25.8.15

Μοσκοβισί: Στις ελληνικές κυβερνήσεις η ευθύνη για την αναστολή του Ειδικού Φόρου Διαφημίσεων στους τηλεοπτικούς σταθμούς!

Κάποια διεφθαρμένα κόμματα ζητούν με θράσος ξανά την ψήφο μας

Στρασβούργο:

Στις ελληνικές κυβερνήσεις επιρρίπτει την ευθύνη για το ζήτημα της αναστολής του Ειδικού Φόρου Διαφημίσεων στους τηλεοπτικού Σταθμούς ο Επίτροπος Οικονομικών και Νομισματικών Υποθέσεων, Πιερ Μοσκοβισί, απαντώντας σε σχετική ερώτηση του αντιπροέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου και ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ,Δημήτρη Παπαδημούλη.
Ο κ. Παπαδημούλης αναφέρθηκε στον Ειδικό Φόρο Διαφημίσεων στους τηλεοπτικούς σταθμούς, ο οποίος παρά το γεγονός ότι θεσπίστηκε το 2010 δεν επιβλήθηκε από καμία από τις προηγούμενες κυβερνήσεις και ρωτούσε την Κομισιόν «για ποιο λόγο δεν έχει εφαρμοστεί, από το 2010, η επιβολή του ειδικού φόρου στις διαφημίσεις, στερώντας πολλά έσοδα από τον ελληνικό προϋπολογισμό, που σύμφωνα με υπολογισμούς, μόνο για το 2014, ήταν 50-60 εκατ. ευρώ», καθώς επίσης κι εάν «σκοπεύει να πάρει πρωτοβουλίες στην κατεύθυνση της ενίσχυσης εθνικών προσπαθειών για έναν δίκαιο επιμερισμό των φορολογικών βαρών».
Η απάντηση του επιτρόπου έχει ως εξής: «Κάθε ερώτηση που αναφέρεται σε έλλειψη ή ανεπαρκή εφαρμογή θεσπισθείσας εθνικής νομοθεσίας στην Ελλάδα πρέπει να απευθύνεται στις ελληνικές αρχές. Η Επιτροπή δεν διαθέτει εκτιμήσεις για τα έσοδα που θα έπρεπε να έχουν προκύψει από την καταβολή του φόρου διαφήμισης. Από την έναρξη το 2010 του προγράμματος οικονομικής προσαρμογής, η Επιτροπή έχει επανειλημμένως προβεί σε παραινέσεις προς τις ελληνικές αρχές για τη δίκαιη κατανομή του βάρους της προσαρμογής σε ολόκληρο τον πληθυσμό και ιδίως για την προστασία των πλέον ευάλωτων πληθυσμιακών ομάδων».
****************************

Νικολούδης: Η υπόθεση της ΑΤΕ το μεγαλύτερο σκάνδαλο από συστάσεως του ελληνικού κράτους

Η δήλωση

TVXS| 24 Αυγ. 2015

Ως το μεγαλύτερο οικονομικό - πολιτικό σκάνδαλο από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους χαρακτήρισε την υπόθεση της ΑΤΕ ο υπουργός Επικρατείας, Παναγιώτης Νικολούδης.
Ο αρμόδιος υπουργός για την καταπολέμηση της διαφθοράς διαβίβασε σχετικό έγγραφο στη Βουλή, μετά από ερώτηση των βουλευτών του ΠΑΣΟΚ, Λεωνίδα Γρηγοράκου, Ιωάννη Δριβελέγκα και Βασίλη Κεγκέρογλου, σύμφωνα με την οποία οποία ζητούσαν να ενημερωθούν σε ποια πρόσωπα δόθηκαν τα 1.300 δάνεια της ΑΤΕ, ποιο είναι το συνολικό κεφάλαιο των δανείων και ποιες οι υποθήκες αυτών.
«Τα στοιχεία των προσώπων (φυσικών και νομικών) στα οποία έχουν δοθεί τα επίμαχα 1.300 δάνεια της ΑΤΕ είναι επακριβώς και πλήρως προσδιορισμένα» ανέφερε ο κ. Νικολούδης, επισημαίνοντας ότι ο  πλήρης κατάλογος των προσώπων  έχει διαβιβαστεί στις αρμόδιες δικαστικές αρχές Αθηνών.
«Το έργο της ανάκτησης των ποσών των ελεγχόμενης νομιμότητας δανείων ανήκει πλέον στον εκκαθαριστή της ΑΤΕ (αστική διαδικασία) και στις δικαστικές αρχές στις οποίες η υπόθεση έχει ήδη παραπεμφθεί (ποινική διαδικασία)» πρόσθεσε ο υπουργός Επικρατείας.
Όπως υπερθεμάτισε, είναι επιτακτική ανάγκη να γίνει ό,τι είναι δυνατό προκειμένου να επιστραφούν τα ληφθέντα και μη επιστραφέντα, παρά τις όποιες δυσκολίες διερεύνησης μίας υπόθεσης η οποία αποτελεί το μεγαλύτερο οικονομικό-πολιτικό σκάνδαλο από συστάσεως του νεοελληνικού κράτους.
Σημειώνεται ότι το συνολικό ποσό των επίμαχων, μη επιστραφέντων δανείων ανέρχεται στα 5 δισ. ευρώ.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου