Powered By Blogger

26.6.15

Η Le Monde (...quel avenir pour le gouvernement Tsipras) αποκαλύπτει το σχέδιο ανατροπής: Ποιο είναι το μέλλον για Τσίπρα κυβέρνηση;




Το σκοτεινό σχέδιο ανατροπής του Αλέξη Τσίπρα αποκαλύπτει έμμεσα αλλά σαφέστατα η εφημερίδα Le Monde στη διαδικτυακή της έκδοση. Σύμφωνα με τη γαλλική εφημερίδα, το διευθυντήριο της Ευρώπης έχει έτοιμο ως «διάδοχο» πρωθυπουργό τον Γιάννη Στουρνάρα.

Le chef de l’opposition conservatrice, Antonis Samaras (ex-premier ministre) a d’ores et déjà mis sur la table, mercredi 24 juin, un scénario de gouvernement d’union nationale. Sans Alexis Tsipras, l’actuel chef de gouvernement, mais sans lui-même non plus. Son idée est de mettre à la tête de cette future équipe un technocrate. Dans le cadre de ce scénario, un nom circule pour occuper ce poste de premier ministre : celui de l’actuel gouverneur de la Banque de Grèce, Yannis Stournaras, un homme très apprécié des cercles européens.
En savoir plus sur lemonde.fr/
Ο ηγέτης της συντηρητικής αντιπολίτευσης, Αντώνης Σαμαράς (πρώην πρωθυπουργός), έχει ήδη τεθεί στο τραπέζι των διαπραγματεύσεων, την Τετάρτη, 24 Ιουνίου, ένα σενάριο μίας κυβέρνησης εθνικής ενότητας. Χωρίς Αλέξης Τσίπρας, ο σημερινός Αρχηγός της κυβέρνησης, αλλά όχι ο ίδιος, είτε. Η ιδέα του είναι να τεθεί επικεφαλής του μέλλοντος ομάδα τεχνοκράτης. Σύμφωνα με αυτό το σενάριο, ένα όνομα ροές για τη θέση του πρωθυπουργού, ότι το σημερινό διοικητή της Τράπεζας της Ελλάδα, ο Γιάννης Στουρνάρας, έναν άνθρωπο δημοφιλής με τους ευρωπαϊκούς κύκλους.
Σύμφωνα με το άρθρο, στις επόμενες κρίσιμες ημέρες στην Ελλάδα που χωρίς συμφωνία και πληρωμή της δόσης του ΔΝΤ θα οδηγήσουν σε μια «πολιτική ταραγμένη εποχή», το γερμανικό διευθυντήριο έχει ως «λύση» να επαναλάβει ό,τι συνέβη με την κυβέρνηση Παπαδήμου, με τον Γιάννη Στουρνάρα να παίζει αυτή τη φορά τον ρόλο του τραπεζίτη πρωθυπουργού.
Στο άρθρο αναφέρεται και η δήλωση Σαμαρά σε συνέντευξη του, για σχηματισμό κυβέρνησης εθνικής ενότητας σε περίπτωση που χάσει τη δεδηλωμένη ο ΣΥΡΙΖΑ.
Όπως αναφέρει η εφημερίδα, η ιδέα είναι να τεθεί επικεφαλής της κυβέρνησης κάποιος τεχνοκράτης και αυτός ο τεχνοκράτης που θα γίνει Πρωθυπουργός είναι, σύμφωνα με το δημοσίευμα, ο Γιάννης Στουρνάρας, «ένας άνθρωπος δημοφιλής στους ευρωπαϊκούς κύκλους».
Αναφέρεται επίσης ότι υπάρχει για την κυβέρνηση και ο πειρασμός των πρόωρων εκλογών, πιθανώς στις 2 Αυγούστου.
Στην εφημερίδα μιλά ο συνταγματολόγος Νίκος Αλιβιζάτος, ο οποίος λέει ότι αν όλα τα μέρη ...συμφωνήσουν τότε, υπό την αιγίδα του Προέδρου της Δημοκρατίας, η κυβέρνηση εθνικής ενότητας μπορεί να δημιουργηθεί ακόμη και σε μία ημέρα.
Για την προκήρυξη εκλογών τώρα, η διαδικασία είναι πιο πολύπλοκη.
Κατ’ αρχάς ο Αλέξης Τσίπρας θα πρέπει να παραιτηθεί για να τις προκαλέσει και αυτό σημαίνει ότι μέχρι αυτές να γίνουν -με μικρότερο όριο τον ένα μήνα- τη χώρα θα αναλάβει υπηρεσιακή κυβέρνηση.
Και πάλι οι ηγέτες των κομμάτων θα πρέπει να επιλέξουν την προσωπικότητα που θα γίνει Πρωθυπουργός μεταξύ των τριών Ανωτάτων Δικαστών της χώρας.

Grèce : un accord durable est-il possible ? από lemondefr
«Μια τέτοια κυβέρνηση δεν θα είναι πολιτικά θεμιτό να διεξάγει διαπραγματεύσεις στις Βρυξέλλες», σύμφωνα με τον κ Αλιβιζάτο.
Υπάρχει βεβαίως και η λύση ενός δημοψηφίσματος που περνά από το μυαλό του Αλέξη Τσίπρα, προκειμένου να συμβουλευτεί το λαό για το τι θα πρέπει να κάνει.
 http://stoxasmos-politikh.blogspot.gr/2015/06/le-monde-quel-avenir-pour-le.html
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου