πληρώνεται από τους ευρωπαίους εργαζομένους για τις επόμενες δεκαετίες …

Χμ, « μένουμε Ευρώπη ;;;; » … όχι ρε μ@λ εμεις μένουμε μόνο Ελλάδα … 

Ρίξτε μια ματιά στο χρέος των υπολοίπων νοτίων ευρωπαϊκών εθνών και μετά τρίψτε την εικόνα στα μούτρα του "γαμπρού του Μμοσκοβισί" ή όπως αλλιώς τον λένε αυτόν τον παππού τον γαμπρουλιά !



Στο τελευταίο άρθρο στο blog του, ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης συνόψισε: Κάποιοι από τους δείκτες της κοινωνικής καταστροφής στην Ελλάδα ... από το 2010, "Οι μισθοί μειώθηκαν κατά 37 τοις εκατό, οι συντάξεις μειώθηκαν έως και κατά 48 τοις εκατό, η απασχόληση μειώθηκε κατά 30 τοις εκατό," και "Οι καταναλωτικές δαπάνες περιορίστηκε κατά 33 τοις εκατό," έγραψε. "Περίπου 1.000.000 οικογένειες επιβιώνουν σήμερα σχετικά με την πενιχρή σύνταξη του παππού ή της γιαγιάς, καθώς τα υπόλοιπα μέλη της οικογένειας είναι άνεργοι σε μια χώρα όπου μόνο το 9% των ανέργων λαμβάνουν τα επιδόματα ανεργίας. Μειώνοντας και αυτή τη μοναχική πηγή εισοδήματος, ισοδυναμεί με το να «βγάζουμε την οικογένεια στο δρόμο".



Ο Τσίπρας που εκλέχτηκε με διακηρυγμένο στόχο την κατάργηση των Μνημονίων. ήταν αυτός που με ελαφρά τη καρδία πρόδωσε τους ψηφοφόρους του ως οδαλίσκη αποδεχόμενη τις πολιτικές λιτότητας του χαρεμιού της και υπογράφοντας με τους Σουλτάνους της ΕΕ την κατάπτυστη συμφωνία της 20ης Φεβρουαρίου …

Βέβαια αυτά μαθευτήκαν … η αντίδραση άρχισε ιδίως από τους «βρετανούς» του σύριζα … άρθρο του κυρίου Στάθη Κουβελάκη το έχουμε εδώ :

Η συνέχεια  «της εξέγερσης στον ΣΥΡΙΖΑ» ...η στρατηγική της ηγεσίας του ΣΥΡΙΖΑ έχει αποτύχει παταγωδώς !
http://attikanea.blogspot.com/2015/02/blog-post_983.html


Και για να μην πολυλογούμε, χμ, εφόσον η αντίδραση έγινε γνωστή παγκοσμίως    ο  Τσίπρας φοβήθηκε ότι η πλήρης συνθηκολόγηση τώρα θα μπορούσε να δημιουργήσει μαζική κοινωνική αναταραχή, την οποία δεν θα ήταν σε θέση να ελέγχει η κυβέρνησή του.  
Ξέρει επίσης ότι υπάρχουν σημαντικά και ισχυρά τμήματα της δεξιάς  στην Ελλάδα τα οποία δεν είναι διατεθειμένα να δεχτούν μια αποχώρηση από τη ζώνη του ευρώ, πόσο μάλλον μια ακύρωση των πληρωμών του χρέους, η μια επιβολή των ελέγχων συναλλάγματος και άλλα μέτρα που εμείς τα έχουμε προτείνει έστω και εάν δεν είναι συνάδουν τελείως με την ευρωπαϊκή νομοθεσία. 

Ολόκληρος κόσμος βλέπει αυτό που έρχεται μετά από την απόφαση της ΕΚΤ να μην δέχεται τα ομόλογα της Ελλάδας. Χμ, και είναι αρκετά πιθανό. 
http://attikanea.blogspot.co.uk/2015/02/blog-post_243.html

Συνειδητοποιεί λοιπόν ο κύριος Τσίπρας ότι είτε με την αποδοχή των υπαγορεύσεων της ΕΕ είτε με μια παύση των πληρωμών δόσεων του χρέους … χμ, θα ενταθεί η κοινωνική και πολιτική κρίση πυροδοτώντας έναν εμφύλιο πόλεμο στην Ελλάδα. ( πράγμα λογικό χμ, ποιος θα υπερασπιστεί σήμερα τον πασοκο δημόσιο υπάλληλο ή τον κάθε ένα που συνεχίζει να ωφελείται από την κατάσταση).

Επιπλέον, τμήματα της άρχουσας ελίτ που φοβούνται την έξοδο από την ευρω-στρούγκα θα  προβάρουν τις κοινωνικές τους διαμαρτυρίες στην Ελλάδα - όπως είδαμε και παραπάνω – αλλά και σε όλη την Ευρώπη, εάν η Ελλάδα οδηγηθεί έξω από το ευρώ.


Διαδηλώσεις και απεργίες ετοιμάζονται  ήδη στην Ελλάδα ενώ οι ψευδοαναρχικοί έχουν λάβει το «χαρτζιλίκι» τους ώστε να μην ενοχλήσουν τους «μένουμε Ευρώπη» διαμαρτυρόμενους στην πλατεία ελληνοποιημένους αλβανούς πατεράδες τους που χέρι-χέρι πλέον με τον Γεωργιάδη τους χαζούς έλληνες τη Βούλτεψη ή όλους τους ρουφιάνους που μειώνοντας τους μισθούς των εργαζομένων τους - ελέω τρόικας - τα «κονόμησαν χοντρά» αυτά τα χρόνια και τώρα διαδηλώνουν : «μένουμε Ευρώπη ρε κοροιδα ».


Έτσι, ο Τσίπρας επιδιώκει ένα συμβιβασμό που θα του δώσει μια διέξοδο.
Η πολιτική του ΣΥΡΙΖΑ, αντανακλώντας τη βάση της τους στόχους, τμήματων της ελληνικής αστικής τάξης και των εύπορων μεσαίων τάξεων, το πολύ, να τροποποιήσει το πρόγραμμα λιτότητας.
Το πιεστικό πολιτικό ζήτημα που αντιμετωπίζει η Ελλάδα είναι δεν είναι να βρούμε την καλύτερη πολιτική λιτότητας, αλλά να προωθήσουμε ένα ανεξάρτητο πρόγραμμα που είναι σε θέση να υπερνικήσει την άνευ προηγουμένου οπισθοδρόμηση που μας έχει επιβληθεί για να επιβιώνει πάντα η ελίτ.


Εντός Ελλάδα, αυτό πρέπει να περιλαμβάνει:
Την μονομερή αποκήρυξη όλων των χρεών του ελληνικού Δημοσίου: τεράστιο και μη βιώσιμο δημόσιο χρέος στην Ελλάδα είναι αντίθετο προς τα πιο θεμελιώδη κοινωνικά δικαιώματα των κατοίκων αυτής της πατρίδας.
Αρκετά με τον εκβιασμό που δεχθήκαμε από την τρόικα .
Την τιμωρία των ενόχων δεν νοείται να κυκλοφορεί ελεύθερος ο GAP « όταν κατέστρεψε την Ελλάδα» όπως σωστά «του την είπε» προχθές ο κύριος δήμαρχος Βόλου ή εκείνο το άλλο μνημονικό απολειφάδι ο love-ρδος να απειλεί το κοινοβούλιο με εκτελέσεις και γουδί

Η επιβολή ελέγχων στην κίνηση κεφαλαίων: οι έλληνες καπιταλιστές και οι μεγάλες διεθνείς εταιρειών που δραστηριοποιούνται στην Ελλάδα έχουν ήδη τραβήξει τα κεφάλαια τους από την Ελλάδα.
Ποιος νομίζετε ότι τα τράβηξε όλα αυτά τα δισεκατομμύρια;;;
Μήπως  οι γριούλες που έχουν τρεις χιλιάδες ευρώ και οι άνεργοι που βάζουν 50 ευρώ στην τραπεζα για να έχουν κάρτα τραπέζης ;;;;


Θα πρέπει να επιδιώξουμε όλοι μας να προστατεύσουμε τον πλούτο και τα προνόμιά μας έναντι των πρωτοβουλιών που ευνοούν την επιτάχυνση της φυγής κεφαλαίων.  
Αυτό το κεφάλαιο, που αποτελείται από τον πλούτο που δημιουργήθηκε από την εργασία των εργαζομένων, πρέπει να διατηρηθεί με τη βία στην Ελλάδα και να χρησιμοποιηθεί για τη διασφάλιση των βασικών κοινωνικών δικαιωμάτων του αυτόχθονα ελληνικού πληθυσμού στην απασχόληση και τις κοινωνικές υπηρεσίες.

Μπορούν να επιβληθούν εν λόγω έλεγχοι, όμως, μόνο αν οι τράπεζες ελέγχονται από εμάς …
Η εθνικοποίηση των τραπεζών και των μεγάλων βιομηχανιών: η δομή της οικονομίας πρέπει να εξαρτάται από τις κοινωνικές ανάγκες του ελληνικού πληθυσμού. Έλεγχος της παραγωγής και εύρεση των αναγκαίων πόρων ώστε να πιάσουν και πάλι δουλεία οι λόγω των  επιθέσεων της ΕΕ παρκαρισμένοι εδώ και χρόνια άνεργοι συμπατριώτες μας.

Δεν αρκούν όμως αυτά : «Το πέρασμα των τραπεζών υπό δημόσια ιδιοκτησία και κοινωνικό έλεγχο ΔΕΝ ΕΊΝΑΙ ΑΡΚΕΤΟ » πρέπει να παύσει η έκδοση του χρήματος από τους ιδιώτες … διαφορετικά θα συνεχίσουμε να κολυμπάμε στα ιδια σκ@τ@
HEIL GAP ( or mind the GAP )

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου