26.6.15

ΜΗΠΩΣ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΤΙΠΟΤΑ ΝΑ ΧΑΣΟΥΝ ΑΠΟ ΜΙΑ GREXIT ΠΑΡΑ ΜΟΝΟ ΤΟ ΧΡΕΟΣ ΤΟΥΣ ;;;;;;;;;;;;;




From HEIL GAP (or mind the GAP)

Παραμένει ασαφές, εντούτοις, αν τελικά θα επιτευχθεί ή όχι μια συμφωνία στο Ευρώ
Η σκληρή γραμμή της ΕΕ έφερε μια προκλητικά βαθιά πολιτική κρίση στο ελληνικό κράτος και την κυβέρνηση συνασπισμού του ΣΥΡΙΖΑ και των Ανελ . Ολόκληρη η πολιτική της ελληνικής κυβέρνησης μετά τις εκλογές του Ιανουαρίου καθιστά σαφές κατ 'αρχήν ότι δεν ήταν αντίθετοι στη λιτότητα της ΕΕ, ενώ  ο ίδιος ο κύριος Τσίπ(ρ)ας επαναλάμβανε επανειλημμένα ότι ανέμενε πως ο ΣΥΡΙΖΑ θα καταλήξει σε συμφωνία με την ΕΕ … την ίδια στιγμή, ο ίδιος γνώριζε όμως ότι η πλήρης συνθηκολόγηση και αποδοχή των αιτημάτων των ευρω-σιωνιστών θα προκαλέσει τεράστια αντίδραση και κοινωνική αναταραχή.


Η Ελλάδα απέρριψε σήμερα την πρόταση να αξιοποιήσει πόρους από το ΔΝΤ και τους πιστωτές για να πληρώσει το ΔΝΤ και τους πιστωτές και έτσι να αποτρέψει μια προεπιλογή που θα καταστρέψει το ΔΝΤ και τους πιστωτές.
Η προεπιλογή από την Ελλάδα την Τρίτη θα μπορούσε να καταστρέψει το ΔΝΤ, καθώς και την λειτουργία  της ΕΚΤ.

Οι Ευρωπαίοι ηγέτες ετοιμάζονται να στραφούν στην διαπραγμάτευση μιας συμφωνίας για την αντιμετώπιση μιας ελληνικής χρεοκοπίας.

Το ΔΝΤ φαίνεται να έχουν κάνει μια δραματική στροφή 180 μοιρών και προσέφερε παράταση διάσωσης για να αποφύγει η χώρα μας την χρεοκοπία, έχει προκύψει.
Όπως ήδη γράψαμε απο χθες για τους καλούς μας φίλους http://greek1.blogspot.gr


Το γεγονός ότι μια προεπιλογή θα μπορούσε να έχει αρνητική επίπτωση στο ΔΝΤ μπορεί να εξηγήσει και γιατί το ΔΝΤ φαίνεται να έχουν κάνει αναστροφή πορείας 180 μοιρών και προσφέρθηκε να βοηθήσει το χρέος της Ελλάδας και να κρατήσει τη χώρα τεχνικά φερέγγυα.

Αυτή θα είναι η δεύτερη φορά μέσα σε έξι εβδομάδες που το ΔΝΤ έχει αναγκαστεί να πληρώσει τον λογαριασμό για πληρωμές του δικού του χρέους. Τον Μάιο, η Ελλάδα ποια Ελλάδα ;;;; μάλλον ο V for Varouf  … χρησιμοποίησε το τραπεζικό σύστημα κλασματικών αποθεμάτων ώστε να εκτυπώσει χρήματα από το πουθενά και να πληρώσει τον τόκο που όφειλε στο ΔΝΤ.
Βέβαια κανένας σχεδόν δεν το πίστεψε όταν το έγραψα σε μια από τις πολλές Τα-cia μου, καθώς οι υπόλοιποι προτίμησαν να χάψουν την παραμύθα για τον τάχα κρυφό λογαριασμό του σαμαρά. 
Χμ, τέλος πάντων η  Ελλάδα δημιούργησε τότε  650 εκατομμύρια ευρώ από τα Ειδικά Τραβηκτικά Δικαιώματα του ΔΝΤ, για να κάνει μια πληρωμή των 750.000.000 ευρώ στο ΔΝΤ .


Ένα πακέτο των 15,3 δις ευρώ «συνολικά» επρόκειτο να τυπωθεί τώρα από το πουθενά … χρησιμοποιώντας διάφορα τεχνάσματα …. από την ΕΚΤ και το ΔΝΤ για να κρατήσει την Ελλάδα φερέγγυα μέχρι το Νοέμβριο. Η πρώτη δόση ήταν να καταβληθεί εμπρόθεσμα την επόμενη εβδομάδα για να αποφύγει η χώρα μας τη χρεοκοπία ,.
Οι πολιτικές συνθήκες δεν ήταν σαφείς, αλλά φαινόταν να περιλαμβάνουν κάποια μορφή συμφωνίας σχετικά με την πρόθεσή να πληρωθούν τα χρήματα μέχρι την Τρίτη.


Κάπως έτσι πηγαίνει: διαφορετικά η Ευρωομάδα θα πρέπει να ασχοληθεί με τις τεχνικές λεπτομέρειες της πτώχευσης ενός ευρω-κράτους.
Εν τω μεταξύ η Κίνα ενδιαφέρεται και ελπίζει ακόμη σε πρόοδο των συνομιλιών του χρέους ώστε να μην χάσει το λιμάνι του Πειραιά που η ψευδοαριστερά υποσχέθηκε να της δώσει κοψοχρονιά !!!

Η Κίνα έχει δηλώσει ότι ελπίζει πως η Ελλάδα δεν θα χρεοκοπήσει, αποσκοπώντας σαφώς στη δυνατότητα να μαζέψει τα περιουσιακά στοιχεία του ελληνικού έθνους,  όπως το λιμάνι του Πειραιά … για ένα κομμάτι ψωμί.
Η κινεζική εταιρεία είναι ο κύριος υποψήφιος για να αρπάξει το ελληνικό λιμάνι που ιδιωτικοποιείται ξαφνικά από τον συρφετό των πολιτικών απατεώνων του σύριζα εν αντιθέσει με τις μαρξιστικές προεκλογικές εξαγγελίες τους.


Χμ, ... Αντιπαράθεση Άδωνι Γεωργιάδη - Παναγιώτη Λαφαζάνη στη Βουλή: Όσο πλησιάζει το Μνημόνιο, εκνευρίζεστε κύριε υπουργέ. Άντε μην ανοίξω όλη την κουβέντα του ΟΛΠ με την υπογραφή Λαφαζάνη από κάτω .....

Η Κίνα από την άλλη είναι η μόνη χώρα που εκδίδει χρήματα, και ίσως είναι και μια άλλη εξήγηση για την άνθηση της οικονομίας της.

Κάποτε δεξιοί και ψευδοαριστεροί θα αντιμετωπίσουν την δικαιοσύνη …. Θα μου πείτε … ναι! μετά την καταστροφή της πατρίδας, και θα σας απαντήσω ας προσέχατε που δίνετε χρόνια τώρα την ψήφο σας.




Η παράταξη του ΣΥΡΙΖΑ Αριστερή Πλατφόρμα και οι Ανελ του  δεξιού Υπουργού Εθνικής Άμυνας Πάνου Καμμένου εξετάζουν μια ρήξη με την ΕΕ και την επιστροφή στη δραχμή.  Τονίζουν την αδυναμία της αποπληρωμής των 300 δισεκατομμυρίων ευρώ χρέους από την Ελλάδα και αμφότεροι αντιτίθενται στην λιτότητας της ΕΕ που συρρικνώνει την οικονομία μας.
Παρόλο που πάντα επέκρινα και πάντα έγραφα εναντίον του κυρίου Καμμένου …
χμ, τον θεωρώ πάρα πολύ πονηρό πολιτευτή … ώστε να συρθεί σε υπογραφή ενός μνημονίου … και χμ, να εξαφανιστεί έτσι πολιτικά …
Όχι ότι και να λεν οι άλλοι χμ, κατά την γνώμη μου δεν πρόκειται να υπογράψει. ….
Ενώ όσον αφορά τον κρατικοδίαιτο κύριο λαφαζανη ;;;
Χα, χα, χα  … μα ο άνθρωπος θα υπογράψει με χέρια και με πόδια !!!!!!!!


Υπάρχουν ισχυρά τμήματα της ελληνικής ελίτ που δεν είναι διατεθειμένα να δεχθούν  την απόσυρση της Ελλάδας από την Ευρωζώνη. Την περασμένη εβδομάδα, η κεντρική τράπεζα της Ελλάδας είπε ότι θα πρέπει πάση θυσία να βρεθεί μια συμφωνία με την ΕΕ για να αποτραπεί η χρεοκοπία του κράτους και η διατήρηση της πρόσβασης στις πιστώσεις. Σε περίπτωση που το κράτος χρεοκοπήσει και οι ελληνικές τράπεζες χάσουν την πρόσβαση σε επείγουσες πιστώσεις ευρώ, το ελληνικό χρηματοπιστωτικό σύστημα θα κατέρρεε, και έτσι η Ελλάδα θα έπρεπε να εγκαταλείψει το ευρώ και να σώσει τις τράπεζες με τεράστιες ενέσεις ενός ελληνικού εθνικού πλέον νομίσματος, της  δραχμής ή όπως αλλιώς και εάν θα λέγεται αυτό.


Ωστόσο, αυτό το νόμισμα αναμένεται να βυθιστεί έναντι του ευρώ, ( δεν νομίζω να κόβαμε χρυσά νομίσματα που διατηρούν την αξία τους αν και έχουμε 120 τόνους χρυσό) ενώ μια βουτιά της αξίας της δραχμής θα στείλει τις τιμές στα ύψη και για ένα χρονικό διάστημα θα εξαθλίωνε τους εργαζομένους, θα μπορούσε όμως να επιτρέψει στην Ελλάδα να αποπληρώσει τα χρέη της σε ένα φθηνότερο νόμισμα, μειώνοντας τους πραγματικούς μισθούς, ενισχύοντας έτσι και την ανταγωνιστικότητα της παγκοσμίως.


«Αυτό είναι απίστευτο! Η ελληνική εβδομαδιαία εφημερίδα «Το Ποντίκι» κατά της Γερμανίας. Συγκρίνει τον αγώνα για τη διάσωση της Ελλάδα με την τύχη των εκατομμυρίων κρατουμένων στο στρατόπεδο συγκέντρωσης του Άουσβιτς … έγραψε σήμερα η γερμανική εφημερίδα  BIlD …
Περαστικά τους ….
Η επιθετικότητα της ΕΕ, και ιδίως της γερμανικής κυβέρνησης,, επιβάλλοντας την λιτότητα στην Ελλάδα, δεν μπορεί να εξηγηθεί απλά λόγω των ιδιαιτέρων συνθηκών στην Ελλάδα. Η χώρα μας απλά θεωρείται ως προηγούμενο για να δικαιολογήσουν επιθέσεις στα κοινωνικά δικαιώματα των λαών σε ολόκληρη την ήπειρο.
Δεν ήταν τυχαίο ότι η Επιτροπή της ΕΕ, του Jean-Claude Juncker παρουσίασε ένα κοινό έγγραφο με τους επικεφαλής όλων των σημαντικών θεσμικών οργάνων της ΕΕ, λίγες ώρες πριν τις συνομιλίες της περασμένης Δευτέρας.
Περιείχε τα σχέδια για την επέκταση των μέτρων λιτότητας σε όλη την Ευρώπη.

 
Συμμετέχοντες στο σύμφωνο για το Ευρώ Plus
  Συμμετέχοντες Ευρωζώνης
  Συμμετέχοντες εκτός Ευρωζώνης
  Άλλα κράτη μέλη της ΕΕ

Ένα από τα κύρια αιτήματά είναι ο μετασχηματισμός του συμφώνου Ευρω-Plus  (The Euro-Plus Pact (or Euro+ Pact, also initially called the Competitiveness Pact or later the Pact for the Euro) στο δίκαιο της ΕΕ. https://en.wikipedia.org/wiki/Euro_Plus_Pact
Και ελληνικά :  http://translate.google.gr/translate?hl=el&sl=en&u=https://en.wikipedia.org/wiki/Euro_Plus_Pact&prev=search
Το σύμφωνο εγκρίθηκε το 2011 και υποχρεώνει όλα τα μέλη της ζώνης του ευρώ να αυξήσουν την ηλικία συνταξιοδότησης και να εισαγάγουν ένα «φρένο χρέους» (απαίτηση για ισοσκέλιση του προϋπολογισμού) με βάση το γερμανικό παράδειγμα. Αν γίνει δίκαιο της ΕΕ, τα θεσμικά όργανα θα είναι σε θέση να προσδιορίζουν τις βασικές γραμμές της οικονομικής πολιτικής όλων των κρατών μελών της ΕΕ, ακριβώς όπως κάνουν στην Ελλάδα. ( αυτά είναι τα προβλήματα και όχι εάν ήρθαν …χα, χα, χα …οι  κουκουβάγιες στην Αθήνα …. Ποιες κουκουβάγιες βρε ανόητα πλασματα… οι μπάτσοι της ομάδας ασφαλείας της εταιριας  G4S έφτασαν στην Αθηνα για την προστασία των ολιγαρχών και των τραπεζών, καθώς η χώρα προετοιμάζεται να προεπιλογή, εάν αυτή φυσικά προκύψει.)


Τα μέτρα του τσίριζα και των διεθνών τοκογλύφων στην Ελλάδα, θεωρούνται ως εκ τούτου μια δοκιμή.
Η Ευρωπαϊκή ελίτ γνωρίζει πολύ καλά ότι η υλοποίηση τέτοιου είδους επιθέσεων θα οδηγήσουν σε ισχυρή κοινωνική αντιπολίτευση και δεν ότι δεν μπορούν να υλοποιηθούν με δημοκρατικό τρόπο.
Ο σαχλαμαράς έφυγε από του Μαξίμου πριν πέντε μήνες  γιατί δεν μπορούσε να διεκπεραιώσει την δουλεία … και μας σβερκώθηκε το ζαβό με την Τα-cia τους λαθρο τον κουρακη και τον ομοφυλοφιλικό τους πανικό … για να συνεχίσουν την δουλεία από εκεί που την άφησε ο σαχλαμαράς !


Ο γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε μπορεί να υποχώρησε στην επιθυμία της …«Αν αποτύχει το ευρώ, αποτυγχάνει η Ευρώπη- frau Μερκελ », στο να μας κρατήσει δέσμιους του ευρωνομίσματος  αλλά ο  Βόλφγκανγκ Σόιμπλε ζητά 4 σημαντικά έγγραφα από την Ελλάδα, πριν δώσει περισσότερη βοήθεια ….
Χμ, τα ελληνικά μέσα παραπληροφόρησης σας αποκρύπτουν ότι το ένα από αυτά είναι και: Ένα έγγραφο που δείχνει επίσης ότι τα χρέη της Αθήνας μπορούν να αποπληρωθούν. (βιωσιμότητα του χρέους)

Ποιο ΠΑΡΑΝΟΜΟ χρέος και ποιο ΜΗ ΒΙΩΣΙΜΟ χρέος και ΠΟΙΑ ΕΠΙΤΡΟΠΗ ΑΛΗΘΕΙΑΣ τότε εάν υπογράφει τέτοιο το έγγραφο ;;;;;

Χμ, … .αρχίστε να συνηθίζεται τώρα και με την ιδέα της χρεοκοπίας ….. μα ποιανού την χρεοκοπίας λέω τώρα … πιστεύω ότι η ΕΕ έχει να χάσε περισσότερα  από την Ελλάδα.


Πολλοί στην Ευρώπη συνεχίζουν να πιστεύουν στην μονιμότητα του Ευρωσυστήματος και ότι η Τράπεζα της Ελλάδας και τα στοιχεία ενεργητικού και παθητικού της, θα ελέγχονται πάντα από την ΕΚΤ οι δε εξασφαλίσεις που κατέχονται από την Τράπεζα της Ελλάδας, ως μέρος της χρηματοδότησης των ελληνικών τραπεζών της ΕΚΤ θα ανήκουν στο Ευρωσύστημα, ως εκ τούτου, εάν το ελληνικό τραπεζικό σύστημα κάποια στιγμή συμβεί να αποτύχει, η ΕΚΤ θα μπορέσει να κρατήσει τουλάχιστον τις εξασφαλίσεις.

Χμ, …

Βέβαια εάν η Ελλάδα εξέλθει από την νομισματική ένωση, τότε σαφώς θα πάρει τον π%ύλο και το ζαβό, ως εκ τούτου η νέα ελληνική κυβέρνηση που θα κλιθεί να διαχειριστεί την κρίση θα κρατικοποιήσει και όλα τα περιουσιακά στοιχεία της  Τράπεζας της Ελλάδας που θα μετονομαστεί και πάλι σε τράπεζα της Ελλάδας από την νέα ελληνική κυβέρνηση .

Πολλοί πρώην εταίροι μας στην Ευρώπη των τοκογλύφων …. θα ισχυριστούν ότι αυτή η ενέργεια της νέας ελληνικής κυβέρνησης … θα είναι παράνομη .
Χα, χα !!!

Λες και υπάρχει νόμιμο Grexit και παράνομο Grexit !!!!!!!
Το σύστημα του ευρώ όμως έχει σχεδιαστεί με νομικούς κανόνες μόνο ώστε να εισέρχεται μια χώρα στο «παχνί του ευρώ» ….
Αλλά  δεν υπάρχει κανένας κανόνας και νόμος εάν αποχωρήσει ….

Το διαζύγιο από το ευρώ είναι ελεύθερο … διαζύγιο δίχως διατροφές !!! 

Και με την Τράπεζα της Ελλάδα να εξέρχεται … χμ, τότε στην έκθεση του Ευρωσυστήματος προς την Ελλάδα θα πρέπει να προστεθούν τα 323 δισεκατομμυρίων ευρώ του χρέους μας.

Βέβαια μετά αυτά τα χαστούκια υπάρχουν ακόμη καλλίτερα νέα …

Τα μετρητά …
 
Είμαστε ο πιο πλούσιος λαός στην ευρωπαϊκή ένωση αλλά και σε ολόκληρο τον κόσμο σε μετρητά !!!!!!!
Ενώ μερικοί λογαριασμοί των νέων μας ροζέ υπουργών σαν της κυρίας βαλαβανη παγιδεύτηκαν σε ξένες τράπεζες στο εξωτερικό ενώ των σταθακηδων και άλλων πλουσίων του σύριζα σε κερδοσκοπικά funds εχθρικά  προς το ελληνικό έθνος και σε άλλα περιουσιακά στοιχεία (συμπεριλαμβανομένων ευρωπαϊκών ομολόγων σε ξένους λογαριασμούς ακόμη και σε Bitcoin) …  χμ, ένα μεγάλο μέρος των καταθέσεων του ελληνικού λαού … έχει μετατραπεί σε ζεστά κολλαριστά τραπεζογραμμάτια των ευρώ ή δολαρίων λόγω της επί τρία τέσσερα χρόνια τώρα μανιώδους δραστηριότητας μας για πλήρη απόσυρσης των καταθέσεων μας από τις τράπεζες
Ανέκδοτα στοιχεία δείχνουν ότι πολλοί στην Ελλάδα, έχουν αφήσει στην τράπεζα ένα ελάχιστο ποσό … ισα - ισα για να κρατήσουν το λογαριασμό τους ανοικτό και το υπόλοιπο … τα έκαναν «ζεστά μετρητά» που αποθήκευσαν κάτω από το στρώμα … μέσα σε τρύπες στα υπόγεια … μέσα στο πιάνο τους … κάτω από τα κεραμίδια της κουζίνας, κ.α. και θα τους κρατήσουν χορτάτους και ζωντανή σε ένα βαθμό κάποια οικονομική δραστηριότητα τους κατά τα δυο πρώτα και δύσκολα χρόνια μετά την αλλαγή του νομίσματος.

Και σας διαβεβαιώνω ότι ουδεμία σοβαρή ελληνική κυβέρνηση δεν θα είχε πρόβλημα με αυτή την μαύρη αγορά του ευρώ,

Τελικά … η Ελλάδα έγινε μια οικονομία «μετρητών» όταν οι άλλοι ευρωπαίοι κατέχουν άπλα κάποιους αριθμούς τυπωμένους στα βιβλιάρια τραπέζης τους.
HEIL GAP (or mind the GAP)


Υ.Γ.
1greek ΔΙΟΡΘΩΣΕ ΤΑ ΛΑΘΗ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου