13.8.15

Το Μνημόνιο του Δεκαπενταύγουστου
Στη Βουλή βρίσκεται το νομοσχέδιο με τα μνημονιακά μέτρα, αφού ο Αλέξης Τσίπρας θέλει να τα περάσει τώρα που οι Έλληνες παίζουν με τα κουβαδάκια τους στις παραλίες και ζαχαρώνουν καλλίπυγες κορασίδες, οι οποίες, αν ψηφιστεί το Μνημόνιο, θα ξεκινήσουν τις βίζιτες για ένα κομμάτι ψωμί.

Ο Αλέξης Τσίπρας ανοίγει την Βουλή όποτε θέλει, αν και είναι αυτός που κατηγορούσε με λύσσα τις κυβερνήσεις Παπανδρέου, Παπαδήμου και Σαμαρά πως δεν τηρούν τις κοινοβουλευτικές διαδικασίες.

Ο Αλέξης Τσίπρας έλεγε πως είναι κάθε λέξη από το Σύνταγμα αυτής της χώρας αλλά άλλαξε τη σειρά των λέξεων του Συντάγματος, οπότε άλλαξε και το νόημα.

Μετά την ψήφιση των μνημονιακών μέτρων, ο Αλέξης Τσίπρας και τα λαμόγια που έχει μαζέψει γύρω του σκοπεύουν να προκηρύξουν εκλογές, με στόχο να διατηρηθούν στην εξουσία, η οποία είναι γλυκιά η καριόλα.

Ο Αλέξης Τσίπρας πιστεύει πως, αν οι εκλογές γίνουν τον επόμενο μήνα, θα αιφνιδιάσει και θα μπορέσει να μείνει στην κυβέρνηση, αφού οι Έλληνες δεν θα έχουν αντιληφθεί ακόμα πως με τα νέα μνημονιακά μέτρα θα δουν του κώλου τους την τρύπα.

Βέβαια, υπάρχει ένα 62% Όχι στο δημοψήφισμα, οπότε δεν αποκλείεται στις εκλογές να γίνει του μουνιού το πανηγύρι.

Ο Αλέξης Τσίπρας βλέπει πως Σαμαράς, Βενιζέλος και Παπανδρέου κυκλοφορούν ελεύθεροι και ατιμώρητοι -και έχει την εντύπωση πως αυτό θα ισχύσει και για τον ίδιο- αλλά κάποιος θα πρέπει να του πει πως στην Ιστορία υπάρχει πάντα και ο μαλάκας που μένει με τον μουτζούρη στα χέρια.

Κατά τα άλλα, οι Έλληνες επιδεικνύουν σπάνια σοφία και κάνουν υπομονετικά τα μπάνια τους -ξέροντας πως αυτοί θα έχουν την τελευταία λέξη-, ενώ στις παραλίες πέφτουν βροχή τα στοιχήματα για το αν ο Γιάνης Βαρουφάκης θα τρολάρει και σήμερα τη συνεδρίαση της Βουλής, φορώντας παρεό με αστακοσαγιονάρες.

(Προσέξτε πόσο συχνά κοιτάει ψηλά ο Αλέξης Τσίπρας. Κάτι ψάχνει στον ουρανό. Το ελικόπτερο, Αλέξη;)

Πιτσιρίκος
http://www.logiosermis.net/2015/08/blog-post_91.html#.VczQrV4w9gU

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου