5.6.15

Ο υπουργός Οικονομίας κ Σταθάκης: «Είχαμε χρήματα για να πληρώσουμε το ΔΝΤ, αλλά επιλέξαμε να μην το πράξουμε»

From HEIL GAP ( or mind the GAP )

Ο υπουργός Οικονομίας, Υποδομών, Ναυτιλίας και Τουρισμού, κ. Γιώργος Σταθάκης   δήλωσε την Παρασκευή ότι η Ελλάδα είχε πράγματι χρήματα για να πληρώσει το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, αλλά επέλεξε να μην το πράξει.
Μιλώντας στο BBC Radio 4 ,ο κ. Σταθάκης είπε ότι η Ελλάδα είχε τα χρήματα για να πληρώσει το ΔΝΤ στις 5 Ιουνίου, αλλά αποφάσισε να μην το πράξει και να αποδεχτεί την προσφορά του ΔΝΤ να «πακετάρει» τις τέσσερις πληρωμές Ιούνιου και να πληρώσει 1.600 εκατομμύρια  € στην 30η Ιουνίου.

Ο κ.Σταθάκης τόνισε ότι ενώ η ελληνική κυβέρνηση θέλει να έρθει σε συμφωνία με τους πιστωτές, το συντομότερο δυνατό, δεν μπορεί να δεχθεί τις πρόσφατες προτάσεις των πιστωτών.: «Η Ελλάδα δεν πρόκειται να αποδεχθεί τις προτάσεις δημοσιονομικής προσαρμογής για το 2015-2016.»ενω περιέγραψε τις Ιδρύματα προτάσεις ως «πολύ υψηλές απαιτήσεις» που περιέχουν «πολύ σκληρά» μέτρα λιτότητας: «Η Ελλάδα θα κάνει ό, τι μπορεί για να μείνει στο ευρώ και να αλλάξει τους όρους της συμφωνίας του χρέους», δήλωσε ο  κ. Σταθάκης.

Χμ, η απόφαση της Ελλάδας να συνδυάσει τις τέσσερις πληρωμές προς το ΔΝΤ εξετάζεται από πολλά διεθνή μέσα ενημέρωσης ως ένα πρώτο βήμα για Grexit.


ΟΠΟΥ :
Grexit είναι μία καινούρια λέξη που ήρθε από το εξωτερικό, η οποία δημιουργήθηκε από τις λέξεις Greece και exit.
Με τη σύνθετη λέξη grexit, αναφερόμαστε στην έξοδο της Ελλάδας από την Ευρωζώνη όπως είναι εύκολο να αντιληφθούμε.
Οπότε στην ουσία με αυτή τη φράση αναφερόμαστε και σε πιθανή πτώχευση - χρεοκοπία - εξαθλίωση της χώρας μας ή μπορεί αντιθέτως και σε πιθανή ανάκαμψη, "απεξάρτηση από τρίτους" και απαλλαγή από τη μιζέρια.


Αυτό είναι σίγουρα μία μεγάλη αλλαγή με απρόβλεπτες συνέπειες (ή αρνητικές ή θετικές όπως προαναφέραμε ή ακόμα και μία "μίξη" αυτών). 
http://ti-einai.gr/grexit/

Ωστόσο, κανείς δεν θα πρέπει να αποκλείει οτι η επιλογή αυτη ήταν μια στρατηγική κίνηση από την ελληνική κυβέρνηση να ασκήσει πίεση στην δανειστές της. 
Επιπλέον, αφότου ο Jean-Claude Juncker μοίρασε στον πρωθυπουργο Αλέξη Τσίπρα το 5-σελίδο σχέδιο με τις απαιτήσεις λιτότητας των πιστωτών που μπορεί να περιγραφεί ως … μόνο ως  …"παράλογο" χμ, πολλοί αξιωματούχοι του ΣΥΡΙΖΑ είχαν ζητήσει να μην πληρώσει η κυβέρνηση την δοση της 5ης Ιούνιου .

Έτσι σκέπτονται όμως όσοι δεν έχουν κεφαλλονίτικο μυαλό ( το οποίο όπως έχω αντιληφτεί με τον καιρό … περιστρέφεται με φορά αντιστρόφως ανάλογη του γυροσκοπίου ).Ο κεφαλλονίτης σκέπτεται : Χμ, μήπως τελικά ο πρόσθετος χρόνος που δίνεται οφείλεται στο ότι η τρόικα πιθανά να ξέρει ότι εάν μπορεί να πιέσει για άλλες λίγες εβδομάδες, τότε ο κ. Τσιπρας  δεν θα έχει καμία άλλη επιλογή από να υποχωρήσει στις … επίπονες παραχωρήσεις που του ζητούν τα κοράκια των Βρυξελών ;;;; … δεδομένου ότι ο λαός μας είναι μ@λ@κ@ς και δεν πρόκειται να κατεβεί να τα κάνει όλα λίμπα …  το μπαλάκι θα πέσει στον κ.Τσίπρα που θα ωθήσει τους βουλευτάς  … προς την υπογραφή της συμφωνίας … εθνικής προδοσίας!

ΔΗΛΑΔΗ:
Εξοικονόμηση € 800 εκατομμύρια από τον ελληνικό προϋπολογισμό, μέσω της κατάργησης του ΕΚΑΣ ... ιδιωτικοποίηση της ΑΔΜΗΕ, (Ο Ανεξάρτητος Διαχειριστής Μεταφοράς Ηλεκτρικής Ενέργειας (ΑΔΜΗΕ) Α.Ε. συστάθηκε σύμφωνα με το Ν. 4001/2011 και σε συμμόρφωση με την Οδηγία 2009/72/ΕΚ της Ευρωπαϊκής Ένωσης )  να περασουν στα χερια των απογονων των ναζι τα ελληνικά λιμάνια και η ΤΡΑΙΝΟΣΕ… χμ, χαρίζοντας επισης στους ιδιώτες  το κύριο δίκτυο μεταφορών της χώρας, τα βασικά  λιμάνια – αεροδρόμια  μέχρι και την εθνική αμυντική βιομηχανία... και τον κ$%^&* της κορης και του γιου σας ....

Αφού τα γνωρίζετε ... τότε αντιδράστε ρε αποθαμένοι … ή εάν δεν … τότε ξαναδιαβάστε το «Flashback στον Τσαουσέσκου»  heilgap.blogspot.co.uk/2015/05/flashback.html

Ξεπουλάμε να σου και ο  παλιατζής … όπως παίζει στην κορνέτα του ο φίλος μου ο αγράμματος ….( άσχετο που ηχογραφήθηκε για τον Αντουάν ... ξέρετε τώρα ) Αλλά να και κάτι εξίσου σημαντικό … για όσες/όσους  μπορούν να το αντιληφτούν φυσικά:
Ας μην φανταστούμε ότι εάν στο τέλος Ιουνίου η χωρά μας δεν πληρώσει  το ΔΝΤ, τότε … αυτομάτως χρεοκόπησε !!

Όχι … αυτά τα πράγματα λειτουργούν διαφορετικά από το ότι οι συνήθεις πρακτικές που εφαρμόζονται προς τον απλό καταναλωτή που δεν πλήρωσε π.χ. τον λογαριασμό της WIND  και το απόγευμα του βάζουν φραγή στις τηλεφωνικές  κλήσεις … 

Όχι τότε θα υπάρξουν διαπραγματεύσεις …
Τόσο με ευρωπαίους 'οσο και με αμερικανούς! 


Μια χρεοκοπία μιας ανεπτυγμένης χώρας δεν είναι και τόσο απλή υπόθεση … και πρωτίστως δεν συμφέρει ούτε τους τραπεζίτες που και πάλι κρατούν στα χέρια τους ελληνικά ομόλογα.
( εννοείται για κερδοσκοπικούς λόγους, λόγω των υψηλών αποδόσεων των και όχι γιατί μας συμπάθησαν ) ..... Οι τραπεζίτες αυτοί όμως απέκτησαν αυτά τα ελληνικά ομόλογα με δανεικά κεφάλαια που έλαβαν από κάποιες άλλες τράπεζες … και εάν λόγω της χρεοκοπίας της χώρας μας δεν μπορέσουν να πραγματοποιήσουν τις πληρωμές … τότε θα γίνουν τεχνικά αφερέγγυες... τοσο αυτες οσο ... και εκεινες που τους δανεισαν.

Χμ, τέλος πάντων όποιος επιθυμεί διαβάζει το γιατί εδώ:http://wikipedia.qwika.com/en2el/Fractional-reserve_banking

Έτσι ….  ύστερα από μια ομοβροντία καταρρεύσεων μικρών τραπεζών … ολόκληρο το ευρωπαϊκό τραπεζικό σύστημα γίνεται αφερέγγυο … και με δεδομένο ότι αυτές οι ευρωπαϊκές τράπεζες έχουν δανειστεί από την απέναντι πλευρά του ατλαντικού και δεν θα είναι σε θέση να κάνουν τις πληρωμές στις αμερικανικές τράπεζες (επειδή όπως είπαμε οι ευρωπαϊκές τράπεζες θα έχουν γίνει αφερέγγυες )…

Χμ, θα δούμε την συνέχεια … επί της οθόνης!!!!


Ξέχωρα όμως από αυτά που έγραψα παραπάνω υπάρχει και ένα άρθρο του David Stockman σε μετάφραση Μιχαήλ Στυλιανού που ανάμεσα στα αλλά γράφει ότι:  «Ο Στόκμαν αναφέρει ότι η κεντρική τράπεζα της Γερμανίας έχει 85 δις. σε χρεόγραφα  ελληνικών τραπεζών που είναι απελπιστικά αφερέγγυες και ότι οι εγγυήσεις που έχουν κατατεθεί για τα 87 δισεκατομμύρια του ELA είναι σε ομόλογα του ελληνικού κράτους που είναι εξόφθαλμα χρεοκοπημένο …. » δείτε το εδώ στον φίλο μου 1greek που έχει ανοίξει νέο blog : http://greek1.blogspot.com/2015/05/blog-post_294.html  
HEIL GAP ( or mind the GAP )


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου