Powered By Blogger

3.6.15

Τελικά μια Grexit θα ήταν «καλή» ή «κακή» για το ευρώ;





From HEIL GAP (or mind the GAP)

Η ισοτιμία EURO στα 1,1165 δολάρια ... Το ευρώ ισχυροποιείται … προφανώς θα «έδεσε» το αριστερό (αυτή τη φορά) ξεπούλημα της χώρας.
Δείτε εδώ :

 

Και εδώ δείτε την κατηφόρα που είχε πάρει το ευρώ (σε σχέση με το δολάριο) το τελευταίο δεκαήμερο λόγω του πανικού επικράτησε με την πιθανότητα  ενός Grexit :
 

Όλα τα στοιχήματα είναι ανοικτά.
Ως φαίνεται όμως η νέα ελληνική κυβέρνηση έχει σπάσει.
Με άλλα λόγια, εμείς οι Έλληνες θα πρέπει τις προσεχείς ημέρες και εβδομάδες ... να είμαστε προετοιμασμένοι να δούμε και τις υπόλοιπες προεκλογικές υποσχέσεις του ΣΥΡΙΖΑ να γίνονται αέρας κοπανιστός! 




Τι θα σημαίνει αυτό για το σχήμα της κυβέρνησης μένει να δούμε, αλλά ένα πράγμα είναι σίγουρο, κάποιος συγκεκριμένος πολιτικός ανασχηματισμός ή κάποια αναταραχή είναι στα σχέδια …
 

Η μικροπολιτική για το μέλλον της Ελλάδας εντάθηκε αφ ότου ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας είπε ότι η κυβέρνησή του υπέβαλε μια νέα πρόταση που στοχεύει να σπάσει το αδιέξοδο … ο κυριος Τσίπρας βρίσκεται πλέον σε αναμονή για να δώσει το χέρι με τους ευρωπαίους ηγέτες:
 

«Μετά τις τελευταίες εξελίξεις χθες το βράδυ, η κυβέρνηση δεν περιμένει τους δανειστές να της καταθέσουν ένα σχέδιο. Θέσαμε στους θεσμούς χθες το βράδυ το ολοκληρωμένο σχέδιο εξόδου από την κρίση.» δήλωσε ο κ.Τσίπρας στους δημοσιογράφους την Τρίτη. «Η Ελλάδα είναι αυτή που υποστηρίζει το σχέδιο» ...
 

Και όσοι καταλαβαίνουν από Τσίπρα:
Ο Τσίπρας λέει ότι οι Έλληνες γνωρίζουν ότι η ΕΠΟΜΕΝΗ ημέρα θα είναι δύσκολη για Ελλάδα!
Ο Τσίπρας λέει ότι η
Ελλάδα είναι διατεθειμένη να κάνει σκληρούς συμβιβασμούς
 

Ο Πρωθυπουργός πιθανότατα ομιλεί μεταφορικά για «επόμενη ημέρα», αλλά νωρίτερα σήμερα το πρωί αρκετές είναι οι φήμες από Die Welt - το ίδιο Die Welt που  χθες το βράδυ ανέφερε ότι η Ελλάδα μπορεί να είναι έτοιμη  να διασχίσει τις "κόκκινες γραμμές" της - λέγοντας ότι ένας αξιωματούχος της ΕΕ ανέφερε η τρόικα έχει φτάσει πλέον σε συμφωνία … 
Η WSJ υποστηρίζει κάτι παρόμοιο και η κατώτατη γραμμή φαίνεται να είναι ότι, η τρόικα θα γράψει τώρα τη συμφωνία για την Ελλάδα και ο Τσίπρας μπορεί είτε να την υπογράψει ή όχι. Προφανώς, το ΔΝΤ έχει πάρει πίσω τα αιτήματά του για απομειώσεις εις βάρος των πιστωτών της ΕΕ (μια άλλη απώλεια για την Αθήνα), αλλά παραμένει δύσπιστο για το σύνολο του επιχειρήματος ...
 

Οι πιστωτές ζητούν … Η Ελλάδα είναι πρόθυμη, αλλά να ξέρετε, η Ροζαλί ψευδοαριστερά … είχε κάποιες κόκκινες γραμμές …
 

Η πρόταση των πιστωτών για μια συμφωνία αναμένεται να δοθεί στην ελληνική  κυβέρνηση σύντομα. Ο Έλληνας Πρωθυπουργός κύριος Αλέξης Τσίπρας αναμένεται να αντιμετωπίσει πολιτική έκρηξη στα αιτήματα για σκληρές μεταρρυθμίσεις του συνταξιοδοτικού συστήματος στην Ελλάδα, την εργατική νομοθεσία και σε άλλους τομείς, καθώς και η επιμονή των πιστωτών για επώδυνα δημοσιονομικά μέτρα ώστε  να διασφαλίσει ότι η Ελλάδα θα έχει ένα δημοσιονομικό πλεόνασμα προ των τόκων.
 

Οι πιστωτές παραδέχονται ότι ο κ Τσίπρας θα μπορούσε να αντιμετωπίσει τεράστιες πολιτικές δυσκολίες, εάν και όταν, ζητήσει την ψήφο της αριστεράς του ΣΥΡΙΖΑ …
 

Βέβαια οι πιστωτές φαίνονται διχασμένοι ως προς το τι ζητούν από την Ελλάδα … τα δε αιτήματα τους σύμφωνα με ελληνικά ΜΜΕ είναι :
Ενώ η ευρωπαϊκή  Επιτροπή επιθυμεί μέτρα λιτότητας αξίας 4 – 5.000.000.000 ευρώ για το δεύτερο εξάμηνο του 2015 και του 2016, το Διεθνές Νομισματικό Ταμείο τα θέτει σε 7 δισεκατομμύρια € για το 2016.
 

Συνολικά  το πακέτο λιτότητας της «πρώτης και τελευταίας φοράς ψευδοαριστεράς » θα πρέπει να περιλαμβάνει, μεταξύ άλλων περικοπές 2.700.000.000 € στις συντάξεις.
Αν και δεν είναι σαφές αν εντολή είναι του ΔΝΤ ή της ΕΕ ή και των δύο : "οι συντάξεις δεν πρέπει να είναι μεγαλύτερες του 53% του μισθού, λόγω της οικονομικής κατάστασης των ταμείων κοινωνικής ασφάλισης."
Φυσικά, με το PSI Μάρτη 2012, τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης στην Ελλάδα υπέστη τεράστιες απώλειες … Σύμφωνα με έκθεση του 2012 της Τράπεζας της Ελλάδας, τα ταμεία κοινωνικής ασφάλισης κρατούσαν στα χέρια τους ελληνικά ομόλογα με ονομαστική αξία18.700 εκατομμύρια ευρώ. Το PSI τους έδωσε μια νέα εμφάνιση με ένα ωραίο κούρεμα της τάξης του 53,5%.
Μαντέψτε,  πόσα δισεκατομμύρια ευρώ τους έχουν απομείνει … αλλά να που ο Βενιζέλος είναι και πάλι στην βουλή …
Να τον χαίρεστε ρε !!!!!!!!!!! 


Εξάλλου τι ανάγκη μπορεί να έχετε εσείς ;;;; οι καλοπερασάκηδες δεν παίρνουν ποτέ οι ίδιοι τα όπλα :
http://esxatianasxesi.blogspot.gr/2015/06/blog-post_2.html
Τρίτη, 2 Ιουνίου 2015 … Αναρτήθηκε από Διηνέκης
 

Μ@λάκ@ νεοραγιά, δεν θα ισιώσης ποτέ – «Κυκλοφοριακό κομφούζιο στη Μύκονο λόγω κοσμοπλημμύρας!»
 

Ένα άλλο αγκάθι στις διαπραγματεύσεις είναι ο ΦΠΑ .
Οι πιστωτές φέρεται να θέλουν αύξηση του Φόρου Προστιθέμενης Αξίας στους λογαριασμούς κοινής ωφελείας, ηλεκτρικό ρεύμα και νερό να χρεώνονται με το 23% του ΦΠΑ από το 13% σήμερα.
 

Τελικά το βλέπω να δηλώνουμε λαθρομετανάστες για  να δικαιούμαστε και εμείς δωρεάν τιμολόγια από "την πρώτη και τελευταία φορά" …
 

Χμ, σύμφωνα με κάποιους η Τα-CIA εθεάθη να τρώει ψαράκια σε κοντινό νησάκι.
Τι έγινε βρε η Τα-CIA ;;;  
Σε ψάχνουν οι (η)λιαζόμενοι … που είσαι να βάλεις σε τάξη την είσοδο !
 

Εν τω μεταξύ, ο ΣΥΡΙΖΑ έχει διασπαστεί … με την αριστερή πλατφόρμα του να απαιτεί  την επιστροφή στη δραχμή και μια προεπιλογή στο ΔΝΤ.
 

Ο Τσίπρας δεν είναι πρόθυμος να ακολουθήσει αυτή την οδό και να διακινδυνεύσει μια οικονομική κατάρρευση που πιθανόν θα τον οδηγήσει στο να χάσει την εξουσία. 
 

Το πιο πιθανό σενάριο, είναι να έχουμε συμβιβασμούς στις κυβερνητικές « κόκκινες γραμμές » ( η μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος είναι το πιο κρίσιμο) και να κινδυνεύει ανασχηματισμό της κυβέρνησης στο δρόμο για ένα τρίτο πρόγραμμα, εκτονώνοντας έτσι την έξοδο εκ του ευρώ με αντάλλαγμα τη διατήρηση της Ελλάδας  στο ίδιο σπιράλ θανάτου, λύση που "αφαιρεί το δικαίωμα των ελλήνων να επιλέγουν τον τρόπο που θέλουν να διέπονται - ένα τραγικό παράλογο αποτέλεσμα για όποιους κατοικούν στην γενέτειρα της δημοκρατίας.
 

Θα μου πείτε μα ποιοι κατοικούν ;;;; ποιο πολλοί είναι οι λαθρομετανάστες και οι βορειοηπειρώτες(sic) από ότι οι έλληνες! 

Σίγουρα, φαίνεται σαν αυτό ακριβώς το σενάριο να είναι ότι θα ξεδιπλωθεί κατά τις προσεχείς εβδομάδες, καθώς ο Τσίπρας έχει τώρα αναφέρει πλέον «καθαρά» ότι είναι πρόθυμος να συμβιβαστεί σε μια μεταρρύθμιση του συνταξιοδοτικού συστήματος. 



Το Reuters έχει περισσότερα :  Ο Έλληνας Πρωθυπουργός ο Αλέξης Τσίπρας είναι έτοιμος  να συζητήσει τις μεταρρυθμίσεις των συνταξιοδοτικών συστημάτων στις διαπραγματεύσεις με τους διεθνείς πιστωτές για τη συμφωνία «μετρητά-για-μεταρρυθμίσεις», δημοσίευσε τη Δευτέρα η γερμανική εφημερίδα Die Welt.
Τα Εργασιακά και οι συνταξιοδοτικές μεταρρυθμίσεις πιστεύεται ότι θα είναι μεταξύ των σημείων μεγάλης τριβής με την Αθήνα.
Η Die Welt λέει οτι ο πρωθυπουργός είχε επισημάνει ότι ήταν έτοιμος να συζητήσει περικοπές των συντάξεων και αύξηση της ηλικίας συνταξιοδότησης.
 

Και με αυτό το … κατόρθωμα τους, οι ψευδοαριστεροί φίλοι των λαθρομεταναστών θα καταξιωθούν στα μάτια της τρόικα.  Οι Έλληνες θα παραμείνουμε δουλοπάροικοι του χρέους, η δε Γερμανία θα στείλει ένα ισχυρό μήνυμα στις υπόλοιπες χώρες της περιφέρειας της ΕΕ ... και το ΔΝΤ ... καλά, αυτό είναι ακόμα στον αέρα, επειδή η Κριστίν Λαγκάρντ είχε καταστήσει απολύτως σαφές ότι το Ταμείο δεν επιθυμεί να συμμετάσχουν περαιτέρω στη διαιώνιση αυτού του συστήματος Ponzi, εκτός αν οι οφειλέτες Ελλάδα στην ΕΕ να συμφωνήσουν σε «κούρεμα» των ελληνικών ομολόγων τους.

Και επειδή η Largarde και ο Draghi συναντήθηκαν με την Μέρκελ και τον Ολάντ στο Βερολίνο, ίσως λάβει τέλος αυτή η παρωδία περί «κουρέματος» του ελληνικού χρέους …. 
Εδώ είναι ένα διάγραμμα ροής ... του τι θα επακολουθήσει:
 

 
Η συνταγή …
Μην ακούσω να λέει κανείς ότι η συνταγή λιτότητας που επιβάλλεται  στην Ελλάδα είναι λάθος;
Όχι δα η συνταγή είναι απόλυτα σωστή … μόνο που οι πιστωτές που επιμένουν σε αυτή … στη συνέχεια να αναρωτιούνται γιατί το φαγητό γίνεται δηλητήριο μόλις βγαίνει από το φούρνο, των Βρυξελλών.
 

Στη διάρκεια του Σαββατοκύριακου είχαμε προειδοποιήσεις από την ΕΚΤ ότι υπάρχει μια «εύθραυστη ισορροπία» στις παγκόσμιες αγορές με τους υποκείμενους κινδύνους μπλα , μπλα Πρόκειται για μια επανάληψη των πολλών άλλων προειδοποιήσεων ρευστότητας που έχουμε λάβει  …  και όλα αυτά την ώρα που  η πιθανή έξοδο της Ελλάδας έχει γίνει μέρος του ενός κρύου αστείου, με αντικρουόμενες αναφορές …
Εν τω μεταξύ, οι τραπεζικές καταθέσεις στην Ελλάδα συνεχίζουν να φεύγουν έξω από την χώρα … και να εδώ ενα διάγραμμα που απεικονίζει τις απώλειες των καταθέσεων μας την τελευταία 5-ετια … και  που αν μη τι άλλο δείχνει με τον καλλίτερο τρόπο την καταστροφή που επέφεραν οι «λαμπροί» πολιτικοί μας στην ελληνική οικονομία … λυπάμαι πολύ τους έλληνες που δεν έχουν κουκούτσι μυαλό, καθώς  φρόντισαν να ξαναβάλουν τέτοια κουμάσια στην ελληνική βουλή … τίποτε άλλο !




ΑΠΟΡΩ: 
Ένας επιχειρηματίας  μπορεί να δηλώσει πτώχευση και να πάει στην ευχή του Θεού  - γιατί να μην μπορεί να δηλώσει πτώχευση και η ελληνική κυβέρνηση;
Εγώ  δεν έχω απολύτως καμία ηθική ευθύνη να πληρώσω ούτε μισό ευρώ γιατί κάποιες Ευρωπαϊκές κυβερνήσεις ήταν τόσο ανόητες ώστε να δανείσουν τον ΓΑΠ και τον Καρατζαφερη και αργότερα τον σαμαρά με εκατοντάδες δισεκατομμύρια ευρώ με απώτερο σκοπό να ξαλαφρώσουν τα βάρη από τις γαλλικές και γερμανικές τράπεζες … και να πέσουν στην καμπούρα του Έλληνα …


Οι Έλληνες δεν πήραμε τίποτα και δεν χρωστάμε τίποτα σε κανέναν.

HEIL GAP (or mind the GAP)

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου