2.3.16

ΑΚΟΜΗ ΚΑΙ ΟΙ ΓΕΡΜΑΝΙΚΕΣ ΦΥΛΛΑΔΕΣ ΕΞΕΓΕΙΡΟΝΤΑΙ Bild: Ευρώπη, δεν ντρέπεσαι όταν βλέπεις αυτά τα παιδιά;

01.03.2016

Εκτενές ρεπορτάζ από την Ελλάδα υπό τον τίτλο «Ευρώπη, δεν ντρέπεσαι όταν βλέπεις αυτά τα παιδιά;» φιλοξενεί σήμερα η γερμανική εφημερίδα Bild μεταφέροντας στους αναγνώστες την τραγική κατάσταση που βιώνουν στη χώρα μας οι πρόσφυγες και ιδιαίτερα τα προσφυγόπουλα.Ein kleines Kind hinter dem Zaun des Flüchtlingslagers in Idomeni nahe der griechisch-mazedonischen Grenze
Σύμφωνα με όα μεταδίδει η Deutsche Welle, η εφημερίδα με ιδιαίτερα άμεσο τρόπο προσπαθεί προφανώς να αφυπνίσει την κοινή γνώμη και να ευαισθητοποιήσει τους πολίτες για το ζήτημα. Αναφερόμενη, για παράδειγμα, σε προσφυγόπουλα «που κοιμούνται στο έδαφος, που χρησιμοποιούν τα πεζοδρόμια για μαξιλάρι και που τρώνε ό,τι τους δώσουν μη κυβερνητικές οργανώσεις», η Bild σημειώνει ότι τα παιδιά αυτά πρέπει να θεωρούνται τυχερά, «καθώς άλλα βρίσκονται θαμμένα στη Λέσβο».
«Τα όσα συμβαίνουν τις τελευταίες εβδομάδες με τους πρόσφυγες και κυρίως με τα παιδιά είναι η μεγαλύτερη ντροπή για την ΕΕ», σχολιάζει η γερμανική εφημερίδα, προσθέτοντας ότι πρόκειται για «μια ένωση που δεν είναι πλέον ενωμένη, όχι μόνον γιατί δεν διασφαλίζει στους ανθρώπους μια ασφαλή είσοδο στην επικράτειά της, αλλά επειδή κλείνει τα σύνορά της ή δεν αντιδρά στο κλείσιμο συνόρων από άλλες χώρες».

Εντυπωσιακή η αλληλεγγύη των Ελλήνων

Η εφημερίδα δεν παραλείπει να σταθεί στη στάση του ελληνικού λαού στην προσφυγική κρίση, τονίζοντας ότι είναι πραγματικά εντυπωσιακή η αλληλεγγύη που δείχνουν οι Έλληνες στους πρόσφυγες. Στο ρεπορτάζ της, η δημοσιογράφος σημειώνει ότι αυτές τις ημέρες περίπου 19.000 πρόσφυγες είναι «φυλακισμένοι» στην Ελλάδα, «ναι φυλακισμένοι, επειδή δεν θέλουν να μείνουν εκεί», καθώς η χώρα δεν μπορεί να τους προσφέρει τίποτα, όπως σημειώνει, τονίζοντας ωστόσο την ίδια ώρα ότι η αλληλεγγύη που δείχνουν οι Έλληνες είναι πραγματικά εντυπωσιακή. Και αναφέρει ως παράδειγμα μια κυρία που γνώρισε προ ημερών και η οποία έκλαιγε επειδή είχε μόνον 10 ευρώ στη διάθεσή της για να αγοράσει γλυκά για τα προσφυγόπουλα.
Το ρεπορτάζ πλαισιώνεται από μια σειρά φωτογραφιών, κυρίως από προσφυγόπουλα, με την δημοσιογράφο να επισημαίνει ότι είναι πάρα πολύ σκληρό να καλύπτεις αυτές τις ημέρες δημοσιογραφικά τα όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα.

 *********************************
ΔΕΙΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΟ ΤΟ ΡΕΠΟΡΤΑΖ ΜΕ ΤΟ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΚΟ ΥΛΙΚΟ

Europa, schämst du dich nicht, wenn du diese Kinder siehst?  .

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου